Προς το περιεχόμενο

WINDOWS 7 SE PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, benign είπε

Γιατι σας ενοχλουν τα telemetry updates? Απο αποψη διαφυλαξης της ιδιωτικοτητας,για να μην σας κατασκοπευει η microsoft η απο αποψη δημιουργιας μικροπροβληματων που επηρεαζουν την αποδοση του μηχανηματος?

Τελος παντων,οπως ξαναειπα για τις σοβαρες μου εφαρμογες χρησιμοποιω Fedora, windows 10 το εχω μονο για games,ενημερωνω τα παντα για να εχω καλυτερη αποδοση.Ομως σοβαρα προσωπικα δεδομενα ,ebanking, και τις αγαπημενες μου εφαρμογες τις τρεχω στο Feddy.  Και η σκοπος μου ειναι μελλοντικα να φυγω απο windows οριστικα. Με κρατουν μονο 2 moba παιχνιδια που ειναι μονο συμβατα με windows,αλλιως θα ειχα φυγει εδω και χρονια.

Συμφωνω με αυτα που λες.
Απλα η ενσταση μου ηταν οτι δεν χρειαζομαι updates για να εχω ενα αξιοπιστο λειτουργικο στο σπιτι μου οπως ειναι τα windows 2008 r2 με Desktop expirience.
οσο για 10αρια προτιμω τα Server 2019 που δεν εχουν τοσο spyware.
οσο για τα telemetry ναι με ενοχλει να ξερω οτι κανω οπου μπαινω τα ξερει και καποιος τριτος.πες με παλιομοδιτη.
Οσο για λειτουργικα τωρα freebsd 11, freebsd 12 ειναι το Πρωτο που εχω και απο εκει περνανε ολα τα Domains μου.Για SQL Centos 8. Για webserver windows 2008 , και για isapi dlls windows 2003 r2 enterprise.
Στο σπιτι πρωτα περνανε ολα απο ενα μικρο pfsense και απο εκει και περα εχω οτι λειτουργικο θέλω με το κεφαλι μου ησυχο.
μακάρι να μπορουσα να εχω XP Home αλλα δεν γινετε με το Z270 chipset 
Μιας και μου ειπες για fedora.
και για virtulazation εχουμε αγορασει το Esxi 6.0 και δεν το αλλαζω με τιποτα :)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papmel είπε

Γιατι σας ενοχλουν τα telemetry updates?

εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είτε είναι ενεργοποιημένα ή όχι πάλι η m$ μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα ειδικά αν έχουμε σπασμένα η όχι windows 😆

Δημοσ.
6 ώρες πριν, neo80 είπε

εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είτε είναι ενεργοποιημένα ή όχι πάλι η m$ μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα ειδικά αν έχουμε σπασμένα η όχι windows 😆

Απο την στιγμη που εχεις κοψει τα παντα και αφηνεις μονο συγκεκριμενα IP απο τον server σου και προς τον server σου δεν υπαρχει τροπος να γινει η επικοινωνια.

Δημοσ.
Στις 8/12/2020 στις 9:54 ΠΜ, papmel είπε

Απο την στιγμη που εχεις κοψει τα παντα και αφηνεις μονο συγκεκριμενα IP απο τον server σου και προς τον server σου δεν υπαρχει τροπος να γινει η επικοινωνια.

Ναι αλλά τι γίνεται αν ο προγραμματιστής έχει φροντίσει να βάλει backdoor στο OS;

Γιατί μην μου πεις ότι δεν γίνεται γίνεται και το κάνουν αρκετοί αυτό.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, neo80 είπε

Ναι αλλά τι γίνεται αν ο προγραμματιστής έχει φροντίσει να βάλει backdoor στο OS;

Γιατί μην μου πεις ότι δεν γίνεται γίνεται και το κάνουν αρκετοί αυτό.

Οχι δεν μπορει να κανει κατι και backdoor να εχει βαλει γιατι η προστασια σου ειναι ο Firewall πχ pfsense.
Συνηθως βαζουμε Firewalls που ειναι OpenSource και πολλα χρονια σε λειτουργια και ποτε μια νεα version.
Αν τώρα o firewall εχει Backdoor δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλα θα πρεπει και το OS που εχεις να εχει την ιδια πορτα ανοιχτη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...