Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας και συγγνώμη προκαταβολικά για τη ταλαιπωρία. Μου πρότειναν τη κάρτα Revolut τώρα που πρόκειται να πάει ο γιός μου στη Δανία για μεταπτυχιακά με το καλό στα τέλη του Γενάρη.

Διάβασα online και στα διάφορα forums και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε ή να με διορθώσετε στα επόμενα συμπεράσματα που παραθέτω όσο πιο συνοπτικά μπορώ.

(1) Παραγγέλνουμε τη κάρτα online (προφανώς στα στοιχεία του γιού μου) και τη παραλαμβάνουμε ταχυδρομικά πληρώνοντας 6 ευρώ;

(2) Η ταυτότητα που έχει τώρα την έβγαλε στα 12 το 2009 (με λατινικούς χαρακτήρες). Αρκεί αυτή (γιατί είδα ότι υπάρχει ειδικό τμήμα συζητήσεων σχετικά με ταυτοποιήσεις αστυνομικών ταυτοτήτων);

Η θα πρέπει (μάλλον με πρόσχημα ότι την έχασε) να βγάλουμε καινούργια; Η ίσως απαιτείται να βγάλει διαβατήριο;

(3) Από ένα λογαριασμό π.χ. στη Εθνική μέσω e-banking (σαν έμβασμα;) βάζω χρήματα στη κάρτα. Πρέπει ο λογαρισμός από τον οποίο φεύγουν τα χρήματα να είναι υποχρεωτικά (και) στο όνομα του κατόχου της κάρτας; Τι χρεώνομαι ανά κίνηση; 

(4) Τι ακριβώς σημαίνει κάνω top up τη κάρτα; 

(5) Τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα στη Revolut ή και πάλι απαιτείται το διάστημα των 1-2 ημερών για την επικύρωσή της (βαλέρ);

(6) Χρησιμοποιώντας τη σε σουπερ μαρκετ, εστιατορια,  και γενικα στη καθημερινότητα  υφίσταται κάποια χρέωση ανά κίνηση; 

(7) Ποιό είναι το πρακτικό νόημα της Revolut app εάν έχω τη φυσική πλαστική κάρτα; (εκτός από ότι είδα  το freeze/unfreeze)

(8) Με το basic plan ανάληψη μέχρι 200 ευρώ χωρίς χρέωσηαπό οποιαδήποτε ΑΤΜ (εκεί - είδα για τα χάλια της Ελλάδας) και μετά 2% στο παραπάνω ποσό μέχρι 5.000 λίρες ανά μήνα;

(9) Δεν κατάλαβα ποιό είναι το νόημα των πολλαπλών virtual cards;

(10) Γενικά αποφεύγουμε οποιαδήποτε συναλλαγή (κίνηση ή ανάληψη) το ΣΚ εαν μπορούμε.

(11) Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προσέχουμε μήπως δεν μας κάνει τη μετατροπή η Revolut και τη πάθουμε; 

Στο ATM και στα διάφορα POS πρέπει να το δηλώνουμε σαφώς ; Δεν θεωρείται default; Υπάρχει αλλού τέτοιου είδους κίνδυνος;

Χίλια ευχαριστώ για τη κατανόηση

Δημοσ.

Καλημέρα,

1) Σωστά

2) Μια χαρά είναι η ταυτότητα

3) Όχι δεν είναι υποχρεωτικό και νομίζω η εθνική χρεώνει 3-4€ για εξερχόμενα εμβάσματα. Η revolut δεν κρατάει κάτι.

4) Γεμίζεις με χρήματα το λογαριασμό σου στη revolut. Καλύτερα είναι να συνδέσεις μια κάρτα πχ της εθνικής και να τραβάει άμεσα όσα χρήματα ζητήσεις. Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις μέρες να φορτωθούν τα λεφτά στο λογαριασμό σου στη revolut και θα έχεις μηδενική χρέωση.

5) Άμεσα εμφανίζονται με top up μέσω κάρτας και 1-3 μέρες με top up μέσω τραπεζικής μεταφοράς

6) Όχι

7) Έχει πολλά πράγματα όπως το να μπλοκάρεις άμεσα την κάρτα, να βλέπεις άμεσα τις χρεώσεις, να κάνεις συνάλλαγμα, να αγοράζεις μετοχές, να διαχειρίζεσαι τους λογαρισμούς σου και την αποταμίευση σου κ.α.

8) Μέχρι 200€ στο δωρεάν προγραμμα ναι. Μετά η χρέωση που αναφέρεις 2% χωρίς όριο προς τα πάνω. 

9) Βάζεις μια στο netflix και μια στο spotify για παράδειγμα μπορείς να παγώσεις τη μία ώστε να μη σου έρθει χρέωση γιατί μπορεί να θες να το παγώσεις αυτό το μήνα. Εγώ πχ έχω μια για google pay, και μετά διάφορες όπως για amazon και την ενεργοποιώ λίγο πριν κάνω συναλλαγή. 

10) Αποφεύγεις το συνάλλαγμα τα Σαββατοκύριακα γιατί ανεβαίνουν οι χρεώσεις λόγω του ότι έχουν κλείσει οι τράπεζες.

11) Πάντα η Revolut να κάνει μετατροπή, σε online αγορές, φυσικά καταστήματα και ΑΤΜ. Πάντα χρέωση στο τοπικό συνάλλαγμα. 

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ενα θέμα που συνεχίζει να με μπερδεύει - ίσως γιατί δεν έχω ήδη κάνει κάτι ανάλογο - παρότι που βλέπω ότι αναφέρεται διαρκώς από όλους εδώ -  είναι το εξής :

Η σύνδεση της Revolut με μια κάρτα π.χ της Εθνικής - τι ακριβώς σημαίνει αυτό; 

Στο παρελθόν έχω συνδέσει (δεν ξέρω εάν ταιριάζει εδώ ο όρος : σύνδεση) κάποιες χρεωστικές ή και πιστωτικές με το λογαριαμό μου στο paypal.

Γενικότερα με τη χρεωστική ή τη πιστωτική έχω κάνει αγορές ή έχω πληρώσει υπηρεσίες ή συνδρομές (Ελλάδα και εξωτερικό).

Κατά συνέπεια δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την ακριβή σημασία της έννοιας της σύνδεσης κάρτας με κάρτα. 

Μιλάμε και για χρεωστική και για πιστωτική κάρτα; Υποθέτω μάλλον για χρεωστική συνδεδεμένη με κάποιο ή κάποιους λογαρισμούς;

Και με ποια λογική  γίνεται; Είναι σαν η Revolut να τραβάει χρήματα (πως όμως τα τραβάει ; πρέπει να έχω δώσει πάγια εντολή, ή είναι σαν να κάνω ανάληψη χρημάτων

ή είναι σαν να πληρώνω κάποια υπηρεσία;) από κάποιο από τους λογαριασμούς  τους οποίους "βλέπει" η χρεωστική κάρτα; Μέσα από την app;

Ξέρεις γενικά όταν κάποιος κάτι δεν το γνωρίζει καθόλου,  αναρωτιέται διάφορα που πιθανόν να είναι και ανοησίες.

Επίσης πάντα στο ερώτημα (4) για το top up η δεν καταλαβαίνω πλήρως την απάντηση "γεμίζεις με χρήματα το λογαριασμό σου στη revolut ... " .

Το top up δηλαδή είναι απλώς μια ορολογία της Revolut για το tranfer ή υπονοεί κάποιο μέγιστο ποσό που μπορεί να μεταφερθεί ανά συναλλαγή ή που μπορεί να έχει μέσα ο λαγαριασμός; 

Δεν μου μοιάζει βέβαια λογικό να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί αλλά πάλι το top up μοιάζει να σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση σαν "τιγκάρω", "φουλάρω" ...

Κατάλαβα την εξήγηση στο ερώτημα (9) για τις πολλαπλές κάρτες αλλά ομολογώ δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως τη πρακτική σημασία του.

Γιατί να μην π.χ. ακυρώσεις για ένα μήνα το Netflix οπότε για το διάστημα εκείνο δεν θα είχες χρέωση στη κύρια κάρτα σου; (και να μη μπλέκεις με πολλές κάρτες)

Θα μου πεις ότι από μια άλλη οπτική γωνία σου παρέχει έτσι τη δυνατότητα να ξεχωρίζεις τελείως κάποιες χρεώσεις. ¨Εχει και αυτό μια λογική.

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για την βασική απορίαμου,  που από ότι φαίνεται πρέπει να είναι πολύ θεμελιώδης.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Wheel_Of_Times είπε

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ενα θέμα που συνεχίζει να με μπερδεύει - ίσως γιατί δεν έχω ήδη κάνει κάτι ανάλογο - παρότι που βλέπω ότι αναφέρεται διαρκώς από όλους εδώ -  είναι το εξής :

Η σύνδεση της Revolut με μια κάρτα π.χ της Εθνικής - τι ακριβώς σημαίνει αυτό; 

Στο παρελθόν έχω συνδέσει (δεν ξέρω εάν ταιριάζει εδώ ο όρος : σύνδεση) κάποιες χρεωστικές ή και πιστωτικές με το λογαριαμό μου στο paypal.

Γενικότερα με τη χρεωστική ή τη πιστωτική έχω κάνει αγορές ή έχω πληρώσει υπηρεσίες ή συνδρομές (Ελλάδα και εξωτερικό).

Κατά συνέπεια δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την ακριβή σημασία της έννοιας της σύνδεσης κάρτας με κάρτα. 

Μιλάμε και για χρεωστική και για πιστωτική κάρτα; Υποθέτω μάλλον για χρεωστική συνδεδεμένη με κάποιο ή κάποιους λογαρισμούς;

Και με ποια λογική  γίνεται; Είναι σαν η Revolut να τραβάει χρήματα (πως όμως τα τραβάει ; πρέπει να έχω δώσει πάγια εντολή, ή είναι σαν να κάνω ανάληψη χρημάτων

ή είναι σαν να πληρώνω κάποια υπηρεσία;) από κάποιο από τους λογαριασμούς  τους οποίους "βλέπει" η χρεωστική κάρτα; Μέσα από την app;

Ξέρεις γενικά όταν κάποιος κάτι δεν το γνωρίζει καθόλου,  αναρωτιέται διάφορα που πιθανόν να είναι και ανοησίες.

Επίσης πάντα στο ερώτημα (4) για το top up η δεν καταλαβαίνω πλήρως την απάντηση "γεμίζεις με χρήματα το λογαριασμό σου στη revolut ... " .

Το top up δηλαδή είναι απλώς μια ορολογία της Revolut για το tranfer ή υπονοεί κάποιο μέγιστο ποσό που μπορεί να μεταφερθεί ανά συναλλαγή ή που μπορεί να έχει μέσα ο λαγαριασμός; 

Δεν μου μοιάζει βέβαια λογικό να υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί αλλά πάλι το top up μοιάζει να σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση σαν "τιγκάρω", "φουλάρω" ...

Κατάλαβα την εξήγηση στο ερώτημα (9) για τις πολλαπλές κάρτες αλλά ομολογώ δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως τη πρακτική σημασία του.

Γιατί να μην π.χ. ακυρώσεις για ένα μήνα το Netflix οπότε για το διάστημα εκείνο δεν θα είχες χρέωση στη κύρια κάρτα σου; (και να μη μπλέκεις με πολλές κάρτες)

Θα μου πεις ότι από μια άλλη οπτική γωνία σου παρέχει έτσι τη δυνατότητα να ξεχωρίζεις τελείως κάποιες χρεώσεις. ¨Εχει και αυτό μια λογική.

Και πάλι σε ευχαριστώ και συγγνώμη για την βασική απορίαμου,  που από ότι φαίνεται πρέπει να είναι πολύ θεμελιώδης.

Η revolut είναι ένας κανονικός ηλεκτρονικός τραπεζικός λογαριασμός. Σαν την εθνική. Μπορείς να βγάλεις όσες κάρτες θες οι οποίες όμως συνδέονται πάντα με το λογαριασμό σου. Όταν λέμε να συνδέσεις την κάρτα της εθνικής, εννοούμε να περάσεις τα στοιχεία της (16 ψηφία, ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο κωδικό) στη revolut ώστε να σου χρεώνει την κάρτα και άμεσα το ποσό που σε χρέωσε να το περνάει στο λογαριασμό σου. Όπως θα έκανες με το PayPal ή αν πληρωνες online σε ένα κατάστημα. 

Δημοσ.

+1 για το διαβατήριο. 

Top up = αγορά XYZ € στον λογαριασμό revolut που σου κοστίζουν στην κάρτα σου ΧΥΖ €. 

Μια διευκόλυνση αντί του εμβάσματος είναι (και πολύ καλή κιόλας, γιατί παλαιότερα περίμενες να φτάσει το έμβασμα...) 

Οι εικονικές κάρτες είναι χρήσιμες γιατί μπορείς να σβήνεις και να φτιάχνεις κατά το δοκούν.

Θέλεις να ψωνίζεις online από γνωστά μαγαζιά; 1η εικονική. 

Θες να ψωνίσεις από το touchinchonimana.cn αλλά φοβάσαι μην υποκλαπεί τίποτα; 2η εικονική. 

Ήρθε ειδοποίηση από την revolut για περίεργη κίνηση στην 2η εικονική; Άντε γειά η 2η εικονική, σβήσιμο και δημιουργία καινούριας. 

• Δημιουργία νέου...