Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για συζήτηση επάνω στην εξέλιξη των προπαραγγελιών PS5 κονσολών, physical ή digital-only. Επομένως:

• Δεν συζητάμε το ποιά κονσόλα είναι καλύτερη ή το ποιά κονσόλα να αγοράσουμε. Υπάρχει εδώ αναλυτικό νήμα, μπορείτε να ρωτήσετε αν σκέφτεστε πραγματικά να αγοράσετε PS4 ή Series S|X αντί για PS5.
  • Δεν κατεβάζουμε καντήλια και καρκίνους σε υπαλλήλους, σε καταστήματα ή στην Sony. Εκτός του ότι δείχνει βλαχιά και μισανθρωπιά, δείχνει γραφικότητα και ασυνέπεια μεταξύ άλλων, γιατί από τους ίδιους θα αγοράσετε στο μέλλον κονσόλες και αξεσουάρ.
  • Δεν σχολιάζουμε αγγελίες που βάζουν άλλοι σε αυτό το site ή σε οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του νήματος.

Το νήμα υπάρχει για να πείτε πέντε πράγματα μπας και βγάλετε άκρη πότε θα παραλάβετε, όχι πόσο πουλάει ο παραδιπλανός που έχει παραλάβει ήδη. Για το λόγο αυτό μην το πνίγετε στα memes και στις φήμες που είδατε κάπου, μπορεί να χαθεί κάποια πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο άλλο μέλος το οποίο περιμένει πως και πως να παραλάβει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Ξεφτίλα εντελώς. 

Είναι κάτι τέτοιο νόμιμο; Αν δεν κάνω λάθος η Sony δεν ελέγχει τις τιμές; Όχι τίποτα άλλο μήπως ενημερώσουμε με κάποιο Email. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις δημόσια από καταστήματα.

Αμφιβάλλω για αυτά τα περιβόητα μέτρα των καταστημάτων. Σαν επιχειρήσεις τους ενδιαφέρει το κέρδος και τίποτα άλλο. Το αν θα πάρουν τις κονσόλες αυτοί που λιώνουν στην αναμονή ή ο Scalper που είναι διατεθειμένος να αγοράσει 100 τεμάχια ντούκου, τους είναι αδιάφορο. 

Θα ήθελα να δω πως θα κινηθεί το UK, που ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά των Scalpers και αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο παντού.

Δεν είναι μόνο η κονσόλα που πρέπει να φύγει φίλε μου για το κέρδος. Όταν εσύ και εγώ κλπ κλπ δε δίνουμε στους scalpers άρα μένουμε χωρίς κονσόλα, μένουν στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδια, περιφερειακά κλπ που θα αγοράζαμε αν είχαμε καταφέρει να πάρουμε κονσόλα. Γι αυτό και τα μέτρα... 

Επεξ/σία από Jake07
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ftoulis1999 είπε

Είναι παράνομο 100%. Η sony ορίζει τις τιμές και ένα κατάστημα ταυτοποιημενο με ελληνική φορολογία απαγορεύεται να κανει τέτοια κίνηση. Μόνο στην Ελλάδα αυτα παιδιά..

Μόλις κατέβηκε. Ευτυχώς κινήθηκαν γρήγορα στο Skoutz.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlade είπε

Μόλις κατέβηκε. Ευτυχώς κινήθηκαν γρήγορα στο Skoutz.

Δεν ξέρω αν κατέβηκε ή αν πωλήθηκαν οι 2-3 κονσόλες που πιθανόν να πουλούσαν σαν άλλοι σκαλπερς οι ιθύνοντες της επιχείρησης. Όπως και να έχει ένα άτυπο εμπάργκο από εμάς δεν είναι κακή ιδέα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ftoulis1999 είπε

Είναι παράνομο 100%. Η sony ορίζει τις τιμές και ένα κατάστημα ταυτοποιημενο με ελληνική φορολογία απαγορεύεται να κανει τέτοια κίνηση. Μόνο στην Ελλάδα αυτα παιδιά..

Παράνομο δεν είναι. Ο καθένας μπορεί να πουλάει όσο θέλει, αλλά από τη στιγμή που η τιμή που προτείνει η Sony είναι τα 500€, αυτόματα αν κάποιος πουλήσει παραπάνω χάνει από τους ανταγωνιστές που πουλάνε σε αυτή την τιμή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ftoulis1999 είπε

Δεν ξέρω αν κατέβηκε ή αν πωλήθηκαν οι 2-3 κονσόλες που πιθανόν να πουλούσαν σαν άλλοι σκαλπερς οι ιθύνοντες της επιχείρησης. Όπως και να έχει ένα άτυπο εμπάργκο από εμάς δεν είναι κακή ιδέα. 

Στο site τους υπάρχει ακόμα όποτε ίσως το Σκρουτζ να το απέκλεισε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ftoulis1999 είπε

Δεν είναι καθόλου παράνομο. Οι επίσημοι μεταπωλητές είναι μόνο υποχρεωμένοι να κρατήσουν msrp 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν είναι καθόλου παράνομο. Οι επίσημοι μεταπωλητές είναι μόνο υποχρεωμένοι να κρατήσουν msrp 

Το έψαξα αναλυτικότερα και εχετε δίκιο και οι δυο, αλλά είναι το λιγότερο ανήθικο αυτο που εχει κανει η συγκεκριμένη επιχείρηση 

Επεξ/σία από ftoulis1999
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ftoulis1999 είπε

Το έψαξα αναλυτικότερα και εχετε δίκιο και οι δυο, αλλά είναι το λιγότερο ανήθικο αυτο που εχει κανει η συγκεκριμένη επιχείρηση 

Ανήθικο σίγουρα, όπως επίσης δεν κάνει καλό και στο όνομα τους. Από εκεί και πέρα το βάζουν και 1200 αν θελουν, αλλά θα τους μείνει στο ράφι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jimmy08 είπε

Ανήθικο σίγουρα, όπως επίσης δεν κάνει καλό και στο όνομα τους. Από εκεί και πέρα το βάζουν και 1200 αν θελουν, αλλά θα τους μείνει στο ράφι. 

Αυτην την στιγμή δεν ξέρω κατά πόσο θα τους μείνει στο ράφι. Υπάρχουν πολλοί απελπισμένοι που θα δώσουν τα λεφτά. Αντιπροσωπευτικο παράδειγμα, η τεράστια μείωση των αγγελιών το τελευταίο δίμηνο. Οι περισσότερες κονσόλες έχουν φύγει και οι scalpers έχουν πλουτισει.. Σκέψου αν αγοράζουν τοσο ευκολα από ιδιώτες, με πόση άνεση θα αγοράσουν από επιχείρηση που λανσάρεται και στο σκρουτζ.

• Confused 1
Δημοσ.

Μιλησα την παρασκευη με μια ασθενη μου που δουλευει στην vodafone. Ετυχε να συζητηθει το θεμα των ps5 και μου πε πως πηραν ολα κι ολα 10 digital και 50 disk για ολη την Ελλαδα στην πιο προσφατη παραλαβη τους. το γραφω για να ενημερωσω με το τι παιζει με τις παραλαβες γενικοτερα...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 12valvidos είπε

Μιλησα την παρασκευη με μια ασθενη μου που δουλευει στην vodafone. Ετυχε να συζητηθει το θεμα των ps5 και μου πε πως πηραν ολα κι ολα 10 digital και 50 disk για ολη την Ελλαδα στην πιο προσφατη παραλαβη τους. το γραφω για να ενημερωσω με το τι παιζει με τις παραλαβες γενικοτερα...

Και εγώ ξέρω δύο υπαλλήλους της Vodafone όλους κι όλους, που έχουν και οι δύο ps5 day one.. Τυχαίο... 😂😂

Δημοσ.
8 ώρες πριν, 12valvidos είπε

4 λεπτά πριν, Jake07 είπε

Και εγώ ξέρω δύο υπαλλήλους της Vodafone όλους κι όλους, που έχουν και οι δύο ps5 day one.. Τυχαίο... 😂😂

Vodafone οτι προπαραγγελιες ειχε (disk) τις εδωσε Νοεμβρη-Δεκεμβρη. Το θεμα ειναι οτι απο αυτες πχ τις 60 κονσολες που εφερε ουτε 1 δεν μπηκε online και απο οσο ξερω δεν δεχεται επισημα παραγγελιες.

Το συμπερασμα μου ειναι οτι πανε εσωτερικα οι κονσολες σε γνωστους και πελατες. Το λεω αυτο γιατι μιλαω με ενα συγκεκριμενο καταστημα καθε χρονο για επιδοτηση voda και οταν ρωτησα την κοπελα πριν λιγες μερες εκει περι ps5 μου ειπε οτι πριν τις γιορτες υπηρχε αλλα τωρα δεν γνωριζει, αν υπαρχει θα με παρει τηλ.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους έχει κάνει κάποιος προπαραγγελία από νότες τεχνολογίας Καστοριά?? παράγγειλα τέλη Φεβρουαρίου και μού είπε ο υπεύθυνος για Απρίλη μέχρι τέλη.... αργότερα έκανα και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο εκει τι παίζει??? έχουν παραλάβει παιδιά με εκδήλωση ενδιαφέροντος??? στο τηλέφωνο μου είπαν θα περιμένεις 2 με 3 εβδομάδες και θα σε ενημερώσουμε.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SoLiTuDe-3- είπε

Καλησπέρα σε όλους έχει κάνει κάποιος προπαραγγελία από νότες τεχνολογίας Καστοριά?? παράγγειλα τέλη Φεβρουαρίου και μού είπε ο υπεύθυνος για Απρίλη μέχρι τέλη.... αργότερα έκανα και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο εκει τι παίζει??? έχουν παραλάβει παιδιά με εκδήλωση ενδιαφέροντος??? στο τηλέφωνο μου είπαν θα περιμένεις 2 με 3 εβδομάδες και θα σε ενημερώσουμε.

Πλαισιο ο τελευταιος που ειδα εκανε εκδηλωση ενδιαφεροντος στις 25/2 και το πηρε αρχες Μαρτιου. Ποτε εκανες εσυ φιλε μου;

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cariolanoc είπε

Πλαισιο ο τελευταιος που ειδα εκανε εκδηλωση ενδιαφεροντος στις 25/2 και το πηρε αρχες Μαρτιου. Ποτε εκανες εσυ φιλε μου;

καλησπέρα αδερφέ πήρα 23/2 24/2 και 25/2 και έκανα και τις 3 μέρες 😂😂😂😂 για σιγουριά.... το παιδι στο τηλέφωνο μου είπε οτι το πολύ σε 2 με 3 εβδομάδες θα επικοινωνήσουν μαζί μού αλλά ακόμα τίποτα.... ελπίζω βέβαια και στο μικρό κατάστημα Που από τη σελίδα στο Fb βλέπω κάτι δίνει Που και Που... το θέμα είναι το πλαίσιο τηρεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος ή έτυχε??

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...