Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γνωρίζω ότι υπάρχει τεχνολογία που αναπτύσεται σε οχήματα για να πηγαίνουν αυτόματα εκεί που θες. Η Tesla δε πουλάει αυτά τα αυτοκίνητα με auto pilot? (νομίζω έχει αποκλειστικότητα στο λογισμικό) Γενικά ξέρει κανείς πως δουλεύει όλο αυτό? και τι άλλες επιλογές υπάρχουν πέρα από αυτό? πόσο ασφαλές είναι? Σε ένα θέμα παλιά που είχα κάνει μου είχε προταθεί ως λύση γιατί έχω προβλήματα υγείας που δε μου επιτρέπουν να οδηγήσω. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 ειμαστε πολυ μακρια ακομα απο την εφαρμογη τους στην καθημερινη ζωη μιας πολης οπως η Αθηνα, η σε χώρες όπως η Ελλαδα με το "ιδιαίτερο" οδικο δικτυο. Στις ΗΠΑ η χρηση τους δεν ειναι safe proof παρα το αξιοπιστο οδικο δικτυο!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Γνωρίζω ότι υπάρχει τεχνολογία που αναπτύσεται σε οχήματα για να πηγαίνουν αυτόματα εκεί που θες. Η Tesla δε πουλάει αυτά τα αυτοκίνητα με auto pilot? (νομίζω έχει αποκλειστικότητα στο λογισμικό) Γενικά ξέρει κανείς πως δουλεύει όλο αυτό? και τι άλλες επιλογές υπάρχουν πέρα από αυτό? πόσο ασφαλές είναι? Σε ένα θέμα παλιά που είχα κάνει μου είχε προταθεί ως λύση γιατί έχω προβλήματα υγείας που δε μου επιτρέπουν να οδηγήσω. Σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες , πχ πανεπιστημιούπολη χωρίς αυτοκίνητα , έχουν γίνει golf kart αυτόνομα για την μετακίνηση Για το δρόμο , ειδικά στην ΕΕ θα αργήσει πάρα πολύ. Υπάρχει λύση , λέγεται ταξί ή συνάδελφος στη δουλειά.
LongTom Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Γνωρίζω ότι υπάρχει τεχνολογία που αναπτύσεται σε οχήματα για να πηγαίνουν αυτόματα εκεί που θες. Η Tesla δε πουλάει αυτά τα αυτοκίνητα με auto pilot? (νομίζω έχει αποκλειστικότητα στο λογισμικό) Γενικά ξέρει κανείς πως δουλεύει όλο αυτό? και τι άλλες επιλογές υπάρχουν πέρα από αυτό? πόσο ασφαλές είναι? Σε ένα θέμα παλιά που είχα κάνει μου είχε προταθεί ως λύση γιατί έχω προβλήματα υγείας που δε μου επιτρέπουν να οδηγήσω. Αυτή είναι η τελευταία beta της Tesla. Όπως βλέπεις το σύστημα είναι πολύ κοντά να είναι πλήρως αυτόνομο στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Με computrer vision-onboard αισθητήρες, όχι απλά με δεδομένα χάρτη. Κανένας άλλος OEM/κατασκευαστής δεν έχει αντίστοιχο από όσο ξέρω. Τώρα στην Ελλάδα και στην ΕΕ, είναι άλλο θέμα. Οι νόμοι είναι σε μεγάλο μέρος αυστηροί γιατί οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν. Ειδάλλως θα δώσει στην tesla πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό που περιμένεις θα είναι κάτι ανάλογο με τα αυτόνομα ταξί που προετοιμάζονται. Πλήρης αυτοματοποίηση, δίχως ανάγκη ο οδηγός να κάνει τίποτα. Αυτό ίσως πάρει μερικά χρόνια ακόμη, λόγω γραφειοκρατίας περισσότερο παρά λόγω τεχνολογικών περιορισμών.
Salvation81 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, LongTom είπε Αυτή είναι η τελευταία beta της Tesla. Όπως βλέπεις το σύστημα είναι πολύ κοντά να είναι πλήρως αυτόνομο στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Με computrer vision-onboard αισθητήρες, όχι απλά με δεδομένα χάρτη. Κανένας άλλος OEM/κατασκευαστής δεν έχει αντίστοιχο από όσο ξέρω. Τώρα στην Ελλάδα και στην ΕΕ, είναι άλλο θέμα. Οι νόμοι είναι σε μεγάλο μέρος αυστηροί γιατί οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν. Ειδάλλως θα δώσει στην tesla πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό που περιμένεις θα είναι κάτι ανάλογο με τα αυτόνομα ταξί που προετοιμάζονται. Πλήρης αυτοματοποίηση, δίχως ανάγκη ο οδηγός να κάνει τίποτα. Αυτό ίσως πάρει μερικά χρόνια ακόμη, λόγω γραφειοκρατίας περισσότερο παρά λόγω τεχνολογικών περιορισμών. Βεβαια στο πρωτο βιντεο βλεπεις το χερι του οδηγου κατω κατω να πιανει το τιμονι και να το γυρναει καποια στιγμη. Ασε που αυτο δεν το λες κινηση σε Εθνικη, κινηση σε εναν δρομο 1 λωριδας με σταματημενα τα περισσοτερα αυτοκινητα δεν λεει κατι. Αν το βαλουν αυτο στην Ελλαδα θα εχουμε πολλα θυματα.
LongTom Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Βεβαια στο πρωτο βιντεο βλεπεις το χερι του οδηγου κατω κατω να πιανει το τιμονι και να το γυρναει καποια στιγμη. Ασε που αυτο δεν το λες κινηση σε Εθνικη, κινηση σε εναν δρομο 1 λωριδας με σταματημενα τα περισσοτερα αυτοκινητα δεν λεει κατι. Αν το βαλουν αυτο στην Ελλαδα θα εχουμε πολλα θυματα. Το αμάξι θέλει να έχεις το χέρι πάνω κάθε περίπου ένα λεπτό, γιατί αυτό απαιτούν οι νόμοι. Επίσης είναι λογικό να έχει το χέρι του εκεί όταν θεωρεί ότι μπορεί το - beta -πρόγραμμα να κάνει λάθος. Το εάν πραγματικά αυτός απενεργοποιεί το FSD φαίνεται από το μικρό εικονίδιο στην μέση περίπου που είναι σαν ένα τιμόνι. Όσο είναι μπλε, το σύστημα είναι στο αυτόματο. Όταν απενεργοποιείται αλλάζει χρώμα και συνήθως έχεις και ηχητική ειδοποίηση. Μερικά βίντεο. Το πρώτο με κίνηση από περιφερικούς δρόμους σε εθνική και τούμπαλιν. Το δεύτερο σε κατάσταση που χρειάζεται να αποφασίσει πως να προσπεράσει ποδηλάτες. Σε πόλη με μερική κίνηση την νύχτα. Πάντα πρέπει να καταλάβεις ότι είναι beta που βγήκε πριν 3 εβδομάδες. Από τότε βελτιώθηκε αισθητά έως εκπληκτικά σε corner καταστάσεις και δεν έχει βγει ακόμη για το ευρύτερο κοινό. Δεν είναι τέλεια, δεν είναι ακόμη επίπεδο 5 - αν και αγγίζει - και φυσικά δεν κάνει τα πάντα για εσένα. Αλλά είναι ότι καλύτερο έχει βγει στο δρόμο μέχρι τώρα σε ότι αφορά αυτονομία.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) αχα ώστε έτσι λοιπόν...μετατρέπει τα πάντα που υπάρχουν στο δρόμο σε δεδομένα. Ενδιαφέρον. 2 ώρες πριν, SchinasN είπε Υπάρχει λύση , λέγεται ταξί ή συνάδελφος στη δουλειά. Δεν τα αντέχω τα ταξί. Δε θέλω να βασίζομαι σε άλλους για τη μετακίνηση μου. Η 2η και μόνη επιλογή μου είναι κάποιο mobility scooter που να είναι road legal (class 3) Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δεν τα αντέχω τα ταξί. Δε θέλω να βασίζομαι σε άλλους για τη μετακίνηση μου. Η 2η και μόνη επιλογή μου είναι κάποιο mobility scooter που να είναι road legal (class 3) ότι χρειάζεσαι , πάντως ούτε σήμερα ούτε στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν αυτόνομα οχήματα για όλες τις συνθήκες
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Γνωρίζω ότι υπάρχει τεχνολογία που αναπτύσεται σε οχήματα για να πηγαίνουν αυτόματα εκεί που θες. Η Tesla δε πουλάει αυτά τα αυτοκίνητα με auto pilot? (νομίζω έχει αποκλειστικότητα στο λογισμικό) Γενικά ξέρει κανείς πως δουλεύει όλο αυτό? και τι άλλες επιλογές υπάρχουν πέρα από αυτό? πόσο ασφαλές είναι? Σε ένα θέμα παλιά που είχα κάνει μου είχε προταθεί ως λύση γιατί έχω προβλήματα υγείας που δε μου επιτρέπουν να οδηγήσω. Mπορείς να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης;Αν δεν μπορείς κανένα αυτονομο ,και όχι αυτόματο, αμάξι δεν σου κάνει.Θες οδηγό.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ετσι και αλλιως η κατασκευαστρια εταιρια στο εγχειριδιο που παραδιδει απο το 2020 αν θυμαμαι αναφερει ρητα την υποχρεωτικη παρουσια οδηγου και οτι να ειναι σε θεση "να επεμβει αν χρειαστει". Φανταζομαι εννοει εγω θα σου εχω αυτοματο πιλοτο και θα προσπαθησω να τελειοποιησω με τις εκδοσεις (καιρο) αλλα αν υπαρχει κανενα bug ή καποια συνθηκη που δε τεσταραμε, μη πεθανεις...πιασε το τιμονι ή πατα φρενο/γκαζι Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από vamvakoolas
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Mπορείς να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης;Αν δεν μπορείς κανένα αυτονομο ,και όχι αυτόματο, αμάξι δεν σου κάνει.Θες οδηγό. Αυτόματο τι είναι? δε κάνεις τις ταχύτητες εσύ? Πατάει φρένο σε στροφές? Ίσως μπορώ να το βγάλω αυτό το δίπλωμα, άλλωστε λένε ότι βοηθάει και για το mobility scooter που σκέφτομαι αν και δεν είναι αναγκαίο εκεί. (κανόνες αμερικής βέβαια) Καλά άμα μπορεί να γίνει μλκια με κάποιο bug σωθήκαμε. Δε θέλω να πέσω από καμιά χαράδρα.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Αυτόματο τι είναι? δε κάνεις τις ταχύτητες εσύ? Πατάει φρένο σε στροφές? Ίσως μπορώ να το βγάλω αυτό το δίπλωμα, άλλωστε λένε ότι βοηθάει και για το mobility scooter που σκέφτομαι αν και δεν είναι αναγκαίο εκεί. (κανόνες αμερικής βέβαια) Καλά άμα μπορεί να γίνει μλκια με κάποιο bug σωθήκαμε. Δε θέλω να πέσω από καμιά χαράδρα. Αυτόματο είναι το σασμάν.Αλλάζει ταχύτητες μονο του.Τι δουλειά εχει η Αμερική με την Ελλάδα; Μην μας τρελάνεις πάλι.plz!!
Salvation81 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, LongTom είπε Το αμάξι θέλει να έχεις το χέρι πάνω κάθε περίπου ένα λεπτό, γιατί αυτό απαιτούν οι νόμοι. Επίσης είναι λογικό να έχει το χέρι του εκεί όταν θεωρεί ότι μπορεί το - beta -πρόγραμμα να κάνει λάθος. Το εάν πραγματικά αυτός απενεργοποιεί το FSD φαίνεται από το μικρό εικονίδιο στην μέση περίπου που είναι σαν ένα τιμόνι. Όσο είναι μπλε, το σύστημα είναι στο αυτόματο. Όταν απενεργοποιείται αλλάζει χρώμα και συνήθως έχεις και ηχητική ειδοποίηση. Μερικά βίντεο. Το πρώτο με κίνηση από περιφερικούς δρόμους σε εθνική και τούμπαλιν. Το δεύτερο σε κατάσταση που χρειάζεται να αποφασίσει πως να προσπεράσει ποδηλάτες. Σε πόλη με μερική κίνηση την νύχτα. Πάντα πρέπει να καταλάβεις ότι είναι beta που βγήκε πριν 3 εβδομάδες. Από τότε βελτιώθηκε αισθητά έως εκπληκτικά σε corner καταστάσεις και δεν έχει βγει ακόμη για το ευρύτερο κοινό. Δεν είναι τέλεια, δεν είναι ακόμη επίπεδο 5 - αν και αγγίζει - και φυσικά δεν κάνει τα πάντα για εσένα. Αλλά είναι ότι καλύτερο έχει βγει στο δρόμο μέχρι τώρα σε ότι αφορά αυτονομία. Ατυχηματα εχουν ηδη γινει απο τοτε στην Αμερικη........Επισης Αμερικη με Ελλαδα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ επαφη, τι να πρωτο πουμε, απο το μεγεθος των δρομων στο πως πανε οι περισσοτεροι οδηγοι; Εδω με τις σφηνες στην παραλιακη το Tesla θα τρελαθει και θα φυγει απο τα λιμανακια.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Επίσης πρέπει να διαθέτεις και πολυ χοντρό πορτοφόλι για ενα τετοιο αυτοκίνητο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα