Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμαθα απο το πλαισιο τοι θα ειναι διαθεσιμες 25 νοεμβριου διαθεσιμες αλλα ακομα προβληματιζομαι σε ποια θα παρω εχς πεξεργαστη i710700 32gb ram και μια 4K Οθονη

καμια βοηθεια;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Manos995 είπε

Εμαθα απο το πλαισιο τοι θα ειναι διαθεσιμες 25 νοεμβριου διαθεσιμες αλλα ακομα προβληματιζομαι σε ποια θα παρω εχς πεξεργαστη i710700 32gb ram και μια 4K Οθονη

καμια βοηθεια;

τιμές έμαθες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

ποιο φθηνες απο rtx 3080 σιγουρα

Και πιο αργες από 3080 επίσης. Δεν το λέω για να υποστηρίξω κάποια εταιρία, απλά το αναφέρω. Οι τιμές τους είναι αντιστοιχες με της nvidia. To μόνο plus που βλέπω είναι η παραπάνω vram. Τα υπολοιπα θα φανούν στην πράξη, γιατί ούτε καν οι drivers δεν έχουν δοκιμαστεί ακομα πραγματικά.

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt/35.html

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt/

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Και πιο αργες από 3080 επίσης. Δεν το λέω για να υποστηρίξω κάποια εταιρία, απλά το αναφέρω. Οι τιμές τους είναι ακριβώς όμοιες με τις αντίστοιχες nvidia. To μόνο plus που βλέπω είναι η παραπάνω vram. Τα υπολοιπα θα φανούν στην πράξη, γιατί ούτε καν οι drivers δεν έχουν δοκιμαστεί ακομα πραγματικά.

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt/35.html

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-6800-xt/

1080p και 1440p Όλοι βγάζουν την 6800xt πάνω και σε 4k την 3080 ,τώρα το techpower up είναι γνωστό για τα λάθος νούμερα που βγάζει, φτάνει που βλέπω το setup 9900k με σάπιο config στις μνημες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

1080p και 1440p Όλοι βγάζουν την 6800xt πάνω και σε 4k την 3080 ,τώρα το techpower up είναι γνωστό για τα λάθος νούμερα που βγάζει, φτάνει που βλέπω το setup 9900k με σάπιο config στις μνημες

Μπορώ να κάνω copy paste το conclusion πολλών σελίδων που την τεσταραν, αν το θέμα είναι το techpowerup ή ο 9900Κ. Λίγο πολύ όλες οι γνωστές σελίδες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η τιμή είναι ανάλογη της απόδοσης και ανάλογη και με την τιμολόγηση της nvidia. Εξαρτάται γενικά τι θα λένε και οι drivers και το πόσο σε ενδιαφέρει η vram ή το RT.

Σε προηγούμενες γενίες η AMD είχε εντελώς επιθετική πολιτική, τόσο στους επεξεργαστές όσο και στις κάρτες, και αυτό γιατί για πολλά χρόνια ήταν outsider και προσπαθούσε να μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς. Φυσικά αυτό ήταν καλό και για τους αγοραστές γιατί κρατούσε τις τιμές χαμηλά ενώ αυξανε και την πιεση για καλύτερα προιόντα.  Πλέον τόσο με την νέα γενια επεξεργαστών όσο και με τις νεες κάρτες, η πολιτική των τιμών της φαίνεται αλλαγμένη.

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.

Η 6800 (non-XT) θα είναι bottleneck με αυτά που έχεις να τη συνδιάσεις και για 4K. Θα έλεγα να περιμένεις την 6900 XT και συγκεκριμένα τα μοντέλο άλλων κατασκευαστών που όμως μάλλον θα αργήσουν παραπάνω.

Συμπαθητικές οι 6800 XT και με OC περνάνε κατά μέσο όρο την 3080 που είναι τσίτα τα clocks και δεν ανεβαίνει πολύ με OC... αλλά η διαφορά με την οποία κερδίζει η 3080 όταν κάποιο game υποστηρίζει DLSS ή Ray Tracing είναι τεράστια!

Ίσως αν έχεις Ryzen 5000 CPU και μπορείς να ενεργοποιήσεις το SAM, να έχεις πιο πολύ value σε games χωρίς DLSS ενώ περιμένουμε να δούμε τι αντίστοιχο του DLSS θα προσφέρει η AMD. Αλλά μέχρι να το κάνει αυτό η AMD, η Nvidia θα έχει κάτι αντίστοιχο του SAM που θα δουλεύει και με Intel CPU. Για 4K λοιπόν (όπου το DLSS είναι σημαντικό) θα έλεγα να πας με 3080. Δεν νομίζω πως θα μπορείς να έχεις καλά frames με max όλα τα γραφικά με καμία από τις 2 κάρτες (υποθέτω έχεις οθόνη τουλάχιστον 120hz), οπότε αν μειώνεις ούτως ή άλλως τα textures 1 σκαλοπάτι από Ultra σε High για να κερδίσεις frames, η διαφορά στην μνήμη της GPU δεν θα παίξει ρόλο.

Αν όμως μπορείς να περιμένεις, μια πιθανή 3080ti ή 6900XT θα έχουν το καλύτερο value for money θεωρώ.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κλασικά υπερκοστολόγιση στις νέες κάρτες γραφικών όταν έρχονται εδώ... Ήθελα να ξέρω αγορανομία δεν υπάρχει να τους ελέγξει; 

Δημοσ.

Αφού έχεις 4Κ monitor τότε 3080 καλύτερα, ίδιες τιμές έχουν όλες πάνω κάτω, εκτός αν βρεις φθηνότερη 6800ΧΤ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...