yositosi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Background... Εχω μια Samsung 48JS9000 5ετίας. Από τα 2.5 χρόνια αρχίσαμε με τους υπερφωτισμούς στα πλάγια, τώρα η ανομοιομορφία βαράει κόκκινα (άνω μέρος με ελαφριές σκιές, πλάγια να υπερφωτίζουν, σημεία στις άκρες του πάνελ που δεν έχουν καν εικόνα.... μια ομορφίά γενικα! και πρέπει να αλλαχτεί. 1. Πάω για ίδιο μέγεθος. 2. Έχουμε πλέον και τον μικρό (περί του έτους) με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες λειτουργίας/χρήσης της τηλεόρασης. 3. Θέλω οπωσδήποτε Android TV (για να φεύγει το Mi Box και να αδειάζει ο χώρος) Από τη μια με τραβαέι το όλο σκηνικό OLED και η KD48A9 και από την άλλη βλέπω και την KD49XH9505. Δεδομένου του πιτσιρικά είναι safe η αγορά OLED? Επίσης, και επί του πρακτικού της όλης υπόθεσης, είναι αναλογικά τόσο καλύτερη όσο είναι και υψηλότερη η τιμή της?!?! Εχει κανείς άποψη ως προς τις πρακτικές αντοχές (ποιοτικά) ανά τεχνολογία πάνελ??? Ρωτάω γιατί με πόνεσε ΠΟΛΥ η ήττα που έφαγα με την Samsung όταν τόσο ακριβό μοντέλο με το που έληξε η εγγύηση άρχισε τα μαγικά! Αν έχει κανείς ιδία άποψη, θα με βοηθήσει πάρα πολύ!!!
yositosi Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 έχει κανένας την ακόλουθη να πει καμία άποψη ή έστω να την έχει δει σε λειτουργία?? https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/sony-full-array-tv-kd49xh9505-49-4k-ultra-hd_3438767 Σαν τιμή μου φαίνεται καλή
Kekro88 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Είμαι κ γω στην ίδια κατάσταση. Είμαι με την ks 8000 δεν αντιμετωπίζω κάτι αλλά δεν μου αρέσει να κρατάω κάτι Τεχνολογικό για καιρό. Τώρα είμαι μεταξύ xh90 ή oled. Χρήση κυρίως gaming ενδιαφέρει και ταινίες σε δεύτερη φάση. Κάποιος άνθρωπος να μας διαφωτίσει, η διαφορά μεταξύ xh90 και κάποιας entry level oled πχ Β9 είναι τόσο χαοτική που να δικαιολογεί τα έξτρα 300-500 ευρώ ;;;
atr3jiu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, yositosi είπε έχει κανένας την ακόλουθη να πει καμία άποψη ή έστω να την έχει δει σε λειτουργία?? https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/sony-full-array-tv-kd49xh9505-49-4k-ultra-hd_3438767 Σαν τιμή μου φαίνεται καλή Δεν την έχω δει live. Αλλά οι περισσότεροι reviewers τη θεωρούν ίσως το νο1 vfm σετ για το 2020 αν δεν σε ενδιαφέρει το 2.1. Ιδιεταιρότητες: Ο αλγόριθμος του Local dimming σε όλες τις LED έχει κάποια προβλήματα. Στη συγκεκριμένη αναφέρεται οτι με υπότιτλους σε ταινίες 21:9 έχεις bleed από φώς μέσα στο μαύρο του letterbox. Δεν ξέρω πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι πάντως είναι εμφανές στη θέαση στο σκοτάδι και μπορείς να το διορθώσεις με bias lighting. Γενικά δεν θεωρείται dealbreaker . Επίσης στις 49'' δεν έχει το wide angle filter. Αυτό βελτιώνει την αντίθεση και άν κάθεσαι στην ευθέια δεν σε απασχολεί. 9 ώρες πριν, Kekro88 είπε Είμαι κ γω στην ίδια κατάσταση. Είμαι με την ks 8000 δεν αντιμετωπίζω κάτι αλλά δεν μου αρέσει να κρατάω κάτι Τεχνολογικό για καιρό. Τώρα είμαι μεταξύ xh90 ή oled. Χρήση κυρίως gaming ενδιαφέρει και ταινίες σε δεύτερη φάση. Κάποιος άνθρωπος να μας διαφωτίσει, η διαφορά μεταξύ xh90 και κάποιας entry level oled πχ Β9 είναι τόσο χαοτική που να δικαιολογεί τα έξτρα 300-500 ευρώ ;;; Οι διαφορές oled - led φαίνονται ανάλογα με το φως που υπάρχει στο χώρο κατά τη χρήση. Αν χρησιμοποιείς την TV μέρα με φυσικό φως να μπαίνει από παράθυρα τότε πας σε LED. Αν χρησιμοποιείες τη TV σε σκοτεινό δωμάτιο ή νύχτα χωρίς αναμένα φώτα τότε η OLED έχουν σαφές πλεονέκτημα. Αν αυτό το πλεονέκτημα αξίζει 300-500 παραπάνω είναι θέμα προτίμησης. 1
yositosi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, atr3jiu είπε Δεν την έχω δει live. Αλλά οι περισσότεροι reviewers τη θεωρούν ίσως το νο1 vfm σετ για το 2020 αν δεν σε ενδιαφέρει το 2.1. Ιδιεταιρότητες: Ο αλγόριθμος του Local dimming σε όλες τις LED έχει κάποια προβλήματα. Στη συγκεκριμένη αναφέρεται οτι με υπότιτλους σε ταινίες 21:9 έχεις bleed από φώς μέσα στο μαύρο του letterbox. Δεν ξέρω πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι πάντως είναι εμφανές στη θέαση στο σκοτάδι και μπορείς να το διορθώσεις με bias lighting. Γενικά δεν θεωρείται dealbreaker . Επίσης στις 49'' δεν έχει το wide angle filter. Αυτό βελτιώνει την αντίθεση και άν κάθεσαι στην ευθέια δεν σε απασχολεί. Οι διαφορές oled - led φαίνονται ανάλογα με το φως που υπάρχει στο χώρο κατά τη χρήση. Αν χρησιμοποιείς την TV μέρα με φυσικό φως να μπαίνει από παράθυρα τότε πας σε LED. Αν χρησιμοποιείες τη TV σε σκοτεινό δωμάτιο ή νύχτα χωρίς αναμένα φώτα τότε η OLED έχουν σαφές πλεονέκτημα. Αν αυτό το πλεονέκτημα αξίζει 300-500 παραπάνω είναι θέμα προτίμησης. Την χτύπησα χθες βράδυ από το Πλαίσιο γιατί έβγαζε παράδοση το Σάββατο, οπότε αντί να το λιβανίζω είπα να το κλεισω το θέμα. Δεν παλευόταν άλλο το χάλι της Samsung... 1 1
atr3jiu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, yositosi είπε Την χτύπησα χθες βράδυ από το Πλαίσιο γιατί έβγαζε παράδοση το Σάββατο, οπότε αντί να το λιβανίζω είπα να το κλεισω το θέμα. Δεν παλευόταν άλλο το χάλι της Samsung... Άντε καλορίζικη. Ειδικά για αθλητικά και motion handling η Sony είναι μάλλον η κορυφαία btw. Θα την ευχαριστηθείς. Αν βρεις χρόνο κλείσε φώτα και βάλε κάτι με letterbox και υποτίτλους να δούμε τι παίζει με το local dimming. υπάρχει και σχετική ρύθμιση στη tv που το κάνει λιγότερο επιθετικό οπότε μπορείς να παίξεις και με αυτό. Επίσης όπως βλεπω το setup είναι ιδανικό και για bias lighting 2
yositosi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Στις 20/11/2020 στις 11:17 ΠΜ, atr3jiu είπε Άντε καλορίζικη. Ειδικά για αθλητικά και motion handling η Sony είναι μάλλον η κορυφαία btw. Θα την ευχαριστηθείς. Αν βρεις χρόνο κλείσε φώτα και βάλε κάτι με letterbox και υποτίτλους να δούμε τι παίζει με το local dimming. υπάρχει και σχετική ρύθμιση στη tv που το κάνει λιγότερο επιθετικό οπότε μπορείς να παίξεις και με αυτό. Επίσης όπως βλεπω το setup είναι ιδανικό και για bias lighting παρέλαβα... Εντάξει σε σχέση με το χάλι που είχα για τηλεόραση είμαστε λες και ανακαλύψαμε ταυτόχρονα και τον τροχό και τη φωτιά. Τελείωσα με τα σεταρίσματα εφαρμογών (kodi, netflix, disney+ κλπ κλπ) και μένει να τη δοκιμάσω αργότερα και σε content. Μέχρι τώρα πάντως πολύ καλές εντυπώσεις, και πολύ γρήγορος ο επεξεργαστής. 1
Alex1971 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, yositosi είπε παρέλαβα... Εντάξει σε σχέση με το χάλι που είχα για τηλεόραση είμαστε λες και ανακαλύψαμε ταυτόχρονα και τον τροχό και τη φωτιά. Τελείωσα με τα σεταρίσματα εφαρμογών (kodi, netflix, disney+ κλπ κλπ) και μένει να τη δοκιμάσω αργότερα και σε content. Μέχρι τώρα πάντως πολύ καλές εντυπώσεις, και πολύ γρήγορος ο επεξεργαστής. Disney+ μονο με λυση VPN παιζει να ξερεις.
yositosi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Alex1971 είπε Disney+ μονο με λυση VPN παιζει να ξερεις. μια χαρά μου παίζει. Απλά δεν μου το βρίσκει το store λόγω τοποθεσίας. Sideloading, και ενώ βγάζει ότι δεν ειναι διαθέσιμο στη χώρα μου, έχει την επιλογή για log in οπότε μπαινω κανονικά (ο λογαριασμός σύνδεσης που χρησιμοποιώ είναι από εξωτερικό)
Alex1971 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Αυτο εννοω. Οτι ουσιαστικα δεν μπορεις να κανεις συνδομη λογω ελλαδας. Μονο με paid vpn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα