Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Η σύνθεση του PC μου ήταν η εξής:

1. ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK AM1B-ITX RETAIL
  2. CPU AMD ATHLON 5370 2.20GHZ
  3. RAM MUSHKIN 992099 8GB DDR3 1600MHZ PC3L-12800
  4. SSD ADATA PREMIER SP550 240GB 2.5'' SATA3

Αυτά τα είχα από το 2016 και για τη χρήση που κάνω στο συγκεκριμένο pc ήμουν σχετικά ευχαριστημένος (Office, ταινίες HD, παλιά παιχνίδια όπως age of empires 3 και CS GO και κυρίως για σερφάρισμα στο ίντερνετ). Πριν περίπου ένα χρόνο είπα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση κυρίως για καλύτερο browsing γιατί συνήθως ανοίγω πολλές καρτέλες και γενικά είχε κολλήματα. Οπότε πήρα επιπλέον άλλα 8 GB Ram και κάρτα γραφικών για να μην χρησιμοποιώ την onboard. Αγόρασα τα:

1. RAM CORSAIR CMV8GX3M1C1600C11 8GB DDR3L 1600MHZ
  2. VGA MSI NVIDIA GEFORCE GT710 2GB GT710 2GD3H LP 2GB DDR3 PCI-E RETAIL

Για την επιπλέον Ram νομίζω έκανα καλή επιλογή γιατί τα 8 GB γέμιζαν εύκολα. Τώρα με τα 16 GB και δεν γεμίζει ποτέ η Ram και λογικά έχει καλύτερη ταχύτητα αφού είναι dual channel. Βέβαια υπάρχει και ο περιορισμός του επεξεργαστή που πάνω από τα 11 GB σέρνεται. Οι ερωτήσεις μου είναι 

1. Βοήθησε πράγματι η επιπλέον RAM ή λόγω του ότι δεν είναι ίδια μάρκα η παλιά με την νέα υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί ως single channel?
  2. Η κάρτα γραφικών βοήθησε έτσι ώστε να μειωθεί ο φόρτος που είχε ο επεξεργαστής για τα γραφικά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις υπόλοιπες εργασίες ή ξεχωριστό μέρος του επεξεργαστή ασχολείται με αυτό το θέμα οπότε τώρα δεν χρησιμοποιείται (άρα έκανα μια τρύπα στο νερό παίρνοντας την GPU που είναι από τις πιο απλές που κυκλοφορούν?)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, top24 είπε

έκανα μια τρύπα στο νερό

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

1. Θέμα λογικά δεν έχετε αφού είναι single channel.

2. Δεν χρησιμοποιείται η APU του CPU, άρα το ίδιο λειτουργεί ο επεξεργαστής. Αυτό που αποδεσμεύτηκε ήταν η μνήμη. Στη χρήση συνολικά βλέπετε διαφορά πριν με τώρα; (χωρίς να ελέγχετε από πίσω τι τρέχει)

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Το socket ομως λεει δεν υποστηριζει dual channelε...! 😝

Για το δυο/2 θα μπορουσες να ειχες παρει και μια καλυτερη gpu. Εαν ειναι προσφατη μη τη κρατησεις!
Βαλε μια καλυτερη, και αν δεν το εχεις κανει για σιγουρια απενεργοποιησε εντελως onboard απο bios.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η GPU (ο Θεός να την κάνει) είναι σκουπίδι, την έχω και εγώ στο δεύτερο PC και μετά βίας την παλεύει στα βασικά, ενώ γενικά είναι οριακά ανεκτή. Εμένα πχ δεν μου δίνει το refresh rate που θέλω στα 2560x1440, ενώ και σε εφαρμογές που χρειάζονται GPU εκθέτει το υπόλοιπο σύστημα. Ο μόνος λόγος που την ανέχομαι είναι επειδή είναι fanless και δεν θέλω να δώσω το μεγάλο πόσο που έχει μια άλλη δυνατή fanless. Αλλά γενικά είναι πολύ καλή κάρτα για το 2020.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Voodooman είπε

Η GPU (ο Θεός να την κάνει) είναι σκουπίδι, την έχω και εγώ στο δεύτερο PC και μετά βίας την παλεύει στα βασικά, ενώ γενικά είναι οριακά ανεκτή. Εμένα πχ δεν μου δίνει το refresh rate που θέλω στα 2560x1440, ενώ και σε εφαρμογές που χρειάζονται GPU εκθέτει το υπόλοιπο σύστημα. Ο μόνος λόγος που την ανέχομαι είναι επειδή είναι fanless και δεν θέλω να δώσω το μεγάλο πόσο που έχει μια άλλη δυνατή fanless. Αλλά γενικά είναι πολύ καλή κάρτα για το 2020.

Τελικά είναι σκουπίδι ή καλή κάρτα;;; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

😅 Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, είμαι κυκλοθυμικός!

(Κάκιστη είναι) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

ΓΕΝΙΚΑ ειναι σκουπιδι, αλλα για το συστημα σου..ειναι καλη.   γιατι η πλατφορμα που εχεις  (ΑΜ1)   ειναι ...πιο  σκουπιδι απο την 710.....!!     δεν ξερω αν το καταλαβες....!!   

Η ΑΜ1 ειναι κατι σαν την πλατφορμα ATOM της Ιντελ.  ΤΟΤΕ που βγηκε, ηταν καλη για τα απολυτως βασικα...!    σημερα, και οσο περναει ο χρονος, τοσο πιο που θα ζοριζεται.  και επειδη o CPU σου ειναι 4core, καπως κραταει ακομα. ομως δεν υποστηριζει πολλες εντολες  οπως βλεπεις στην εικονα, απεναντι σε εναν παλιοτερο ΠΧ στη πρωτη στηλη ειναι ο FX 4300 και διπλα ο δικος σου...!!! 

1487117978__2020-11-17_091251.png.005fabadcc02de4c135ff2d31939ec97.png

οπως βλεπεις ...χαος..!  

στη θεση σου... θα εψαχνα να βρω κανα  φθηνο μεταχειρισμενο σετακι, ειτε FM2, ειτε 1155/1156,  για να δεις φως..!   

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να είμαι δίκαιος. Για fanless κάρτα που δεν καίει τίποτα και δεν κάνει τον παραμικρό ήχο, καλή είναι. Η κάρτα όμως μου δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να χειριστεί πλέον περιεχόμενο πάνω από HD. Δεν μπορεί να ανεβάσει ανάλυση 2560 X 1440 στα 75Hz (μπορεί να φταίει και η HDMI για αυτό, δεν είμαι σίγουρος, αλλά στην τελική η κάρτα είναι αυτή που δεν μπορεί να το κάνει). Χρησιμοποιώ το κινητό μου ως web camera και όταν βάζω την υψηλότερη ανάλυση στο κινητό, τα καρέ πέφτουν στο PC, γιατί η κάρτα είναι αδύναμη. Παίζει κάποια μη απαιτητικά παιχνίδια 4ετίας στα χαμηλότερα settings και πάλι όχι άνετα. Ε, όταν δεν μπορεί να κάνει δουλειές τέτοιου είδους, τί να το κάνω.  Η 630 νομίζω ότι είναι τα ίδια χάλια.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Με αυτήν τη λογική, η κάρτα θα πετάει στο Far Cry. Αυτό την κάνει καλή κάρτα ή, έστω, υποφερτή; Το παιχνίδι βγήκε πόσο, δύο-τρία χρόνια πριν την κάρτα και αυτή το παίζει στα ~30, σε πολύ χαμηλή ανάλυση και όχι όλα στο υψηλότερο επίπεδο. Λογικά τα shadows, draw distance και textures θα είναι στο high. 

Για εμένα μια κάρτα είναι πραγματικά κακή, όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που της ζητάω ούτε σε 2D εφαρμογές, όπως-καλή ώρα-η GT 710.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Για εμένα μια κάρτα είναι πραγματικά κακή, όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που της ζητάω ούτε σε 2D εφαρμογές, όπως-καλή ώρα-η GT 710.

Για τη χρήση που τη θέλετε όντος είναι οριακή!

Με την 750Ti το μόνο που με περιόριζε ήταν τα 2GB ραμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ότι πιστεύουν πολλοί πως με μία απλή κάρτα γραφικών των 28 ευρώ θα μπορούν να έχουν απαιτήσεις και να παίζουν και παιχνίδια κιόλας με ξεπερνάει.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...