Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για συζήτηση επάνω στην εξέλιξη των προπαραγγελιών PS5 κονσολών, physical ή digital-only. Επομένως:

• Δεν συζητάμε το ποιά κονσόλα είναι καλύτερη ή το ποιά κονσόλα να αγοράσουμε. Υπάρχει εδώ αναλυτικό νήμα, μπορείτε να ρωτήσετε αν σκέφτεστε πραγματικά να αγοράσετε PS4 ή Series S|X αντί για PS5.
  • Δεν κατεβάζουμε καντήλια και καρκίνους σε υπαλλήλους, σε καταστήματα ή στην Sony. Εκτός του ότι δείχνει βλαχιά και μισανθρωπιά, δείχνει γραφικότητα και ασυνέπεια μεταξύ άλλων, γιατί από τους ίδιους θα αγοράσετε στο μέλλον κονσόλες και αξεσουάρ.
  • Δεν σχολιάζουμε αγγελίες που βάζουν άλλοι σε αυτό το site ή σε οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του νήματος.

Το νήμα υπάρχει για να πείτε πέντε πράγματα μπας και βγάλετε άκρη πότε θα παραλάβετε, όχι πόσο πουλάει ο παραδιπλανός που έχει παραλάβει ήδη. Για το λόγο αυτό μην το πνίγετε στα memes και στις φήμες που είδατε κάπου, μπορεί να χαθεί κάποια πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο άλλο μέλος το οποίο περιμένει πως και πως να παραλάβει.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Kingedward είπε

Να 'σαι καλα αγορίνα! Ναι θα καλέσω το πρωί αν είναι. Ο Κωτσόβολος μου την δίνει στο τρόπο διαχείρισης. Αν και είμαι της υπομονής σαν άτομο, άλλο να ξέρω ότι θα παραλάβω περίπου καλοκαίρι και άλλο να μην ξέρω καθόλου! Ευτυχώς ΔΕΝ με δεσμεύει τίποτα, καθώς δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ και περιμένω με αντικαταβολή την παραγγελία!

Μπορείς να αφήσεις και τις δύο και οποιο ερθει πρώτο. Και μετά ακυρώνεις το άλλο, ειδικά αφού δεν έχεις και δέσμευση στον κωτσο. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, για όσους ρωτάνε για Sony Center, έχω καταχωρήσει παραγγελία στις 27/1. Μου αναφέρθηκε ότι θα παραλάβω τέλη Φλεβάρη...βαριά μέσα Μάρτιου. Προσωπικά με όλον τον χαμό που γίνεται, όλα αυτά τα πήρα 'with a grain of salt'. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα πριν δέκα μέρες περίπου και που πήρα για άλλον λόγο αλλά επι τη ευκαιρία ρώτησα και για το PS5 εκ νέου, μου είπανε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι ίσχυε για την παραγγελία ισχύει ακόμη (για παράλαβη τέλη Φεβρουαρίου). Οι ημερομηνίες βέβαια, είναι ενδεικτικές και προέρχονται απο την Sony Europe.  Φίλος πάντως που πήρε τηλέφωνο πριν 3 μέρες, του είπανε ότι αν παραγγείλει θα παραλάβει τέλη Μαρτίου, και όταν ρώτησε για αυτούς που παρήγγειλαν απο Γενάρη, του είπανε ότι αυτοί θα παραλάβουν τέλους Φεβρουαρίου, δηλαδή φαίνεται ότι ακολουθούν μια λογική 'Παραγγελία > τέλη του επόμενου μήνα απο ημερομηνία καταχώρισης'. Όπως και να'χει θα σας ενημερώσω πάραυτα όταν έχω νεότερα, όπως και αν φυσικά παραλάβω. 👍

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Μπορείς να αφήσεις και τις δύο και οποιο ερθει πρώτο. Και μετά ακυρώνεις το άλλο, ειδικά αφού δεν έχεις και δέσμευση στον κωτσο. 

Σωστός! Βέβαια ίσως χάσω τα 50€ της προκαταβολής αν ξαφνικά εμφανιστεί/ακουστεί ο Κώτσος, αλλά υγεία!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε

Λοιπόν, για όσους ρωτάνε για Sony Center, έχω καταχωρήσει παραγγελία στις 27/1. Μου αναφέρθηκε ότι θα παραλάβω τέλη Φλεβάρη...βαριά μέσα Μάρτιου. Προσωπικά με όλον τον χαμό που γίνεται, όλα αυτά τα πήρα 'with a grain of salt'. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα πριν δέκα μέρες περίπου και που πήρα για άλλον λόγο αλλά επι τη ευκαιρία ρώτησα και για το PS5 εκ νέου, μου είπανε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι ίσχυε για την παραγγελία ισχύει ακόμη (για παράλαβη τέλη Φεβρουαρίου). Οι ημερομηνίες βέβαια, είναι ενδεικτικές και προέρχονται απο την Sony Europe.  Φίλος πάντως που πήρε τηλέφωνο πριν 3 μέρες, του είπανε ότι αν παραγγείλει θα παραλάβει τέλη Μαρτίου, και όταν ρώτησε για αυτούς που παρήγγειλαν απο Γενάρη, του είπανε ότι αυτοί θα παραλάβουν τέλους Φεβρουαρίου, δηλαδή φαίνεται ότι ακολουθούν μια λογική 'Παραγγελία > τέλη του επόμενου μήνα απο ημερομηνία καταχώρισης'. Όπως και να'χει θα σας ενημερώσω πάραυτα όταν έχω νεότερα, όπως και αν φυσικά παραλάβω. 👍

Η ερωτηση ειναι γιατι παιρνουν ακομα παραγγελιες και δεν τα βαζουν online οπως ολα τα καταστηματα της Ευρωπης να παρει ο κοσμος. Εδω φαινεται ειμαστε ακομα σε λογικη pre-release...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cariolanoc είπε

Η ερωτηση ειναι γιατι παιρνουν ακομα παραγγελιες και δεν τα βαζουν online οπως ολα τα καταστηματα της Ευρωπης να παρει ο κοσμος. Εδω φαινεται ειμαστε ακομα σε λογικη pre-release...

Η απάντηση στην εύλογη ερώτηση σου, είναι ότι μάλλον αυτή είναι η "ανεπίσημη" ντιρεκτίβα της Sony σε όλα τα καταστήματα (δλδ. τηλεφωνικές και με προκαταβολή για να περιοριστεί και η εικονική ζήτηση). Το τι θα κάνουν αυτά φυσικά είναι δικιά τους υπόθεση. Ο λόγος είναι το scalping, και η διασφάλιση ότι οι κονσόλες θα καταλήξουν σε "ενεργά" χέρια που θα καταναλώσουν software. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Kingedward είπε

Σωστός! Βέβαια ίσως χάσω τα 50€ της προκαταβολής αν ξαφνικά εμφανιστεί/ακουστεί ο Κώτσος, αλλά υγεία!

Γιατί να τα χάσεις; Εφόσον δεν ολοκληρωθεί η παραγγελία δεν έχεις λόγο να χάσεις το ποσό σου.

Επεξ/σία από rinzler3798
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kingedward είπε

Κατά την γνώμη μου και από αυτά που διαβάζω, δεν πιστεύω να το πάρεις πιο γρήγορα από κωτσο σε σχέση με την σονυ. Αλλά και αυτό να γίνει το μόνο σίγουρο είναι ότι η κονσόλα πουλάει κ έχει καλύτερη απόδοση και από τράπεζα Ελβετίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Maximus Decimus είπε

Η απάντηση στην εύλογη ερώτηση σου, είναι ότι μάλλον αυτή είναι η "ανεπίσημη" ντιρεκτίβα της Sony σε όλα τα καταστήματα (δλδ. τηλεφωνικές και με προκαταβολή για να περιοριστεί και η εικονική ζήτηση). Το τι θα κάνουν αυτά φυσικά είναι δικιά τους υπόθεση. Ο λόγος είναι το scalping, και η διασφάλιση ότι οι κονσόλες θα καταλήξουν σε "ενεργά" χέρια που θα καταναλώσουν software. 

Με τις παραγγελιες εχεις την εικονικη ζητηση απο ατομα που εχουν κανει 3-4 μαζι σε διαφορετικα μαγαζια. Επισης εδω σοβαρο scalping δεν εχουμε, ειναι σε φαση 5 βλαχάντερ παιδακια που πουλανε τις κονσολες... οποτε γυρναμε στην λογικη του Ελλαδισταν που εν μεσω πανδημιας και λοκνταουν εχουμε μυστικες παραγγελιες σε τηλεφωνικα κεντρα που δεχονται οποτε τους φεξει.

Πρωτος κ@ρ@γκι@ζης σε αυτο ειναι το πλαισιο οπου πηρα τηλ Δεκεμβρη να δω αν δεχονται παραγγελια και μου ειπαν οχι και να κοιταω το site. Ατομο απο Κρητη παρραγειλε τον Δεκεμβρη απο την ιδια αλυσιδα και τελη Γεναρη το ειχε σπιτι του.

Επεξ/σία από Cariolanoc
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cariolanoc είπε

Με τις παραγγελιες εχεις την εικονικη ζητηση απο ατομα που εχουν κανει 3-4 μαζι σε διαφορετικα μαγαζια. Επισης εδω σοβαρο scalping δεν εχουμε, ειναι σε φαση 5 βλαχάντερ παιδακια που πουλανε τις κονσολες... οποτε γυρναμε στην λογικη του Ελλαδισταν που εν μεσω πανδημιας και λοκνταουν εχουμε μυστικες παραγγελιες σε τηλεφωνικα κεντρα που δεχονται οποτε τους φεξει.

Οι εικονικες παραγγελίες είναι ως επι το πλείστων απλές αντικαταβολές. Αν κάθε κατάστημα ζητούσε προκαταβολή π.χ. 50 ευρώ, τότε πιστεύω ότι δεν θα είχαμε αυτό το φαινόμενο με τις πολλαπλές παραγγελίες απο ένα άτομο. Τώρα στην πράξη κρίνονται όλοι. Όπως είναι δηλαδή η κατάσταση αυτή την στιγμή, και με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για αγορά εν πλήρη κίνηση παρα με πατερίτσες και για ένα προϊόν ανάρπαστο σε πλανητικό επίπεδο, δεν θεωρώ καθόλου παράλογο να δεχτεί ένα κατάστημα παραγγελίες υπο δύο προϋποθέσεις :

α) Έχει καθαρίσει τουλάχιστον το 80 με 90% των παραγγελιών απο την στιγμή του launch (σ.σ. Αυτή, είναι η πραγματική ερώτηση, δηλαδή αν έχουν ανοίξει παραγγελίες χωρίς να χρωστάνε κονσόλες). Να σημειωθεί εδώ ότι το Center άνοιξε στις 23/1 όπως με ενημέρωσαν.

και

β) Να γνωρίζει εξ'αρχής ο καταναλωτής έναν ενδεικτικό χρόνο παραλαβής και φυσικά αυτό να επαληθευθεί στην πράξη.

Απο κει και πέρα είναι ζήτημα πολιτικής και διαχείρισης του εκάστοτε καταστήματος. Το Πλαίσιο π.χ. έχει ξεκαθαρίσει : Όταν έχω, θα βγάλω στο site και όποιος προλάβει. Σεβαστό. Εγώ προσωπικά προτιμώ σε αυτή την φάση την προπαραγγελία παρά το F5 και τους καφέδες στην μία τη νύχτα. Ο χρόνος θα δείξει. Σε αυτήν την χρονική περίοδο που είμαστε όμως, η πικρή αλήθεια είναι ότι η υπόθεση είναι λοταρία διεθνώς ή αγώνας ταχύτητας πληκτρολόγησης, και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Cariolanoc είπε

Πρωτος κ@ρ@γκι@ζης σε αυτο ειναι το πλαισιο οπου πηρα τηλ Δεκεμβρη να δω αν δεχονται παραγγελια και μου ειπαν οχι και να κοιταω το site. Ατομο απο Κρητη παρραγειλε τον Δεκεμβρη απο την ιδια αλυσιδα και τελη Γεναρη το ειχε σπιτι του.

Επιβεβαιωνω και εγώ. Κάλεσα το Σάββατο για παραγγελία και μου είπαν να κοιτάω μόνο το site. 

Και επειδή ούτως ή άλλως το κοιτάω, τον τελευταίο μήνα δεν έχω δει την παραμικρή υποψία PS5 κονσόλας οπουδήποτε εκεί μέσα. 

1 ώρα πριν, Kingedward είπε

Επειδή τους ρώτησα συγκεκριμένα, αν ακυρώσεις, σου επιστρέφουν την προκαταβολή. Αρα δε χάνεις τα λεφτά σου. 

Και ακόμα στη χειρότερη περίπτωση που ξεφύγουν από αυτό που μου είπαν και δεν δεχτούν επιστροφή, το παραλαμβάνεις κανονικά και το βάζεις αγγελία. Σε μια λογική τιμή, έχει φύγει στο πεντάλεπτο. 

Επεξ/σία από Jimmy08
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Eddy_Gordo είπε

Σε ποιο τηλέφωνο καλέσατε για το Σονυ Σέντερ; 

Εγώ στη Γλυφάδα, στο πρώτο που έχει στο σάιτ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GeorgeHiken είπε

Μίλησα με Κωτσοβολο πριν λίγο. Μου είπαν πως αυριο παραλαμβάνουν κομμάτια και ήθελαν να δουν αν ενδιαφέρομαι ακόμα. (Προφανως και ναι) Λογικα μέχρι Δευτέρα-Τριτη θα το έχω. 

23/9 disc 10:40 π.μ. 😂

Πότε παρήγγειλες φίλε μου;Παρηγγειλα 30/10 και ακόμα δεν έχω καμία ενημέρωση ενώ οι δόσεις που έβαλα τρέχουν κανονικά ,πλήρωσα ήδη 4 δόσεις.

Επεξ/σία από Rockstreamgr
  • Confused 1
Δημοσ.

Αυτοι με τοσο εκτεταμενη αναζητηση τοσο καιρο πρεπει να εχουν φτασει στανταρ βενεζουελα

Screenshot_20210218-014829_Samsung Internet.jpg

Και αυτοι αν θελουν να τους πληρωσω τα μεροκαματα που δουλευουν σκληρα  την κατσαμε

Screenshot_20210218-014935_Samsung Internet.jpg

Δημοσ.

Εγω περιμένω από 28/9 απο public φίλε.. Εχει δρόμο ακόμα. Σε τηλ επικοινωνία μου είπαν ότι έχουν εξυπηρετηθεί οι παραγγελίες μέχρι 24/9.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...