noa113 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά σε όλους τους ειδικούς. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας στο εξής: Σε laptop το οποίο ήταν dualboot windows 8 και Linux Mint έβαλα έναν SSD (δεν αντικατέστησα τον υπάρχοντα σκληρό, τους έχω και τους δύο). Μετέφερα τα windows στον SSD, έκανα δύο φορές boot και είδα ότι όλα δουλεύουν καλά και μετά έκανα φορμάτ στον HDD. Μετά δεν μπορώ να φορτώσω τα windows που είναι στον SSD. Ψάχνοντας στο δίκτυο δοκίμασα τις εντολές από command line με χρήση του Windows USB που είχα φτιάξει από πριν (ευτυχώς). BOOTREC /FIXMBR operation completed successfully BOOTREC /FIXBOOT element not found BOOTREC /SCANOS βρίσκει τα windows κανονικά BOOTREC /REBUILDBCD Βρίσκει τα windows αλλά όταν πατάω yes (να τα προσθέσει στη boot list) μου γράφει element not found Σημειώστε ότι στο BIOS όταν πάω να επιλέξω boot order μου εμφανίζει τον HDD (SATA) και δύο ακόμη δίσκους (disk 1 και disk 2). Στις επιλογές SATA του BIOS δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Πριν μπεις στο BIOS έχει μια επιλογή "Lenovo Diagnostics" όπου αναγνωρίζει και τεστάρει κανονικά (SMART κλπ) και τους δύο σκληρούς (HDD και SSD) Τι μπορώ να κάνω για να σώσω την εγκατάσταση; Εν τω μεταξύ, αφού δεν το βλέπει το BIOS και format να κάνω (κι εγκατάσταση windows από την αρχή) πάλι δεν θα μπουτάρει, σωστά; Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από noa113
noa113 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Προς όποιον ενδιαφέρεται: άλλαξα θέση στους δύο σκληρούς κι έπαιξε χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν μπορούσε να λειτουργήσει πριν. Υποθέτω άλλο ένα κενό στη λογική της Microsoft (ή στη δική μου).
jim_p Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Μιας και δεν εχω να προτεινω κατι σαν λυση, να ποσταρω μονο οτι το bootrec δεν δουλευει αν ο σκληρος ειναι σε gpt. Ειναι μια αλλη εντολη που δεν τη θυμαμια τωρα...
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δηλαδή τόση φασαρία για να μείνεις με τα 8άρια;;; Ας έκανες ένα καθαρό φορμάτ με 10άρια τουλάχιστον. Όσο για τις θέσεις των δίσκων, ίσως να θέλει το λάπτοπ τον boot δίσκο σε συγκεκριμένη θέση (καμία σχέση με τη λογική της ms ή την δική σου). Δεν μας είπες όμως, πως μετέφερες τα windows στον ssd; Ελπίζω να μη το έκανες copy-paste. Εγώ έκανα με επιτυχία αρκετούς κλώνους με το easeus todo backup, την δωρεάν έκδοση.
Alex-V Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, micos000 είπε easeus todo backup πολυ δυνατο προγραμματακι αυτο δουλευω και εγω με αριστη επιτυχια οπως και το aomei backupper Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από Alex-V
kormos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Στις 16/11/2020 στις 1:34 ΠΜ, noa113 είπε Γειά χαρά σε όλους τους ειδικούς. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας στο εξής: Σε laptop το οποίο ήταν dualboot windows 8 και Linux Mint έβαλα έναν SSD (δεν αντικατέστησα τον υπάρχοντα σκληρό, τους έχω και τους δύο). Μετέφερα τα windows στον SSD, έκανα δύο φορές boot και είδα ότι όλα δουλεύουν καλά και μετά έκανα φορμάτ στον HDD. Μετά δεν μπορώ να φορτώσω τα windows που είναι στον SSD. Ψάχνοντας στο δίκτυο δοκίμασα τις εντολές από command line με χρήση του Windows USB που είχα φτιάξει από πριν (ευτυχώς). BOOTREC /FIXMBR operation completed successfully BOOTREC /FIXBOOT element not found BOOTREC /SCANOS βρίσκει τα windows κανονικά BOOTREC /REBUILDBCD Βρίσκει τα windows αλλά όταν πατάω yes (να τα προσθέσει στη boot list) μου γράφει element not found Σημειώστε ότι στο BIOS όταν πάω να επιλέξω boot order μου εμφανίζει τον HDD (SATA) και δύο ακόμη δίσκους (disk 1 και disk 2). Στις επιλογές SATA του BIOS δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Πριν μπεις στο BIOS έχει μια επιλογή "Lenovo Diagnostics" όπου αναγνωρίζει και τεστάρει κανονικά (SMART κλπ) και τους δύο σκληρούς (HDD και SSD) Τι μπορώ να κάνω για να σώσω την εγκατάσταση; Εν τω μεταξύ, αφού δεν το βλέπει το BIOS και format να κάνω (κι εγκατάσταση windows από την αρχή) πάλι δεν θα μπουτάρει, σωστά; Δες μήπως υπάρχει επιλογή στο Bios για Legacy/UEFI και κάνε δοκιμή... Ήσουν βέβαιος ότι στις δοκιμές έκανες login με τον SSD? Ποια εφαρμογή έκανες χρήση για τον κλώνο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα