Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Μάλλον μένεις σε μαμάτη περιοχή και σε καλό Δήμο που έχει φροντίσει για να έχει κάθε σπίτι δικό του κάδο. 🙂 Οι περισσότεροι Δήμαρχοι  ενδιαφέρονται να κάνουν  καμιά δουλίτσα με δικό τους εργολάβο καταλαβαίνεις γιατί. Σιγά μη σκάσουν για την ανακύκλωση.

Προφανώς αναφέρεται σε χώρα του εξωτερικού, Γερμανία η σκανδιναβική. 

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όχι Βασίλη σε κάποιον στο Μαρκόπουλο που πουλάει μπαταρίες φυσικά εισαγωγής όπως όλοι αλλά με δική του φίρμα , πήγαινα στο παρελθόν αλλά είναι μακριά και πλέον πάω σε κάποιο δίπλα μου. Μάλλον είναι είναι από τους λίγους τυπικούς και η εξαίρεση του κανόνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζούσαν από εξαγωγές προς Κίνα...τις μπλόκαρε η Κίνα (ταυτόχρονα εγινε πιο φτηνή η πρώτη υλη)και τώρα βάζουν φωτιές στα κέντρα ανακύκλωσης μπας κ απαλλαγούν...

<<Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στις 13 ακόμα πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 20 μήνες σε>>

https://www.tovima.gr/2020/09/11/society/i-xreokopia-tis-anakyklosis/

http://www.katiousa.gr/koinonia/perivallon/pyrkagies-se-ergostasia-anakyklosis-mia-pagkosmia-pandimia-pou-prokalei-erotimata/

Δεν φταίει η νεσπρεσσο αλλά ο εξωτερικός συνεργάτης...είδε ότι δεν βγαίνει φράγκο μετα από επεξεργασία οπότε σ λέει μην μου τα φέρνετε καν. θα μείνουμε στην λεζάντα ότι όλα πάνε καλά...

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Όπως τα λες όλα μια βιτρίνα είναι.

Από την άλλη δεν φτάνανε οι γύφτοι που καίνε τα καλώδια να πάρουν το χαλκό έχουμε και τους επίσημους ανακυκλωτές να κάνουν το ίδιο αλλά για άλλους λόγους. Πήγαινε μετά εσύ και εγώ να ανακυκλώσουμε τις μπαταριούλες από το τηλεκοντρόλ να σώσουμε τον πλανήτη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Σλοβακία

Δημοσ.

Ό,τι και αν πούμε για την ανακύκλωση στην Ελλάδα θα είναι λίγο, καθώς είμαστε αιώνες πίσω.

Πριν πολλά χρόνια (όταν εδώ δεν είχαμε ακόμη ακούσει για ανακύκλωση) είχα δει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ανακύκλωση και την παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια στην Αυστρία, όπου το εργοστάσιο ήταν σχεδόν στο κέντρο της Βιέννης. Η πρώτη διαλογή των σκουπιδιών γίνεται από τους κατοίκους!

Κι εμείς από τη μια δηλώνουμε στις έρευνες σε ποσοστό 50-60% ότι είμαστε υπέρ της ανακύκλωσης αλλά δεν θέλουμε στην περιοχή μας ούτε κέντρα διαλογής, ούτε εργοστάσια ανακύκλωσης ή καύσης σκουπιδιών και φυσικά ούτε ΧΥΤΑ. Αλλά όλη η χώρα είναι γεμάτη παράνομες χωματερές και οι περισσότεροι πετάνε τα πάντα όπου βρουν.

Στη Νορβηγία, είναι τόσο προχωρημένοι στην διαχείριση των σκουπιδιών, όχι μόνο στο θέμα της ανακύκλωσης αλλά και της καύσης για παραγωγή ενέργειας για να ζεσταίνουν τους δρόμους και τα δημόσια κτίρια. Κι επειδή δεν τους φτάνουν τα δικά τους σκουπίδια παίρνουν και τα σκουπίδια από άλλες χώρες! Και όταν λέω παίρνουν, δεν τα αγοράζουν, αλλά πληρώνονται για να τα πάρουν!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν είναι να μπω στη διαδικασία ανακύκλωσης πρέπει να έχω κάποιο όφελος. Όχι η προστασία του περιβάλλοντος δεν μου αρκεί. 

Κάδοι ανακυκλωσης όλων των υλικών  ανά νοικοκυριό λοιπόν. Να τσεκαρονται να μετριούνται και να υπάρχει έκπτωση στα δημοτικά τέλη. 

Το να κάνω ανακύκλωση τώρα στους εκτεθημένους κάδους της χώρας της ανομίας και να έρχεται η πλέμπα των σκουπιδοscavengers και να βουτάει ότι θέλει το βρίσκω ανώφελο και κουτό. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, chill είπε

Αν είναι να μπω στη διαδικασία ανακύκλωσης πρέπει να έχω κάποιο όφελος. Όχι η προστασία του περιβάλλοντος δεν μου αρκεί. 

Θα έπρεπε. Κάνεις ένα σωστό βήμα με το να ανακυκλώνεις.

Το να έρχονται οι σκουπιδοscavengers και να παίρνουν κουτάκια από κάδους και να τα πηγαίνουν αλλού, κάνοντας πάλι ανακύκλωση δεν είναι κακό. Αν τόσο σου την σπάει πια που επωφελείται κάποιος ακόμα και αν είναι ρακοσυλλέκτης, σορρυ αλλά είναι λίγο ανησυχητικό να σπάζεσαι τόσο για την κατσίκα του άλλου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο προσπαθωντας να αφυπνιστουν την οικολογική μας συνείδηση τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει πανάκριβα ξαναγυρίζουν στις εταιρίες δωρεάν. Μιας και είμαστε σε τεχνολογικό σαιτ ξέρετε πόσο πουλάνε τα refurbished προιοντα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, cd2matheos είπε

Εγώ πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο προσπαθωντας να αφυπνιστουν την οικολογική μας συνείδηση τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει πανάκριβα ξαναγυρίζουν στις εταιρίες δωρεάν. Μιας και είμαστε σε τεχνολογικό σαιτ ξέρετε πόσο πουλάνε τα refurbished προιοντα

Οι ηλεκτρικές συσκευές που πάνε για ανακύκλωση δεν γίνονται refurbished. Θα ήταν πρακτικά αδύνατο ή και ασύμφορο να γίνει κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά διαλύονται και ανακυκλώνονται τα κομματάκια τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chill είπε

Το να κάνω ανακύκλωση τώρα στους εκτεθημένους κάδους της χώρας της ανομίας και να έρχεται η πλέμπα των σκουπιδοscavengers και να βουτάει ότι θέλει το βρίσκω ανώφελο και κουτό. 

👍👍👍

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cd2matheos είπε

Εχεις μπερδέψει τις έννοιες ανακύκλωση και refurbished  .

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cd2matheos είπε

Τα refurbished δεν είναι προϊόντα από ανακύκλωση, είναι προϊόντα που είτε έμειναν σε στοκ και δεν πουλήθηκαν είτε ελαττωματικά που τα έστειλαν πίσω είτε γενικά κάτι που ανοίχτηκε από τον πελάτη και δεν του άρεσε με αποτέλεσμα να το επιστρέψει. Εάν όλα αυτά τα προϊόντα προερχοντουσαν από υλικά ανακυκλωμένα μην σου πω ότι παίζει να είχανε ίδιες η υψηλότερες τιμές και από τα καινούργια. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Βασίλη συνήθως μιλάω εμπειρικά. Θυμάμαι μια φορά στο παρελθόν που είχα αλλάξει μπαταρία σε κάποιον που είχα πάει και την παλιά να πάρω έκπτωση , συνέταξε κάποιο χαρτί και μου έδωσε το ένα αντίτυπο. Του λέω τι είναι αυτό και μου λέει πρέπει να το παραδώσω μαζί με τη μπαταρία στην ανακύκλωση. Αλλού που έχω πάει μετά δεν μου έχουν δώσει ούτε και εγώ βέβαια έχω ζητήσει κάτι τέτοιο. Μάλλον αυτές καταλήγουν σε σκραπατζίδικο αφαιρεί το μολύβι και το επικίνδυνο περιεχόμενο ενδεχομένως καταλήγει σε κάποιο δίκτυο αποχέτευσης ή ομβρίων.

Μάλλον μένεις σε μαμάτη περιοχή και σε καλό Δήμο που έχει φροντίσει για να έχει κάθε σπίτι δικό του κάδο. 🙂 Οι περισσότεροι Δήμαρχοι  ενδιαφέρονται να κάνουν  καμιά δουλίτσα με δικό τους εργολάβο καταλαβαίνεις γιατί. Σιγά μη σκάσουν για την ανακύκλωση.

Ποτε δεν ηταν υποχρεωτικο.Εξαλλου η αγορα τους γινεται με το τεμ και η ανακυκλωση με το κιλο.Καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει ακρη.Ξαναλεω παντως οτι εταιρια στον ασπροπυργο κατασκευαζει μπαταριες με ανακυκλωμενα υλικα.

12 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Ό,τι και αν πούμε για την ανακύκλωση στην Ελλάδα θα είναι λίγο, καθώς είμαστε αιώνες πίσω.

Πριν πολλά χρόνια (όταν εδώ δεν είχαμε ακόμη ακούσει για ανακύκλωση) είχα δει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ανακύκλωση και την παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια στην Αυστρία, όπου το εργοστάσιο ήταν σχεδόν στο κέντρο της Βιέννης. Η πρώτη διαλογή των σκουπιδιών γίνεται από τους κατοίκους!

Κι εμείς από τη μια δηλώνουμε στις έρευνες σε ποσοστό 50-60% ότι είμαστε υπέρ της ανακύκλωσης αλλά δεν θέλουμε στην περιοχή μας ούτε κέντρα διαλογής, ούτε εργοστάσια ανακύκλωσης ή καύσης σκουπιδιών και φυσικά ούτε ΧΥΤΑ. Αλλά όλη η χώρα είναι γεμάτη παράνομες χωματερές και οι περισσότεροι πετάνε τα πάντα όπου βρουν.

Στη Νορβηγία, είναι τόσο προχωρημένοι στην διαχείριση των σκουπιδιών, όχι μόνο στο θέμα της ανακύκλωσης αλλά και της καύσης για παραγωγή ενέργειας για να ζεσταίνουν τους δρόμους και τα δημόσια κτίρια. Κι επειδή δεν τους φτάνουν τα δικά τους σκουπίδια παίρνουν και τα σκουπίδια από άλλες χώρες! Και όταν λέω παίρνουν, δεν τα αγοράζουν, αλλά πληρώνονται για να τα πάρουν!

+1.Οι κατοικοι ειναι ενεργοι πολιτες σε αυτες τις χωρες.

6 ώρες πριν, chill είπε

Κάδοι ανακυκλωσης όλων των υλικών  ανά νοικοκυριό λοιπόν. Να τσεκαρονται να μετριούνται και να υπάρχει έκπτωση στα δημοτικά τέλη. 

Αν δεν σου αρκει η προστασια του περιβαλλοντος θα επρεπε το ανυπαρκτο κρατος να σε συνετισει!!!

5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Θα έπρεπε. Κάνεις ένα σωστό βήμα με το να ανακυκλώνεις.

Το να έρχονται οι σκουπιδοscavengers και να παίρνουν κουτάκια από κάδους και να τα πηγαίνουν αλλού, κάνοντας πάλι ανακύκλωση δεν είναι κακό. Αν τόσο σου την σπάει πια που επωφελείται κάποιος ακόμα και αν είναι ρακοσυλλέκτης, σορρυ αλλά είναι λίγο ανησυχητικό να σπάζεσαι τόσο για την κατσίκα του άλλου. 

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, vasilllis said:

Αν δεν σου αρκει η προστασια του περιβαλλοντος θα επρεπε το ανυπαρκτο κρατος να σε συνετισει!!!

H διαδικασία της ανακύκλωσης δεν είναι άσχημη, ειδικά της κομποστοποίησης, όταν μάλιστα επιστρέφουν το  κομπόστ στο δημότη όπως κάνει (ή έκανε) ο δήμος Ηλιούπολης. https://www.ilioupoli.gr/news/announcements/synexizetai-i-dorean-dianomi-kompost

Αλλά αν περιμένουν να καθαρίζουμε εμείς τις συσκευασίες πριν τις πετάξουμε στον μπλε κάδο, επειδή δεν τα δέχονται αλλιώς οι εταιρείες για ανακύκλωση (λόγω κοστους), βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...