Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα . Όπως γράφει και ο τίτλος θέλω να τραβήξω τηλεφωνικό καλώδιο από την κεντρική πρίζα στο σαλόνι. Αυτό γιατί θα μεταφέρω το Pc από το σαλόνι στο δωμάτιο. Τι θα ήταν καλύτερο τηλεφωνικό καλώδιο ή ethernet από το ρουτερ καρφί στο pc μεσα ; Για 25 μέτρα καλώδιο μιλάμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dimitrismms είπε

Καλησπέρα και από μένα . Όπως γράφει και ο τίτλος θέλω να τραβήξω τηλεφωνικό καλώδιο από την κεντρική πρίζα στο σαλόνι. Αυτό γιατί θα μεταφέρω το Pc από το σαλόνι στο δωμάτιο. Τι θα ήταν καλύτερο τηλεφωνικό καλώδιο ή ethernet από το ρουτερ καρφί στο pc μεσα ; Για 25 μέτρα καλώδιο μιλάμε 

Δεν κατάλαβα το ερώτημα σου.

Θα μεταφέρεις την τηλεφωνική γραμμή ή θα την αφήσεις εκεί που είναι και θα βάλεις ethernet από το router (που θα μείνει στο σαλόνι) προς το pc (στο δωμάτιο);

ή ρωτάς πιο από τα δύο πιο πάνω ενδεχόμενα είναι προτιμότερο;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
6 ώρες πριν, The_Judas είπε

Δεν κατάλαβα το ερώτημα σου.

Θα μεταφέρεις την τηλεφωνική γραμμή ή θα την αφήσεις εκεί πpου είναι και θα βάλεις ethernet από το router (που θα μείνει στο σαλόνι) προς το pc (στο δωμάτιο);

ή ρωτάς πιο από τα δύο πιο πάνω ενδεχόμενα είναι προτιμότερο;

Έχεις δίκιο τα είπα λίγο μπερδεμένα. Το ερώτημα μου είναι πιο από τα 2 να προτιμήσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ethernet έχει καλύτερη εμβέλεια κι λιγότερες απώλειες σε σχέση με το τηλεφωνικό.

πρακτικά όμως δεν νομίζω να υπάρχει τεράστια διαφορά εκτός και αν μιλάμε για παρα πολλά μέτρα.

σίγουρα όμως η 1η επιλογη είναι ethernet.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να τραβηξεις και τηλεφωνικο αλλα κατηγοριας utp για να μην εχεις απωλειες και αποσυνδεσεις. Προτιμαμε παντα ethernet.

Επεξ/σία από logvphys
Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

το ethernet έχει καλύτερη εμβέλεια κι λιγότερες απώλειες σε σχέση με το τηλεφωνικό.

πρακτικά όμως δεν νομίζω να υπάρχει τεράστια διαφορά εκτός και αν μιλάμε για παρα πολλά μέτρα.

σίγουρα όμως η 1η επιλογη είναι ethernet.

3 ώρες πριν, logvphys είπε

Μπορεις να τραβηξεις και τηλεφωνικο αλλα κατηγοριας utp για να μην εχεις απωλειες και αποσυνδεσεις. Προτιμαμε παντα ethernet.

25 με 30 μέτρα είναι η απόσταση. Λέω να πάρω αυτό εδώ https://www.e-shop.gr/lanberg-patchcord-cat5e-30m-white-p-PER.581226 

γιατι μπορω να παω απο το καταστημα τους που ειναι διπλα στο σπιτι μου να το παρω και να μην περιμενω να μου ερθει καποιο αλλο σε 10 μερες με την κατασταση που επικρατει. Θα ειναι οκ λετε ? κυριως το ping με ενδιαφερει αν θα επηρεαστει.

Δημοσ.

Αυτό είναι FTP δηλαδή θωρακισμένο καλώδιο. Μπορείς να πάρεις και απλό UTP αλλά και με τα δύο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...