petrostr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Χαιρετώ, Ψάχνω κάποιο πλυντήριο ρούχων σε μαύρο ή inox σε χρώμαμ που να έχει ύψος 83 εκατοστά το πολύ, επειδή ο πάγκος της κουζίνας έχει ύψος 84 εκατ. ή να βγαίνει από πάνω το καπάκι του ώστε να χωράει. Καμιά ιδέα;;;
dpolal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, petrostr είπε Χαιρετώ, Ψάχνω κάποιο πλυντήριο ρούχων σε μαύρο ή inox σε χρώμαμ που να έχει ύψος 83 εκατοστά το πολύ, επειδή ο πάγκος της κουζίνας έχει ύψος 84 εκατ. ή να βγαίνει από πάνω το καπάκι του ώστε να χωράει. Καμιά ιδέα;;; Bάζουν ακόμα πλυντήρια ρούχων στην κουζίνα ;;; Συνήθως είναι για πλυντήρια πιάτων οι διαθέσιμες θέσεις στους πάγκους.
petrostr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Bάζουν ακόμα πλυντήρια ρούχων στην κουζίνα ;;; Συνήθως είναι για πλυντήρια πιάτων οι διαθέσιμες θέσεις στους πάγκους. Αυτό εννοώ! Αλλά ο πάγκος αντί να έχει ύψος 85 εκ. για να παίρνει σχεδόν όλα τα πλυντήρια που βγαίνουν σε αυτό το ύψος, τον έχουν φτιάξει σε ύψος σχεδόν 84 εκ. οπότε έχω θέμα! Και πρέπει να βρώ πλυντήριο είτε 1,5 εκ πιο κοντό, είτε να βγαίνει όλο το καπάκι απ το πλυντήριο για να χωράει κάτω απ τον πάγκο.
papoys1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, petrostr είπε Χαιρετώ, Ψάχνω κάποιο πλυντήριο ρούχων σε μαύρο ή inox σε χρώμαμ που να έχει ύψος 83 εκατοστά το πολύ, επειδή ο πάγκος της κουζίνας έχει ύψος 84 εκατ. ή να βγαίνει από πάνω το καπάκι του ώστε να χωράει. Καμιά ιδέα;;; Πρέπει να ψάχνεις για εντοιχιζόμενο και όχι κοινό πλυντήριο. Είχα εντοιχιζόμενο bosch 81 με 82 εκατοστά κάτω από το πάγκο της κουζίνας χάλασε και σε τέτοιο ύψος υπήρχε μόνο σε εντοιχιζόμενο σε απίστευτα υψηλή τιμή. Έτσι και εγώ πήρα ένα κοινό 10 κιλών με 285 ευρώ το έβαλα στη βεράνττα και λέω πόσο βλάκας ήμουν τόσο καιρό που είχα το πλυντήριο μέσα στην κουζίνα που ειδικά όταν έστιβε χαλούσε τον κόσμο.Αν έχεις χώρο βάλε το κάπου αλλού διαφορετικά θα ψάξεις για εντοιχιζόμενο που παίζουν 1-2 εκατοστά πιο χαμηλά και χωράνε κάτω από το πάγκο. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από papoys1 2
HERTHAN Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Πρωτη φορα ακουω για πλυντηριο ρουχων σε κουζινα. Επαθα σοκ τωρα αληθεια νομιζα ηταν μπερδευτηκε ο ts και ηθελε να πει για πλυντηριο πιατων. Λογικα θα θελεις καποιο εντοιχιζομενο για την κουζινα οποτε ψαξου προς τα εκει.
petrostr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Θέλω να μπει κανονικά στην κουζίνα στον πάγκο και ψάχνω για μαύρο ή inox. Όλα τα πλυντήρια αν δεις στο skroutz γράφουν ότι έχουν 85 ή 84,5 ύψος, αλλά νομίζω με μέτρο από κόντα δεν είναι το ίδιο διαφέρουν ελάχιστα.
papoys1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, petrostr είπε Θέλω να μπει κανονικά στην κουζίνα στον πάγκο και ψάχνω για μαύρο ή inox. Όλα τα πλυντήρια αν δεις στο skroutz γράφουν ότι έχουν 85 ή 84,5 ύψος, αλλά νομίζω με μέτρο από κόντα δεν είναι το ίδιο διαφέρουν ελάχιστα. Όπως είπα και παραπάνω μόνο εδώ θα κοιτάξεις. Ξέχασέ τα τα κοινά παίζουν γύρω στα 84 εκατοστά και δεν χωράνε κάτω από τον πάγκο.
Amaretos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Οπως σου ειπε και καποιος αλλος, αν εχεις χωρο βαλτο πχ στο μπαλκονι σε σκεπασμενο μερος, στην χειροτερη κοψε τον παγκο....αν δεν μπορεις να βρεις, δεν εχεις πολλες επιλογες
petrostr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Τα εχω δει τα κανονικα εντιχοιζομενα και δεν μου αρεσουν ή θα βγω με μέτρο σε καποιο μεγαλο μαγαζι να μετρησω (γιατι σιγουρα ολα δεν ειναι 85εκ) και οποιο κανει να το παρω ή θα κοψω τον παγκο αναγκαστικα.
fastnq2 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 του προτεινετε να κοψει τον παγκο?οντως?ποναει ματι βγαλει ματι. τα περισσοτερα πλυντηρια εχουν ποδια απο κατω με παχος τουλαχιστον 2-3 εκατοστα(μπορει να λεω και λιγο). η βαλε με μικροτερο παχος,η παρε εναν τροχο και κοψε 1-2 ποντους ποσο σου χρειαζεται,πλαστικο ειναι ουτως η αλλως.φροντισε να κοπουν ολα το ιδιο για να μην παιζει το πλυντηριο.
papoys1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, fastnq2 είπε του προτεινετε να κοψει τον παγκο?οντως?ποναει ματι βγαλει ματι. τα περισσοτερα πλυντηρια εχουν ποδια απο κατω με παχος τουλαχιστον 2-3 εκατοστα(μπορει να λεω και λιγο). η βαλε με μικροτερο παχος,η παρε εναν τροχο και κοψε 1-2 ποντους ποσο σου χρειαζεται,πλαστικο ειναι ουτως η αλλως.φροντισε να κοπουν ολα το ιδιο για να μην παιζει το πλυντηριο. Δεν του πρότεινε κανένας να το κόψει. Μόνος το σκέφτεται οπότε περί ορέξως κολοκυθόπιτα.😁
SB_1957 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, petrostr είπε Χαιρετώ, Ψάχνω κάποιο πλυντήριο ρούχων σε μαύρο ή inox σε χρώμαμ που να έχει ύψος 83 εκατοστά το πολύ, επειδή ο πάγκος της κουζίνας έχει ύψος 84 εκατ. ή να βγαίνει από πάνω το καπάκι του ώστε να χωράει. Καμιά ιδέα;;; https://www.skroutz.gr/s/16404665/Whirlpool-BI-WMWG-71484E-EU-1400-Στροφές-7kg.html 82 εκ. Αλλά δεν είναι ούτε μαύρο, ουτε inox! Εντοιχιζόμενο, αλλά δεν ξέρω μέχρι πόσα δίνεις για πλυντήριο! Αλλά μαύρο και inox που ζητάς ξεφεύγουν σε τιμή σε σχέση με τα λευκά. ΑΚΥΡΟ Είπες ότι δεν σου αρέσουν τα εντοιχιζόμενα! Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από SB_1957
SabotazNic Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Δεν του πρότεινε κανένας να το κόψει. Μόνος το σκέφτεται οπότε περί ορέξως κολοκυθόπιτα.😁 3 ώρες πριν, Amaretos είπε στην χειροτερη κοψε τον παγκο....
PC555paul Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Λοιπόν επειδή είχα ακριβώς το ίδιο θέμα ωστόσο με λίγο πιο χαμηλό πάγκο (82εκ) θα σου πω τις επιλογές τις οποίες μου είχαν προτείνει και στο τι τελικά κατέληξα. Γενικώς στα πλυντήρια πρέπει να αφήνεις ενα περιθώριο με τον πάγκο (τουλ. 1εκ) όπως και ανέφερες τόσο για την τοποθέτηση/μεταφορά, οσο και για δονήσεις κατα τη διάρκεια των πλύσεων. Ας πάμε πρώτη στην επιλογή του πλυντηρίου. Αρχικά αυτό που μου είχα αναφερθεί ως μια λύση ήταν το να αγοράσω πλυντήριο και να αφαιρέσω το καπάκι, γλιτώνοντας έτσι 3-4εκ αναλόγως. Αυτή είναι μια κακή επιλογή. Πέρα από το γεγονός πως μπορεί να μην αφαιρείται και πως με την αφαίρεσή του να μη γνωρίζεις πόσο ύψος γλιτώνεις (και το ένα εκ μπορεί να κάνει τη διαφορά), δεν είναι καθόλου καλό για τη λειτουργία του πλυντηρίου καθως το καπάκι παιζει ρόλους μονωτικούς για τα ηλεκτρονικά μέρη του πλυντηρίου και γενικώς δε βρίσκεται εκεί μόνο για aesthetics. Ίσως να άξιζε τον κόπο να δοκίμαζες να το βγάλεις σε κάποιο παλιό, αλλα σε καινούριο πλυντήριο δεν αξίζει κατ εμέ τη διαδικασία. Τα πόδια μην τα αφαιρέσεις, υπάρχουν εκεί για στήριξη και απορόφηση κραδασμών. Θα μπορούσες να πάρεις κάποιο εντοιχιζόμενο τα οποία γενικά κοστίζουν περισσότερο, ωστόσο θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως χωράει και λειτουργεί σωστά στον χώρο που έχεις. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πάρω ένα νορμάλ πλυντήριο και να τροποποιήσω τον πάγκο της κουσίνας. Και ας πάμε τώρα στην τροποποίηση του χώρου. Η ανύψωση του πάγκου δεν είναι μια απλή διαδικασία (υποθέτω θα πρέπει να ανυψωθούν νεροχύτες αλλα μέρη της κουζίνας κλπ), οπότε το πιο πιθανό είναι κάποιου είδους κόψιμο να μην το γλιτώσεις. Μια επιλογή είναι το οριζόντιο κόψιμο (κάτι σαν ξυσιμο του πάγκου απο κάτω) το οποίο επίσης δε θα πρότεινα, καθώς εκτος από το γεγονός πως δε γλιτώνεις ιδιαίτερα ύψος, έχεις τον κίνδυνο να σπάσει ο πάγκος από το βάρος πανω του κάποια στιγμη. Αυτό στο οποίο εγώ κατέληξα ήταν το κάθετο κόψιμό του, τοποθέτηση ξύλινου στηρίγματος στο μέρος που κόπηκε και ανύψωσή του. Με αυτό τον τρόπο ήμουν σίγουρος πως το πλυντήριο θα είχε σωστή τοποθέτηση και λειτουργία και ο πάγκος θα μπορόυσε να στηρίζει βάρος. Φυσικά αυτά ήταν για διαμόρφωση του δικού μου χώρου, ο δικός σου να τελείως διαφορετικός και να μην μπορούν να γίνουν τέτοιες ενέργειες. Εαν επιλέξεις να αλλάξεις το χώρο θα μπορούσες να πας σε κάποιο ξυλουργό για να σου προτείνει διάφορες επιλογές ανάλογα με το χώρο σου. Επίσης εγώ είχα μεγαλύτερο πρόβλημα (82 εκ σε σχέση με τα 84εκ) οπότε ίσως να αξίζει να επιλέξεις κάτι διαφορετικό. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. 5
SilentVoice Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Επειδή το πλυντήριο έχει αρκετή κατανάλωση και το χρησιμοποιείς σίγουρα 1-2 φορές την εβδομάδα, δώσε τα παραπάνω λεφτά στην ποιότητα και την τεχνολογία του. Προτείνω και εγώ να μην πας σε εντοιχισμένο, να μην κόψεις παγκο , αλλά να το βγάλεις στο μπαλκόνι. Ίσως στην τελική σε βολέψει που θα είναι έξω και θα τα απλώνεις επιτόπου. Πολλοί το κάνουν που έχουν και νυχτερινό ρεύμα και βάζουν και το στεγνωτήριο μαζί έξω. Εντωμεταξύ με τα ίδια λεφτά παίρνεις πλυντήριο-στεγνωτήριο σε ένα. Το στεγνωτήριο το έχεις optional. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα