Προς το περιεχόμενο

Το laptop δεν μου διαβάζει ολη τη ram

jimanothirio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια εχω το εξης θεμα. Εχω ενα HP-15BA031nv και του εβαλα συνολικα 8gb ddr3 ram. Ενω λοιπον τη ραμ στα ΒΙΟS, στα χαρακτηριστικά του υπολογιστή και στο speccy τη διαβαζει κανονικά μου λεει ότι μπορει να χρησιμοποιηθεί μονο 3,5gb. Το ιδιο θεμα μ εκανε κ με μια παλια 2gb που εβαλα(διαβαζε 1,72gb), οπως και οταν εβαλα 6gb παλι διαβαζε 1,72gb. Έχω δοκιμασει μεσω του msconfig να ξετικαρω το max memory αλλα τιποτα. Αλλαξα θεσεις και τις ραμ καμια διάφορα, εκανα update και τα BIOS στα τελευταία παλι το ιδιο, όπως και φορματ. Εχει κανεις καμια ιδεα;  Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από jimanothirio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ξεχασα να το πω, εχω windows 10 64bit και στα χαρακτηριστικά σηκώνει μαξ 8gb αλλα όπως λεω το ίδιο μου εκανε και μόνο με μια 2gb πάνω, γιατί διάβαζε μόνο 1,72gb.

Και δεύτερον το λάπτοπ θέλει 

DDR3L ram στα 1600MGHz

1.35v

Το ότι διαβάζει λιγότερο όπως λες από τα 2gb σε 1.72 είναι ότι τραβάει RAM για τα ενσωματωμένα γραφικά.

Κανονικά από τα 6GB έπρεπε να δείχνει 5.70gb συνολικά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.35v ειναι και οι δυο, οσο για τα Mhz δεν ρυθμίζονται αυτόματα όπως στους σταθερους; Εβαλα και μια μια κάθε μνημη αλλα δεν άναβε καν, εκει χρησιμοποιησα και την 2gb και απο τα πολλα πήρε μπρος. Οσο για τα γραφικα που λες δεν νομίζω γιατι εχει ξεχωριστή καρτα γραφικών δεν ειναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Αλλα ναι και απο τα 6GB το κανει δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει

11 λεπτά πριν, jimanothirio είπε

1.35v ειναι και οι δυο, οσο για τα Mhz δεν ρυθμίζονται αυτόματα όπως στους σταθερους; Εβαλα και μια μια κάθε μνημη αλλα δεν άναβε καν, εκει χρησιμοποιησα και την 2gb και απο τα πολλα πήρε μπρος. Οσο για τα γραφικα που λες δεν νομίζω γιατι εχει ξεχωριστή καρτα γραφικών δεν ειναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Αλλα ναι και απο τα 6GB το κανει δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει

Αυτό το μοντέλο έχει και ενσωματωμένα γραφικά στον επεξεργαστή.

Μπορεί η ram να είναι προβληματικές η μη συμβατές.

Είχα το καλοκαίρι αυτό το μοντέλο με τα 6gb εργοστασιακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη μια την 4αρα την πήρα καινουργια απο AliExpress. Γινεται να μην ειναι συμβατες και να τις βλέπει κανονικα το συστημα ομως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, jimanothirio είπε

Τη μια την 4αρα την πήρα καινουργια απο AliExpress. Γινεται να μην ειναι συμβατες και να τις βλέπει κανονικα το συστημα ομως;

Γίνεται και όχι μόνο σε λαπτοπ. Εδώ desktop και ενώ στο bios φαίνονται και τα 16gb πχ. το Windows μπορεί να  βλέπει αρκετά λιγότερα λόγω ασυμβατότητας ή βλάβης σε ένα από τα δυο dim. Το καλύτερο είναι να δεις την λίστα μνημών που υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

Βεβαια σε laptop έχεις περιορισμένες επιλογές σε μνήμες.

https://uk.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp---compaq/hp-15-ba031nv#memory

Επεξ/σία από atheatos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα επειδη το λαπτοπ το πηρα μεταχειρισμένο ειχε χαλασμενη μητρικη και πηρα μια ολοκαίνουργια αρα τα dimms δεν φταινε. Ο προηγούμενος μ ειχε αφήσει τη μια 4αρα και εγω εβαλα αυτη εδω. Παιζει να ειναι ασύμβατη αυτή που πηρα; Και επισης δεν μπορει να ειναι διαφορετική συχνότητα η μια απο την άλλη; Γιατι σε σταθερό ετσι τις εχω και παίζουν μια χαρά, γινεται αυτοματος συγχρονισμος

https://a.aliexpress.com/_m0Xwcf3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jimanothirio είπε

Κοιτα επειδη το λαπτοπ το πηρα μεταχειρισμένο ειχε χαλασμενη μητρικη και πηρα μια ολοκαίνουργια αρα τα dimms δεν φταινε. Ο προηγούμενος μ ειχε αφήσει τη μια 4αρα και εγω εβαλα αυτη εδω. Παιζει να ειναι ασύμβατη αυτή που πηρα; Και επισης δεν μπορει να ειναι διαφορετική συχνότητα η μια απο την άλλη; Γιατι σε σταθερό ετσι τις εχω και παίζουν μια χαρά, γινεται αυτοματος συγχρονισμος

https://a.aliexpress.com/_m0Xwcf3

Δεν μπορώ να καταλάβω από το λινκ που έδωσες τα specs της μνήμης . Σου έβαλα το εργαλείο της crucial για να δεις περίπου τι μνήμες παίρνει και σε τι τιμές.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να αγοράζεις μνήμες που δεν έχουν κάποια ελάχιστη ένδειξη συμβατότητας. Αφού  μπήκες στην διαδικασία να πετάξεις λεφτά με αλλαγές μητρικής κτλ. δεν έχει νόημα να τσιγκουνευτείς παίρνοντας μνήμες αγνώστων στοιχείων μόνο επειδή είναι καινούργιες.  Το καλό είναι ότι υπάρχουν ανταπτορες για λαπτοπ μνήμες που μπορείς να τις βάλεις έτσι σε desktop , όποτε δεν πάει τελείως χαμένη η αγορά σου.

Επεξ/σία από atheatos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, atheatos είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω από το λινκ που έδωσες τα specs της μνήμης . Σου έβαλα το εργαλείο της crucial για να δεις περίπου τι μνήμες παίρνει και σε τι τιμές.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να αγοράζεις μνήμες που δεν έχουν κάποια ελάχιστη ένδειξη συμβατότητας. Αφού  μπήκες στην διαδικασία να πετάξεις λεφτά με αλλαγές μητρικής κτλ. δεν έχει νόημα να τσιγκουνευτείς παίρνοντας μνήμες αγνώστων στοιχείων μόνο επειδή είναι καινούργιες.  Το καλό είναι ότι υπάρχουν ανταπτορες για λαπτοπ μνήμες που μπορείς να τις βάλεις έτσι σε desktop , όποτε δεν πάει τελείως χαμένη η αγορά σου.

Οκ οποτε προτεινεις να κούμπωσω την 2gb π είναι 1333mhz με την 4αρα που ειχε μαζι το συστημα, οχι αυτη απο AliExpress, και ας είναι 1600mhz;

2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Βαλε το cpuz για αρχη

To εβαλα οπως και τo speccy και μ διαβαζει 8gb

EDIT

Παιδια σας ευχαριστώ πολυ υστερα απο δοκιμες εβαλα την παλια 2gb που ειχα και την 4gb απο AliExpress και μου διαβαζει συνολο 5gb. Παραδοξως οταν άφηνα το συστημα μονο με την 4gb που ειχε δεν ανοιγε καν αρα μαλλον ειναι χαλασμενη.

6 ώρες πριν, j_karigiannis είπε

Μνήμη απο Aliexpress και απορείς γιατί έχεις πρόβλημα?

Το αν καποιος δεν επιλεγει την σωστη μνημη για το μηχανημα του ειναι ασχετο απο που την αγοραζεις. Εχω παρει μνημη απο μαγαζι στο aliexpress και μια χαρα μου βγηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...