Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για συζήτηση επάνω στην εξέλιξη των προπαραγγελιών PS5 κονσολών, physical ή digital-only. Επομένως:

• Δεν συζητάμε το ποιά κονσόλα είναι καλύτερη ή το ποιά κονσόλα να αγοράσουμε. Υπάρχει εδώ αναλυτικό νήμα, μπορείτε να ρωτήσετε αν σκέφτεστε πραγματικά να αγοράσετε PS4 ή Series S|X αντί για PS5.
  • Δεν κατεβάζουμε καντήλια και καρκίνους σε υπαλλήλους, σε καταστήματα ή στην Sony. Εκτός του ότι δείχνει βλαχιά και μισανθρωπιά, δείχνει γραφικότητα και ασυνέπεια μεταξύ άλλων, γιατί από τους ίδιους θα αγοράσετε στο μέλλον κονσόλες και αξεσουάρ.
  • Δεν σχολιάζουμε αγγελίες που βάζουν άλλοι σε αυτό το site ή σε οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του νήματος.

Το νήμα υπάρχει για να πείτε πέντε πράγματα μπας και βγάλετε άκρη πότε θα παραλάβετε, όχι πόσο πουλάει ο παραδιπλανός που έχει παραλάβει ήδη. Για το λόγο αυτό μην το πνίγετε στα memes και στις φήμες που είδατε κάπου, μπορεί να χαθεί κάποια πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο άλλο μέλος το οποίο περιμένει πως και πως να παραλάβει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, freethedj είπε

Πάμε λίγο για 23/9! Σου υπενθυμίζω εγώ παρηγγειλα το απόγευμα της ίδιας μέρας. Μακάρι Παναγία μου να χτυπήσει το τηλ μου...

Θα έπρεπε να είχε ήδη χτυπήσει μιας και έχουν καλέσει άτομα μέχρι και με 25/09 παραγγελία... για Disc πάντα

• Sad 1
  • Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikaki71 είπε

...

Φίλε, είναι γεγονός ότι η παραπληροφόρηση έχει πάει σύννεφο όλο αυτό το διάστημα, και γεγονός επίσης είναι ότι το απόθεμα - όταν αυτό εμφανίζεται - είναι μικρό και έρχεται με το σταγονόμετρο. Γεγονός είναι επίσης ότι υπάρχουν παιδιά που περιμένουν μήνες τώρα χωρίς το παραμικρό νέο. Όλα αυτά ισχύουν και είναι αναντίρρητες αλήθειες. Γεγονός όμως επίσης είναι, ότι παραλαβές γίνανε και μέσα στον Γενάρη αλλά και μέσα στον Φλεβάρη. Λίγες? Ελάχιστες? Ναι, σύμφωνοι. Γίνανε όμως, και στάλθηκαν/παραλήφθηκαν απο αυτούς που κάποια στιγμή είχανε καταθέσει παραγγελία. Θέλω να πω, ότι σε αυτό το σημείο όσοι θέλουμε τελος πάντων την κονσόλα έχουμε δύο επιλογές : Ή το ξεχνάμε οριστικά, και περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία όπου η αγορά/παραγωγή/διανομή θα έρθει στα ίσια της (που ΔΕΝ θα έρθει ΠΟΤΕ όσο υπάρχει πανδημία) και τα ράφια θα είναι γεμάτα με κονσόλες ΚΑΙ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά χωρίς lockdown, click away κλπ. ή καταθέτουμε την παραγγελία μας, αναφέρουμε τι ειπώθηκε απο πλευράς καταστήματος και δίνουμε feedback για την εξέλιξη της, για να ξέρουμε αν όσα ειπώθηκαν αληθεύουν στην πράξη και τηρούνται ή ο θησαυρός είναι άνθρακας. Και στην δεύτερη περίπτωση και όσον αφορά την προκαταβολή - όπως διαμηνύει και το ίδιο το Center εν προκειμένω - πολύ απλά και χωρίς κανένα πρόβλημα ακυρώνουμε και παίρνουμε τα λεφτά μας πίσω. Πως ακριβώς αυτό ερμηνεύεται ως συμπεριφορά προβάτου και ότι έχουμε τα χάλια μας, μόνο εσύ το γνωρίζεις. Και παρεμπιπτόντως, οι χαρακτηρισμοί σου εκτός ότι υποδηλώνουν μεγάλη αγένεια. είναι νομίζω και περιττοί και δεν σε τιμάνε καθόλου. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε

Και στην δεύτερη περίπτωση και όσον αφορά την προκαταβολή - όπως διαμηνύει και το ίδιο το Center εν προκειμένω - πολύ απλά και χωρίς κανένα πρόβλημα ακυρώνουμε και παίρνουμε τα λεφτά μας πίσω. 

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτό που διάβασα. Ειδικά κάποια άτομα που έχουν υπομείνει τον γολγοθά της αναμονής από Σεπτέμβρη/Οκτώβρη νομίζω έχουν κάθε δικαίωμα. Αλλά και να παρήγγειλαν 1 μήνα πριν και πάλι θα κάνουν καλά να κάνουν πολλαπλές παραγγελίες. 

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, ή και 3 και 4....

• Like 3
Δημοσ.

Τα οικονομικά του καθενός είναι δικό του θέμα πως θα τα διαχειριστεί. Θεωρώ όμως ότι άρχισαν αρκετά καταστήματα να δουλεύουν σύστημα κωτσό. Δεν είναι κακό να χαρίζουν ευτυχία κ ελπίδες, αλλά το να τσιμπάνε 50αρικά για να κάνουν ενέσεις ρευστότητας στο μαγαζί τους το θεωρό απαράδεκτο κ γι' αυτό δεν προχώρησα σε παραγγελία στο σονυ σεντερ. Έκανα όμως σε άλλη αλυσίδα χωρίς προκαταβολή βέβαια κ με (?) για παραλαβή (αν κ μου είπε ότι θέλει Μ.Ο 2-3 μήνες διότι από αυτά που έχει δει ως τώρα, παραγγελίες αρχές Δεκεμβρίου τις παρέλαβαν αρχές Φεβρουάριου). Από την άλλη 200 παραγγελίες να πήρε το σονυ σεντερ, 10Κ μάζεψε. Βέβαια το μέλλον θα δείξει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω σταμάτησα να περιμένω ποτε θα παραλάβω το digital που έχω κάνει παραγγελια 15/10. Μια πιθανή ημερομηνία παραλαβης είναι του αγιου π@υτσ@υ ανήμερα...........

Επεξ/σία από vorlon
Δημοσ.

Βέβαια αν ημασταν Αμερική και ξέραμε σαν καταναλωτές οτι

-υπάρχουν καταστήματα που η εχουν παρει προκαταβολές δεν έχουν στειλει τα προϊόντα και τα έχουν παραλάβει  αλλοι καταναλωτές η ακόμα και καταστηματα που κάναμε παραγγελίες και εγγράψαν στα παπούτσια τους την λίστα προτεραιότητας και παρέδωσαν σε ατομα με ημερομηνία παραγγελίας μεταγενέστερη  η έδωσαν ''κρυφα΄΄ σε φίλους, υπαλλήλους κτλ-

τότε θα είχε γίνει μια πολύ όμορφη ομαδική αγωγη σε ολες αυτές τις μεγάλες αλυσιδες.

Και εμεις εδω τι κανουμε?

Έχουμε φτασει σε σημειο να θεωρούμε οκ την καθε ηλιθια δικαιολογία τους και να θεωρουμε αυτονοήτο το οτι αν εχεις μπαρμπα στην κορωνη  (φιλο σε καλη θεση στα καταστηματα) θα το παρεις το προιον σου

Παιδια 50 ατομα να βρεθουμε απο 50 ευρω να βαλει ο καθενας να πως εχουμε τα εξοδα της αγωγής

Μετα να τους δω.....

• Like 2
Δημοσ.

Εκανα παραγγελια sony center μου ζητησαν μονο ονοματεπωνυμο και τηλεφωνο και οχι 50 ευρω προκαταβολη

Στον καθένα ζητάνε οτι να ναι ή μεσα σε 24 ωρες πηρε τοσες παραγγελίες που θεωρει οτι θα παραλαβω μετα το καλοκαίρι...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gtsoui είπε

Κατι που σκεφτομουν τις προηγουμενες μερες.. Ο πρωτος μου ξαδερφος μενει μονιμα αμερικη, αξιζει λετε να τον εβαζα στο τρυπακι να βρει ps5 η τα ιδια χαλια και εκει? Θεωρω παντως εκει πιο συχνα τα restocks εναντι ελλαδας αλλα λογικα θα φευγουν και πιο γρηγορα. 

Στην Αμερική γίνονται πολύ συχνά restocks και υπάρχει καλύτερη ενημέρωση. Υπάρχει επίσης το PlayStation Direct το οποίο σε ανύποπτο χρόνο ανοίγει μία με δύο φορές την εβδομάδα πλέον queues οπου μπαίνεις σε τυχαία θεση για να κάνεις τις αγορές σου απευθείας απ την PS.

Έχω και εγώ συγγενείς εκει αλλά ο μόνος λόγος που δεν το έχω πάρει ακόμα είναι το τελωνείο. Φοβάμαι ότι τα έξοδα αποστολής και ο εκτελωνισμός κτλ θα αγγίξουν την τιμή του Ps5 οπότε πιστεύω δεν αξίζει. Δεν ξέρω βέβαια κ λεπτομέρειες, απλά είναι οι σκέψεις που κάνω. 

Αν αποφασίσεις να το πάρεις από Αμερική, υπάρχουν στο Twitter λογαριασμοί που χρησιμοποιούν botακια και σε ενημερώνουν απευθείας ποτέ γίνεται κάπου restock ή ανοίγει κάποια ουρά κ αν είσαι γρήγορος το παίρνεις. (Τις προάλλες κατάφερα να μπω στο direct store με 3 λεπτά αναμονή χωρίς να ξέρω ότι το "service is unavailable for your region" - φανταστείτε ξενέρα). 

Από εξωτερικό πιστεύω μπορούμε μόνο μέσω Amazon Fr, De και Es. Αλλά και πάλι με επιφύλαξη. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, μην ξεψειρίζουμε την μαϊμού. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, και απο το αποτέλεσμα κρίνονται ως θετικές/αρνητικές για αμφότερα μέρη (πελάτης-κατάστημα). Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρα μόνο ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάποια κρυφή πηγή που θα την ανακαλύψουμε και θα έρθει η κονσόλα πιο γρήγορα, ούτε ξαφνικά μια ωραία πρωία όλα θα έχουν γίνει όπως πριν την πανδημία και θα κάνουμε προμενάδα στα καταστήματα και θα πηγαίνουμε με ύφος Fido Dido χαλαρουίτα με την κονσόλα παραμάσχαλα στο ταμείο. Αυτά, τελειώσανε και μάλλον τελειώσανε οριστικά αν θέλετε να προεκτείνω λιγάκι και την γνώμη μου. Επίσης δεν πιστεύω ότι όλα τα καταστήματα λειτουργούν σαν Ντάλτον και αρπάζουνε προκαταβολές για να κάνουνε μόστρα στα λογιστικά και το PS5 δεν είναι παρα μια ομαδική ψευδαίσθηση που κάπου, κάπως κάποτε φάνηκε και δεν θα ξαναφανεί ποτέ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καταχωρήσουμε μια παραγγελία και να περιμένουμε. Και ναι, ξέρουμε ότι κάποιοι δεν μένουν στην ουρά και την παρακάμπτουν γιατί μπορούν και έτσι έχουν μάθει γενικώς στην ζωή τους να κάνουν, οκ, δεν πέσαμε και απ'τα σύννεφα. Και σε τελική ανάλυση για μια κονσόλα μιλάμε, όχι για το φάρμακο για τον καρκίνο έλεος δηλαδή. Αν κάποιος "καίγεται" τόσο πολύ, υπάρχουν κάμποσοι καλοθελητές να του πουλήσουν άμεσα την κονσόλα σε τιμή ευκαιρίας και χωρίς προκαταβολές. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να κυνηγάμε την ουρά μας. Υπάρχουν δύο δρόμοι : Ο άμεσος της υπερκοστολόγησης ή του κονέ και ο αργός της παραγγελίας. Όποιος δεν καταδέχεται να πληρώνει υπεραξίες ή δεν γουστάρει να πατήσει πάνω στον άλλον με το βυσματάκι του θα περιμένει, και πιθανότατα θα περιμένει πολύ. Τρίτος δρόμος για όσους είμαστε στην δεύτερη κατηγορία και υπο αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει, παρα μόνο το "κάλλιο αργά παρά ποτέ". 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε

Παιδιά, μην ξεψειρίζουμε την μαϊμού. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, και απο το αποτέλεσμα κρίνονται ως θετικές/αρνητικές για αμφότερα μέρη (πελάτης-κατάστημα). Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρα μόνο ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάποια κρυφή πηγή που θα την ανακαλύψουμε και θα έρθει η κονσόλα πιο γρήγορα, ούτε ξαφνικά μια ωραία πρωία όλα θα έχουν γίνει όπως πριν την πανδημία και θα κάνουμε προμενάδα στα καταστήματα και θα πηγαίνουμε με ύφος Fido Dido χαλαρουίτα με την κονσόλα παραμάσχαλα στο ταμείο. Αυτά, τελειώσανε και μάλλον τελειώσανε οριστικά αν θέλετε να προεκτείνω λιγάκι και την γνώμη μου. Επίσης δεν πιστεύω ότι όλα τα καταστήματα λειτουργούν σαν Ντάλτον και αρπάζουνε προκαταβολές για να κάνουνε μόστρα στα λογιστικά και το PS5 δεν είναι παρα μια ομαδική ψευδαίσθηση που κάπου, κάπως κάποτε φάνηκε και δεν θα ξαναφανεί ποτέ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καταχωρήσουμε μια παραγγελία και να περιμένουμε. Και ναι, ξέρουμε ότι κάποιοι δεν μένουν στην ουρά και την παρακάμπτουν γιατί μπορούν και έτσι έχουν μάθει γενικώς στην ζωή τους να κάνουν, οκ, δεν πέσαμε και απ'τα σύννεφα. Και σε τελική ανάλυση για μια κονσόλα μιλάμε, όχι για το φάρμακο για τον καρκίνο έλεος δηλαδή. Αν κάποιος "καίγεται" τόσο πολύ, υπάρχουν κάμποσοι καλοθελητές να του πουλήσουν άμεσα την κονσόλα σε τιμή ευκαιρίας και χωρίς προκαταβολές. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να κυνηγάμε την ουρά μας. Υπάρχουν δύο δρόμοι : Ο άμεσος της υπερκοστολόγησης ή του κονέ και ο αργός της παραγγελίας. Όποιος δεν καταδέχεται να πληρώνει υπεραξίες ή δεν γουστάρει να πατήσει πάνω στον άλλον με το βυσματάκι του θα περιμένει, και πιθανότατα θα περιμένει πολύ. Τρίτος δρόμος για όσους είμαστε στην δεύτερη κατηγορία και υπο αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει, παρα μόνο το "κάλλιο αργά παρά ποτέ". 

Ναι βρε φιλε μου, αλλα το ζητημα ειναι οτι τα καταστηματα αποδεδειγμενα κανουν μ....ες και παρακαμπτουν τις σειρες ...

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε

Παιδιά, μην ξεψειρίζουμε την μαϊμού. 

Αυτό. 

Νομίζω υπάρχουν πολλοί όπως εγώ που δεν είχαν κάνει παραγγελία και ήθελαν κάπως να πιάσουν μια σειρά, από το να κοιτάμε κάθε μέρα τα σάιτ για το αν θα ανεβάσουν κάποια κομμάτια. 

Προσωπικά, δε θέλω να δίνω λεφτά μπροστά ,αλλά σε αυτή τη φάση τα 50€ δε θα μου λείψουν και είναι μικρό τίμημα για το ένα κάποιο peace of mind που μου προσφέρει η παραγγελία. Άλλωστε ανά πάσα στιγμή μπορείς να ακυρώσεις και να τα πάρεις πίσω. 

Τώρα, το αν θα παραλάβω τον Απρίλιο που μου είπαν ή όχι δε με απασχολεί και τόσο. Κατανοώ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και μπορεί να πέσουν έξω. 

Απλά υπομονή σε όλους. 

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SerDavran είπε

Το site είναι κάτι σαν το ελληνικό "Το κουλούρι". Οι φήμες που λέει ότι σταματάει η παραγωγή δεν ισχύουν. 

https://www.psu.com/news/no-sony-isnt-stopping-ps5-production-rumors-explained-and-debunked/

Δημοσ.
5 ώρες πριν, petran91 είπε

Τέλη Απρίλη σου είπαν;
Χθες έλεγαν αρχές Απρίλη, γι αυτό ρωτάω.

Ο φίλος (εικάζω πάντα) πρέπει να μπήκε στην επόμενη επόμενη παρτίδα, καθώς κάλεσε μία μέρα μετά. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω, καθώς σε εμένα στις 17 Φλεβαρη 16:00 μου λέγαν κατηγορηματικά για τέλη Μάρτη- αρχές Απρίλη, καθώς δέχονται υπολογισμένες παραγγελίες ανά παρτίδα. Ανέφερε κιόλας "Δεν είμαστε Κωτσόβολος😂". Θέλω να πιστεύω πως είχε μία τέτοια λογική η πληροφόρηση και δεν μας δουλεύουν ομαδικώς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...