top24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε 1. Θέμα λογικά δεν έχετε αφού είναι single channel. Νόμιζα επειδή έχει δύο θέσεις θα ναι και dual channel, δεν είχα παρατηρήσει ότι δεν υποστηρίζει dual channel. Όπως και να έχει παραπάνω μνήμη χρειαζόταν οπότε καλά έκανα και πήρα άλλα 8Gb. 23 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε 2. Δεν χρησιμοποιείται η APU του CPU, άρα το ίδιο λειτουργεί ο επεξεργαστής. Αυτό που αποδεσμεύτηκε ήταν η μνήμη. Στη χρήση συνολικά βλέπετε διαφορά πριν με τώρα; (χωρίς να ελέγχετε από πίσω τι τρέχει) Διαφορά βλέπω αρκετά προς το καλύτερο αλλά θεωρώ πως προέρχεται από την προσθήκη επιπλέον μνήμης και όχι από την επιπλέον κάρτα γραφικών. Πριν όταν η μνήμη χρησιμοποιούσε πάνω από 7 GB κολλούσε πάρα πολύ ενώ τώρα με 9-10 GB είναι καλά. Αν έχει κάποιος υπόψιν του καμιά σύγκριση της APU του CPU σε σχέση με την κάρτα γραφικών που έχω θα ήταν διαφωτιστικό. Γιατί έχω την υποψία πως παίζει να είναι στα ίδια μπορεί και λίγο καλύτερη. 23 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Για το δυο/2 θα μπορουσες να ειχες παρει και μια καλυτερη gpu. Εαν ειναι προσφατη μη τη κρατησεις! Βαλε μια καλυτερη, και αν δεν το εχεις κανει για σιγουρια απενεργοποιησε εντελως onboard απο bios. Δεν χρειαζόμουν καλύτερη κάρτα γραφικών, βασικά δε χρειαζόμουν καθόλου απλά την πήρα για να αποφορτιστεί η μνήμη και ο επεξεργαστής κυρίως. (Που για τον επεξεργαστή μάλλον λάθος σκέψη ήταν). Κοίταξα στο menu του uefi είχε μόνο μια επιλογή για ποια θα ναι η primary κάρτα που ήταν κάρτα που έχω και όχι η onboard. Επίσης απενεργοποίησα το Onboard HDMI Audio. Θα φανεί τι θα γίνει ευχαριστώ για τη συμβουλή. Κάτι άλλο σχετικό για απενεργοποίηση ολόκληρης της onboard δε βρήκα. 12 ώρες πριν, cabdik είπε ΓΕΝΙΚΑ ειναι σκουπιδι, αλλα για το συστημα σου..ειναι καλη. γιατι η πλατφορμα που εχεις (ΑΜ1) ειναι ...πιο σκουπιδι απο την 710.....!! δεν ξερω αν το καταλαβες....!! Ο επεξεργαστής είναι που πιέζεται και είναι πάντα στο 99%. Όταν κολλάει το pc από κει είναι πάντα το θέμα. 5 ώρες πριν, dpolal είπε To ότι πιστεύουν πολλοί πως με μία απλή κάρτα γραφικών των 28 ευρώ θα μπορούν να έχουν απαιτήσεις και να παίζουν και παιχνίδια κιόλας με ξεπερνάει. To PC το χρησιμοποιώ μόνο για browsing, εφαρμογές γραφείου, και ταινίες HD. Τα δύο παιχνίδια που ανέφερα τα έχω απλά δοκιμάσει και μια χαρά παίζουν (όχι ότι αν δεν έπαιζαν θα 'χα πρόβλημα). Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το PC ειδικά μετά την προσθήκη μνήμης και κάρτας γραφικών. Εν κατακλείδι συμπεραίνω ότι καλώς έβαλα μνήμη και κακώς πέταξα κάνα 30άρι στην κάρτα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Το 30αρι ειναι ολιγον <<πεταμενο>>, ενω το 60αρι για μια 1030GT δε θα ηταν τοσο πολυ & γιατι θα μπορουσε να μπει κι αλλου μετα. The 1.4 firmware, which was released 9/30, adds support for various overclocking options. Μπορεις να δοκιμασεις και αυτο 😈
dpolal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, top24 είπε Εν κατακλείδι συμπεραίνω ότι καλώς έβαλα μνήμη και κακώς πέταξα κάνα 30άρι στην κάρτα. Για το συγκεκριμένο σύστημα κακώς πέταξες χρήματα γενικά. Για την κάρτα γραφικών τώρα, η σκέψη σου ήταν σωστή αρχικά, απλά η κάρτα που επέλεξες να αγοράσεις είναι περίπου παρόμοιων δυνατοτήτων με τη ενσωματωμένη του επεξεργαστή. Οπότε, ναί, πεταμένα λεφτά.
boombastik Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η gpu 710 κυκλοφορεί σε δυο editions. Η kepler που είναι καλή και η fermi που είναι αργή. Ολες με 2 gdrr5 ειναι kepler. Aυτή είναι καλύτερη από την oboard και παίρνει ακόμα καινούργιους drivers. Για μένα δεν έκανες την καλύτερη αγορά άλλα έπρεπε να ρωτήσεις νωρίτερα. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από boombastik
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δωσε του, ο,τι μπορει να παρει με o/c! -> δεν νιωθουν απο θερμοκρασιες! 😀 Ακομη και +10% να μπορουσες να παρεις, ειναι μεγαλο οφελος & δωρεαν!
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, top24 είπε Ο επεξεργαστής είναι που πιέζεται και είναι πάντα στο 99%. Όταν κολλάει το pc από κει είναι πάντα το θέμα. Το αναγνωρίζετε και από μόνος σας το πρόβλημα!
top24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, boombastik είπε Η gpu 710 κυκλοφορεί σε δυο editions. Η kepler που είναι καλή και η fermi που είναι αργή. Ολες με 2 gdrr5 ειναι kepler. Aυτή είναι καλύτερη από την oboard και παίρνει ακόμα καινούργιους drivers. Για μένα δεν έκανες την καλύτερη αγορά άλλα έπρεπε να ρωτήσεις νωρίτερα. Η GK208 είναι η δικιά μου. Ναι οι Drivers κάνουν αναβαθμίσεις. Νομίζω δεν έπρεπε να αγοράσω επιπλέον κάρτα γραφικών αλλά αφού είναι λίγο καλύτερη από τη onboard πάλι καλά. 1 ώρα πριν, dpolal είπε Για το συγκεκριμένο σύστημα κακώς πέταξες χρήματα γενικά. Με τη μνήμη είδα διαφορά γιατί ανέφερα παραπάνω: 2 ώρες πριν, top24 είπε Πριν όταν η μνήμη χρησιμοποιούσε πάνω από 7 GB κολλούσε πάρα πολύ ενώ τώρα με 9-10 GB είναι καλά. 39 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το αναγνωρίζετε και από μόνος σας το πρόβλημα! Εννοείται πως ο επεξεργαστής είναι το μεγαλύτερο μείον. Γενικά όμως βλέπω αρνητικά σχόλια για το σύστημα ενώ όπως προανέφερα κάνει τη δουλειά του σωστά. Για να κολλήσει πλέον πρέπει να έχω καμιά 30αριά καρτέλες ανοιχτές σε 3 browsers με video να παίζει. Δεν έχω σκοπό ούτε 4Κ ταινίες να βλέπω ούτε video editing ούτε gaming. Υστερεί κάπου αλλού?
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, top24 είπε Με τη μνήμη είδα διαφορά γιατί ανέφερα παραπάνω: Η μνημη εφοσον ηταν μοιραζομενη με την onboard, ποτε δεν θα σου ηταν 8GB πραγματικα, η εναπομεινασα ram μπορει να ηταν: 7.5GB, 7, ακομη και 6GB -> αναλογως ποσα μπορουσε να κλεψει -μονιμως!- η vga - apu...! Θα μπορουσες θεωρω, να εισαι μια χαρα, και με τα πραγματικα 8GB = που θα ειχες: με το που εμπαινε αλλη vga επανω στο συστημα! Ετσι ισως θα ησουν καλυτερα με 8GB και την 1030 ειδικα για καποια μικροgames! 🕹️ 1
benign Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, top24 είπε Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το PC ειδικά μετά την προσθήκη μνήμης και κάρτας γραφικών. Εν κατακλείδι συμπεραίνω ότι καλώς έβαλα μνήμη και κακώς πέταξα κάνα 30άρι στην κάρτα. Αυτες οι δυο προτασεις ειναι αντικρουομενες,δεν πανε μαζι. Απο το νημα που διαβασα,κανατε μια εν μερει σωστη κινηση,οσον αφορα την ραμ και λαθος οσον αφορα την καρτα. Αλλα μερικες φορες εχετε θεματα,ειδικα οταν γραφετε οτι το cpu φτανει 99% usage, τι συζηταμε?Ουτως η αλλως οπως σας ειπαν, η ολη πλατφορμα και ο επεξεργαστης ειναι πολυ αδυναμα.Ηταν απο τοτε το 2014, ποσο μαλλον τωρα. Δυο επιλογες εχετε κατα την γνωμη μου. H θα κρατησετε τις μνημες και θα παρετε καποιο παλιο πακετακι μεταχειρισμενο i5/μητρικη με απλο chip και μια φτηνη,λιγο παλιουτσικη αλλα δυναμικη καρτουλα στυλ gtx950/1050ti επισης μεταχειρισμενη μαξιμουμ μεχρι 70 ευρω και θα ειστε πολυ καλα και θα παιζετε και games καλουτσικα.Θα απεχετε πολυ απο την ασχημη κατασταση τωρα. Η απλα, αγοραζετε καινουργια πραγματα αλλα θα σας κοστισει περισσοτερο. Προσωπικα νομιζω οτι , οσο οικονομοι και αν ειμαστε,οταν λεμε ''με καλυπτει ο υπολογιστης μου'' και ας ειναι low budget, που ειναι θεμιτοτατο,θα πρεπει με τιποτε απο τις εφαρμογες που ασχολουμαστε να μην εχει την παραμικρη δυσκολια.Αν εχουμε χρηση επεξεργαστη στο 99% και δεν μπορουμε να παιξουμε αξιοπρεπως ,εστω με μετριες απαιτησεις τα περισσοτερα παιχνιδια στην εποχη μας,ειναι μαζοχισμος. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από benign 1 1
top24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, benign είπε Απο το νημα που διαβασα,κανατε μια εν μερει σωστη κινηση,οσον αφορα την ραμ και λαθος οσον αφορα την καρτα Αυτό έβγαλα ως συμπέρασμα. Ή μπορούσα να είχα κάνει αυτό που ανέφερε ο TheDevilMayCare απλά να πάρω μια κάρτα καλύτερη. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε είναι για gaming που δεν με ενδιαφέρει. 11 λεπτά πριν, benign είπε θα πρεπει με τιποτε απο τις εφαρμογες που ασχολουμαστε να μην εχει την παραμικρη δυσκολια Πραγματικά νομίζω οτιδήποτε κάνω σε αυτό το PC δεν έχει δυσκολία. Εγώ έκανα την ερώτηση κυρίως γιατί νομίζω ότι πάλι αυτά που κάνω θα τα έκανα χωρίς να έχω δώσει 30 ευρώ για την κάρτα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Τι θα συμβουλευα καποιον να κανει σε αναλογη περιπτωση με σειρα χρησιμοτητας αποδοσης vfm: 1 ) Οverclock σιγουρα στον 5370 (οσο ανεβαινει & διχως εξοδα για cooler-ψυξη) 2 ) Αγορα καποιας vga: 1030GT αν χρειαζεσαι low profile (λογω itx μητρικης που βλεπω) 3 ) Χμ ram = τελευταια απο ολα -και μαλιστα μαλλον οχι! 😄
benign Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, top24 είπε Αυτό έβγαλα ως συμπέρασμα. Ή μπορούσα να είχα κάνει αυτό που ανέφερε ο TheDevilMayCare απλά να πάρω μια κάρτα καλύτερη. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε είναι για gaming που δεν με ενδιαφέρει. Πραγματικά νομίζω οτιδήποτε κάνω σε αυτό το PC δεν έχει δυσκολία. Εγώ έκανα την ερώτηση κυρίως γιατί νομίζω ότι πάλι αυτά που κάνω θα τα έκανα χωρίς να έχω δώσει 30 ευρώ για την κάρτα. Ελπιζω να μην με παρεξηγησετε γιατι μερικες φορες γραφω αυθορμητα.Ολοι μας περναμε δυσκολες οικονομικες καταστασεις και επισης ο καθενας μας εχει την δικη του αποψη για το ποσο ισχυρος θελει να ειναι ο υπολογιστης του,με βασει την χρηση του. Ομως,αντικειμενικα,το socket που ειχατε διαλεξει και ο επεξεργαστης ειναι παρα πολυ αδυναμα.Αν εχετε την οικονομικη δυνατοτητα θεωρω οτι οι 2 λυσεις που σας προτεινα ειναι πολυ καλες. 9 λεπτά πριν, top24 είπε Πραγματικά νομίζω οτιδήποτε κάνω σε αυτό το PC δεν έχει δυσκολία. Η χρηση 99% του επεξεργαστη που γραψατε δεν υποδηλωνει δυσκολια?Η πιο βαρια εφαρμογη που τρεχω ζητημα ειναι αν φτανει τον επεξεργαστη μου στο 60%. 1
@topos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Τρέχουνε άλλες εφαρμογές στο background? Εάν π.χ έχεις antivirus+firewall μαζί με μερικές επιπλέων άχρηστες εφαρμογές με το που ανοίγει το pc(π.χ πρόγραμμα εκτυπωτή/Skype/ποντικια ΚΟΚ) τις απενεργοποιεις.Γενικα προσωπική άποψη σε παλιούς υπολογιστές μόνο το antivirus της microsoft αφηνω και απενεργοποιημένα όλα τα προγράμματα κατά το start up εκτός της κάρτας γραφικών. Από εκεί και πέρα, εάν μειωθεί το cpu usage θα βοηθούσε αρκετά και κανένας ssd(που μπορείς να τον κρατήσεις και για άλλο pc). Τέλος, κανένα o/c δεν θα ήτανε κακό αλλά λογικά αρχικά θα θέλει καθάρισμα εσωτερικό από σκόνες, αλλαγή πάστας και χρόνο εκ μέρους σου για το tweaking. Και λίγο για αγορά άλλου μεταχειρισμένου pc-> Εγώ είμαι κατά αυτής της λύσης, όταν με ~250 ευρώ αγοράζεις καινούργιο που με την δεδομένη χρήση θα σε βγάλει 5ετια+ δεν αξίζει να ξαναμπλεκεις με παλιό hardware που μπορεί να βγάλει 1002 θέματα.
afm Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, top24 είπε Αυτό έβγαλα ως συμπέρασμα. Ή μπορούσα να είχα κάνει αυτό που ανέφερε ο TheDevilMayCare απλά να πάρω μια κάρτα καλύτερη. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε είναι για gaming που δεν με ενδιαφέρει. Πραγματικά νομίζω οτιδήποτε κάνω σε αυτό το PC δεν έχει δυσκολία. Εγώ έκανα την ερώτηση κυρίως γιατί νομίζω ότι πάλι αυτά που κάνω θα τα έκανα χωρίς να έχω δώσει 30 ευρώ για την κάρτα. Τα πράγματα είναι απλά. ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ είσαι ευχαριστημένος από τον υπολογιστή σου; Αν ΕΣΥ είσαι ευχαριστημένος όλα είναι Ο.Κ.. Ναι, ο επεξεργαστής σου είναι πολύ αδύναμος. Ναι, θα μπορούσες να πάρεις μία καλύτερη κάρτα γραφικών. Ναι, θα μπορούσες να βρεις ένα φθηνό συστηματάκι καινούριο ή ένα ακόμη καλύτερο μεταχειρισμένο με σχετικά λίγα χρήματα. Αλλά αν ΕΣΥ (όχι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος) είσαι ικανοποιημένος με το pc σου και σε καλύπτει σε αυτά που θέλεις δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτα. Απλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτά που σου γράφουν τα παιδιά πιο πάνω αν χρειαστεί να αλλάξεις κάτι. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από afm 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, afm είπε ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ είσαι ευχαριστημένος από τον υπολογιστή σου; 1.000 μπράβο ανθρωπέ μου! Πες τα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα