alexakos89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 https://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/ https://powerpractical.com/pages/what-is-tv-bias-lighting 2 λεπτά πριν, Havik είπε Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω ψάξει για να δω ποιο λευκό "θεωρείται" καλύτερο για φωτισμό σε TV, σίγουρα η απόχρωση του επηρεάζει το πως αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα στην TV. Τότε που είχα ampilight, σε ταινίες κάποιος φορές το είχα σε στατικό χρώμα απόχρωσης μοβ/μπλέ με πολύ μικρή φωτεινότητα, ίσα ίσα να σπάει το σκοτάδι, τότε δεν είχα επιλογή για ουδέτερο λευκό βέβαια, με τις xiaomi τις έβαζα σαν στατικό χρώμα όσο πιο κοντά μπορούσα σε ουδέτερο λευκό με χαμηλή φωτεινότητα. Για το CRI δεν διαφωνώ αλλά συνήθως σε φτηνά led δεν το ξέρεις και είναι και χάλια. Έχεις κάποιο πρόχειρο link για τα kelvin του λευκού φωτισμού με συγκριτικό για tv; 1
cabdik Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 επειδη, σαφως, υπαρχουν και οι υποστηρικτες του ..."ambilighting" για την ξεκουραση, οπως λεγεται των ματιων, να ρωτησω καποια πραγματα, απο την πλευρα του θεατη. 1 τα σινεμα γιατι δεν εχουν "κρυφο" φωτισμο, και ειναι πληρες σκοταδι...? 2 πως, μια οθονη με σωστες ρυθμισεις ομως, με σωστο φωτισμο, λευκο και χρωματα, (ει δυνατον.. καλιμπραρισμενη), επηρεαζει τα ματια? επειδη οι περισσοτεροι, οταν αγοραζουν οθονη, δεν ασχολουνται με καλιμπραρισμα, καταλαβαινω οτι λογω των αποκλισεων απο το σωστο φασμα χρωματων, και φωτισμου, μπορει να εχουν παρενεργειες στα ματια, γι αυτο κανω αυτες τις ερωτησεις..!
totalius Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Εμένα μου αρέσει σαν εφέ αυτο που βλεπω σε βίντεο τουλαχιστον γιατι δεν εχω βαλει ακομα . Ειδικα σε ταινίες δράσης κ σε μουσική μου φαινεται πολυ ωραίο. Φυσικά δε θα έδινα πανω απο 50-60 ευρώ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα