Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρεαλιστικά κάτω απο 400/τμ ειναι λίγο απίθανο. ομως αν μας πεις τι εχει τωρα μεσα το σπιτι ίσως σε βοηθησουμε. δηλαδη αν πρεπει να αλλαχτούν τα παράθυρα, αν υπάρχει υδραυλική εγκατάσταση για κουζίνα η οχι, αν εχει θερμανση, αν πρεπει να αλλάξεις το πατωμα, κτλ.

Δημοσ.

Εγω σε ανακαινιση που εκανα μου κοστισε περιπου 35000, για σπιτι περιπου 60τμ ( τυπικα 75τμ). Αλλαχτηκαν ολα αλλα μπηκαν και πραγματα που εσυ δεν θα εκανες οπως γυψοσανιδα σε ολο το ταβανι με μονωση, σποτακια, δικτυο σε ολους τους χωρους κλπ. Οπως θελεις και εσυ γκρεμιστηκαν και τοιχοι. Χωρις λεφτα δεν μπορεις να κανεις πολλα. Το πιο βασικο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις πορτες , κουφωματα, βαψιμο φυσικα , και ανακαινιση μπανιο κουζινα. Μακρια απο εταιριες που τα αναλαμβανουν ολα. Συνηθως δεν κανουν καλη δουλεια εκτος και αν πληρωσεις αρκετα και φυσικα πρεπει να εισαι απο πανω συνεχεια.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, gbras είπε

Εγω σε ανακαινιση που εκανα μου κοστισε περιπου 35000, για σπιτι περιπου 60τμ ( τυπικα 75τμ). Αλλαχτηκαν ολα αλλα μπηκαν και πραγματα που εσυ δεν θα εκανες οπως γυψοσανιδα σε ολο το ταβανι με μονωση, σποτακια, δικτυο σε ολους τους χωρους κλπ. Οπως θελεις και εσυ γκρεμιστηκαν και τοιχοι. Χωρις λεφτα δεν μπορεις να κανεις πολλα. Το πιο βασικο που μπορεις να κανεις ειναι να αλλαξεις πορτες , κουφωματα, βαψιμο φυσικα , και ανακαινιση μπανιο κουζινα. Μακρια απο εταιριες που τα αναλαμβανουν ολα. Συνηθως δεν κανουν καλη δουλεια εκτος και αν πληρωσεις αρκετα και φυσικα πρεπει να εισαι απο πανω συνεχεια.

τοσα εδωσα και εγω αλλα μπορούσε να γινει με πολύ λιγότερα. πχ το μπάνιο μου κόστισε 4κ ευρω και μπορουσε να γινει με τα μισα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

ρεαλιστικά κάτω απο 400/τμ ειναι λίγο απίθανο. 

Καθόλου απίθανο 

Οι μισές και πάνω ανακαινίσεις που γίνονται, παίζουν στην αγορά από 300/400€ ανά τμ  (βέβαια μπορείς να κάνεις όπως λες ένα μπάνιο με 4 και 5κ και πολλά περισσότερα, αλλά πάντα μιλάμε για τον μέσο όρο) 

1 ώρα πριν, gbras είπε

Μακρια απο εταιριες που τα αναλαμβανουν ολα. Συνηθως δεν κανουν καλη δουλεια εκτος και αν πληρωσεις αρκετα και φυσικα πρεπει να εισαι απο πανω συνεχεια.

👍👍👍👍

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

1 ώρα πριν, gbras είπε

Μη λες μακρία γιατι ναι μεν μπορει να χασεις καποια πραγματα αλλα κερδίζεις αλλου. Αν εισαι απο πάνω εχεις να κανεις με την εταιρία και όχι κάθε μάστορα που ειναι δυσκολο να τους κάνεις καλά εκτός αν έχεις εμπειρία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/11/2020 στις 8:32 ΜΜ, jigokubasil είπε

Καλησπέρα και συγγνώμη αν πω καμμιά γκάφα, δε γνωρίζω τίποτα από αυτά.

Είμαι 22 και οι γονείς μου πουλάνε το σπίτι μας για κάποιο δικαστικό χρέος. Έχουμε άλλο ενα ακίνητο 78 τμ το οποίο αυτή τη στιγμή νοικιάζουμε ως γραφεία γιατρών. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε νοίκι ή αν μπορούμε να κάνουμε μια πλήρη ανακαίνιση στο άλλο ακίνητο και να μείνουμε εκεί, δεδομένου ότι δε θα μας μείνουν πολλά από την πώληση.

Η πλήρης ανακαίνιση θα περιλάμβανε ρίξιμο τοίχων για να αλλάξουν τα δωμάτια, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τίποτα για το να σας πω τι άλλο θα χρειαστεί. Είμαι λίγο χαμένος σε όλα αυτά.

Ουσιαστικά αυτό που με νοιάζει είναι να μάθω τιμή αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να δίνω πολύ λίγες πληροφορίες οπότε sorry

Αν έχετε και καμμιά σελίδα να μου προτείνετε, τουλάχιστον να επικοινωνήσω με κάποιον μήπως βγάλω κάποια άκρη. Πχ να πάρω εδώ https://anakainisisspitiou.gr/paketa-anakainisis/ να ρωτήσω ή όχι?

Ευχαριστώ πολύ

1)Μεσοβεζικη λυση κανετε βασικα πραγματα για να μεινετε μεσα.. Αν και με τα βασικα  δεν βγαινετε οικονομικα ή δεν σας αρεσει ετσι.. τοτε ακυρωνετε αυτη την εκδοχη.

2)Αν σας βγαινουν τα εσοδα απο το ενοικιο που εισπράττετε νοικιαζετε ενα διαμερισμα..

3)Το σεναριο να πουλησετε το ακινητο στην τιμη που θελετε για να αγορασετε ενα αλλο!

Για ανακαινιση η αγορα εξω ειναι πολυ ρευστη(οικονομικο κομματι) οποτε θελει ψαξιμο και τυχη..!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Μη λες μακρία γιατι ναι μεν μπορει να χασεις καποια πραγματα αλλα κερδίζεις αλλου. Αν εισαι απο πάνω εχεις να κανεις με την εταιρία και όχι κάθε μάστορα που ειναι δυσκολο να τους κάνεις καλά εκτός αν έχεις εμπειρία. 

Ναι και αν βγαλεις ακρη σφυρα μου. Ξερω τι σου λεω ειναι χειροτερα. Ξερεις ποσα πραγματα τους ειχα πει να τα κανουν και με εγραψαν στα @@@ τους? Μην πω για συμβουλες που εδιναν που οπου τους ακουσα το μετανοιωσα. Απλα στο τελος παρακαλας να τελειωσουν και να σηκωθουν να φυγουν. Και το κοστος σου ερχεται τουλαχιστον το 1/3 περισσοτερο απο οτι θα το εκανες με τον μαστορα απευθειας. Και στο τελος δεν κερδισα και τιποτα σε χρονο. Ειχε περασει και μηνας και να μην εχουν κανει σχεδον καμια εργασια. Βεβαια και εγω ημουν απειρος οταν το εκανα και δεν ειχα ουτε ισχυρο συμβολαιο ουτε ειχε γινει σοβαρο σχεδιο πριν ξεκινησουν. Βασιστηκα στο οτι αυτοι "ξερουν".  Γι αυτο ΜΑΚΡΙΑ!!!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gbras είπε

Ναι και αν βγαλεις ακρη σφυρα μου. Ξερω τι σου λεω ειναι χειροτερα. Ξερεις ποσα πραγματα τους ειχα πει να τα κανουν και με εγραψαν στα @@@ τους? Μην πω για συμβουλες που εδιναν που οπου τους ακουσα το μετανοιωσα. Απλα στο τελος παρακαλας να τελειωσουν και να σηκωθουν να φυγουν. Και το κοστος σου ερχεται τουλαχιστον το 1/3 περισσοτερο απο οτι θα το εκανες με τον μαστορα απευθειας. Και στο τελος δεν κερδισα και τιποτα σε χρονο. Ειχε περασει και μηνας και να μην εχουν κανει σχεδον καμια εργασια. Βεβαια και εγω ημουν απειρος οταν το εκανα και δεν ειχα ουτε ισχυρο συμβολαιο ουτε ειχε γινει σοβαρο σχεδιο πριν ξεκινησουν. Βασιστηκα στο οτι αυτοι "ξερουν".  Γι αυτο ΜΑΚΡΙΑ!!!

υπάρχουν πολύ καλα συνεργεια και πολύ κακα συνεργεια. παντα ετσι ηταν σε όλες τις δουλειες. εγω την εκανα μονος και σιγουρα χαλασα περισσοτερα χρηματα και επισης εγιναν κακοτεχνιες. ομως θα μπορουσε να ειναι πολύ χειροτερα και τουλαχιστον ξερω ακριβως τι εχει γινει, που εχει γινει και ποσο κοστισε. το κακο με το συνεργειο ειναι οτι ΑΝ σου κατσει χοντρη στραβη την εκατσες. θα το βρεις μπροστα σου κανα 6μηνο μετα και θα κλαις που δεν εισουν εκει να κοιτας ολη μερα τι κανουν και πως το κανουν. αν δεν εχεις καποιο γνωστο να εχει κανει σπιτι σε αυτον που θα παρεις πας στα τυφλα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

υπάρχουν πολύ καλα συνεργεια και πολύ κακα συνεργεια. παντα ετσι ηταν σε όλες τις δουλειες. εγω την εκανα μονος και σιγουρα χαλασα περισσοτερα χρηματα και επισης εγιναν κακοτεχνιες. ομως θα μπορουσε να ειναι πολύ χειροτερα και τουλαχιστον ξερω ακριβως τι εχει γινει, που εχει γινει και ποσο κοστισε. το κακο με το συνεργειο ειναι οτι ΑΝ σου κατσει χοντρη στραβη την εκατσες. θα το βρεις μπροστα σου κανα 6μηνο μετα και θα κλαις που δεν εισουν εκει να κοιτας ολη μερα τι κανουν και πως το κανουν. αν δεν εχεις καποιο γνωστο να εχει κανει σπιτι σε αυτον που θα παρεις πας στα τυφλα.

Συμφωνω σε αυτο που λες αλλα πιστευω οτι τα καλα συνεργεια εχουν και αναλογες τιμες. Οπως και να εχει αυτος που θα προσλαβεις πρεπει να ειναι συστημενος οπως το λες. Μου φαινεται περιεργο οτι θεωρεις οτι σου κοστισε περισσοτερο απο οτι να επαιρνες εταιρια.

Δημοσ.

αγοράζουν με χαμηλοτερες τιμες αυτοι και εχουν και πιο φθηνα εργατικα χερια. οχι μεγάλες διαφορες οπως πριν την κριση που τα παιρναν ολα μιση τιμη αλλα υπαρχει διαφορά. τωρα που δεν δουλευει η οικοδομη εχουν πεσει οι τιμες και για τους πελατες που δεν ειναι του σιναφιού αλλα παντα θα υπαρχει μια μικρη διαφορά. αν τα βαλεις ολα μαζι βγαινει ενα καλο ποσο. βεβαια βγαζουν και κερδος απο την δουλεια οποτε μπορει να εισαι και στα ιδια. εμένα παντως μου εδωσαν τιμη 30κ για 58τμ μονο εσωτερική ανακαινιση. προφανως με φθηνα πραγματα.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εμένα παντως μου εδωσαν τιμη 30κ για 58τμ μονο εσωτερική ανακαινιση. προφανως με φθηνα πραγματα.

30k για 58 τετραγωνικά είναι 520€ το τετραγωνικό ,εάν σου έβαζαν και τα ακριβά πράγματα πόσο θα πήγαινε;

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους όσους απαντήσατε. Δυστυχώς είμαι πολύ φορτωμένος αυτή τη στιγμή με δουλειά και δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους έναν έναν, αλλά διάβασα τα σχόλιά σας. Ουσιαστικά από τα σχόλια κατάλαβα ότι δε φτάνουν τα χρήματα, καθώς δε θα μας μείνουν πολλά στην άκρη λόγω του δικαστικού χρέους. Θα πάμε σε νοίκι λοιπόν :) Και ίσως πάρουμε κανένα αμάξι με τα χρήματα γιατί δεν έχουμε οικογενειακό. Καλύτερα ίσως έτσι, γιατί ως το μόνο ακίνητο του μπαμπά θα είναι πιο εύκολο να διαχωριστεί στο μέλλον το νοίκι του στα παιδιά παρά να το είχαμε όλοι σαν κατοικία και ουσιαστικά να έμενε ένας εκεί ή να το νοικιάζαμε με μικρότερο νοίκι (καθώς από ότι καταλαβαίνω τώρα επειδή θεωρείτε επαγγελματικό έχει μεγαλύτερη αξία). Σε όσους ρώτησαν λεπτομερείς παιδιά δεν έχω ιδέα τι από ανακαινίσεις τι να σας πω χαχα. Και δεν έχω καθόλου χρόνο να κάτσω να το ψάξω αυτές τις μέρες περισσότερο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...