Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα Lenovo ThinkPad 11e που παρουσίασε το εξής πρόβλημα πριν κάποιους μήνες:

Γκρι οθόνη πριν τα BIOS (δεν έφτανε σε σημείο να δει BIOS) με το μήνυμα : The connected AC adapter has a lower voltage than the recommended model which was shipped with the system. To boot with the AC adapter please connect the AC adapter that was shipped with the system.

Το μήνυμα αυτό εμφανιζόταν και με το φορτιστή συνδεδεμένο και χωρίς (δεν έχω ελέγξει την τάση που βγάζει αλλά οπτικά δεν έχουν κάποιο θέμα τα pins). Μετά από κάποιον καιρό, το λάπτοπ άρχισε πάλι να ανοίγει κανονικά, αλλά κάνοντας κάποια νερά στην οθόνη (πιο πολύ σαν jittering, όχι σταθερά, και όχι ολόκληρες γραμμές ή στήλες). Μετά από κάποια ώρα μπορεί και να γινόταν σταθερή η κατάσταση. Συνδεδεμένο σε εξωτερική με hdmi δεν κάνει αυτό το πρόβλημα. Σημειώστε ότι η μπαταρία κρατάει αρκετή ώρα ακόμα.

Δοκίμασα να βγάλω τη μπαταρία και το πρόβλημα της οθόνης λύθηκε, ενώ δε μου έχει ξαναβγάλει εδώ και καιρό το μήνυμα για το voltage του φορτιστή! Τo support της lenovo μου είπε με τη μία "να αλλάξουμε οθόνη και μητρική", οπότε ρωτάω εδώ για κάποια καλύτερη συμβουλή...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

Πάρε ένα πολύμετρο αρχικά, και δες τι βγάζει ο φορτιστής. Πρέπει να είναι περί τα 19-21V 

Η αρχική μου εκτίμηση ήταν ότι έχει θέμα η μπαταρία στην τάση που δίνει και η οθόνη επηρεάζεται πρώτη (?). Ευχαριστώ όμως, θα το κάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...