Προς το περιεχόμενο

Αντάπτορας σε NVMe SSD

Insomnius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται.

Θα ήθελα μια-δύο γνώμες πάνω σε ενα upgrade που θέλω να κάνω στον υπολογιστή μου. Μέχρι στιγμής έχω το λογισμικό μου σε μια SSD των 110 gb και επιπρόσθετο χώρο στο 1 terra, όπως καταλαβαίνεται με τα χρόνια έχουν γεμίσει και τα δύο και δεν μπορώ να κάνω και πολλά για να αδειάσει. Θέλω λοιπόν να αγοράσω την παρακάτω NVMe, Kingston A2000 500GB το θέμα είναι ότι η φουκαριάρα η μητρική μου, η z97P-d3 δεν έχει slot για να κουμπώσω την ssd, οπότε σκέφτηκα να αγοράσω έναν τέτοιο αντάπτορα:

https://www.skroutz.gr/s/25252354/RaidSonic-Icy-Box-%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-PCIe-%CF%83%CE%B5-M-2-IB-PCI208.html

το ερώτημα που προκύπτει είναι: Υπάρχει περίπτωση να πέσει δραμάτικα η ταχύτητα read/write ή να έχω πρόβλημα με blue-screen και τέτοια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, filipN είπε

Ποιο είναι το "BIOS Version" της μητρικής σου;

Η αλήθεια είναι δεν ασχολήθηκα ποτέ να κάνω κάποιο update αν χρειαζόταν, το version που μου βγάζει είναι american megatrends inc. f5 30/5/2014 , βοηθάει αυτό ή μπορώ να το δω κι απ' αλλού;

Επεξ/σία από Insomnius

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Insomnius είπε

Η αλήθεια είναι δεν ασχολήθηκα ποτέ να κάνω κάποιο update αν χρειαζόταν, το version που μου βγάζει είναι americn megatrends inc. f5 30/5/2014 , βοηθάει το μπορώ να το δω κι απ' αλλού;

Μόνο από F6 και πάνω υποστηρίζονται NVMe devices.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z97P-D3-rev-11/support#support-dl-bios

48 λεπτά πριν, aris865 είπε

Το pcie express 2.0 x4 έχει throughput 2GB/s και ο nvme σου max seq read 2.2GB/s. Πέρα απο αυτό δε νομίζω να έχεις κάποιο άλλο θέμα

Σε PCIe Gen 2.0 x4 socket είναι δύσκολο έως αδύνατο να ξεπερνά τα 1600MB/s.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1

29 λεπτά πριν, aris865 είπε

Απο wiki ειδα και εγραφε το νουμερο δε ξερω αν καταλαβα κατι λαθος.

Το νούμερο αυτό είναι σωστό και είναι το ανώτερο όριο.

Στην πράξη οι σύγχρονοι NVMe, ακόμα και αυτοί που σε PCIe Gen 3.0 x4 socket φτάνουν τα 3500 MB/sec (Read), σε PCIe Gen 2.0 x4 φτάνουν κοντά στο το νούμερο που αναφέρω παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, filipN είπε

Το νούμερο αυτό είναι σωστό και είναι το ανώτερο όριο.

Στην πράξη οι σύγχρονοι NVMe, ακόμα και αυτοί που σε PCIe Gen 3.0 x4 socket φτάνουν τα 3500 MB/sec (Read), σε PCIe Gen 2.0 x4 φτάνουν κοντά στο το νούμερο που αναφέρω παραπάνω.

Αναβάθμισα με επιτυχία την μητρικη και τώρα τρέχει f8 θέλω λίγο να καταλάβω για τι ταχύτητες μιλάμε να δω αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα. Ο τωρινός μου SSD είναι αυτός:

https://www.disctech.com/Kingston-SHFS37A-120G-120GB-SATA-SSD

Έχοντας υπόψη την γενιά του pci που έχει η μητρική και ότι θα χρησιμοποιήσω αντάπτωρα, τι διαφορά ταχύτητας θα έχουν; Επίσης έχοντας ακούσει διάφορες ιστορίες και φήμες για αντάπτωρες στην μητρική,  θέλω να επιμείνω στο ερώτημα του αν υπάρχει κάποιος τέτοιος κίνδυνος για bluescreen άμα κουμπώσω τον ssd σε αντάπτωρα.

Επεξ/σία από Insomnius

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2020 στις 4:35 ΜΜ, Insomnius είπε

Έχοντας υπόψη την γενιά του pci που έχει η μητρική και ότι θα χρησιμοποιήσω αντάπτωρα, τι διαφορά ταχύτητας θα έχουν; Επίσης έχοντας ακούσει διάφορες ιστορίες και φήμες για αντάπτωρες στην μητρική,  θέλω να επιμείνω στο ερώτημα του αν υπάρχει κάποιος τέτοιος κίνδυνος για bluescreen άμα κουμπώσω τον ssd σε αντάπτωρα.

Αν και γενικά δεν συμπαθώ καθόλου τους adapter στη συγκεκριμένη περίπτωση η δουλειά που κάνει είναι πάρα πολύ απλή και εντελώς passive. Εγώ στη θέση σου θα τον έβαζα, θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα στα benchmarks. Πρακτικά η διαφορά στην ταχύτητα μπορεί να είναι αισθητή ή όχι, ανάλογα με το τι θα κάνεις με το PC.

Αν μπορέσεις βάλε ένα Adata SX8200 Pro, ακόμα και μετά το degrade που τους έκανε πρόσφατα η Adata συνεχίζουν να είναι πολύ πιο γρήγοροι από τον Kingston που κοιτάς. Επίσης όσο αναξιόπιστη και αν είναι η Adata δεν φτάνει την αναξιοπιστία της Kingston.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...