Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα. Προσφατα αντιμετωπιζα καποια θεματα με τη συνδεση στο ιντερνετ. Εχω vodafone 24αρα γενικα στη περιοχη πιανει 12-14 μαξ. Καλεσα τεχνικο της vodafone να ερθει να ελεγξει τη γραμμη να δει αν ολα ειναι οκ γιατι ωρες ωρες η ταχυτητα μου πεφτει στο 1mbps. Μετα απο ελεγχο που εκανε διαπυστωσε οτι επειδη το εξωτερικο καλωδιο που ερχεται μεσα στο σπιτι εχει 2 ενωματα και γενικα ειναι εκτεθειμενο σε βροχες κτλ δεν φτανει καλο σημα. Εδω να πω οτι το σπιτι ειναι δυο οροφο. Κατεβηκαμε κατω στο κουτι , φαινεται η φωτο παρακατω, συνδεσε απευθειας εκει τα καλωδια στον μετρητη που ειχε και ειδε μεγαλη διαφορα. Ετσι μου προτεινε να αλλαξω καλωδιο που θα πηγαινει στον πανω οροφο και αν ειναι δυνατον να ειναι ενα χωρις αλλα ενωματα. 

Σκεφτηκα λοιπον να παρω ενα απλο καλωδιο τηλεφωνου και να κανω την αλλαγη. Ωστοσο μετα απο ενα ψαξιμο στο google βρηκα για καλωδια εξωτερικου χωρου UTP CAT5e κτλ.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Tι καλωδιο μου προτεινεται για αυτη τη χρηση εξωτερικη απο το κουτι που ανεβαινει εναν οροφο, δεν το εχω μετρησει ακομα αλλα το πολυ να θελει 8-10 μετρα για να εχει και αερα. Επισης αυτα τα καλωδια CAT5e που χρησιμοποιουν για το ethernet αν διαλεξω τετοιο πως γινεται να κανω τη συνδεση? Αυτο που ειναι κατω στο κουτι εχει 2 καλωδια και το CAT εχει 4 ζευγη απο 2 καλωδια το καθενα. Επισης τι πριζα θα πρεπει να βαλω μεσα στο σπιτι για να συνδεσω το ρουτερ. Παρακατω φαινονται τα καλωδια στο κουτι. Το κοκκινο και το μαυρο ειναι αυτα που ανεβαινουν πανω.

Οποιος μπορει ας βοηθησει. Ευχαριστω!

ιντερ.jpg

125493361_2876748032649394_1382492433410158869_n.jpg

Δημοσ.

Θα παρεις τύπου ΡΕΤ που είναι για εξωτερική χρήση. Αν βάλεις απλό,  μετά απο μερικα χρόνια θα σου ξεραθεί η εξωτερική μόνωση. Η πρίζα που έχεις κάνει και αυτή. Βέβαια αν βγάλεις το καλώδιο μέσα στο μπουάτ( εκεί που βγαίνει τώρα) μπορείς να βάλεις και χωνευτή πρίζα, να είναι και πιο όμορφο

Δημοσ.

Το να κατηγορούν οι τεχνικοί την εσωτερική καλωδίωση των σπιτιών είναι κλασική τεχνική για να φεύγει η ευθύνη από πάνω τους. Ξέρουν ότι είναι δαπανηρό για τον οποιοδήποτε να φωνάξει ηλεκτρολόγο και να αλλάζει καλώδια κτλ. Το πρόβλημα που έχεις είναι ότι είσαι μακριά από τον κόμβο και η γραμμή σου δεν μπορεί να συγχρονίζει σταθερά σε υψηλή ταχύτητα. Αυτό είναι κλασικό πρόβλημα της adsl τεχνολογίας. Είχα ακριβώς τα ίδια προβλήμματα με cosmote. Με έβαλαν και άλλαξα όλη την γραμμή εσωτερικά στο σπίτι μου με κανένα αποτέλεσμα. Και σε μένα έιχε έρθει τεχνικός και μου είπε πως μέτρησε στο καφαο και μετά στο κούτι έξω απο σπίτι και οτι το πρόβλημα ήταν σε μένα. Μόλις του είπα να μου δείξει που είναι το κουτί που δίνει στο σπίτι μου έδειχνε στην πρόσοψη διπλανού κτηρίου γιατί στα δικά τους χαρτια ήταν δηλωμένο εκεί ενώ στην πραγματικότητα ήταν στη δική μας πρόσοψη και δεν είχε ανέβει να μετρήσει καν. Μόλις του το έδειξα με κοιτούσε σαν μαλάκας. Κράτησα τα στοιχεία του, μου έδωσε το προσωπικό του τηλέφωνο φαντάσου, γιατί φοβήθηκε οτι θα πάρω να τον αναφέρω. Του είπα φίλε ξέρω τους περιορισμούς της τεχνολογίας θέλω σταθερή γραμμή. Μου είπε 6 και σταθερή. Και δεν είχα ξανά πρόβλημα με αποσυνδέσεις ποτέ. Μόλις ήρθε η VDSL 50 την έβαλα και ησύχασα και απο ταχύτητα, η απόσταση απο το καφαό είναι 20 μέτρα. Βάλε VDSL.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mitsus είπε

Θα παρεις τύπου ΡΕΤ που είναι για εξωτερική χρήση. Αν βάλεις απλό,  μετά απο μερικα χρόνια θα σου ξεραθεί η εξωτερική μόνωση. Η πρίζα που έχεις κάνει και αυτή. Βέβαια αν βγάλεις το καλώδιο μέσα στο μπουάτ( εκεί που βγαίνει τώρα) μπορείς να βάλεις και χωνευτή πρίζα, να είναι και πιο όμορφο

Μήπως ξέρεις να μου πεις ποια καλώδια θα συνδέσω με τα 2 από το κουτί?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christos_realmad είπε

Μήπως ξέρεις να μου πεις ποια καλώδια θα συνδέσω με τα 2 από το κουτί?

Τα καλώδια UTP έχουν 4 ζεύγη. Το τηλεφωνικό σήμα χρειάζεται 2. Θα διαλέξεις έσυ όποιο ζεύγος θέλεις και σου αρέσει το χρώμα και θα τα συνδέσεις με το καλώδιο που έρχεται το τηλεφωνικό σήμα απ έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...