Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Πειραιώς ο οποίος είναι ο ακατάσχετος μου αλλά θα ήθελα να τον κλείσω και να πάω σε άλλη τράπεζα.Ξερει κανεις άμα μπορώ να κάνω τον καινούργιο ακατάσχετο και να αφαιρέσω τον παλιό και πως;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κλείσεις τον λογαριασμό σου στην Πειραιώς, για να το κάνεις. Μπορείς να έχεις λογαριασμό σε όποια τράπεζα θες, και σε μία απ' αυτές να κάνεις τον λογαριασμό σου ακατάσχετο. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

@Zazula καλησπερα σας 

ειστε σιγουρη οτι καθε νεα δηλωση ακυρωνει την προηγουμενη και δεν χρειαζεται πρωτα καποια ενεργεια ή επικοινωνια απο την μια τραπεζα στην αλλη ?

ευχαριστω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lampros1983 είπε

@Zazula καλησπερα σας 

ειστε σιγουρη οτι καθε νεα δηλωση ακυρωνει την προηγουμενη και δεν χρειαζεται πρωτα καποια ενεργεια ή επικοινωνια απο την μια τραπεζα στην αλλη ?

ευχαριστω

Είναι σίγουρο ότι όλα γίνονται ηλεκτρονικά εφόσον η τράπεζα είναι ενταγμένη στο σχετικό σύστημα:

Για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του από την εφαρμογή.

Κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό κατά τα ανωτέρω, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος - ήδη δηλωμένος - κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) επεξεργάζεται σε ημερήσια βάση (εργάσιμες ημέρες) τις υποβληθείσες Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις των ενδιαφερομένων και δημιουργεί:

(α) Αναλυτική κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή ανά πιστωτικό ίδρυμα, κάθε εργάσιμη ημέρα, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων (Α.Φ.Μ. και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού) καθώς και την ένδειξη εάν η δήλωση αφορά σε αντικατάσταση προηγούμενου λογαριασμού, για τις Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι την 12η βραδινή της προηγουμένης ημέρας. Η κατάσταση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο κατά περίπτωση πιστωτικό ίδρυμα, την ίδια ημέρα και καταχωρείται αυθημερόν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κάθε πιστωτικό ίδρυμα που παραλαμβάνει την αναλυτική κατάσταση της παραγράφου 1α κατά τα προαναφερόμενα, οφείλει να ελέγχει και αποστέλλει, εντός της ίδιας ημέρας, διαγνωστικό αρχείο στη Δ.ΗΛΕ.Δ., με όλες τις αναλυτικές εγγραφές τραπεζικών λογαριασμών.

Τα ανωτέρω καταχωρούνται αυθημερόν στο ως άνω ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη η Δ.ΗΛΕ.Δ. εμφανίζει στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει την πορεία / αποτέλεσμα της αίτησής του.

ΥΓ Είμαι σίγουρος, όχι σίγουρη. 😅

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/5/2022 στις 5:06 ΜΜ, Zazula είπε

Είναι σίγουρο ότι όλα γίνονται ηλεκτρονικά εφόσον η τράπεζα είναι ενταγμένη στο σχετικό σύστημα:

Για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του από την εφαρμογή.

Κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό κατά τα ανωτέρω, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος - ήδη δηλωμένος - κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) επεξεργάζεται σε ημερήσια βάση (εργάσιμες ημέρες) τις υποβληθείσες Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις των ενδιαφερομένων και δημιουργεί:

(α) Αναλυτική κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή ανά πιστωτικό ίδρυμα, κάθε εργάσιμη ημέρα, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων (Α.Φ.Μ. και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού) καθώς και την ένδειξη εάν η δήλωση αφορά σε αντικατάσταση προηγούμενου λογαριασμού, για τις Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι την 12η βραδινή της προηγουμένης ημέρας. Η κατάσταση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο κατά περίπτωση πιστωτικό ίδρυμα, την ίδια ημέρα και καταχωρείται αυθημερόν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κάθε πιστωτικό ίδρυμα που παραλαμβάνει την αναλυτική κατάσταση της παραγράφου 1α κατά τα προαναφερόμενα, οφείλει να ελέγχει και αποστέλλει, εντός της ίδιας ημέρας, διαγνωστικό αρχείο στη Δ.ΗΛΕ.Δ., με όλες τις αναλυτικές εγγραφές τραπεζικών λογαριασμών.

Τα ανωτέρω καταχωρούνται αυθημερόν στο ως άνω ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη η Δ.ΗΛΕ.Δ. εμφανίζει στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει την πορεία / αποτέλεσμα της αίτησής του.

ΥΓ Είμαι σίγουρος, όχι σίγουρη. 😅

Κάτω απο την καταχώρηση όμως ζητάει να δηλώσεις υπεύθυνα ότι δεν έχεις άλλον ακατάσχετο! Ποιό από τα δύο καλύπτει τον αιτούντα; Ένα από τα δύο πρέπει οπωσδήποτε να είναι επιλεγμένο όπως φαίνεται. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο αν προχωρήσεις παρακάτω απιλέγοντας ένα από τα δύο;

akata.jpg

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, makisadam είπε

Κάτω απο την καταχώρηση όμως ζητάει να δηλώσεις υπεύθυνα ότι δεν έχεις άλλον ακατάσχετο! Ποιό από τα δύο καλύπτει τον αιτούντα; Ένα από τα δύο πρέπει οπωσδήποτε να είναι επιλεγμένο όπως φαίνεται. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο αν προχωρήσεις παρακάτω απιλέγοντας ένα από τα δύο;

akata.jpg

Δηλώνοντας αυτόν τον ακατάσχετο παύουν όλες οι παλαιότερες δηλώσεις — και δική σου ευθύνη είναι να μην υπάρχουν και δηλώσεις (έτερου) ακατάσχετου εκτός της εφαρμογής τής ΑΑΔΕ. Το έχουμε κάνει πολλές δεκάδες φορές, ακατάσχετος μένει πάντα ένας: ο τελευταίος δηλωθείς.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Zazula είπε

Δηλώνοντας αυτόν τον ακατάσχετο παύουν όλες οι παλαιότερες δηλώσεις — και δική σου ευθύνη είναι να μην υπάρχουν και δηλώσεις (έτερου) ακατάσχετου εκτός της εφαρμογής τής ΑΑΔΕ. Το έχουμε κάνει πολλές δεκάδες φορές, ακατάσχετος μένει πάντα ένας: ο τελευταίος δηλωθείς.

Σε ευχαριστώ πολύ! Πολύ χρήσιμη η διευκρίνηση σου!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 6:56 ΜΜ, Zazula είπε

να μην υπάρχουν και δηλώσεις (έτερου) ακατάσχετου εκτός της εφαρμογής τής ΑΑΔΕ.

Πού αλλού μπορεί να έχουμε δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό εκτός μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής; Γίνεται και αλλού για την εφορία;

Δημοσ.
Στις 3/7/2022 στις 9:31 ΜΜ, 3a4 είπε

Πού αλλού μπορεί να έχουμε δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό εκτός μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής; Γίνεται και αλλού για την εφορία;

Σε πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ενταχθεί στο σχετικό σύστημα, όπως λέει εδώ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 11/6/2022 στις 1:16 ΜΜ, makisadam είπε

Είμαστε σίγουροι γι αυτό? Πρέπει να το κάνω άμεσα. Να το επιχειρήσω η θα έχω πρόβλημα?

Στις 11/6/2022 στις 1:16 ΜΜ, makisadam είπε

Δημοσ.

Επειδή παρατηρώ πως υπάρχουν εύλογα οι σχετικές ανησυχίες, ας βάλω και μια εικόνα από το πώς αποτυπώνεται μια αντικατάσταση ακατάσχετου στο σύστημα:

spacer.png

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να καταλάβω κι εγώ που ενδιαφερομε,θέλω να αλλάξω τον ακατάσχετο λογαριασμό μου με έναν άλλον στην ίδια τράπεζα..άρα μπορώ να κάνω νέα αίτηση και θα διαγραφεί ο προηγούμενος λόγ που έχω και θα μπει ο νέος 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα αν δηλώσεις τον λογαριασμό της τράπεζας ακατάσχετο και είναι πάνω από 1500€ πόσο πρόστιμο πληρώνεις;;;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας ...θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει...Θέλω να αλλάξω τον ακατάσχετο λογαριασμό μου και δεν μου βγάζει καμία επιλογή διαδικασίας,όπως υπήρχε παλιότερα η επιλογή νέας τράπεζας,τώρα δεν μου εμφανίζει καμία επιλογή.Ειχα κάποια οφέλη στην εφορία ,για τα οποία έκανα ρύθμιση αυτό το μήνα ,αλλά και πάλι δεν μου δίνει επιλογή να αλλάξω ακατάσχετο λογαριασμό.Ακομη και ο λογιστής μου ,μου είπε ότι πρώτη φορά έχει δει κάτι τέτοιο. Ξέρει κάποιος να μου γράψει το πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...