Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έκανα 2 αγορές από Κίνα από Aliexpress από τον ίδιο πωλητή από 20 Ευρώ η καθεμία σε διαφορετική ημέρα αλλά ο πωλητής τα έστειλε με μία αποστολή και τα 2; 

Γνωρίζει κανείς εάν το CIF θεωρείτε ως ένα και θα υπόκειται σε τέλη+ΦΠΑ μιας και συνδυαστικά είναι άνω των 22 ευρώ. Πάντως και για τα 2 έχω πληρώσει ξεχωριστά ταχυδρομικά τα οποία φαίνονται στο σύνολο και στο ali αλλά και στην κάρτα μου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mogsub είπε

Καλημέρα,

Έκανα 2 αγορές από Κίνα από Aliexpress από τον ίδιο πωλητή από 20 Ευρώ η καθεμία σε διαφορετική ημέρα αλλά ο πωλητής τα έστειλε με μία αποστολή και τα 2; 

Γνωρίζει κανείς εάν το CIF θεωρείτε ως ένα και θα υπόκειται σε τέλη+ΦΠΑ μιας και συνδυαστικά είναι άνω των 22 ευρώ. Πάντως και για τα 2 έχω πληρώσει ξεχωριστά ταχυδρομικά τα οποία φαίνονται στο σύνολο και στο ali αλλά και στην κάρτα μου.

Βλέπω ερωτηματικό, να υποθέσω πως δεν γνωρίζεις πως ακριβώς τα έστειλε και ρωτάς εμάς για να μάθεις?

Δημοσ.

Αν είναι δύο διαφορετικες αποστολές από τις οποίες η κάθε μία είναι ξεχωριστά κάτω από 22€ με την αποστολή μέσα , είσαι οκ. Αν τα έστειλε μαζί και εισαι πάνω από τα 22€ , καλή τύχη :P

Δημοσ.

'όχι ο τύπος τα έστειλε με μία αποστολή (ένα tracking number) το οποίο είναι φάουλ από μόνο του γιατί εγώ έχω πληρώσει για ταχυδρομικά ξεχωριστά για 2 αποστολές (όχι συνδυαστικά δλδ που θα μου ερχόταν και σε μένα πιο φθηνά) 

Δημοσ.

Αν τα έστειλε και τα 2 σε μια αποστολή ετοιμάσου για τελωνείο. Μου το έκανε τύπος απο Ebay από Israel για να γλιτώσει λεφτά για την αποστολή και έφαγε μια πολύ ωραία αρνητική αξιολόγηση γιατί του είχα τονίσει ότι θέλω δυο αποστολές για να σπάσει το ποσό. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mogsub είπε

'όχι ο τύπος τα έστειλε με μία αποστολή (ένα tracking number) το οποίο είναι φάουλ από μόνο του γιατί εγώ έχω πληρώσει για ταχυδρομικά ξεχωριστά για 2 αποστολές (όχι συνδυαστικά δλδ που θα μου ερχόταν και σε μένα πιο φθηνά) 

Αν σου ζητηθεί αποδείξεις εσυ στειλε την μια με τα 20 ευρω, υπάρχουν πολλες πιθανοτητες να την γλυτωσεις

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν σου ζητηθεί αποδείξεις εσυ στειλε την μια με τα 20 ευρω, υπάρχουν πολλες πιθανοτητες να την γλυτωσεις

Αυτό βασικά σκέφτηκα να κάνω. Έτσι και αλλιώς το tracking number φαίνεται στο ένα order και έχω και την απόδειξη από την τράπεζα για το ποσό. Τώρα άμα έχει και κάτι άλλο μέσα θα πω στα ΕΛΤΑ ότι ίσως μου το έκανε δώρο αλλά εγώ αυτά πλήρωσα. Για να δούμε

Δημοσ.

Κλασσική μαιμουδιά Κινέζου δυστυχώς. Πρέπει να παραγγέλνουμε σήμερα την μία και σε 1-2 μέρες όταν σταλεί και την δεύτερη αλλιώς είναι επίφοβοι..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mogsub είπε

Αυτό βασικά σκέφτηκα να κάνω. Έτσι και αλλιώς το tracking number φαίνεται στο ένα order και έχω και την απόδειξη από την τράπεζα για το ποσό. Τώρα άμα έχει και κάτι άλλο μέσα θα πω στα ΕΛΤΑ ότι ίσως μου το έκανε δώρο αλλά εγώ αυτά πλήρωσα. Για να δούμε

Mην κανεις καμια αναφορα για δωρα κλπ, δεν αποδέχονται τον ορο "δωρο"

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mogsub είπε

18 λεπτά πριν, mogsub είπε

Λίγο μπερδεμένα τα γράφεις... μήπως σου έχει στείλει μόνο τη μία παραγγελία? Και αν όχι, αν δλδ για κάποιο λόγο είσαι σίγουρος ότι έχει συμπεριλάβει και τις δύο παραγγελίες σε μια αποστολή, γιατί γράφεις "'άμα έχει κάτι άλλο μέσα"?

Πάντως αν φαίνεται πως σου έχει στείλει μόνο τη μία, μια χαρά μπορείς να ζητήσεις refund για την άλλη.

Δημοσ.

αν εχεις ενα tracking number τοτε αυτο σημαινει οτι εχεις ενα πακετο.

Τι αλλο να συζητησεις μετα απο αυτο?

• Moderators
Δημοσ.

Άμα της έβαλες σε ένα πακέτο και της 2 το τελωνείο θα υπολογίσει τη συνολική αξία του πακέτου άρα αν είσαι πάνω από 22 ευρώ συνολική αξία θα πρέπει να πληρώσεις τελωνείο

Δημοσ.

όχι παιδιά, έχει στείλει ο τύπος και τα 2 orders (διαφορετικά orders - έχουν γίνει με μία μέρα διαφορά και άλλο τρόπο πληρωμής - άλλη κάρτα) με ένα tracking number δηλαδή ένα πακέτο

Στο ali δηλαδή φαίνονται και τα 2 orders να έχουν το ίδιο tracking number και σε μήνυμα που του έστειλα και του είπα ότι έκανες μ*ία μου είπε απλά ότι έχει βάλει λιγότερο ποσό (άσχετο για την περίπτωση μου γιατί οι τελωνιακοί δεν ανδιαφέρονται για την αξία που γράφουν οι κινέζοι) 

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mogsub είπε

όχι παιδιά, έχει στείλει ο τύπος και τα 2 orders (διαφορετικά orders - έχουν γίνει με μία μέρα διαφορά και άλλο τρόπο πληρωμής - άλλη κάρτα) με ένα tracking number δηλαδή ένα πακέτο

Στο ali δηλαδή φαίνονται και τα 2 orders να έχουν το ίδιο tracking number και σε μήνυμα που του έστειλα και του είπα ότι έκανες μ*ία μου είπε απλά ότι έχει βάλει λιγότερο ποσό (άσχετο για την περίπτωση μου γιατί οι τελωνιακοί δεν ανδιαφέρονται για την αξία που γράφουν οι κινέζοι) 

Δυστηχως αν σταματήσει τελωνείο θα χρειαστεί να πληρώσεις, όταν κάνεις παραγγελίες από ίδιο πωλητή, καλό είναι αν θες διαφορά πράγματα να περιμένεις πρώτα να στείλει το πακέτο πριν την επόμενη παραγγελία

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Δυστηχως αν σταματήσει τελωνείο θα χρειαστεί να πληρώσεις, όταν κάνεις παραγγελίες από ίδιο πωλητή, καλό είναι αν θες διαφορά πράγματα να περιμένεις πρώτα να στείλει το πακέτο πριν την επόμενη παραγγελία

ναι και να φανταστείς αυτό κάνω γενικά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα να χρησιμοποιήσω την έκπτωση του 11.11 που κρατούσε 2 μέρες μόνο. Βέβαια θα μου πεις τις ίδιες εκπτώσεις κάνουν και στο black friday, θα μπορούσα δλδ να περιένω μέχρι τότε για να το βάλει σε έκπτωση αλλά τέλος πάντων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...