Προς το περιεχόμενο

Samsung 50" UE50TU8502 - Motion blur ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Αγόρασα πριν απο καμία 10αρια μέρες την συγκεκριμένη τηλεόραση.

Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα της (και ενθουσιασμένος με τα ηχεία της)

Διακρίνω όμως σε σκοτεινές συνήθως σκηνές σε σειρές στο netflix ένα φαινόμενο που δεν ξέρω αν λέγεται motion blur , image trailing ή δεν ξέρω τι άλλο όρο να χρησιμοποιήσω

Είναι σαν να βλέπεις ας πούμε να τρέχει ο flash :D

π.χ. είχε μία σκηνή που κουνιώταν ο ηθοποιός και στον ώμο έβλεπα ενώ κουνιώταν να θαμπώνει το σακάκι του και να αφήνει το χρώμα στη γύρω περιοχή , ή εχθές έβλεπα μία σκηνή που κυνηγούσαν μία ηθοποιό σε σχετικά σκοτεινό δωμάτιο και ήταν λες και άφηνε ανθρώπινο ίχνος πίσω της.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός , βρήκα σε κάποια φάση ένα video στο youtube και άλλαξα το Picture Clarity σε off. Διορθώθηκε αρκετά αλλά ακόμη διακρίνω το πρόβλημα

Να προσθέσω ότι έχω την εντύπωση ότι αν βλέπω netflix απο το xbox one που είναι σε Game mode μάλλον δεν το κάνει (ή δεν το έχω παρατηρήσει)

Το παρατήρησα πρώτη φορά που έβαλα netflix απο την τηλεόραση που είναι σε movie mode και εκεί έχω απενεργοποιήσει το picture clarity

Κάποια ιδέα - πρόταση ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα σας,

Αγόρασα πριν απο καμία 10αρια μέρες την συγκεκριμένη τηλεόραση.

Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα της (και ενθουσιασμένος με τα ηχεία της)

Διακρίνω όμως σε σκοτεινές συνήθως σκηνές σε σειρές στο netflix ένα φαινόμενο που δεν ξέρω αν λέγεται motion blur , image trailing ή δεν ξέρω τι άλλο όρο να χρησιμοποιήσω

Είναι σαν να βλέπεις ας πούμε να τρέχει ο flash :D

π.χ. είχε μία σκηνή που κουνιώταν ο ηθοποιός και στον ώμο έβλεπα ενώ κουνιώταν να θαμπώνει το σακάκι του και να αφήνει το χρώμα στη γύρω περιοχή , ή εχθές έβλεπα μία σκηνή που κυνηγούσαν μία ηθοποιό σε σχετικά σκοτεινό δωμάτιο και ήταν λες και άφηνε ανθρώπινο ίχνος πίσω της.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός , βρήκα σε κάποια φάση ένα video στο youtube και άλλαξα το Picture Clarity σε off. Διορθώθηκε αρκετά αλλά ακόμη διακρίνω το πρόβλημα

Να προσθέσω ότι έχω την εντύπωση ότι αν βλέπω netflix απο το xbox one που είναι σε Game mode μάλλον δεν το κάνει (ή δεν το έχω παρατηρήσει)

Το παρατήρησα πρώτη φορά που έβαλα netflix απο την τηλεόραση που είναι σε movie mode και εκεί έχω απενεργοποιήσει το picture clarity

Κάποια ιδέα - πρόταση ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Κλείσε το motion handling αν εχεις ανοιχτο , η οπως το λεει η τβ σου.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Κλείσε το motion handling αν εχεις ανοιχτο , η οπως το λεει η τβ σου.

Δεν βρήκα κάποια άλλη επιλογή εκτός απο το Picture clarity, θα ξαναψάξω , ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν βρήκα κάποια άλλη επιλογή εκτός απο το Picture clarity, θα ξαναψάξω , ευχαριστώ

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/tu8000/settings

Είναι για το προηγούμενο μοντελο ,

Αλλά να πάρεις μια ιδέα

Επεξ/σία από alexakos89
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...