Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το παραπάνω μηχάνημα από όταν κυκλοφόρησε και σκοπεύω να του κάνω εσωτερικό καθαρισμό. Υπ’ ευκαιρία λέω να του αλλάξω και την πάστα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, μιας και εκτός του ότι με τα χρόνια θα έχει σίγουρα εξασθενήσει η απόδοσή της, διαβάζω και ότι οι περισσότερες 3rd party πάστες κάνουν καλύτερη δουλειά από την μαμά.

Έχει κάποιος να προτείνει την καλύτερη επιλογή πάστας για αυτή την περίπτωση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα την Noctua NT-H1, είναι απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη. Μόνο το liquid metal θα ήταν καλύτερο αλλά δεν θα το πρότεινα για τέτοια δουλειά.

Επίσης μου φαίνεται περίεργο, μπορείς να ανοίξεις το iMac? Φυσικά χάνεται οποιαδήποτε εγγύηση αλλά πέρα από αυτό δεν το έχουν κλείσει και με κόλλα; Θα έλεγα αν δεν έχεις ήδη ψαχτεί λίγο να το κάνεις.

EDIT: Σωστό όνομα πάστας.

Επεξ/σία από Zewer
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Simos805 είπε

Καλησπέρα, έχω το παραπάνω μηχάνημα από όταν κυκλοφόρησε και σκοπεύω να του κάνω εσωτερικό καθαρισμό. Υπ’ ευκαιρία λέω να του αλλάξω και την πάστα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, μιας και εκτός του ότι με τα χρόνια θα έχει σίγουρα εξασθενήσει η απόδοσή της, διαβάζω και ότι οι περισσότερες 3rd party πάστες κάνουν καλύτερη δουλειά από την μαμά.

Έχει κάποιος να προτείνει την καλύτερη επιλογή πάστας για αυτή την περίπτωση?

Ότι λειτουργεί σωστά δεν το πειράζουμε ...... δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο αυτό που περιγράφεις ότι θέλεις να κανείς.......μετά όταν θα γ...... ‘σείς το μηχάνημα θα φταίει η apple !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Zewer είπε

Θα πρότεινα την Noctua NT-H1, είναι απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη. Μόνο το liquid metal θα ήταν καλύτερο αλλά δεν θα το πρότεινα για τέτοια δουλειά.

Επίσης μου φαίνεται περίεργο, μπορείς να ανοίξεις το iMac? Φυσικά χάνεται οποιαδήποτε εγγύηση αλλά πέρα από αυτό δεν το έχουν κλείσει και με κόλλα; Θα έλεγα αν δεν έχεις ήδη ψαχτεί λίγο να το κάνεις.

EDIT: Σωστό όνομα πάστας.

Ξέρω ότι η πάστα καλό είναι να μην είναι αγώγιμη, η συγκεκριμένη φαντάζομαι δεν είναι έτσι? Αυτή που μου αναφέρεις σε σχέση με την Artcit Silver που βλέπω να χρησιμοποιούν πολύ, είναι καλύτερη?

Ναι είναι δύσκολη διαδικασία αλλά την κατέχω πιστεύω μιας και έχω κάνει πολλές αντίστοιχες διαδικασίες στο παρελθόν, ασχολούμαι γενικά με αυτά. Και ναι υπάρχει κόλλα που την αφαιρείς μετά το άνοιγμα προσεκτικά και θα παραγγείλω kit από το iFixit συγκεκριμένα για την επανατοποθέτηση της οθόνης με νέα κόλλα κλπ.

Όσον αφορά την εγγύηση, ναι χάνεται αλλά έτσι κι αλλιώς το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης (έχουν περάσει τα 2 χρόνια από την αγορά του)

19 λεπτά πριν, arispz είπε

Ότι λειτουργεί σωστά δεν το πειράζουμε ...... δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο αυτό που περιγράφεις ότι θέλεις να κανείς.......μετά όταν θα γ...... ‘σείς το μηχάνημα θα φταίει η apple !!!

Το σωστά είναι σχετικό. Πλέον με απλή χρήση φτάνει 80άρια βαθμούς, και σε βαριά χρήση χτυπάει 100άρια και έχει thermal throttling. φυσικά θα παραγγείλω το απαραίτητο kit από iFixit και έχω μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες οπότε δεν νομίζω να συναντήσω πρόβλημα.

Επεξ/σία από Simos805
Δημοσ.

H nt-h1 είναι σίγουρα μονωτής ηλεκτρισμού, τώρα για την Arctic Silver ποία εννοείς ακριβώς; Δεν γνωρίζω για τη συγκεκριμένη πάστα. Πάντως η πάστα κανονικά δεν πρέπει να είναι αγωγός ηλεκτρισμού επειδή αν ξεχυλίσει μπορεί να βραχυκυκλώσει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Zewer είπε

H nt-h1 είναι σίγουρα μονωτής ηλεκτρισμού, τώρα για την Arctic Silver ποία εννοείς ακριβώς; Δεν γνωρίζω για τη συγκεκριμένη πάστα. Πάντως η πάστα κανονικά δεν πρέπει να είναι αγωγός ηλεκτρισμού επειδή αν ξεχυλίσει μπορεί να βραχυκυκλώσει.

Αυτήν βλέπω γενικά και την πουλάει και το iFixit

https://www.skroutz.gr/s/7600530/Arctic-Silver-5-3-5gr.html

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτή αλλά μην περιμένεις μεγάλες διαφορές. Καλή τύχη με το mod σου!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...