Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, logistoulis είπε οι τράπεζες πάντως στέλνουν αυτόν που χρησιμοποιησε την κάρτα που είναι στο όνομά του και έκανε τη δαπάνη λογικά αυτό κάπου θα το βασίζουν νομικά Ετσι ακριβως. Αν ομως η αγορα γινει μεσω καταθεσης εκει δεν υπαρχει αφορολογητο για κανενα νομιζω .
Joshua21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ετσι ακριβως. Αν ομως η αγορα γινει μεσω καταθεσης εκει δεν υπαρχει αφορολογητο για κανενα νομιζω . Μια χαρά μετράει και η κατάθεση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο λογαριασμός αποδέκτης είναι δηλωμένος ως επαγγελματικός. 1
logistoulis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μια χαρά μετράει και η κατάθεση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο λογαριασμός αποδέκτης είναι δηλωμένος ως επαγγελματικός. επειδή δε μου έχει τύχει να κάνω καταθεση χωρίς να χρησιμοποιήσω κάρτα στο μηχάνημα, δηλαδή να φανεί ότι είμαι εγώ , γίνεται κάποιος να ρίξει λεφτά έτσι σε ένα atm χωρίς να φανεί ποιος είναι;
Joshua21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε επειδή δε μου έχει τύχει να κάνω καταθεση χωρίς να χρησιμοποιήσω κάρτα στο μηχάνημα, δηλαδή να φανεί ότι είμαι εγώ , γίνεται κάποιος να ρίξει λεφτά έτσι σε ένα atm χωρίς να φανεί ποιος είναι; Δεν εννοούσα κατάθεση μέσω ΚΑΣ, σε αυτή τη περίπτωση φυσικά και δεν μετράει μια και δεν ταυτοποιείται ο καταθέτης, εννοούσα κατάθεση μέσω e-banking.
Dennis077 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Αυτό είναι σχετικά απλό αφού έχουν το ΑΦΜ του κατόχου της κάρτας και γνωρίζουν τις κινήσεις του κάθε λογαριασμού 'άσχετα αν τις κάνει ο ίδιος ή όχι. Ξέρει κάποιος αν με τους φόρους μπορείς να χτίσεις αφορολόγητο και αν ναι με ποιους.;
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, Dennis077 είπε Αυτό είναι σχετικά απλό αφού έχουν το ΑΦΜ του κατόχου της κάρτας και γνωρίζουν τις κινήσεις του κάθε λογαριασμού 'άσχετα αν τις κάνει ο ίδιος ή όχι. Ξέρει κάποιος αν με τους φόρους μπορείς να χτίσεις αφορολόγητο και αν ναι με ποιους.; Αν εννοεις με τους φορους που πληρωμουμε σιγουρα δεν μετρανε .
Joshua21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, Dennis077 είπε Ξέρει κάποιος αν με τους φόρους μπορείς να χτίσεις αφορολόγητο και αν ναι με ποιους.; Ο χαρακτηρισμός "φόροι" είναι κάτι εντελώς αόριστο, μην περιμένεις συγκεκριμένη απάντηση. Φόρος είναι και ο ΦΠΑ... δεν μετράει πάντα όμως, πχ αν αγοράσεις ποδήλατο μετράει, αν αγοράσεις σκούτερ δεν μετράει.
Zazula Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, Dennis077 είπε Ρώτησα ένα φίλο σήμερα που ασχολείται με φορολογικά για το άρθρο 4 και μου είπε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν εννοεί τον πρώτο ή το δεύτερο δικαιούχο του λογαριασμού. 13 ώρες πριν, logistoulis είπε οι τράπεζες πάντως στέλνουν αυτόν που χρησιμοποιησε την κάρτα που είναι στο όνομά του και έκανε τη δαπάνη λογικά αυτό κάπου θα το βασίζουν νομικά Οι τράπεζες απλώς κάνουν το προφανές, να εκδίδουν δηλαδή μια αναφορά διενεργηθεισών δαπανών ανά ΑΦΜ με βάση τη σύνδεση που έχουν οι ίδιες στο σύστημά τους. Ο νόμος και οι σχετικές εκτελεστικές εγκύκλιοι παρέχουν τη δυνατότητα στους φορολογουμένους, εφόσον τα πραγματικά περιστατικά διαφοροποιούνται από την αυτόματα εκδιδόμενη τραπεζική αναφορά, να αποτυπώνουν στη δήλωσή τους τα πραγματικά περιστατικά και να έχουν την υποχρέωση να τεκμηριώσουν κατόπιν στη φορολογική διοίκηση το πραγματικό της δήλωσής τους. Από την εμπειρία μας σε δύο τέτοιες περιπτώσεις (σε διαφορετικές ΔΟΥ) μπορώ να πω ότι, εφόσον η τεκμηρίωση είναι πλήρης και συγκροτημένη, η φορολογική διοίκηση την αποδέχεται. . 11 ώρες πριν, Dennis077 είπε Ξέρει κάποιος αν με τους φόρους μπορείς να χτίσεις αφορολόγητο και αν ναι με ποιους.; Στο αφορολόγητο δεν μετρούν τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, καταρχήν, δεν μετράνε ούτε οι φόροι. Ωστόσο, όσον αφορά τους φόρους, μπορούν να επηρεάσουν το ύψος των δαπανών που οφείλει να διενεργήσει με ηλεκτρονικά μέσα ο φορολογούμενος (να πω εδώ ότι θα είναι η τρίτη φορά που θα ξαναματαπαραθέσω την Α 1163/2020, κανείς δεν πρόκειται να πάθει τίποτε αν την διαβάσει — εκτός ίσως απ' το να μάθει απ' την επισημότερη πηγή το τι ισχύει) : «Στην περίπτωση που οι δαπάνες, που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του εκάστοτε φορολογικού έτους και αφορούν σε καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, ανεξαρτήτως του χρόνου βεβαίωσης αυτών, δανειακές υποχρεώσεις προσωπικές ή επαγγελματικές προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) και για ενοίκια, υπερβαίνουν το εξήντα τοις εκατό (60%) του πραγματικού εισοδήματος, όπως αυτό ορίζεται με το παρόν άρθρο, τότε το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών περιορίζεται στο είκοσι τοις εκατό (20%), υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω δαπάνες έχουν καταβληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Στα ενοίκια περιλαμβάνεται το ποσό που καταβάλλεται για ενοίκιο κύριας ή/και δευτερεύουσας κατοικίας του φορολογούμενου, επαγγελματικής στέγης, καθώς και το ποσό που καταβάλλεται για ενοίκιο κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων του που φοιτούν σε άλλη πόλη.»
Dennis077 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Ρώτησα και τη τράπεζα για να είμαι καλυμμένος και μου είπε ότι σημασία έχει το όνομα που έχει πάνω η χρεωστική και όχι πόσοι είναι στο κάθε λογαριασμό. Τσάμπα η ανησυχία και η αναστάτωση τελικά αλλά αν δε ξέρει και ο λογιστής τότε ποιος ξέρει.; Ευτυχώς που το έψαξα το θέμα και δεν έμεινα σε όσα μου είπε ο λογιστής. Είχατε δίκαιο που επιμένατε ότι δε μου τα είχε πει καλά ο λογιστής σε ένα κατα τα άλλα εύκολο ζήτημα. Μάλλον δε ήξερε ή είχε μείνει πίσω στην ενημέρωση αλλά να το πεί.
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Dennis077 είπε Ρώτησα και τη τράπεζα για να είμαι καλυμμένος και μου είπε ότι σημασία έχει το όνομα που έχει πάνω η χρεωστική και όχι πόσοι είναι στο κάθε λογαριασμό. Τσάμπα η ανησυχία και η αναστάτωση τελικά αλλά αν δε ξέρει και ο λογιστής τότε ποιος ξέρει.; Ευτυχώς που το έψαξα το θέμα και δεν έμεινα σε όσα μου είπε ο λογιστής. Είχατε δίκαιο που επιμένατε ότι δε μου τα είχε πει καλά ο λογιστής σε ένα κατα τα άλλα εύκολο ζήτημα. Μάλλον δε ήξερε ή είχε μείνει πίσω στην ενημέρωση αλλά να το πεί. Hallelujah!
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Αν είσαι Ε.Ε. με ατομική επιχείρηση και έχεις κοινό λογαριασμό με γονέα σου, στον οποίο μπαίνει η σύνταξή του, αλλά από τον οποίο δεν κάνεις εσύ ποτέ καμία ανάληψη υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την φορολογία του Ε.Ε.? Οι αμοιβές του Ε.Ε. μπαίνουν σε προσωπικό λογαριασμό του όψεως.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 25 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Αν είσαι Ε.Ε. με ατομική επιχείρηση και έχεις κοινό λογαριασμό με γονέα σου, στον οποίο μπαίνει η σύνταξή του, αλλά από τον οποίο δεν κάνεις εσύ ποτέ καμία ανάληψη υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την φορολογία του Ε.Ε.? Οι αμοιβές του Ε.Ε. μπαίνουν σε προσωπικό λογαριασμό του όψεως. είσαι απλά συνδικαιούχος σαν φυσικό πρόσωπο?
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε είσαι απλά συνδικαιούχος σαν φυσικό πρόσωπο? ναι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Ασχετα με πιο λογαραισμο εχεις ή εισαι συνδικαιουχος για το ποσο για του αφορολογητου εχουν σημασια αυτες που γινοντε με την καρτα που εχεις και ειναι διαφορετικη απο τους αλλους τυχον συνδικαιουχους.
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 1 hour ago, tzitzikas2 said: Αν είσαι Ε.Ε. με ατομική επιχείρηση και έχεις κοινό λογαριασμό με γονέα σου, στον οποίο μπαίνει η σύνταξή του, αλλά από τον οποίο δεν κάνεις εσύ ποτέ καμία ανάληψη υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την φορολογία του Ε.Ε.? Οι αμοιβές του Ε.Ε. μπαίνουν σε προσωπικό λογαριασμό του όψεως. Όχι, μόνο αν κάνεις ανάληψη θα υπάρξει πρόβλημα, και μάλιστα θα έχεις πρόβλημα ως φορολογούμενος, αυτό δεν θα έχει σχέση με την ατομική επιχείρηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα