Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, babyonboard είπε

Το κακό είναι οτι δεν τα έχω δει μιας και είναι ιδιαίτερο το σχήμα. Για να δω τελικά ποιο από τα δύο. Σκέφτομαι μην είναι υπερβολή το 1 σε μέγεθος ή πολύ μικρό το 5.

Απόλυτα θεμιτό να θες να τα δεις και να τα πιάσεις. Τότε όμως θα χάσεις τη Black Friday και θα ελπίζεις σε προσφορά Χριστουγέννων. Γιατί τις αρχικές τιμές εγώ δε θα τις έδινα ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.

Εμένα το Xperia 5 μου αρέσει γιατί είναι ελαφρύ. 163 γραμμάρια. Το Xperia 1 είναι 19 γραμμάρια βαρύτερο. Καμία από τις δύο δε μπορείς να τις χειριστείς με το ένα χέρι και για να βοηθήσει η Sony έχει ένα overlay app που σε αφήνει με slide να ανοίξεις εφαρμογές από τη μέση της οθόνης. Τώρα, με δεδομένο ότι το Xperia 1 ένα είναι 7 χιλιοστά μεγαλύτερο και μόνο 2,3 χιλιοστά πιο πλατύ, το Xperia 1 είναι ακόμα πιο μακρόστενη συσκευή. Το πλάτος του Xperia 5 μου επιτρέπει να το πιάνω σταθερά στο χέρι μου, κλείνει επαρκώς. Το πλάτος του Xperia 1 έχει μικρή διαφορά, οπότε θεωρώ ότι ούτε με αυτό θα υπάρχει κάποιο θέμα. 

Με το που θα πιάσεις στο χέρι σου τις συσκευές, η αίσθηση είναι αμέσως premium.

Το 21:9 aspect ratio εμένα μου αρέσει. Η Sony έχει ένα app στο τηλέφωνο για να χωρίζεις την οθόνη στα δύο και τα βλέπεις δύο εφαρμογές. Επίσης, αν τυχαίνει να διαβάζεις στο κινητό σου, αυτό το aspet ratio θα σου επιτρέψει να διαβάζεις βιβλία ή περιοδικά που έχουν τρίστηλο χωρίς να κάνεις scroll. 

Τώρα, το Xperia 1 έπαιξε κάποια στιγμή στα 850€. Μου αρέσει πολύ το Xperia 5 και σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να είχα δώσει τα 200€ παραπάνω για να πήγαινα στο 1 και να είχα την 4k οθόνη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προσφορά στο 1ο post στο link αφορά κινητά.Το 5ii και το 10ii.Πιο κάτω συζητάτε και για το 1ii που δεν αφορά το θέμα και το συγκρίνετε με το 5ii.Είναι 3 διαφορετικά κινητά, απλά το 5ii με το 1ii έχουν μικρές διαφορές, το 10ii είναι πολύ κατώτερο.

https://www.google.gr/amp/s/m.gsmarena.com/sony_xperia_5_ii-ampp-10396.php?espv=1

https://www.google.gr/amp/s/m.gsmarena.com/sony_xperia_10_ii-ampp-10095.php?espv=1

https://www.google.gr/amp/s/m.gsmarena.com/sony_xperia_1_ii-ampp-10096.php?espv=1

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

sorry για το οφτοπικ προκαταβολικα.

για το φιλο που κοιταει για το 5, να ενημερωσω οτι ειδα στο marketplace συσκευες σε τιμες πολυ κοντα της προσφορας του κωτσο. -και ειναι και οχι ανοιγμενα-

Εαν πας 120HZ παντως...δεν υπαρχει γυρισμος πισω

Δημοσ.

Το 5ii πάντως ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τηλέφωνο, με έχει βολέψει αφάνταστα και ειναι πραγματικά σε όλα άριστο...

η δέ χρήση 120hz με τον Snap865 ΒΟΥΤΥΡΟ παντού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sokos1 είπε

Το 5ii πάντως ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τηλέφωνο, με έχει βολέψει αφάνταστα και ειναι πραγματικά σε όλα άριστο...

η δέ χρήση 120hz με τον Snap865 ΒΟΥΤΥΡΟ παντού.

Εχει επιλογή για 60 η 90 Hz το 5ii;

Εδώ το XZ1 που έχω με τον 835 πάει σφαίρα με 42/64 Gb δεσμευμένα με 168 εφαρμογές.Σαν να είναι άδειο, ανοίγει τα πάντα γρήγορα, ακόμα και "βαριά" games.

Με 2.700 mAh μπαταρία έβγαζε και βγάζει ικανοποιητικό screen on time.2 χρόνια μπαταρία και είναι στο 93% (2.498 mAh).

Τα Sony έχουν "ελαφρύ" UI και καλή διαχείριση μνήμης-ενέργειας..Δεν κάνουν reload τις εφαρμογές και η εναλλαγή μεταξύ τους είναι γρήγορη.Δεν υπάρχει lag ούτε bugs.

Επίσης και το IP68 χρήσιμο, 1 φορά που βρεχόταν το κινητό για κάπου 5 λεπτά δεν έπαθε τίποτα.Το πιο ωραίο feature πάντως είναι τα stereo speakers.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εδώ το XZ1 που έχω με τον 835 πάει σφαίρα με 42/64 Gb δεσμευμένα με 168 εφαρμογές.Σαν να είναι άδειο, ανοίγει τα πάντα γρήγορα, ακόμα και "βαριά" games.

Με 2.700 mAh μπαταρία έβγαζε και βγάζει ικανοποιητικό screen on time.2 χρόνια μπαταρία και είναι στο 93% (2.498 mAh).

Τα Sony έχουν "ελαφρύ" UI και καλή διαχείριση μνήμης-ενέργειας..Δεν κάνουν reload τις εφαρμογές και η εναλλαγή μεταξύ τους είναι γρήγορη.Δεν υπάρχει lag ούτε bugs.

Επίσης και το IP68 χρήσιμο, 1 φορά που βρεχόταν το κινητό για κάπου 5 λεπτά δεν έπαθε τίποτα.Το πιο ωραίο feature πάντως είναι τα stereo speakers.

Εμένα πάλι, το τάμπλετ της Σόνυ που θέλει επισκευή η θύρα φόρτισης, μου είπαν πως πιθανός να σπάσει η οθόνη κατά την επισκευή της θύρας (προβλήματα που προκύπτουν λόγω της τεχνολογίας αδιαβροχοποίησης). Οπότε αν δεν έχουν λύσει αυτό το θέμα περισσότερο κακό κάνει πάρα καλό καθότι η επισκευή της θύρας φόρτισης είναι από τις συχνότερες βλάβες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, drade είπε

Εμένα πάλι, το τάμπλετ της Σόνυ που θέλει επισκευή η θύρα φόρτισης, μου είπαν πως πιθανός να σπάσει η οθόνη κατά την επισκευή της θύρας (προβλήματα που προκύπτουν λόγω της τεχνολογίας αδιαβροχοποίησης). Οπότε αν δεν έχουν λύσει αυτό το θέμα περισσότερο κακό κάνει πάρα καλό καθότι η επισκευή της θύρας φόρτισης είναι από τις συχνότερες βλάβες.

Ποιο tablet έχεις; Συνήθως η πλάτη βγαίνει στα Sony tablet και από εκεί και πέρα το usb είναι ξεχωριστό εξάρτημα και αλλάζει εύκολα, δεν θυμάμαι κάποιο που να πρέπει να βγει η οθόνη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Ποιο tablet έχεις; Συνήθως η πλάτη βγαίνει στα Sony tablet και από εκεί και πέρα το usb είναι ξεχωριστό εξάρτημα και αλλάζει εύκολα, δεν θυμάμαι κάποιο που να πρέπει να βγει η οθόνη.

Ζ4

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω και δημόσια το φίλο με τα λινκ από αμαζον.πηρα 2 θηκουλες -spigen & caseology +2 glass.

Όσο για το κινητό. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε τέτοιο size.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/11/2020 στις 11:57 ΠΜ, vagdesign είπε

Επίσης και αυτή είναι πολύ καλή

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08HRC7ZSD

Πρώτη φορά που με κερδιζει άλλη θήκη εκτός της rugged armor. Έχει πολύ ωραίο grip η συγκεκριμένη και είναι και πολύ όμορφη. Εμεινε η Spigen στο κουτι της για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τυχερός που τις έβαλα και τις δύο στο κουτί για αγορά

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Castiel είπε

Πρώτη φορά που με κερδιζει άλλη θήκη εκτός της rugged armor. Έχει πολύ ωραίο grip η συγκεκριμένη και είναι και πολύ όμορφη. Εμεινε η Spigen στο κουτι της για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τυχερός που τις έβαλα και τις δύο στο κουτί για αγορά

Η caseology...Spigen ειναι :P -η τουλαχιστον ειναι sub brand τους-

Δημοσ.
20 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Δεν έχει επιλογή γενικά για να ορίσεις εσύ τα hz,απλά τικαρεις τα 120hz.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω πόσα είναι ταhz όταν δεν επιλέγεις τα 120, υποθέτω 90???

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZaxasK είπε

Δεν έχει επιλογή γενικά για να ορίσεις εσύ τα hz,απλά τικαρεις τα 120hz.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω πόσα είναι ταhz όταν δεν επιλέγεις τα 120, υποθέτω 90???

60 H 120 παιζει το 5 ΙΙ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...