Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντροπή μου, το ξέρω, αλλά έχω να πιάσω motherboard καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Έφτασε λοιπόν η ώρα του πρωτότοκου μου να στήσει το πρώτο του καλό PC μιας και ο μπαμπάς του έχει δώσει ένα portege και δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια.

Αλλάζοντας βέβαια νοητά θέσεις, αν μου έδινε ο πατέρας μου πρίν 30 χρόνια λάπτοπ(που ήταν κάτι σαν ευμεγεθή κομπιουτεράκια) θα του φίλαγα τα πόδια, όχι να μου έδινε portege. Τώρα, που τα κινητά έχουν καλύψει την φορητότητα της διαθέσιμης υπολογιστικής δύναμης, τα desktop κέρδισαν χώρο στην απόλυτη δύναμη του gaming.

Για να μην μακρυγορώ, ψάχνω να του στήσω ένα σύστημα περί των 700€ χωρίς οθόνη και πληκτρολόγιο/ποντίκι. Επίσης έχω έναν SSD 128GB για το λειτουργικό σύστημα.

Θέλω κατα σειρά προτεραιότητας καλό:

Motherboard

Επεξεργαστή

Κάρτα γραφικών

Μνήμη

Ευχαριστώ πολύ,

Ένας πατέρας με Mac. :-)

Επεξ/σία από mikesf
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mikesf είπε

Ντροπή μου, το ξέρω, αλλά έχω να πιάσω motherboard καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Έφτασε λοιπόν η ώρα του πρωτότοκου μου να στήσει το πρώτο του καλό PC μιας και ο μπαμπάς του έχει δώσει ένα portege και δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια.

Αλλάζοντας βέβαια νοητά θέσεις, αν μου έδινε ο πατέρας μου πρίν 30 χρόνια λάπτοπ(που ήταν κάτι σαν ευμεγεθή κομπιουτεράκια) θα του φίλαγα τα πόδια, όχι να μου έδινε portege. Τώρα, που τα κινητά έχουν καλύψει την φορητότητα της διαθέσιμης υπολογιστικής δύναμης, τα desktop κέρδισαν χώρο στην απόλυτη δύναμη του gaming.

Για να μην μακρυγορώ, ψάχνω να του στήσω ένα σύστημα περί των 700€ χωρίς οθόνη και πληκτρολόγιο/ποντίκι. Επίσης έχω έναν SSD 128GB για το λειτουργικό σύστημα.

Θέλω κατα σειρά προτεραιότητας καλό:

Motherboard

Επεξεργαστή

Κάρτα γραφικών

Μνήμη

Ευχαριστώ πολύ,

Ένας πατέρας με Mac. :-)

Πείτε μας τι παιχνίδια θέλει να παίξει ή τι παίζει γενικότερα

Αφού θέλει παιχνίδια αλλάζει η σειρά προτεραιότητας και βάζουμε πρώτη την κάρτα γραφικών 

Επίσης οθόνη έχετε αν ναι ποια ή θέλετε μια νέα και σε τι budget;

Δημοσ.

Ωχ, πληθυντικός... εντάξει κατάλαβα... "πες μας ρε μπάρμπα τι θέλεις να κάνεις;", σωστο.

Πλάκα κάνω, ειλικρινά εκτιμώ την ευγενεία, παρακαλώ στον ενικό...

Παίζει fortnite, gta, fall guys, need for speed, rocket league, Fifa, PES. Δεν κάνει διακρίσεις, τα παίζει όλα...

Γενικά έχει PS4, και υποθέτω οτι αν παίζει το σύστημα τα τελευταία FPS, θα παίζει και τα υπόλοιπα.

Οθόνη πήρα αυτήν: https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-lf22t350fhuxen-22-led-full-hd-p-PER.171057?utm_campaign=newsletter201113&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-otoni&utm_content=3.2-othoni+samsung+lf22t350fhuxen+22+led+full+hd&offer=OFFER2033&d=201125 αλλά έχω και αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/7307875/Samsung-LS24E65UPL-23-6.html οπότε όποια τον βολεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mikesf είπε

Ωχ, πληθυντικός... εντάξει κατάλαβα... "πες μας ρε μπάρμπα τι θέλεις να κάνεις;", σωστο.

Πλάκα κάνω, ειλικρινά εκτιμώ την ευγενεία, παρακαλώ στον ενικό...

Παίζει fortnite, gta, fall guys, need for speed, rocket league, Fifa, PES. Δεν κάνει διακρίσεις, τα παίζει όλα...

Γενικά έχει PS4, και υποθέτω οτι αν παίζει το σύστημα τα τελευταία FPS, θα παίζει και τα υπόλοιπα.

Οθόνη πήρα αυτήν: https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-lf22t350fhuxen-22-led-full-hd-p-PER.171057?utm_campaign=newsletter201113&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-otoni&utm_content=3.2-othoni+samsung+lf22t350fhuxen+22+led+full+hd&offer=OFFER2033&d=201125 αλλά έχω και αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/7307875/Samsung-LS24E65UPL-23-6.html οπότε όποια τον βολεύει

Χαχα... Εντάξει απλά επειδή έχουμε μια μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν μπορώ να μιλήσω στον ενικό.. περίπου όταν πιάσατε τελευταία φορά motherboard τότε γεννήθηκα εγώ 😅 απλός ασχουλουμαι πολύ με αυτά και έχω και εγώ pc και συμβουλευω και φίλους για κομμάτια που θέλουν να αγοράσουν και έχω στήσει 3-4 pc μέχρι τώρα.

Τον υπολογιστή τον θέλετε άμεσα ή μπορείτε να περιμένετε black Friday για κάποια καλή προσφορά σε κάρτες γραφικών πιο πολύ; 

Επίσης αποθηκευτικό χώρο πόσα gb-tb θέλετε ; Πχ 1tb ssd ή 500gb ssd + 1tb hdd ή επειδή έχετε είδη έναν ssd για λειτουργικό μόνο να βάλουμε έναν 2tb hdd ;

Επεξ/σία από Nik1239
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, εννοείται πως μπορώ να περιμένω την Black Friday.

Ας πούμε ότι με τον 120SSD είμαστε ΟΚ, και θέλουμε και 2ΤΒ HDD.

Επειδή κάποια πράγματα δεν αλλάζουν πολύ ενώ άλλα ναι, να δώσω λίγο μια κατεύθυνση.

Δεν αλλάζει η ασυμβατότητα μεταξύ MB+CPU οπότε αν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει έναν συνδυασμό και δουλεύει σωστά θα το εκτιμούσα να ξέρω. Θυμάμαι τρελλά κολλήματα σε PC που είχα που εξαφανίστηκαν με την αλλαγή MB.

Απ' ότι φαίνεται αλλάζει η AMD, κάποτε ήταν απο τους πιο προβληματικούς επεξεργαστές με Windows λειτουργικό. Απ' ότι καταλαβαίνω αυτό έχει αλλάξει και επιπλέον ο μικρός μου ζητάει Ryzen. Οπότε πάμε και σε AMD κάρτα γραφικών, οπότε θα ήθελα και εκεί μια πρόταση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mikesf είπε

Καλησπέρα και πάλι, εννοείται πως μπορώ να περιμένω την Black Friday.

Ας πούμε ότι με τον 120SSD είμαστε ΟΚ, και θέλουμε και 2ΤΒ HDD.

Επειδή κάποια πράγματα δεν αλλάζουν πολύ ενώ άλλα ναι, να δώσω λίγο μια κατεύθυνση.

Δεν αλλάζει η ασυμβατότητα μεταξύ MB+CPU οπότε αν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει έναν συνδυασμό και δουλεύει σωστά θα το εκτιμούσα να ξέρω. Θυμάμαι τρελλά κολλήματα σε PC που είχα που εξαφανίστηκαν με την αλλαγή MB.

Απ' ότι φαίνεται αλλάζει η AMD, κάποτε ήταν απο τους πιο προβληματικούς επεξεργαστές με Windows λειτουργικό. Απ' ότι καταλαβαίνω αυτό έχει αλλάξει και επιπλέον ο μικρός μου ζητάει Ryzen. Οπότε πάμε και σε AMD κάρτα γραφικών, οπότε θα ήθελα και εκεί μια πρόταση.

Ωραία μπορείτε να βάλετε τον ryzen 3 3100 με μητρική msi b550 a pro που τα έχει φίλος και δουλεύουν μια χαρά μαζί με μια κάρτα rtx 2060 

Πάντως από όσο ξέρω δεν υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας τώρα δηλαδή όλοι οι ryzen 3000 παίζουν σε όλες τις b550 και χ570 μητρικες και σε άλλες απλώς με ένα bios update μητρικής 

Κάρτα μπορείτε να βάλετε μια rx 5500 xt 8gb η να περιμένετε τις καινούργιες + black Friday

Πάντως οι ιντελ είναι πολύ καλό vfm αυτή την στιγμή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου είναι για gaming εγω θα πρότεινα και τον i5 10400f ο οποίος έχει πάρα πολύ καλές επιδόσεις στο gaming ( πολύ κοντά σε εναν 3600) με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σουπερ τιμή .Oι μητρικές σε 460  chipset έρχονται  σε πολύ καλές τιμές και θα υποστηρίζουν και την επόμενη γενιά που θα βγάλει η intel

Και μιλάμε για έναν επεξεργαστή με 6 πυρήνες και 12 threads

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 2
Δημοσ.

Ο i5 υποστηρίζει DDR4 2666, αν ισχύει ότι ίσχυε μπορώ να πάρω πιο γρήγορες και να τις κάνει ο επεξεργαστής underclock. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...