gauss00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 ποιες ειναι οι διαφορες αναμεσα σε αυτες τις σχολες ως προς την ρομποτικη;αν για παραδειγμα εχουμε κατασκευαση ενα ρομποτ και εχουμε 2 πτυχιουχους των αντιστοιχων τμηματων πανω σε τι θα δουλεψει ο ενας και σε τι ο αλλος;και γενικα αν εχουμε ενα ρομποτ ποιοι κλαδοι εργαζονται πανω σε αυτο; ειμαι μπερδεμενος διοτι βλεπω σχολες π.χ απο το παδα στο κλαδο μηχανικων οι περισσοτερες σχολες αναφερουν μαθηματα ρομποτικης αλλα δεν ξερω κατα κυριο λογο που βοηθανε για την λειτουργια ενος ρομποτ θα δωσω πανελληνιες και θελω να επιλεξω μια σχολη απο τις παραπανω αλλα να βρω αυτο το κατι που να μου αρεσει πραγματικα
filip123go Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Αν θέλεις να ασχοληθείς με την ρομποτική, οποία σχολή σχετική με ηλεκτρολογία-πληροφορικη σου κάνει. Εγώ έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός με μάστερ στη μηχατρονική, οπότε αυτά που θα σου πω είναι καθαρά προσωπική εμπειρία (ήθελα και εγώ να ασχοληθώ με ρομποτική, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν , και για να ανοίξεις δική σου εταιρεία έχεις άπειρη γραφειοκρατία. Εγώ ήθελα να σχεδιάζω και να παράγω χειρουργικά ρομπότ.) Αρχικά, ετοιμάσου για πολύ διάβασμα. Όσο δεν έχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου. Μιλάω για μέρες διαβάσματος. Οι πανελλαδικές δεν είναι τίποτα. Απλά επειδή θα το γουστάρεις ούτε που θα το καταλαβαίνεις. Λοιπόν εμένα με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι πηγα ηλεκτρολογία πρώτα, γιατί έμαθα καλά τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη (πλακέτες, ηλεκτρικούς κινητήρες, συνδεσμολογία κλπ.) Το προγραμματιστικό κομμάτι μπορείς να το μάθεις πιο "εύκολα" μόνος σου. Δεν λέω ότι είναι πιο εύκολο, απλά υπάρχουν περισσότερα resources στο ίντερνετ. Επίσης, αναγκαστικά θα έχεις μαθηματικά. Ρομποτική χωρίς μαθηματικά δεν υπάρχει, εκτός αν το κάνεις για χόμπι. Απλά επειδή θα τα εφαρμόζεις, τα αποτελέσματα που θα βγάζεις, θα έχουν ένα νόημα. Δεν θα είναι ένας ξερός αριθμός. Τέλος για την ιστορία εγώ αυτή τη στιγμή δουλευω σαν senior full-stack java developer σε μια γαλλική εταιρεία... Δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να μπω στον κλάδο της ρομποτικής στην Ελλάδα. Καλή τύχη ότι και να κάνεις...
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Αυτό που χρειάζεσαι για να ασχοληθείς με την ρομποτική είναι ένα καλό υπόβαθρο σε ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικά και μηχανολογικά στον κατασκευαστικο τομέα, μετά κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην μηχατρονικη.
gauss00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, filip123go είπε Αρχικά, ετοιμάσου για πολύ διάβασμα. Όσο δεν έχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου. Μιλάω για μέρες διαβάσματος. Οι πανελλαδικές δεν είναι τίποτα. Απλά επειδή θα το γουστάρεις ούτε που θα το καταλαβαίνεις. δεν με συγκινει αυτο το εχω βιωσει στο πετσι μου χρονια ως φοιτητης στο μαθηματικο αθηνας δυστυχώς δεν το εβγαλα και ουτε θα το βγαλω,τουλαχιστον καταλαβα οτι δεν μου ταιριαζει αν και αργα.. 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Αυτό που χρειάζεσαι για να ασχοληθείς με την ρομποτική είναι ένα καλό υπόβαθρο σε ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικά και μηχανολογικά στον κατασκευαστικο τομέα, μετά κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην μηχατρονικη. η μηχατρονικη ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει να ακολουθησει ρομποτικη; κλεινω προς ηλεκτρολογων και ηλεκτρονικων μηχανικων και δεν νομιζω να το μετανιωσω!!
filip123go Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, gauss00 είπε η μηχατρονικη ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει να ακολουθησει ρομποτικη; Τίποτα δεν είναι μονόδρομος πλέον σε ότι αφορά τις γνώσεις!! Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, gauss00 είπε δεν με συγκινει αυτο το εχω βιωσει στο πετσι μου χρονια ως φοιτητης στο μαθηματικο αθηνας δυστυχώς δεν το εβγαλα και ουτε θα το βγαλω,τουλαχιστον καταλαβα οτι δεν μου ταιριαζει αν και αργα.. η μηχατρονικη ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει να ακολουθησει ρομποτικη; κλεινω προς ηλεκτρολογων και ηλεκτρονικων μηχανικων και δεν νομιζω να το μετανιωσω!! Για να στο πω αλλιώς, για να μάθεις τον συγκεκριμένο τομέα και να έχεις ένα καλό υπόβαθρο πρέπει να έχεις μερικές γνώσεις από μηχανολογικά, ηλεκτρολογία, ασθενή ρεύματα/ηλεκτρονική, αυτοματισμούς, πληροφορική και νομίζω δεν υπάρχει τελειομος αν αρχίσεις να ψάχνεις και να εξειδικευεσαι εκεί. Ομως επειδή προφανώς δεν υπάρχει τέτοια σχολη και όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν, οι ΗΜΜΥ είναι μια πολύ καλή επιλογή, μιλάμε για μια από τις δυσκολότερες σχολές ειδικά αν είναι στο ΕΜΠ και εφόσον καταφέρεις και τελειώσεις σε ένα σχετικά καλό χρονικό διάστημα και βαθμό, μπορείς να ασχοληθείς με οτιδήποτε στον τομέα σπουδών η αλλού. Γενικά η ηλεκτρολογία και η ηλεκτρονική είναι πολύ δύσκολα αντικείμενα ειδικά σε σπουδές, και ένας φιλος μου μηχανολόγος βέβαια τα ίδια λέει για την δική του σχολη στο ΕΜΠ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα