Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Μεγάλο θέμα αυτό. Ακόμα και από τις συσκευασίες των supermarket για το χύμα τυρί του τοστ/αλλαντικών, πρέπει λέει να βγάζεις τη διάφανη μεμβράνη. Και όπως λες κι εσύ, να ξεπλένεις όλες τις υπόλοιπες συσκευασίες. Κάποια πράγματα δε μπορεί να γίνουν απ' το μέσο πολίτη και από ένα σημείο και μετά νομίζω χάνεται το όποιο νόημα. Αλλου τα κάνουν,Εδω Αγγλία πλένουν τις κονσέρβες και τα κουτια απο το γιαούρτι ,το μπουκάλι απο το γαλα κλπ.Ελλάδα ακόμα και να το κάνεις αρκεί να δεις το σκουπιδιάρικο να αδειάζει όλους τους κάδους μαζι για να λες δεν αξίζει τον κόπο. 2
The_Judas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Η αλήθεια είναι ότι πράγματι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι ανακυκλώνεται με ποιο τρόπο. Είναι κατανοητό ότι πρέπει να πλυθεί η συσκευασία προτού ανακυκλωθεί, αλλά δεν έχουν και ειδικά μηχανήματα οι εταιρείες γι' αυτού του είδους την διαδικασία; Δεν νομίζω ότι αυτές οι εταιρείες βασίζονται στην επιμέλεια του καταναλωτή. Αλλωστε πλύσιμο δεν σημαίνει ότι έχει αποστειρωθεί 100% ένα πλαστικό κεσεδάκι.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, The_Judas είπε Η αλήθεια είναι ότι πράγματι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι ανακυκλώνεται με ποιο τρόπο. Είναι κατανοητό ότι πρέπει να πλυθεί η συσκευασία προτού ανακυκλωθεί, αλλά δεν έχουν και ειδικά μηχανήματα οι εταιρείες γι' αυτού του είδους την διαδικασία; Δεν νομίζω ότι αυτές οι εταιρείες βασίζονται στην επιμέλεια του καταναλωτή. Αλλωστε πλύσιμο δεν σημαίνει ότι έχει αποστειρωθεί 100% ένα πλαστικό κεσεδάκι. Mα δεν χρησιμοποιουν το ίδιο κεσεδακι.Ολα λιωνουν και ξαναπαίρνουν μορφή.
The_Judas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είπα ότι το χρησιμοποιούν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ο πολίτης που το πετάει δεν το έχει αποστειρώσει. Θέλω να πιστεύω ότι προτού γίνουν μια μάζα όλα τα πλαστικά , προηγείται και διαδικασία καθαρισμού. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, The_Judas είπε Δεν είπα ότι το χρησιμοποιούν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι 100% σίγουρο, ότι αυτός που το πετάει δεν το έχει αποστειρώσει. Θέλω να πιστεύω ότι προτού γίνουν μια μάζα όλα τα πλαστικά , προηγείται και διαδικασία καθαρισμού. Αλλο το πλύσιμο και αλλο η αποστειρωση.Γιατί να αποστειρωσουν κάτι που θα λιώσει σε τόσους υψηλούς βαθμους ; 1
kon1to Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, SchinasN είπε https://www.nespresso.com/gr/el/epikoinonia λογικά θα σου απαντήσουν άμεσα, κράτησες πινακίδα ; πινακιδα δεν κρατησα γιατι ημουν εν κινήσει, αλλα την ώρα που αρχισα και αυτό εδώ το post έστειλα και μηνυμα στη nespresso. λιγη ωρα πριν με πηραν τηλεφωνο για να με ρωτησουν περισσοτερες πληροφοριες για το συμβαν, ενώ μου ανελυσαν το ποσο έχουν επενδυσει στο κομμάτι της ανακύκλωσης, για τη συνεργασία που έχουν με συγκεκριμένη εταιρία ανακύκλωσης, οτι το αλουμίνιο ανακυκλώνεται 100%, μεχρι και οτι ο καφες χρησιμοποιείται σαν λίπασμα κτλ... 1 ώρα πριν, DrLo είπε Δεν έχω δει τέτοιες σακούλες, αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν απλά οι τάδε σακούλες με κάτι άλλο μέσα; τιποτα δεν αποκλειεται και προφανως δεν μπορω να ξερω τι ειχε μεσα... αλλα νομιζω θα ηταν μεγαλη συμπτωση, γιατι δεν ηταν acs ή speedex, αλλά η εταιρια που συνεργάζεται η nespresso... και επίσης επειδή έχει τύχει να δώσω τέτοια σακούλα σε κούριερ έχω δει τη δυσφορία τους, ενώ καποιες φορές έχουν αρνηθεί να την παραλάβουν λόγω έλλειψης χώρου...
DrLo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Για να έχει κάποια πιθανότητα να ανακυκλωθεί το σκουπίδι που πέταξες είτε βρίσκεσαι στο Ηράκλειο είτε στην Λιέγη θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο. Κάποιος που έφαγε τον κεσέ με το γιαούρτι και τον έβαλε στον μπλε κάδο χωρίς να τον πλύνει το μόνο που κάνει είναι να αχρηστεύει το περιεχόμενο όλου του κάδου. Από την άλλη αν το σκεφτείς τι να έχει μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα (footprint που λένε και στο χωριό); Το κεσεδάκι που θα πάει σούμπιτο στα κανονικά σκουπίδια ή η ενέργεια που καταναλώνεται για να το πλύνεις, να έρθει το ειδικό φορτηγό να το μαζέψει, να το πάει στο σημείο που συλλέγονται και ταξινομούνται τα προς ανακύκλωση υλικά, η μεταφορά τους στο κέντρο ανακύκλωσης και η τελική μετατροπή τους σε ανακυκλωμένη μάζα. 😛 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα πάνα μπορούν να ανακυκλωθου΄ν απλά αν το κάνεις έστι διευκολύεται η παρακάτω διαδικασία. Τίποτα δεν αχρηστεεύεται ακόμα και ότι να ναι να ρίξεις μέσα, και εσύ ο ίδιο να πέσεις μέσα, κάπου στη παρακάτω διαδικασία θα γίνεις κυμάς και θα διαχωριστείς. Απλά είναι φασαρία. 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Νομίζω ότι η ανακύκλωση έχει στόχο να μειώσει την μόλυνση του περιβάλλοντος ως πρώτο στόχο και μετά την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. και σε αυτό δεν είναι "ακριβώς" έτσι. πολλά υλικά δεν είναι τόσο ριπογόννα αλλά έχουν "μέσα τους" αρκετή ενέργεια , έχει σπατακατηλθεί αρκετή ενέργεια ήδη για να φτιαχθεί και η διαφορά ενέργειας από το να ξαναφτιάξεις από το 0 σε σχέση με το να το ανακυκλώσεις είναι τεράστια. Μια βαριά λαμαρίνα πχ ή γενικά μια μάζα σίδερα, πχ από την ανακλύκλωση ενός παλιού πλοίου πχ, ή ενα κιλό χαλκός να "το πετάξεις" μέσα σε ένα "καζάνι" σε σχέση με το να φτάσει στο σημείο αυτό η ίδια μάζα από εξόρυξη είναι τεράστια. Απο την άλλη το να "ξεφορτωθείς" ένα καράβι απλά βυθίζοντας το στη μέση του ωκεανού, κλάιν ρύπανση. 5 λεπτά πριν, kon1to είπε τιποτα δεν αποκλειεται και προφανως δεν μπορω να ξερω τι ειχε μεσα... αλλα νομιζω θα ηταν μεγαλη συμπτωση, γιατι δεν ηταν acs ή speedex, αλλά η εταιρια που συνεργάζεται η nespresso... αυτό δε λεει τίποτα. γιατί να έχει και πως ν έχει ακούλες νεσπρέσσο μια εταιρεία που δεν συνεργάζεται μαζί της; Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από DrLo 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Πάλευα με την ανακύκλωση 2 χρόνια όσον αφορά μόνο τα μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών κάτι γάλατα συμπυκνωμένα και καφέδων που ειχαμε πάρα πολλά, τα δύο μόνιμα προβλήματα που είχαμε είναι ότι οι κάδοι δεν βρισκοντουσαν σχετικά κοντά και έτσι κρατούσαμε τα πράγματα μέσα στο σπίτι μας και βγαίναμε κάθε 1 η 2 Σ/Κ να τα πετάξουμε μαζεμένα, το δεύτερο πρόβλημα ήταν ότι ακόμα και έτσι για κάποιον άγνωστο λόγο πηγαίναμε να πετάξουμε και ο κάδος έλλειπε από το σημείο, τον έπαιρναν από τον Δήμο και τον έβαζαν σε άλλο σημείο, έτσι πέραν από το προηγούμενο θέμα παίζαμε την γάτα με το ποντίκι για να βρούμε σημεία των νέων κάδων, τελικά μια φορά που πάλι δεν είδα τον κάδο τα πέταξα στον κοντινότερο κάδο σκουπιδιών και δεν ασχολήθηκα ξανά. Σε διάφορους φίλους που ανέφερα για ανακύκλωση όλοι μου λέγαν ότι πετάνε τα πάντα μέσα στους μπλε κάδους οπότε δεν έχει νόημα. Τώρα αυτό που θέλω να κάνω κάποια στιγμή είναι να βαλω ποσότητες ρούχων σε κάτι καινούργιους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο πριν τους εξαφανίσουν και αυτούς.
The_Judas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αλλο το πλύσιμο και αλλο η αποστειρωση.Γιατί να αποστειρωσουν κάτι που θα λιώσει σε τόσους υψηλούς βαθμους ; γιατί κολλας σε λεπτομέρειες και χάνεις το νόημα αυτών που γράφω; αν το κεσεδάκι έχει 1 χιλιοστο λεκε θα το πετάξουν στην ανακύκλωση; δεν θα το ξεπλύνουν οι ίδιοι; δηλαδή τα περνούν χυμα και τα πετάνε για λιώσιμο; Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Οι οδηγίες του δημου Αθηναίων λένε ότι όλα πρέπει να είναι καθαρισμένα από υπολείμματα τροφών και άλλων στοιχείων. Έχω ακούσει βέβαια ότι αυτά πλένονται όταν τα πηγαίνουν στο κέντρο ανακύκλωσης οπότε δεν χρειάζεται να τα πλένουμε εμείς, αλλά περισσότερο πιστεύω τις οδηγίες του δήμου. 19 λεπτά πριν, The_Judas είπε γιατί κολλας σε λεπτομέρειες και χάνεις το νόημα αυτών που γράφω; αν το κεσεδάκι έχει 1 χιλιοστο λεκε θα το πετάξουν στην ανακύκλωση; δεν θα το ξεπλύνουν οι ίδιοι; δηλαδή τα περνούν χυμα και τα πετάνε για λιώσιμο; Στα μεταλλικά αντικειμενα πάσης είδους, ακομα και λεκέδες η υπολείμματα υγρών να έχουν μείνει, δεν επηρεάζουν σε κάτι την ανακύκλωση καθώς όταν λιώνει το μέταλλο οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που εξαυλονονται όλα τα υγρά όπως και η βαφή στα αλουμινένια κουτιά. Για πλαστικό και χαρτι δεν γνωρίζω τι διαδικασίες ανακύκλωσης ακολουθούνται πάντως πιστεύω ότι τυχόν λεκέδες επηρεάζουν σοβαρότερα την διαδικασία.
vasilllis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Speculoos είπε Για να έχει κάποια πιθανότητα να ανακυκλωθεί το σκουπίδι που πέταξες είτε βρίσκεσαι στο Ηράκλειο είτε στην Λιέγη θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο. Κάποιος που έφαγε τον κεσέ με το γιαούρτι και τον έβαλε στον μπλε κάδο χωρίς να τον πλύνει το μόνο που κάνει είναι να αχρηστεύει το περιεχόμενο όλου του κάδου. Από την άλλη αν το σκεφτείς τι να έχει μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα (footprint που λένε και στο χωριό); Το κεσεδάκι που θα πάει σούμπιτο στα κανονικά σκουπίδια ή η ενέργεια που καταναλώνεται για να το πλύνεις, να έρθει το ειδικό φορτηγό να το μαζέψει, να το πάει στο σημείο που συλλέγονται και ταξινομούνται τα προς ανακύκλωση υλικά, η μεταφορά τους στο κέντρο ανακύκλωσης και η τελική μετατροπή τους σε ανακυκλωμένη μάζα. 😛 Γιατι αχρηστευεται?δεν εχω καταλαβει. 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Κανονικά όταν την κρατάνε για ανακύκλωση πρέπει να συμπληρώσει ειδικό αριθμημένο έντυπο με το οποίο μετά είναι υποχρεωμένος να την παραδώσει.Ποιος το κάνει όμως;;; Ποιος το λεει αυτο?Ουτε σκραπ πανε οι μπαταριες που λες ουτε τιποτα.Ο μολυβδος_το ακριβοτερο υλικο σε μια μπαταρια- λιωνει και ξαναχρησιμοποιειται.Χαρτια ,τιμλογια κλπ κοβουν οι μεγαλοι ανακυκλωτες(καταστηματα πωλησης μπαταριων κλπ). 4 ώρες πριν, phanispal είπε Μεγάλο θέμα αυτό. Ακόμα και από τις συσκευασίες των supermarket για το χύμα τυρί του τοστ/αλλαντικών, πρέπει λέει να βγάζεις τη διάφανη μεμβράνη. Και όπως λες κι εσύ, να ξεπλένεις όλες τις υπόλοιπες συσκευασίες. Κάποια πράγματα δε μπορεί να γίνουν απ' το μέσο πολίτη και από ένα σημείο και μετά νομίζω χάνεται το όποιο νόημα. Αυτο οντως ειναι ενα προβλημα Εδω γινεται ανακυκλωση https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.eleytheriagora.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F11%2F%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.eleytheriagora.gr%2Fkyvernitiki-anakyklosi-spatali-poron%2F&tbnid=OxN_f1ljdlRqWM&vet=12ahUKEwjG1ojJsIrtAhUHHuwKHewwA50QMygKegUIARCzAQ..i&docid=jqOr7DhyV01LcM&w=1500&h=1010&q=ανακυκλωση σκουπιδιων&client=opera&ved=2ahUKEwjG1ojJsIrtAhUHHuwKHewwA50QMygKegUIARCzAQ εχω επισκεφτει ενα τετοιο κεντρο ιδιωτικο.Σε αυτο εργατες διαχωριζουν τα υλικα χειρωνακτικα σε ταινιοδρομους.Το γυαλι θρυματιζοταν(θεωρω αδιαφορο αν ειχε το μπουκαλι κοκα κολα ή μπυρα) και το φορτωναν σε φορτηγα μαλλον για επαναχρησιμοποίηση .Το πλαστικο το συμπιεζαν σε κυβους.Εδω εχω μια αμφιβολια διοτι δεν υπαρχει ενα ειδος πλαστικου. https://www.supereverything.gr/2016/03/organosi-kai-apothikeysi-me-plastika-telara.html Ξερετε πως ειναι η πρωτη υλη αυτων των τελαρων? τριμα πλαστικου το οποιο σε υψηλη θερμοκρασια και πιεση διαμορφωνεται. Τα μεταλικα απορριματα φανταζομαι δεν θελει συζητηση .Υπαρχουν και παλιατζιδικα που τα διαχωριζουν κιολας αναλογως υλικου κατασκευης. Κατι αντιστοιχο θα ειναι και οι κουτες που μαζευουν αυτοι με τα τρικυκλα.. 1
CaptainHog Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Περνωντας καποια χρονια μέσα στον χωρο της ανακυκλωσης μεταλλικών αντικειμένων μπορω να πω οτι αν δεν υπηρχαν οι παλιατζηδες του δρομου που μαζευουν πλεον τα πάντα απο τους δρομους/καδους, οι δρόμοι θα ηταν ενα απεραντο κωλοχανειο. η ανακυκλωση μπαταριων αυτοκινητου ειναι εδω και χρονια σε ισχυ απο 2-3 μεγάλους ανακυκλωτες στην ελλαδα (βεβαια η διαδικασια είναι απο μονη της τεραστιο οικολογικο μειον) η ανακυκλωση χαρτιου υπάρχει επισης εδω και πολλά χρόνια αλλα υπαρχουν πολλες προυποθεσεις για να περασει κατι στην ανακυκλωση τελικα. η ανακυκλωση ηλεκτρικων συσκευων ειναι γνωστη σε ολους μας. η εταιρεια που καταληγουν ολα αυτα ειναι στους αγιους θεοδωρους και καποτε μου ειπε ενας οδηγος απο την εταιρεια αυτη οτι υπαρχουν περιπου 100 χιλιαδες τονοι γυαλιου και δεν μπορουν να κάνουν κατι για αυτο. μπορει με τα χρονια να βρηκαν βεβαια ντην λυση και για το γυαλι αυτο. το ρεζουμε ειναι οτι η ανακυκλωση εχει λεφτα πολλα για ορισμενους και δεν το κανουν για να σωσουν τις αρκουδες και τους πιγκουινους. αυτα. 4
MaXmaD Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Ανακυκλωνω σαν ιδιωτης πανω απο 25 χρονια. Στην αρχη χαρτι καθως δεν υπηρχαν αλλοι καδοι. Οταν μπηκαν , ανακυκλωνα οτι μπορουσα. Απογοητευτικα οταν ημουν σε μεγαλη πολυεθνικη εταιρεια και ειδα το χαρτι να γινοταν ενα με τα απορριμματα. Οτι ανακυκλωνα εγω 25 χρονια, αυτοι το πετουσαν μεσα σε μια μερα. Δυστυχως οι υποδομες ανακυκλωσης πρεπει πρωτα να αρχισουν απο μεγαλες επιχειρησεις και οργανισμους. ΟΙ ρυθμοι βεβαια και η πιεση των εργαζομενων ειναι τετοια που και καδο να ειχαν διπλα τους, παλι στα σκουπιδια θα τα πετουσαν για να προλαβουν. Αλλα ας υπηρχε πρωτα η οργανωση και μετα μπορουμε να τους κατηγορησουμε. Επισης δεν εχω καταλαβει ποτε γιατι στους μπλε καδους επιτρεπεται να πεταμε ΜΟΝΟ συσκευασιες. Γυαλι, πλαστικο, αλουμινιο. Δλδ δεν μπορω να πεταξω ενα κομματι τζαμι που εχει σπασει αλλα μπορω να πεταξω ενα γυαλινο αδειο μπουκαλι... πολυ υποπτο... 5
militarist Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Εγω εδω που ζω , έχουμε άλλον κάδο για χαρτί , άλλον κάδο για πλαστικά, άλλον για γυαλί και άλλον για τα υπόλοιπα σκουπίδια. Τώρα αρχίζουν να διαχωρίζουν και τα αποφάγια και οτί ειναι βιολογικό, πχ φλούδες κτλ. Κάθε σπίτι έχει τον δικό του κάδο οπότε ξέρουν αν κάποιος πετάει κάτι σε κάδο που δεν πρέπει. Εγώ για το kitchen waste δεν ήθελα εξτρά κάδο αλλα πήρα μηχανήμα που μετατρέπει αυτά σε χώμα και το βάζω στον κήπο μου.
papoys1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, vasilllis είπε Ποιος το λεει αυτο?Ουτε σκραπ πανε οι μπαταριες που λες ουτε τιποτα.Ο μολυβδος_το ακριβοτερο υλικο σε μια μπαταρια- λιωνει και ξαναχρησιμοποιειται.Χαρτια ,τιμλογια κλπ κοβουν οι μεγαλοι ανακυκλωτες(καταστηματα πωλησης μπαταριων κλπ). Βασίλη συνήθως μιλάω εμπειρικά. Θυμάμαι μια φορά στο παρελθόν που είχα αλλάξει μπαταρία σε κάποιον που είχα πάει και την παλιά να πάρω έκπτωση , συνέταξε κάποιο χαρτί και μου έδωσε το ένα αντίτυπο. Του λέω τι είναι αυτό και μου λέει πρέπει να το παραδώσω μαζί με τη μπαταρία στην ανακύκλωση. Αλλού που έχω πάει μετά δεν μου έχουν δώσει ούτε και εγώ βέβαια έχω ζητήσει κάτι τέτοιο. Μάλλον αυτές καταλήγουν σε σκραπατζίδικο αφαιρεί το μολύβι και το επικίνδυνο περιεχόμενο ενδεχομένως καταλήγει σε κάποιο δίκτυο αποχέτευσης ή ομβρίων. 4 ώρες πριν, militarist είπε Εγω εδω που ζω , έχουμε άλλον κάδο για χαρτί , άλλον κάδο για πλαστικά, άλλον για γυαλί και άλλον για τα υπόλοιπα σκουπίδια. Τώρα αρχίζουν να διαχωρίζουν και τα αποφάγια και οτί ειναι βιολογικό, πχ φλούδες κτλ. Κάθε σπίτι έχει τον δικό του κάδο οπότε ξέρουν αν κάποιος πετάει κάτι σε κάδο που δεν πρέπει. Εγώ για το kitchen waste δεν ήθελα εξτρά κάδο αλλα πήρα μηχανήμα που μετατρέπει αυτά σε χώμα και το βάζω στον κήπο μου. Μάλλον μένεις σε μαμάτη περιοχή και σε καλό Δήμο που έχει φροντίσει για να έχει κάθε σπίτι δικό του κάδο. 🙂 Οι περισσότεροι Δήμαρχοι ενδιαφέρονται να κάνουν καμιά δουλίτσα με δικό τους εργολάβο καταλαβαίνεις γιατί. Σιγά μη σκάσουν για την ανακύκλωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα