Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο community. Παίζω ερασιτεχνικά warzone και θα ήθελα να έχω λίγο καλύτερη εμπειρία εφόσον μας το επιτρέπει το setup..

Εχω 6600k, 16gb(4x4) 2400cl15 (hyperx) και 1660super με 144hz οθόνη.. Ξέρω ότι με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν πρέπει να περιμένω πολλά. Οι ρυθμίσεις μου είναι κυρίως low για να μπορώ να έχω μια μέτρια εμπειρία. Αξίζει να πειραματίστουμε με τον επεξεργαστή και την ραμ; 

Edit: ξέχασα κάτι σημαντικό στο o/c. Μητρική Asus z170 pro gaming 

Επεξ/σία από M4tR1x
Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη να το ρισκάρεις (πάντα υπάρχει ένα ρίσκο με το overclocking) σίγουρα θα εχει διαφορά στην απόδοση. Δεν έχεις γράψει τι ψύκτρα έχεις και έχει αρκετά μεγάλη σημασία.

Πιο πολύ αξίζει να ασχοληθείς με την cpu - η ραμ είναι μεγάλος μπελάς συνήθως. Από όσο ξέρω η συγκεκριμένη cpu σηκώνει 4.4 σχετικά εύκολα, που είναι σημαντική βελτίωση. Ξεκινάς από 4.2 και το βλέπεις.

Υποθέτω πως δεν έχεις καθόλου εμπειρία στο θέμα, οπότε διάβασε πολλά, πολλά guides και vids πριν ξεκινήσεις. Ενα σύντομο vid υπάρχει εδώ

Δημοσ.

212 evo έχω. Δοκίμασα ένα 4.4 χωρίς να πειράξω κάτι σε voltages και είναι σταθερό. Έτρεξα aida64 και αρκετό gaming. Δεν ξεπέρασα τους 67 βαθμους 

Δημοσ.

Μια χαρά τότε. Λογικά θα πρέπει να είδες και σημαντική διαφορά σε σημεία όπου δεν μπαίνει όριο από την cpu, και γενικά καλύτερη απόδοση ιδιαίτερα στα min fps. Αν τον άφηνες στοκ θα έπιανε 3.6 και με τους 4 πυρήνες σε load, τώρα είσαι +22% στα clocks με τα 4.4.

Δημοσ.

Είδα διαφορά και στα min και στα average.. Το cpu στο gaming με 90-90+ usage δεν ξεπερνάει τους 58 βαθμούς. Αξίζει να πιεστει για ένα 4.6;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν μπορείς να πιάσεις 4.6 με auto voltage (μάλλον όχι). Όσο ανεβαίνεις η διαφορά στην απόδοση είναι μικρότερη (ούτε +5% από εκεί που είσαι τώρα είναι το 4.6) και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν απότομα. Μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις αν το πιανεις με λογικά volts/θερμοκρασίες.

Κάθε τσιπάκι έχει το δικό του όριο, μπορείς να ψάξεις να δεις μέχρι που πάει αυτό που έχεις (γενικά ο 6600k πιάνει τα 4.6 συνήθως, και κάπως πιο σπάνια τα 4.8, ανάλογα σε τι τσιπάκι έχεις πέσει)

Επεξ/σία από hln3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...