Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

όπως αναφέρει ο τίτλος, θα ήθελα τη βοήθεια σας για ένα νέο σύστημα.

Λειτουργίες:

• Καθημερινές (web browsing, youtube κλπ)
  • Ελαφρύ gaming (mmorpg,sims)
  • Video editing (Αdobe premiere pro)

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα σύστημα με i7 2600K overclocked στα 4,5ghz και 2 gtx 780ti, με 16gb ram.

Το rendering (ειδικά 4Κ) αργεί πάρα πολύ και αρκετές φορές το ίδιο το premiere "κολλάει" στο editing.

Οθόνη έχω μία full HD @120hz , από το παλιό μου σύστημα δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω κάτι (ίσως τη μία gpu-που δεν ξέρω αν έχει νοήμα) γιατί θέλω να μείνει λειτουργικό.

Budget για tower,χωρίς περιφερειακά 900-950

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Λογικά είσαι για R5 3600, 32gb ram για να 'χεις άπλα, για psu ένα 650w ακόμη και wired αλλά αξιόλογο (seasonic, Corsair, thermaltake, be quiet, cooler master)

Άρα ήδη έχουμε

Cpu: 192€

Ram: 106€ (g.skill 2x16)

Psu: μέχρι 90-100€ είναι ένα καλό όριο

Mobo: b550 chipset, χοντρικά 150€ 

Case: αν δεν έχεις ήδη, πας κατευθείαν για cougar mx330 στα 30€, υπερτούμπανο για τα λεφτά του, airflow, cable management κτλ

SSD: λογικά τα ξες, όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας μπορείς, και εννοείται m2. Αν έχεις ήδη κάποιον sata III ssd τον κρατάς και πας για το λιγότερο 512gb Kingston a2000 1tb 100€ με τίμια reads/writes με σκοπό να πας σε κάποια φάση σε κάποιον gen4 μικρότερης χωρητικότητας για κύριο δίσκο

Φτάσαμε σχεδόν τα 700€ 

Είσαι +- 50€ για μικροtweaks στα εκάστοτε parts

Τώρα για το δύσκολο μέρος, κάρτα γραφικών. Απ' όσο βλέπω, θες τουμπανη καινούρια με encoders καινούριους και τέτοια (δεν γνωρίζω ακριβώς). Ενδεχομένως και με μια rx570 8gb θα μπορείς να κάνεις δουλειά, αλλά έχει λίγο περίεργη θέση αυτή τη στιγμή μεταχειρισμένη. Ιδανικά θες 1660 super για vfm αλλά φεύγεις λίγο πάνω από το budget που έδωσες. Παίζει να βγαίνει και με 9-9μιση κατοστάρικα σύνολο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Yanis Karathanos είπε

Λογικά είσαι για R5 3600, 32gb ram

Eυχαριστω για τη βοήθεια!

Για να είμαι ειλικρινής κοιταγα τον i7-10700K, με μια πιο απλή GPU ή να βάλω τη μια gtx 780ti που έχω, με τη λογική οτι το rendering γίνεται απο το cpu (η κάνω λάθος?)

Επεξ/σία από LocZam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...