kalaxan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέοτουμε: 300-550 ευρώ για Gaming Το σύστημα που έχω απαρτίζεται από: επεξεργαστής: Ryzen 5 1600 (stock cooler, χωρίς overclock) κάρτα γραφικών: Nittro+ Saphhire RX 580 8GB μνήμες: 2x8GB RAM 2666 dual channel (χωρίς overclock) Αποθηκετυικά μέσα SSD m.2 250GB - HDD 3 GB μητρική: Asrock AB 350M Pro 4 (σηκώνει μέχρι ryzen 3600Χ με αναβάθμιση bios) κουτί: Aerocool 500 τροφοδοτικό: corsair CX 550 80+ Bronze.* Τα παιχνίδια που παίζω κυρίως είναι total war Warhammer 2 (αναμένω το Warhammer 3), και Warzone, και παιζω και Civ 6 και Battlefield 5 Αγόρασα πρόσφατα την οθόνη Dell S2721Dgf (27αρα ips, 1440p, 144Hz 1ms) Στόχος μου είναι στα strategy οπωσδήποτε 1440p και στο Warzone/BF V τουλάχιστον 100-120HZ (δε με περιράζει εδώ τόσο η ανάλυση) με όμορφα γραφικά. Και το σύστημα να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται με το λιγότερο κόστος. Αναζητώ τη πιο VFM λύση. Σκέφτομαι να αγοράσω την RX 5700XT* προς αντικατάσταση της RX 580. To θέμα μου είναι αν η αγορά αξίζει ή όχι λόγω μεγάλου bottleneck. Αν όχι, αξίζει να πάω η αγορά και του Ryzen 5 3600? Αν ναι ποτε πιστέυετε ειναι η καλύτερη περίοδος να τα αγοράσω? Οι τιμές και των 3 είναι ιδιαίτερα υψηλές. Επίσης αν τα αντικαταστήσω, θα μπορέσω να πουλήσω αυτά που αντικαθιστώ? ΥΓ Αναφορικά με το τροφοδικό διάβασα πολλά σχόλια τα οποία αναφέρουν ότι το τροφοδοτικό μου ίσως οριακά αλλά σηκώνει αυτή την κάρτα. (έχω επεξεργαστή με χαμηλή κατανάλωση) ΥΓ2 Για τον Ryzen 3600 χωρίς να κάνω overclock, θα χρειαστώ ανεμιστήρι? Δε θελω να εχω υψηλες θερμοκρασίες. ΥΓ3 Αντίστοιχα για την 5700xt πια υλοποίηση έχει χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες θερμοκρασίες? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από kalaxan
simplemind79 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) πολυ καλη η κάρτα σου στεκεται ακομα πολυ καλα στα τωρινα παιχνιδια με μια 5700 θα χεις διπλασιες επιδοσεις και αυτη τη στιγμη ειναι vfm αν δεν βιαζεσαι περιμενε να βγουν οι νεες καρτες πρωτα εδω ενα βιντεο απο διαφορές σε ryzen 5 https://www.youtube.com/watch?v=wJguDHmytaE Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από simplemind79 1
jgeorgiou Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kalaxan είπε Ποσό που διαθέοτουμε: 300-550 ευρώ για Gaming Το σύστημα που έχω απαρτίζεται από: επεξεργαστής: Ryzen 5 1600 (stock cooler, χωρίς overclock) κάρτα γραφικών: Nittro+ Saphhire RX 580 8GB μνήμες: 2x8GB RAM 2666 dual channel (χωρίς overclock) Αποθηκετυικά μέσα SSD m.2 250GB - HDD 3 GB μητρική: Asrock AB 350M Pro 4 (σηκώνει μέχρι ryzen 3600Χ με αναβάθμιση bios) κουτί: Aerocool 500 τροφοδοτικό: corsair CX 550 80+ Bronze.* Τα παιχνίδια που παίζω κυρίως είναι total war Warhammer 2 (αναμένω το Warhammer 3), και Warzone, και παιζω και Civ 6 και Battlefield 5 Αγόρασα πρόσφατα την οθόνη Dell S2721Dgf (27αρα ips, 1440p, 144Hz 1ms) Στόχος μου είναι στα strategy οπωσδήποτε 1440p και στο Warzone/BF V τουλάχιστον 100-120HZ (δε με περιράζει εδώ τόσο η ανάλυση) με όμορφα γραφικά. Και το σύστημα να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται με το λιγότερο κόστος. Αναζητώ τη πιο VFM λύση. Σκέφτομαι να αγοράσω την RX 5700XT* προς αντικατάσταση της RX 580. To θέμα μου είναι αν η αγορά αξίζει ή όχι λόγω μεγάλου bottleneck. Αν όχι, αξίζει να πάω η αγορά και του Ryzen 5 3600? Αν ναι ποτε πιστέυετε ειναι η καλύτερη περίοδος να τα αγοράσω? Οι τιμές και των 3 είναι ιδιαίτερα υψηλές. Επίσης αν τα αντικαταστήσω, θα μπορέσω να πουλήσω αυτά που αντικαθιστώ? ΥΓ Αναφορικά με το τροφοδικό διάβασα πολλά σχόλια τα οποία αναφέρουν ότι το τροφοδοτικό μου ίσως οριακά αλλά σηκώνει αυτή την κάρτα. (έχω επεξεργαστή με χαμηλή κατανάλωση) ΥΓ2 Για τον Ryzen 3600 χωρίς να κάνω overclock, θα χρειαστώ ανεμιστήρι? Δε θελω να εχω υψηλες θερμοκρασίες. ΥΓ3 Αντίστοιχα για την 5700xt πια υλοποίηση έχει χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες θερμοκρασίες? Ευχαριστώ. Πολύ κακό timing για αγορά GPU , στην θέση αν ήθελα αναβάθμιση θα αγόραζα τον R3600 (αν δεν κάνεις O/C , τότε δώσε 15ευρώ παραπάνω και αγόρασε τον 3600Χ που έρχεται OCed από εργοστάσιο και αν θυμάμαι καλά έχει ποιοτικότερη ψύκτρα). Η cpu σου είναι πολύ αδύναμη με την αντικατάσταση της θα δεις μεγάλη διαφορά και στα παιχνίδια. σε 3-4 μήνες οι GPU των 300ευρώ θα έχουν διπλάσιες επιδόσεις από τις σημερινές. (οπότε καλύτερα να κάνεις το βήμα τότε) ΥΓ Επίσης στο AEROCOOL 500 πρόσθεσε έναν 14αρη ανεμιστήρα (πίσω-πάνω) να βγάζει αέρα από το εσωτερικό του κουτιού. Με την προσθήκη αυτή και τον άλλο που ήδη έχει το κουτί σου θα έχεις καλό airflow. Επίσης οι μνήμες σου είναι αργες αν μπορείς να τις πουλήσεις αγόρασε τις https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/499830_583121/DDR4-16GB.html?keyphrase=Ballistix+DDR4-3600&o=Ballistix+16GB+DDR4-3600 Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 2
kalaxan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Πολύ κακό timing για αγορά GPU , στην θέση αν ήθελα αναβάθμιση θα αγόραζα τον R3600 (αν δεν κάνεις O/C , τότε δώσε 15ευρώ παραπάνω και αγόρασε τον 3600Χ που έρχεται OCed από εργοστάσιο και αν θυμάμαι καλά έχει ποιοτικότερη ψύκτρα). Η cpu σου είναι πολύ αδύναμη με την αντικατάσταση της θα δεις μεγάλη διαφορά και στα παιχνίδια. σε 3-4 μήνες οι GPU των 300ευρώ θα έχουν διπλάσιες επιδόσεις από τις σημερινές. (οπότε καλύτερα να κάνεις το βήμα τότε) ΥΓ Επίσης στο AEROCOOL 500 πρόσθεσε έναν 14αρη ανεμιστήρα (πίσω-πάνω) να βγάζει αέρα από το εσωτερικό του κουτιού. Με την προσθήκη αυτή και τον άλλο που ήδη έχει το κουτί σου θα έχεις καλό airflow. Επίσης οι μνήμες σου είναι αργες αν μπορείς να τις πουλήσεις αγόρασε τις https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/499830_583121/DDR4-16GB.html?keyphrase=Ballistix+DDR4-3600&o=Ballistix+16GB+DDR4-3600 Σε ευχαριστώ πολύ.μσλλον θα περιμένω. Έχω ήδη 2 ανεμιστήρες στο κουτί. Ένα μπροστά κάτω. Και ένα πίσω ψηλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα