Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 17/11/2020 at 15:55, kallair said:

H ανακυκλωση δεν ειναι μουφα. ο αδερφος μου δουλευει στην καθαριοτητα του δημου και εχει δρομολογιο ανακυκλωσης. καποιους καδους που οι κατοικοι συστηματικα πετανε απλα σκουπιδια, πλεον δεν τους μαζευουν και περναει κανονικο αποριματοφορο για αυτους. Ο λογος ειναι οτι τρωνε προστιμο ή κατι τετοιο οταν μαζι με την ανακυκλωση πανε κ απλα σκουπιδια μαζι. επισης απεναντι απο το μαγαζι μου εχω 3 καδους. 2 ανακυκλωσης κ 1 απλό. οταν περναει το αποριμματοφορο της ανακυκλωσης, επειδη εχουμε κ σουπερ μαρκετ διπλα κ πετιουνται ΠΟΛΛΕΣ κουτες, περα απο τον μπλε καδο, παιρνουν κ ολες τις χαρτοκουτες απο τον αλλο καδο.

Η ανακύκλωση είναι ένα ψέμα στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
11 hours ago, Arkin said:

Πετα τον στον κανονικό κάδο. Δεν θα αλλάξει κάτι αν τον πετάξεις σε κάδο ανακύκλωσης γιατί δεν υπάρχει πραγματικη ανακύκλωση στην Ελλάδα όλα τα σκουπίδια μαζί με αυτά στους μπλε κάδους πάνε στο ίδιο μέρος. Εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις. 

Αδερφέ σόρυ αλλά είσαι παντελώς άσχετος. Ο πράσινος κάδος πηγαίνει είτε σε ΧΥΤΑ είτε σε Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων όπου γίνεται μηχανική διαλογή και ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών. Ο μπλε κάδος πηγαίνει σε ΚΔΑΥ (Κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών). Μην πεις ότι έχεις δει να παίρνει και μπλε και πράσινο γτ όντως συμβαίνει επειδή ο ελληναρας σαν εσένα οτνα βλέπει τον πράσινο γεμάτο πετάει τα συμμεικτα απορρίμματα στον μπλε με αποτέλεσμα να βγαίνει άχρηστο όλο το φορτίο, αυτό συνεπάγεται ο εκάστοτε Δήμος να πρέπει να πληρώσει στον ΚΔΑΥ π θα παει αντί να πάρει χρήματα. Οπότε υπάρχει οδηγία να ελέγχουν τα υλικά και αν έχει συμμεικτα να τα παίρνει το κανονικό απορριμματοφορο. 

4 hours ago, spooker said:

Γνώστης και εσυ φίλε μου ε? Το άκουσες στο καφενείο της γειτονιάς από τον κυρ Τάκη? 

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 hours ago, spooker said:

Είναι μια ακόμη κερδοφόρα μπίζνα για να κονομάνε συγκεκριμένοι.. 

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο. Κοιτάζοντας σελίδες σε μερικές εταιρίες, πλήρη λίστα με το τι πετάμε δεν υπάρχει.
Ενδεικτικά γιατί δεν έχω χρόνο τώρα, ας πούμε τα σκοροκτόνα, έχει εξωτερικά η συσκευασία το σηματάκι της ανακύκλωσης, αλλά το πλαστικό έχει ακόμα μέσα το μωβ ζελέ. Τι κάνουμε οεο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, G.TH. said:

Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο. Κοιτάζοντας σελίδες σε μερικές εταιρίες, πλήρη λίστα με το τι πετάμε δεν υπάρχει.
Ενδεικτικά γιατί δεν έχω χρόνο τώρα, ας πούμε τα σκοροκτόνα, έχει εξωτερικά η συσκευασία το σηματάκι της ανακύκλωσης, αλλά το πλαστικό έχει ακόμα μέσα το μωβ ζελέ. Τι κάνουμε οεο; 

Κατά 99% αυτό το υλικό είναι HDPE, η ανακύκλωση γίνεται ως εξής. Μαζεύουν τα υλικά και στους ΚΔΑΥ γίνονται μπαλες από ξεχωριστό υλικό για τα πλαστικά (PET, HDPE, PP) αυτά μετά πωλούνται σε εργοστάσια που επεξεργαζονται αυτά τα υλικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πλαστικά κόβονται σε κομματάκια από shreder και γίνεται περαιτέρω διαλογή σε πλαστικά και άχρηστα υλικά. Οπότε από αυτό το υλικό θα ανακτηθει το πλαστικό και τα υπόλοιπα θα πάνε για υγειονομική ταφή ως υπολειμμα. 

Γενικά οι μονάδες γίνονται όλο και πιο σύγχρονες με οπτικά συστήματα διαλογής και πλέον σιγα σιγα μπαίνουν και μηχανήματα με ai τα οποία κάνουν αυτόματα την ανάκτηση και τον ποιοτικό έλεγχο σε σημείο που μπορεί να αντικαταστήσει 3-4 ατομα

Επεξ/σία από logokrimenos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, logokrimenos said:

Γενικά οι μονάδες γίνονται όλο και πιο σύγχρονες με οπτικά συστήματα διαλογής και πλέον σιγα σιγα μπαίνουν και μηχανήματα με ai τα οποία κάνουν αυτόματα την ανάκτηση και τον ποιοτικό έλεγχο σε σημείο που μπορεί να αντικαταστήσει 3-4 ατομα

Ζω για τη μέρα που το ΑΙ θα απολύσει το 80%του δημοσίου μήπως και τελικά αρχίσει να δουλεύει κάτι σωστά σε αυτή τη χώρα. Θέλετε και AI να δουλεύει για εσας 😂

Δημοσ.
Στις 30/6/2024 στις 1:00 ΠΜ, spooker είπε

Ζω για τη μέρα που το ΑΙ θα απολύσει το 80%του δημοσίου μήπως και τελικά αρχίσει να δουλεύει κάτι σωστά σε αυτή τη χώρα. Θέλετε και AI να δουλεύει για εσας 😂

την ανακυκλωση στην ελλαδα δεν την εχει το δημοσιο αλλα ιδιωτικες εταιριες. Μια ερευνα πριν τα σχολια δεν βλαπτει!

Δημοσ.
2 hours ago, Dinos1973 said:

την ανακυκλωση στην ελλαδα δεν την εχει το δημοσιο αλλα ιδιωτικες εταιριες. Μια ερευνα πριν τα σχολια δεν βλαπτει!

Υπεύθυνοι για την ανακυκλωση είναι οι δήμοι. Μια έρευνα πριν για το ποιοι είναι πίσω από αυτές τις "ιδιωτικές εταιρίες" και πως γίνονται οι προσλήψεις εκεί. 

Δημοσ.
Στις 29/6/2024 στις 3:22 ΜΜ, tounion είπε

Είναι μια ακόμη κερδοφόρα μπίζνα για να κονομάνε συγκεκριμένοι.. 

Και επειδή είμαστε γνήσιοι ελληναράδες, δεν θα κάνουμε ανακύκλωση για να "τους κάνουμε μάγκες", εεε;

Δημοσ.
On 29/06/2024 at 01:48, Γιάννης Platano said:

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα 

Χάλασε ένας ανεμιστήρας εδάφους. 

Που μπορώ να τον πάω για ανακύκλωση λόγω όγκου; 

Πως χάλασε; Γιατί μπορεί να χάλασε κάποιο κουμπί απλώς.

Δες για κανένα συνοικιακό μαγαζί με ηλεκτρικά είδη ή με ηλεκτρολογικό υλικό-τηλεοράσεις-καλώδια κλπ, ενδέχεται να γνωρίζουν αυτοί ανθρώπους που τα επισκευάζουν και τα πουλάνε/χαρίζουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, csontheline είπε

Πως χάλασε; Γιατί μπορεί να χάλασε κάποιο κουμπί απλώς.

Δες για κανένα συνοικιακό μαγαζί με ηλεκτρικά είδη ή με ηλεκτρολογικό υλικό-τηλεοράσεις-καλώδια κλπ, ενδέχεται να γνωρίζουν αυτοί ανθρώπους που τα επισκευάζουν και τα πουλάνε/χαρίζουν.

Δεν "ακουγοταν" καθολου το μοτερ ενω ειχε αναμενο το λαμπακι οτι παιρνει ρευμα 

Τον πηγα για ανακυκλωση σε Κωτσοβολο και πηρα αλλον 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...