Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το μόνο σίγουρο είναι να πάρεις τηλέφωνο στην ΑΑΔΕ.

Μπορώ να  στείλω και email; Αν ρωτήσω στη τράπεζα θα ξέρουν;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dennis077 είπε

Υπάρχει κάποιο site να το μάθουμε σίγουρα γιατί ο φοροτεχνικός επιμένει  ότι πρέπει να είμαι ο μόνος δικαιούχος στο λογαριασμό για να χτίσω αφορολόγητο με χρεωστική κάρτα και όχι συνδικαιούχος.

Μάλλον πρέπει να αλλάξεις φοροτεχνικό...

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dennis077 είπε

Υπάρχει κάποιο site να το μάθουμε σίγουρα γιατί ο φοροτεχνικός επιμένει  ότι πρέπει να είμαι ο μόνος δικαιούχος στο λογαριασμό για να χτίσω αφορολόγητο με χρεωστική κάρτα και όχι συνδικαιούχος.

Σου παρέθεσα τις επίσημες οδηγίες τής ΑΑΔΕ, αλλά για κάποιον λόγο δεν ικανοποίησαν εσένα ή τον λογιστή σου..

Αναρωτιέμαι, ειλικρινά, τι παραπάνω ή διαφορετικό περιμένεις να σου πει κάποια ΔΟΥ ή ακόμη και το ίδιο το ΥπΟικ.

Κι επειδή διαχειρίζομαι δύο λογιστικές εταιρείες, εκείνο που μπορώ από την εμπειρία μου να σου πω είναι ότι:

12 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον πρέπει να αλλάξεις φοροτεχνικό...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Zazula είπε

Σου παρέθεσα τις επίσημες οδηγίες τής ΑΑΔΕ, αλλά για κάποιον λόγο δεν ικανοποίησαν εσένα ή τον λογιστή σου..

Αναρωτιέμαι, ειλικρινά, τι παραπάνω ή διαφορετικό περιμένεις να σου πει κάποια ΔΟΥ ή ακόμη και το ίδιο το ΥπΟικ.

Κι επειδή διαχειρίζομαι δύο λογιστικές εταιρείες, εκείνο που μπορώ από την εμπειρία μου να σου πω είναι ότι:

Δε ξέρω τι να πώ ποια μάλλον αλλά το θέμα επείγει καθώς ενώ έχω χρεωστική σε λογαριασμό που είμαι σαν δεύτερο όνομα και με βάση αυτό που λέει ο φοροτεχνικός πρέπει να βγάλω άλλη χρεωστική κάρτα σε άλλο λογαριασμό που πρέπει να είμαι μόνος μου για να μπορέσω να χτίσω αφορολόγητο.Ήμουν ήσυχος ότι καλύπτομαι έτσι αλλά μετά απο αυτό άρχισα να ψάχνομαι γιατί έχω ποια μόνο ένα μήνα για το αφορολόγητο έως το τέλος του έτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2020 στις 6:50 ΜΜ, Dennis077 είπε

Σκέψου ότι ρώτησα και φοροτεχνικό και με άγχωσε, μου είπε ότι πρέπει να είμαι ο μόνος δικαιούχος στο λογαριασμό για να χτίσω αφορολόγητο με κάρτα τι να πώ..!!! Έτοιμος ήμουν να βγάλω άλλη κάρτα μόνο γι αυτό το λόγο.

καλά έκανε και σε άγχωσε γιατί από το "τεχνικό μέρος" η τράπεζα αν κάνεις εσύ τις δαπάνες θα στείλει ότι εσύ τις έκανες και έτσι ναι θα χτίσεις αφορολόγητο, όμως όταν ξοδεύεις χρήματα άλλου τίθεται θέμα φόρου δωρεάς.. 

κανονικά τέτοια έξοδα από χρήματα που δεν αποτελούν εισόδημά σου δεν θα έπρεπε να τα βάζεις στο λογαριασμό με τις δαπάνες σου  και ας τα στείλει η τράπεζα ως τέτοιες

εάν μπαίνει και ο μισθός σου σε αυτό το λογαριασμό είσαι οκ δεν έχει σημασία πόσοι συνδικαιούχοι υπάρχουν, όταν γίνεται κίνηση από τον κάθε συνδικαιούχο σε αυτόν χρεώνονται οι δαπάνες (αρκεί βέβαια να μη χαλάς περισσότερα από όσα βάζεις σε αυτόν γιατί εκεί προκύπτουν άλλα θέματα) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλά έκανε και σε άγχωσε γιατί από το "τεχνικό μέρος" η τράπεζα αν κάνεις εσύ τις δαπάνες θα στείλει ότι εσύ τις έκανες και έτσι ναι θα χτίσεις αφορολόγητο, όμως όταν ξοδεύεις χρήματα άλλου τίθεται θέμα φόρου δωρεάς.. 

κανονικά τέτοια έξοδα από χρήματα που δεν αποτελούν εισόδημά σου δεν θα έπρεπε να τα βάζεις στο λογαριασμό με τις δαπάνες σου  και ας τα στείλει η τράπεζα ως τέτοιες

Την εφορία τη νοιάζει μόνο να χτίσει κάποιος αφορολόγητο και ας έχω μηδενική φορολογική δήλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εάν μπαίνει και ο μισθός σου σε αυτό το λογαριασμό είσαι οκ δεν έχει σημασία πόσοι συνδικαιούχοι υπάρχουν, όταν γίνεται κίνηση από τον κάθε συνδικαιούχο σε αυτόν χρεώνονται οι δαπάνες (αρκεί βέβαια να μη χαλάς περισσότερα από όσα βάζεις σε αυτόν γιατί εκεί προκύπτουν άλλα θέματα) 

Πουθενά μέχρι τώρα στο νήμα δεν βλέπω να έχει γίνει αναφορά στο ότι εν προκειμένω ο κοινός λογαριασμός περιέχει «χρήματα άλλου προσώπου». Ούτε (ιδίως) «χρήματα αποκλειστικά άλλου», εννοώντας τον κύριο δικαιούχο. Οπότε δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. (Ευτυχώς τουλάχιστον που το σχόλιο έφτιαξε μετά το έντιτ.)

6 λεπτά πριν, Dennis077 είπε

Την εφορία τη νοιάζει μόνο να χτίσει κάποιος αφορολόγητο και ας έχω μηδενική φορολογική δήλωση.

Κεφάλαιο προς ανάλωση έχεις; Οι αγορές με κάρτες κλπ πάντως δεν αφορούν κάποιον με μηδέν εισόδημα (ή τέλος πάντων που δεν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος).

Επεξ/σία από Zazula
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zazula είπε

Πουθενά μέχρι τώρα στο νήμα δεν βλέπω να έχει γίνει αναφορά στο ότι εν προκειμένω ο κοινός λογαριασμός περιέχει «χρήματα άλλου προσώπου». Ούτε (ιδίως) «χρήματα αποκλειστικά άλλου», εννοώντας τον κύριο δικαιούχο. Οπότε δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. (Ευτυχώς τουλάχιστον που το σχόλιο έφτιαξε μετά το έντιτ.)

Κεφάλαιο προς ανάλωση έχεις;

Θα συμφωνήσω με τη παρατήρηση σου και απο που βγήκε αυτό το συμπέρασμα δε ξέρω. Βάση τεκμηρίων διαβίωσης πρέπει να χτίσω το βασικό αφορολόγητο που έχει βάλει η εφορία στη φορολογική μου δήλωση.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zazula είπε

Κεφάλαιο προς ανάλωση έχεις; Οι αγορές με κάρτες κλπ πάντως δεν αφορούν κάποιον με μηδέν εισόδημα (ή τέλος πάντων που δεν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος).

μπορεί να έχει υψηλά τεκμήρια 

9 λεπτά πριν, Zazula είπε

εντάξει απλά το ανέφερα, γιατί οι τράπεζες έτσι το στέλνουν οποιος κάνει τη δαπάνη 

Δημοσ.

Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης  3.000 ευρώ μου έχει συμπληρώσει η εφορία στη φορολογική και πρέπει να χτίσω αφορολόγητο.

Δημοσ.

η απάντηση στο ερώτημα σου έχει δοθεί από το 2ο ποστ. 

Αν ο λογιστής σου είπε αυτό που έγραψες, το πρώτο που θα κάνεις είναι να αλλάξεις λογιστή και μετά όλα τα άλλα.

Εγώ είχα πετύχει λογίστρια παλιά που δεν ήξερε αν θυμάμαι καλά το ποσοστό των αποδείξεων ή κάτι σχετικό και διαφωνούσαμε. δούλευε σαν βοηθός λογιστή σε μια επιχείρηση. Δε συνέχισα καμιά συζήτηση μαζί της. Τελικά κάποια στιγμή αργότερα έφυγε από την επιχείρηση. Και απορώ για ποιο λόγο..... 😛

δεν είμαι λογιστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dennis077 είπε

Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης  3.000 ευρώ μου έχει συμπληρώσει η εφορία στη φορολογική και πρέπει να χτίσω αφορολόγητο.

αν θες πάντως διάβασε και μόνος σου τον νόμο, επειδή άλλαξαν πράγματα από το 2020

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

άρθρο 15 παράγραφος 6

το 30% υπολογίζεται επί πραγματικού (πραγματικοί μισθοί αν μιλάμε για υπάλληλο χωρίς εισφορές) μείον και την εισφορά αλληλεγγύης 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αν θες πάντως διάβασε και μόνος σου τον νόμο, επειδή άλλαξαν πράγματα από το 2020

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

άρθρο 15 παράγραφος 6

το 30% υπολογίζεται επί πραγματικού (πραγματικοί μισθοί αν μιλάμε για υπάλληλο χωρίς εισφορές) μείον και την εισφορά αλληλεγγύης 

Πραγαματικοι μισθοι αλλα με τον ΦΜΥ μεσα....Απαραδεκτο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

ή ακόμα χειρότερα για έναν επαγγελματία πες ότι είναι πάνω στο κέρδος του, αλλά αν βάλεις φόρο, προκαταβολή και κάνα νοίκι αναρωτιέμαι αν βγαίνει αυτό το 30%.. τεσπά για τους περισσότερους δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα πάντως 

και ναι έβγαλαν την αλληλεγγύη που είναι μια πορδή μπροστά στον φμυ 

τουλάχιστον τώρα δε ζητάει από ανέργους, γιατί πριν ήταν θέμα, αν θυμάμαι σωστά μόνο όσοι είχαν μόνο το τεκμήριο διαβίωσης με μηδεν αποδείξεις έβγαινε μηδενική η δήλωση, αλλιώς υπολόγιζε πάνω στο τεκμαρτό το 22%

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Κακως, αλλά το ΙΔΙΟ δε συμβαίνει και με τα ενοίκια ?

49 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ή ακόμα χειρότερα για έναν επαγγελματία πες ότι είναι πάνω στο κέρδος του, αλλά αν βάλεις φόρο, προκαταβολή και κάνα νοίκι αναρωτιέμαι αν βγαίνει αυτό το 30%.. τεσπά για τους περισσότερους δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα πάντως 

και ναι έβγαλαν την αλληλεγγύη που είναι μια πορδή μπροστά στον φμυ 

τουλάχιστον τώρα δε ζητάει από ανέργους, γιατί πριν ήταν θέμα, αν θυμάμαι σωστά μόνο όσοι είχαν μόνο το τεκμήριο διαβίωσης με μηδεν αποδείξεις έβγαινε μηδενική η δήλωση, αλλιώς υπολόγιζε πάνω στο τεκμαρτό το 22%

Η αλήθεια είναι ότι προκαταβολή πληρώνεις ΜΙΑ φορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...