Προς το περιεχόμενο

Εξέλιξη παραγγελίας και αποστολών PS5

spartan29gr
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για συζήτηση επάνω στην εξέλιξη των προπαραγγελιών PS5 κονσολών, physical ή digital-only. Επομένως:

• Δεν συζητάμε το ποιά κονσόλα είναι καλύτερη ή το ποιά κονσόλα να αγοράσουμε. Υπάρχει εδώ αναλυτικό νήμα, μπορείτε να ρωτήσετε αν σκέφτεστε πραγματικά να αγοράσετε PS4 ή Series S|X αντί για PS5.
  • Δεν κατεβάζουμε καντήλια και καρκίνους σε υπαλλήλους, σε καταστήματα ή στην Sony. Εκτός του ότι δείχνει βλαχιά και μισανθρωπιά, δείχνει γραφικότητα και ασυνέπεια μεταξύ άλλων, γιατί από τους ίδιους θα αγοράσετε στο μέλλον κονσόλες και αξεσουάρ.
  • Δεν σχολιάζουμε αγγελίες που βάζουν άλλοι σε αυτό το site ή σε οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του νήματος.

Το νήμα υπάρχει για να πείτε πέντε πράγματα μπας και βγάλετε άκρη πότε θα παραλάβετε, όχι πόσο πουλάει ο παραδιπλανός που έχει παραλάβει ήδη. Για το λόγο αυτό μην το πνίγετε στα memes και στις φήμες που είδατε κάπου, μπορεί να χαθεί κάποια πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο άλλο μέλος το οποίο περιμένει πως και πως να παραλάβει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
8 hours ago, Nvidiaman said:

Μόνο στην κονσόλα μου είπαν στα έξτρα δεν κόβουν. 

Δεν το κατάλαβα αυτό.

Σου έκοψαν δύο τιμολόγια; Ένα για την κονσόλα με αποφορολόγηση και ένα για τα έξτρα με 24% ΦΠΑ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα παιδιά...Λίγο τα φώτα σας.. Παρήγγειλα εχθές μεσημερι από Γερμανό...Μου έστειλαν 2 μειλ επιβεβαίωσης και ένα μήνυμα...Απο την πιστωτικη τραβηχτηκε το ποσό , όμως στην εξέλιξη της παραγγελίας στο site από χθες γράφει καταχωρημένη...Επικοινώνησα μαζί τους 2-3 φορές..Την πρώτη μου είπαν όλα οκ είναι για τιμολόγηση...Την 2η ότι μάλλον η παραγγελία θα ακυρωθεί και την 3η ότι θα μου πουν σίγουρα αύριο το πρωί  αν τελικά παραλάβω...Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία να μου πει τι συμβαίνει;;;Συγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτηση αλλά τα παιδιά μου με κοιτάνε σαν πιράνχας 🤣🤣🤣

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, serpico777 είπε

Καλησπέρα παιδιά...Λίγο τα φώτα σας.. Παρήγγειλα εχθές μεσημερι από Γερμανό...Μου έστειλαν 2 μειλ επιβεβαίωσης και ένα μήνυμα...Απο την πιστωτικη τραβηχτηκε το ποσό , όμως στην εξέλιξη της παραγγελίας στο site από χθες γράφει καταχωρημένη...Επικοινώνησα μαζί τους 2-3 φορές..Την πρώτη μου είπαν όλα οκ είναι για τιμολόγηση...Την 2η ότι μάλλον η παραγγελία θα ακυρωθεί και την 3η ότι θα μου πουν σίγουρα αύριο το πρωί  αν τελικά παραλάβω...Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία να μου πει τι συμβαίνει;;;Συγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτηση αλλά τα παιδιά μου με κοιτάνε σαν πιράνχας 🤣🤣🤣

ακριβως τα ιδια απλα εγω δεν τους εχω παρει τηλ. Στο μειλ μου λεει κιολας οτι αυριο η μεθαυριο θα το παρω.... για να παρω ενα τηλ

edid: μου λεει αν οχι αυριο δευτερα τριτη σιγουρα

Επεξ/σία από Thaninho

15 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν το κατάλαβα αυτό.

Σου έκοψαν δύο τιμολόγια; Ένα για την κονσόλα με αποφορολόγηση και ένα για τα έξτρα με 24% ΦΠΑ;

Εμενα τιμολόγιο και αποδειξη στα έξτρα

44 λεπτά πριν, serpico777 είπε

Ναι αλλα δεν τα κάλυψαν όλα..  δεν είπαν αν απαχθεί το δέμα από εξωγήινους κλπ

• Moderators
4 minutes ago, Ducatista said:

Εμενα τιμολόγιο και αποδειξη στα έξτρα

Άρα μπορείς να επιστρέψεις επιτόπου τα έξτρα πίσω και να πάρεις πιστωτικό (ή επιστροφή χρημάτων) και να κρατήσεις την κονσόλα με το παραστατικό της, μια χαρά.

Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα κόλπα με τα δήθεν bundles. Bundle σημαίνει ένας κωδικός/προϊόν που μπαίνει ατόφιο στο τιμολόγιο και αποφορολογείται όλο μαζί. Αλλιώς δεν είναι bundle και μπορείς να επιστρέψεις τα έξτρα προϊόντα.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Άρα μπορείς να επιστρέψεις επιτόπου τα έξτρα πίσω και να πάρεις πιστωτικό (ή επιστροφή χρημάτων) και να κρατήσεις την κονσόλα με το παραστατικό της, μια χαρά.

Γιατι να το κάνεις αυτο;;

• Moderators
2 minutes ago, Ducatista said:

Γιατι να το κάνεις αυτο;;

Για να πάρεις την κονσόλα σκέτη και όχι παρέα με άλλα πράγματα; Εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν τα έξτρα εννοώ.

Κανονικά, βάσει του άρθρου 39α, πρέπει να αποφορολογείται όλο το bundle. Δεν ξέρω τι όνειρο είδαν και κόβουν ξεχωριστά παραστατικά.

• Like 1

7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για να πάρεις την κονσόλα σκέτη και όχι παρέα με άλλα πράγματα; Εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν τα έξτρα εννοώ.

Κανονικά, βάσει του άρθρου 39α, πρέπει να αποφορολογείται όλο το bundle. Δεν ξέρω τι όνειρο είδαν και κόβουν ξεχωριστά παραστατικά.

Α ναι έχεις δίκιο.. προφανώς θέλουν να διώξουν και τα παιχνίδια... κ εγω το πήρα με το demons soul 70 ευρώ έξτρα και το έβαλα απλα να το δω αδικα το πήρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τα παιχνίδια δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 39α, μόνο η κονσόλα.

Spoiler

5. Για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών που έχουν κατασκευαστεί ή προσαρμοστεί για χρήση σε αναγνωρισμένο δίκτυο και λειτουργούν σε συγκεκριμένες συχνότητες, ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για άλλους σκοπούς, καθώς και κονσολών για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Ο υποκείμενος που παραδίδει τα αγαθά του προηγούμενου εδαφίου έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που αντιστοιχεί στις εν λόγω πράξεις, δεν χρεώνει φόρο στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία και υποχρεούται να αναγράφει σε αυτά τη φράση «Αρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής».
Οι υποκείμενοι στο φόρο που παραδίδουν ή αγοράζουν τα αγαθά της παρούσας παραγράφου, υποχρεούνται σε αναφορά στοιχείων για τις εν λόγω παραδόσεις ή αγορές.

Επεξ/σία από prototypegr

• Moderators
11 minutes ago, prototypegr said:

Τα παιχνίδια δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 39α, μόνο η κονσόλα.

Hide contents

5. Για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών που έχουν κατασκευαστεί ή προσαρμοστεί για χρήση σε αναγνωρισμένο δίκτυο και λειτουργούν σε συγκεκριμένες συχνότητες, ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για άλλους σκοπούς, καθώς και κονσολών για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Ο υποκείμενος που παραδίδει τα αγαθά του προηγούμενου εδαφίου έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που αντιστοιχεί στις εν λόγω πράξεις, δεν χρεώνει φόρο στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία και υποχρεούται να αναγράφει σε αυτά τη φράση «Αρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής».
Οι υποκείμενοι στο φόρο που παραδίδουν ή αγοράζουν τα αγαθά της παρούσας παραγράφου, υποχρεούνται σε αναφορά στοιχείων για τις εν λόγω παραδόσεις ή αγορές.

Έχει βγει διευκρινιστική εγκύκλιος:

3. Σε περίπτωση αγαθών που παραδίδονται ως ενιαίο σύνολο (ήτοι η παράδοση αγαθών που έχουν ενιαία τιμή ανεξαρτήτως του αν έχουν ενιαία συσκευασία) πρέπει να εξετάζεται εάν το ενιαίο αυτό σύνολο κατατάσσεται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις. Για την αξιολόγηση της κατάταξης ενιαίου συνόλου αγαθών στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις (εφόσον περιλαμβάνονται και αγαθά που δεν ανήκουν σε αυτές) εξετάζεται η συνάφεια των αγαθών ως προς τη χρήση τους καθώς και το εάν το πρωτεύον (στο ενιαίο σύνολο) αγαθό, δηλαδή αυτό που προσδίδει τον ουσιώδη χαρακτήρα στο σύνολο και που, γενικά, είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία, κατατάσσεται σε αυτές.

...

Παράδειγμα 1

Εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρει σε ενιαία τιμή «ως προσφορά» φορητό υπολογιστή μαζί με τσάντα μεταφοράς, ποντίκι, και επιπλέον μπαταρία σε υποκείμενο που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Η παράδοση των αγαθών αυτών ως ενιαίο σύνολο εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 39α του Κώδικα Φ.Π.Α..

----------------------------------

Τα παραπάνω δεν είναι on-topic per se, τα αφήνω να υπάρχουν όμως για όποιον θέλει να πάρει bundle με τιμολόγιο και αποφορολόγηση.

Συνοπτικά:

1) Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να κόβεται ένα τιμολόγιο και να αποφορολογείται το σύνολο του bundle.

2) Εάν δεν κοπεί ένα τιμολόγιο και κοπούν δύο τιμολόγια (ένα για την κονσόλα και ένα για τα έξτρα πράγματα), τότε μπορούν να επιστραφούν τα έξτρα πράγματα με το παραστατικό τους (εφόσον δεν τα θέλει ο ενδιαφερόμενος) και να ζητηθεί πιστωτικό στην αξία τους.

• Like 2

30 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχει βγει διευκρινιστική εγκύκλιος:

3. Σε περίπτωση αγαθών που παραδίδονται ως ενιαίο σύνολο (ήτοι η παράδοση αγαθών που έχουν ενιαία τιμή ανεξαρτήτως του αν έχουν ενιαία συσκευασία) πρέπει να εξετάζεται εάν το ενιαίο αυτό σύνολο κατατάσσεται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις. Για την αξιολόγηση της κατάταξης ενιαίου συνόλου αγαθών στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις (εφόσον περιλαμβάνονται και αγαθά που δεν ανήκουν σε αυτές) εξετάζεται η συνάφεια των αγαθών ως προς τη χρήση τους καθώς και το εάν το πρωτεύον (στο ενιαίο σύνολο) αγαθό, δηλαδή αυτό που προσδίδει τον ουσιώδη χαρακτήρα στο σύνολο και που, γενικά, είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία, κατατάσσεται σε αυτές.

...

Παράδειγμα 1

Εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρει σε ενιαία τιμή «ως προσφορά» φορητό υπολογιστή μαζί με τσάντα μεταφοράς, ποντίκι, και επιπλέον μπαταρία σε υποκείμενο που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Η παράδοση των αγαθών αυτών ως ενιαίο σύνολο εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 39α του Κώδικα Φ.Π.Α..

----------------------------------

Τα παραπάνω δεν είναι on-topic per se, τα αφήνω να υπάρχουν όμως για όποιον θέλει να πάρει bundle με τιμολόγιο και αποφορολόγηση.

Συνοπτικά:

1) Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να κόβεται ένα τιμολόγιο και να αποφορολογείται το σύνολο του bundle.

2) Εάν δεν κοπεί ένα τιμολόγιο και κοπούν δύο τιμολόγια (ένα για την κονσόλα και ένα για τα έξτρα πράγματα), τότε μπορούν να επιστραφούν τα έξτρα πράγματα με το παραστατικό τους (εφόσον δεν τα θέλει ο ενδιαφερόμενος) και να ζητηθεί πιστωτικό στην αξία τους.

Όπως βλέπεις δεν είναι απόλυτο, οπότε ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει. Τώρα όσον αφορά την επιστροφή των εξτρά, από την στιγμή που αφορά ξεχωριστούς κωδικούς, έχεις κάθε δικαίωμα να τα επιστρέψεις, ασχέτως αν κόπηκαν σε ξεχωριστό τιμολόγιο. 

Δε ξέρω τι πάει λάθος νμε αυτό το κατάστημα.Πρώτα η γκάφα με τις τιμές , τώρα δείχνει διαθέσιμο σε 51 καταστήματα αλλά σου πετάει σφάλμα στη παραγγελία πάνω..

F3EFCE53-DFE6-4B64-A1D1-B9D63E4551A1.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...