Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και συγγνώμη αν πω καμμιά γκάφα, δε γνωρίζω τίποτα από αυτά.

Είμαι 22 και οι γονείς μου πουλάνε το σπίτι μας για κάποιο δικαστικό χρέος. Έχουμε άλλο ενα ακίνητο 78 τμ το οποίο αυτή τη στιγμή νοικιάζουμε ως γραφεία γιατρών. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε νοίκι ή αν μπορούμε να κάνουμε μια πλήρη ανακαίνιση στο άλλο ακίνητο και να μείνουμε εκεί, δεδομένου ότι δε θα μας μείνουν πολλά από την πώληση.

Η πλήρης ανακαίνιση θα περιλάμβανε ρίξιμο τοίχων για να αλλάξουν τα δωμάτια, αλλά δεν ξέρω πραγματικά τίποτα για το να σας πω τι άλλο θα χρειαστεί. Είμαι λίγο χαμένος σε όλα αυτά.

Ουσιαστικά αυτό που με νοιάζει είναι να μάθω τιμή αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να δίνω πολύ λίγες πληροφορίες οπότε sorry

Αν έχετε και καμμιά σελίδα να μου προτείνετε, τουλάχιστον να επικοινωνήσω με κάποιον μήπως βγάλω κάποια άκρη. Πχ να πάρω εδώ https://anakainisisspitiou.gr/paketa-anakainisis/ να ρωτήσω ή όχι?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Για τιμές πρέπει να κάνεις μια μεγάλη έρευνα αγοράς.

Αν πάτε σε νοίκι και σας βγαίνουν ίσα ίσα με αυτά που παίρνετε ήδη σαν νοίκι από τα γραφεία, είστε μια χαρά και ίσως βρείτε ήδη κάποιο ανακαινισμένο.

Αν δεν 'βγαίνετε' οικονομικά, τότε ίσως κάνετε μια μερική ανακαίνιση και μπείτε στα γραφεία. Απλά ξεχνάτε το 'εισόδημα' από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε

Για τιμές πρέπει να κάνεις μια μεγάλη έρευνα αγοράς.

Αν πάτε σε νοίκι και σας βγαίνουν ίσα ίσα με αυτά που παίρνετε ήδη σαν νοίκι από τα γραφεία, είστε μια χαρά και ίσως βρείτε ήδη κάποιο ανακαινισμένο.

Αν δεν 'βγαίνετε' οικονομικά, τότε ίσως κάνετε μια μερική ανακαίνιση και μπείτε στα γραφεία. Απλά ξεχνάτε το 'εισόδημα' από εκεί.

Αν χρειάζεται αρκετή έρευνα δυστυχώς μάλλον δε θα μπορέσω να την κάνω. Κάνω απαιτητικό Μεταπτυχιακό με Διπλωματική ενώ δουλεύω ημιαπασχοληση σε εταιρεία, και παράλληλα είμαι και χάλια ψυχολογικά που ίσα ίσα τα βγάζω όλα αυτά. Μάλλον θα αφήσω τους γονείς μου να το ψάξουν τότε. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα μηχανικό ή μια εταιρία η οποία μπορεί να αναλάβει αυτή τη δουλειά. Αυτοί θα σε καθοδηγήσουν για τα πάντα. ΜΗΝ προσπαθήσεις να το κάνεις μόνος εκτός και αν γνωρίζεις από αυτά και έχεις αρκετό χρόνο.  . Επίσης δες μήπως μέσω του προγράμματος εξοικονομώ μπορέσεις να καλύψεις κάποια βασικά έξοδα όπως πχ. Παράθυρα, θέρμανση και άλλα.  Από την άλλη το μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εισόδημα που ήδη παίρνεις και να νοικιάσεις κάποιο άλλο διαμέρισμα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jigokubasil είπε

Αν χρειάζεται αρκετή έρευνα δυστυχώς μάλλον δε θα μπορέσω να την κάνω. Κάνω απαιτητικό Μεταπτυχιακό με Διπλωματική ενώ δουλεύω ημιαπασχοληση σε εταιρεία, και παράλληλα είμαι και χάλια ψυχολογικά που ίσα ίσα τα βγάζω όλα αυτά. Μάλλον θα αφήσω τους γονείς μου να το ψάξουν τότε. Ευχαριστώ

Πλήρης ανακαίνιση σημαίνει από περίπου 300 με 400 ευρώ το τετραγωνικό

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

ΜΟΝΟ ??

Σε ποια περιοχή ?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DimosthenisG είπε

Και με 200 βγαίνουμε εκτός μπάτζετ χαχα. Okay, νομίζω πήρα την απάντηση που ήθελα.

4 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Επίσης δες μήπως μέσω του προγράμματος εξοικονομώ μπορέσεις να καλύψεις κάποια βασικά έξοδα όπως πχ. Παράθυρα, θέρμανση και άλλα.

Α ναι το έχω ακούσει αυτό, έχεις δίκιο. Αν τελικά πάμε προς τα εκεί που μάλλον όχι, θα το έχω κατά νου, ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, jigokubasil είπε

Και με 200 βγαίνουμε εκτός μπάτζετ χαχα. Okay, νομίζω πήρα την απάντηση που ήθελα.

Α ναι το έχω ακούσει αυτό, έχεις δίκιο. Αν τελικά πάμε προς τα εκεί που μάλλον όχι, θα το έχω κατά νου, ευχαριστώ

Αν δεν έχει χρήματα, θα κάνεις τα βασικά.

Δε θα αλλάξεις ηλεκτρικά και υδραυλικά, ούτε θα φτιάξεις νέο μπάνιο και νέα κουζίνα.

Ούτε νέα κουφώματα και πλακάκια.

Το καλύτερο είναι να αγοράσεις απλά νέες ηλεκτρονικές συσκευές και ένα βάψιμο.

Επεξ/σία από DimosthenisG
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Αν δεν έχει χρήματα, θα κάνεις τα βασικά.

Δε θα αλλάξεις ηλεκτρικά και υδραυλικά, ούτε θα φτιάξεις νέο μπάνιο και νέα κουζίνα.

Ούτε νέα κουφώματα και πλακάκια.

Το καλύτερο είναι να αγοράσεις απλά νέες ηλεκτρονικές συσκευές και ένα βάψιμο.

Αν δεν είναι βασικά σε μια ανακαίνιση τα ηλεκτρικά και υδραυλικα; τότε τι είναι; 

Το να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές και να πετάξει ένα λευκό στους τοίχους δεν το λες ανακαίνιση.... 😁 Βέβαια όπως είπε ο φίλος δεν έχει χρήματα... Οπότε ανακαίνιση γιοκ..

Φιλικά πάντα, από έναν του χώρου 😉😉

30 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΜΟΝΟ ??

Σε ποια περιοχή ?

Τόσο παίρνουμε περίπου σε ανακαινίσεις με νορμάλ υλικά και σχέδια

300 με 400 το τμ 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αν δεν είναι βασικά σε μια ανακαίνιση τα ηλεκτρικά και υδραυλικα; τότε τι είναι; 

Το να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές και να πετάξει ένα λευκό στους τοίχους δεν το λες ανακαίνιση.... 😁 Βέβαια όπως είπε ο φίλος δεν έχει χρήματα... Οπότε ανακαίνιση γιοκ..

Φιλικά πάντα, από έναν του χώρου 😉😉

Τόσο παίρνουμε περίπου σε ανακαινίσεις με νορμάλ υλικά και σχέδια

300 με 400 το τμ 

Ο φίλος είπε ότι ο χώρος λειτουργεί σαν γραφείο γιατρών , οπότε υποθέτω ότι έχει τα πάντα και λειτουργούν...

Εσύ στο κόστος 300-400 βάζεις μέσα και νέα κουζίνα μπάνιο (έπιπλα), κουφώματα πλακάκια (με τα υλικά) κλπ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Ο φίλος είπε ότι ο χώρος λειτουργεί σαν γραφείο γιατρών , οπότε υποθέτω ότι έχει τα πάντα και λειτουργούν...

Εσύ στο κόστος 300-400 βάζεις μέσα και νέα κουζίνα μπάνιο (έπιπλα), κουφώματα πλακάκια (με τα υλικά) κλπ?

Ηλεκτρικά, υδραυλικα, θέρμανση, κουφώματα, πλακάκια, Γυψοσανιδες, γκρεμίσματα και κάδους, Βαψιματα, μαραγκό

Πάντα ξαναλέω μιλάμε για νορμάλ υλικά, όχι πχ Corian Πάγκους, όχι πλακάκια διάσταση τεράστια, όχι αλουμίνια πανάκριβες σειρές, όχι Γυψοσανιδες με σχέδια στα ταβάνια και φωτισμούς Μέγαρο Μαξίμου 😋

Μιλάμε για νορμάλ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ εννοείται 😁

Αντε καλή συνέχεια ts και καλή λύση σου εύχομαι να βρεις. 👍👍

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Βασικα μπορεις να δεις και τι χρειάζεσαι περιπου να σου πουμε. Πχ αν δεν εχεις λεφτα και εχεις απλα ξυλινα κουφωματα με μονο τζαμι μπορεις να τα αφησεις ετσι με μικρο επισκευη. Αν εχουν πεσει οι σοβαδες κτλ.. Βεβαια ευκολα ξεφευγεις. Υπαρχουν κουζινες με 1000ευρω και με 50.000ευρω.

Ακομα και στο μπανιο ενα επιπλο μεγαλο μπορει να παει 600ευρω low-mid range αλλα βρισκεις και με 100-150 σε praktiker/leroy κτλ. Highend μπορει 2000€+

• Moderators
Δημοσ.

Αρχικά πριν πρέπει να δείτε πόσο υπόλοιπο έχει το συμβόλαιο ενοικίασης, δεν μπορείτε να τους βγάλετε για ιδιοκατηκηση

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αρχικά πριν πρέπει να δείτε πόσο υπόλοιπο έχει το συμβόλαιο ενοικίασης, δεν μπορείτε να τους βγάλετε για ιδιοκατηκηση

Αυτό ακριβώς. Αρχικά δείτε για πόσο ακόμα ισχύει το συμβόλαιο. Δεν μπορείτε να τους βγάλετε για ιδιοκατοίκηση και επειδή μιλάμε για απαγγελματική στέγη, δεν νομίζω να φύγουν έτσι εύκολα.

Δημοσ.

το χρεος ειναι οριστικο?μετα απο εφετειο διακανονισμους κτλ?

δεν πειραζεις το ακινητο με τους γιατρους βρισκεις κατι σε αντιστοιχα χρηματα απο το ενοικιο που δινουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...