Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα!Έχω μια απορία για μια ειδικότητα των ΕΠΑΛ.Αν γνωρίζει κανείς κάτι θα βοηθούσε!

Θα ήθελα λοιπόν πληροφορίες για τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.Είναι αξιόλογος,δίνει εφόδια;Είδα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ότι έχει και διάφορους κλάδους λ.χ.(δ) Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού ή Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών κλπ.

Πρσφέρει ελπίδες για επαγγελματική αποκατάσταση;Δέχεται η αγορά πτυχιούχους μόνο με αυτήν την ειδίκευση από ΕΠΑΛ;Υπάρχει απορρόφηση και σε τι είδους εργασίες;

Άρχισα να ενδιαφέρομαι,διότι είμαι ταμίας σε μαγαζί(μέχρι να σκάσει ο...Κορωνιός τουλάχιστον😆) και σκεφτόμουν μια πιθανή μετακίνηση προς πιο οικονομικά/λογιστικά/logistics χωράφια και το πρόγραμμα σπουδών που είδα με τσίγγλισε κάπως.Για αυτό ρωτάω αν  δίνουν γνώσεις της προκοπής,γιατί έρχομαι από άλλον εντελώς χώρο γνώσης(έχω πτυχίο θεωρητικής σχολής),και επιθυμώ να καταρτιστώ όσο πιο ικανοποιητικά γίνεται.

Αν κάποιος έχει περάσει από αυτόν τον τομέα ή ξέρει από δικούς του τι παίζει με το καλό να γράψει!Να είστε όλοι καλά!

Δημοσ.

Να γνωρίζεις ότι δεν έχουν όλα τα ΕΠΑΛ όλες τις ειδικότητες. Θα έχεις ένα μικρό προβάδισμα πάνω στην συγκεκριμένη ειδικότητα σε σχέση με κάποιον που έχει τελειώσει το γενικό λύκειο.

Ουσιαστικά πχ θα πας σε ένα λογιστή-λογιστικό γραφείο ως βοηθός λογιστή. Μετά από 6 χρόνια προϋπηρεσίας μπορείς να γίνεις λογιστής Β' τάξης και να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Σε αντίθεση με έναν του γενικού λυκείου που χρειάζεται 7 χρόνια ως βοηθός λογιστή. Επίσης θα έχεις και το δικαίωμα της μαθητείας όταν τελειώσεις το ΕΠΑΛ, κάτι παρόμοιο με πρακτική άσκηση με το οποίο μπορείς να αποκτήσεις μια πρώτη προϋπηρεσία. 

Στα logistics θα εργαστείς πχ σε αποθήκη ή επιχείρηση ταχυμεταφορών, πάλι θα έχεις το δικαίωμα στην μαθητεία. 

(Στο ΕΠΑΛ της δικής μου περιοχής υπάρχει μόνο η ειδίκευση τουριστικών επιχειρήσεων.)

Από την στιγμή που έχεις ήδη πτυχίο λυκείου θα ήταν 1000% πιο value να πας στο ΙΕΚ της περιοχής σου. Εκεί θα έχεις πολύ γρηγορότερα ένα πιο ουσιαστικό προβάδισμα είτε στα τουριστικά είτε στα logistics είτε στην λογιστική (χρειάζονται μόνο 5 χρόνια προϋπηρεσίας για να γίνεις λογιστής Β' τάξης). 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση!Ενδιαφέρον αυτό για το ΙΕΚ,θα το κοιτάξω!Δηλαδή υπάρχει (μια κάποια)ανταπόκριση  για απόφοιτους τέτοιων ειδικοτήτων;Πιθανότητες ευρέσεως εργασίας είναι καλές,υπάρχει ζήτηση;

Δημοσ.

Σε logistics/αποθήκη η αποκατάσταση είναι αρκετά καλή. Στα τουριστικά επαγγέλματα επίσης. Μια πιστοποίηση δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον κλάδο και δεν είσαι τυχάρπαστος. Σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια επιχειρήσεων όμως το μεγάλο μέρος της ζήτησης αφορά πτυχιούχους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ.

Μην πας για το γενικό "στέλεχος διοίκησης και οικονομίας" γιατί θα είσαι ο manager του τίποτα χωρίς κάποια εξειδίκευση/μετεκπαίδευση.

Το θεωρητικό πτυχίο σου ποιό είναι; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...