Phoenix7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Σήμερα ολοκληρώθηκε μετά από 3 μήνες(!) η φορητότητα από Vodafone ADSL 24 σε FTTH 100mbps στον ΟΤΕ. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: Έβαλαν μια συσκευή που μετατρέπει την οπτική ίνα στην ουσία για να έχω ίντερνετ, και με δυσκολεύει διότι το PC είναι μακριά, το καλώδιο της οπτικής ίνας για την μετατροπή είναι μικρό, έτσι θα αναγκαστώ να τραβήξω καλώδιο Ethernet μέχρι το PC. Το καλώδιο που θα πάρω πρέπει να είναι CAT 6e όπως διάβασα στο ίντερνετ σωστά; Παίζει ρόλο η πρίζα που κουμπώνεις το ρούτερ αλλά και την συσκευή της οπτικής ίνας; (γιατί ρωτάω, εκείνη την στιγμή, επειδή δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμη πρίζα κοντά, βάλαμε 2 πολύμπριζα μαζί το ένα πάνω στο άλλο και είδα επηρέαζε την ταχύτητα,βέβαια χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτό όντως παίζει ρόλο) Επίσης Πρώτες μετρήσεις(όλα με WIFI σε Redmi note 7 διότι ακόμα καλώδιο δεν έχω να το βάλω στο PC) ήταν στα 97mbps, μετά από κάνα τέταρτο έβλεπα κάποιες αυξομοιώσεις, και έπαιζε στα 50, μέχρι και πριν λίγο ήταν στα 97 πάλι. Να τους ενοχλήσω τώρα που είναι αρχή ακόμα (κυριολεκτικά 3 ώρες έχει που ενεργοποιήθηκε) ή να το αφήσω να το δω για 2-3 μέρες; Κάτι που να ρυθμίσω εγώ; ίσως κάποιο update το filmware του Router; δεν έχω δει τίποτα κυριολεκτικά ακόμα, και οι μετρήσεις ήταν στα γρήγορα, και θέλω ότι είναι να ρυθμιστεί από την αρχή να ξεμπερδεύουμε. Το μόνο που δεν άλλαζε σε όλες τις μετρήσεις ήταν το upload, σταθερά 12mbps(lol) Ευχαριστώ! Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από Phoenix7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallonos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Phoenix7 είπε Καλησπέρα, Σήμερα ολοκληρώθηκε μετά από 3 μήνες(!) η φορητότητα από Vodafone ADSL 24 σε FTTH 100mbps στον ΟΤΕ. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: Έβαλαν μια συσκευή που μετατρέπει την οπτική ίνα στην ουσία για να έχω ίντερνετ, και με δυσκολεύει διότι το PC είναι μακριά, το καλώδιο της οπτικής ίνας για την μετατροπή είναι μικρό, έτσι θα αναγκαστώ να τραβήξω καλώδιο Ethernet μέχρι το PC. Το καλώδιο που θα πάρω πρέπει να είναι CAT 6e όπως διάβασα στο ίντερνετ σωστά; Παίζει ρόλο η πρίζα που κουμπώνεις το ρούτερ αλλά και την συσκευή της οπτικής ίνας; (γιατί ρωτάω, εκείνη την στιγμή, επειδή δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμη πρίζα κοντά, βάλαμε 2 πολύμπριζα μαζί το ένα πάνω στο άλλο και είδα επηρέαζε την ταχύτητα,βέβαια χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτό όντως παίζει ρόλο) Επίσης Πρώτες μετρήσεις(όλα με WIFI σε Redmi note 7 διότι ακόμα καλώδιο δεν έχω να το βάλω στο PC) ήταν στα 97mbps, μετά από κάνα τέταρτο έβλεπα κάποιες αυξομοιώσεις, και έπαιζε στα 50, μέχρι και πριν λίγο ήταν στα 97 πάλι. Να τους ενοχλήσω τώρα που είναι αρχή ακόμα (κυριολεκτικά 3 ώρες έχει που ενεργοποιήθηκε) ή να το αφήσω να το δω για 2-3 μέρες; Κάτι που να ρυθμίσω εγώ; ίσως κάποιο update το filmware του Router; δεν έχω δει τίποτα κυριολεκτικά ακόμα, και οι μετρήσεις ήταν στα γρήγορα, και θέλω ότι είναι να ρυθμιστεί από την αρχή να ξεμπερδεύουμε. Το μόνο που δεν άλλαζε σε όλες τις μετρήσεις ήταν το upload, σταθερά 12mbps(lol) Ευχαριστώ! τα τεστ έγιναν με 5ghz wifi? Εγώ αγόρασα καλώδιο οπτικης ινας και τράβηξα για να το πάω αλλου το ρούτερ. Είναι πολύ μικρότερο σε διάμετρο το καλώδιο αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giama Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Cat 6 θα χρειαστείς. Κάνε όλα τα τεστ συνδεμένος με καλώδιο (και σιγούρεψε ότι έχεις θύρα gigabit ethernet και στον υπολογιστή και στο router σου, αλλιώς μπορεί να σου δίνει ελάχιστα παρακάτω από 100Mbps). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_k1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, Phoenix7 είπε Τα τεστ πάντα μέσω καλωδίου Ethernet για να έχουμε σίγουρα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Phoenix7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Έχετε δίκιο μόνο από PC έχει σταθερές μετρήσεις (μην το ματιάσω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα