Teo92 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω led κρυφό φωτισμό για την τηλεόραση, ο οποίος όμως να αλλάζει και σύμφωνα με την εικόνα της τηλεόρασης από μόνος του. Ευχαριστώ πολύ.
inflation Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Γράψε στο google raspberry pi ambilight diy θα βρεις ενα σωρό λύσεις, πουλάνε και πακέτα έτοιμα. Ένα συνολικό κόστος περίπου 150-200 ευρώ με εναν αχταρμά καλώδια πίσω απο την τηλεόραση. Πολλές ρυθμίσεις απαιτούν αρκετή ώρα και υπομονή. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αλλά εξαρτάται από τη ποιότητα των υλικών. Πάρε μια έτοιμη τηλεόραση με ambilight 1
cabdik Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, Teo92 είπε Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω led κρυφό φωτισμό για την τηλεόραση, ο οποίος όμως να αλλάζει και σύμφωνα με την εικόνα της τηλεόρασης από μόνος του. Ευχαριστώ πολύ. MHN το κανεις..... ! Τζαμπα ΦΑΣΑΡΙΑ......... 1
Teo92 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Να πάω σε ένα απλό led backlight που απλά αλλάζει χρώματα σε ότι θέλω εγώ? Ποιο φθηνό ποιο εύκολο στην τοποθέτηση και χωρίς φασαρία..? 1
cabdik Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) προσωπικα, ποτε δεν καταλαβα αυτη τη ...."μοδα" με τον Led backlight φωτισμο της τηλεορασης, που αναβοσβηνει. εγω θελω την τηλεοραση με πολυ καλο μαυρο και πολυ καλη αντιθεση, και αποδοση χρωματων, ωστε οταν καθομαι και βλεπω μια ταινια, να κλεινω τα φωτα, για να μην με ενοχλει ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος φωτισμος, και να... "μπαινω" στην ταινια. ολα τα αλλα ειναι για αποσπαση της προσοχης.....!! Αν θες ομως, υπαρχουν Led ταινιες με διακοπτη ON-OFF, αλλα και διακοπτη με διαφορα modes φωτισμου, που συνδεεται σε θυρα USB....!! https://www.ebay.com/itm/LED-Strip-Light-Backlight-For-LCD-TV-PC-Computer-Case-Monitor-USB-Powered-5V-RGB/333682576151?hash=item4db1080b17:g:U7cAAOSw9U1fMg8d και remote control https://www.ebay.com/itm/5050RGB-60LED-USB-Light-Strip-TV-Hintergrundbeleuchtung-DC5V-24Key-Fernbedienung/163647728424?hash=item261a2a2b28:g:W7MAAOSw4GVYNBj~ Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από cabdik 2
iakoboss7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Στο ιδιο θεμα ακριβώς, εχουμε καμια δοκιμασμένη led strip (με χειριστήριο) που να δινει σωστο ασπρο? (Ουτε μπλε ουτε πορτοκαλι).
totalius Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μπατζετ δε λετε ομως https://www.skroutz.gr/s/17765170/Hue-Play-LED-WACA-2x-black-Philips.html μαζι με αυτο https://www.skroutz.gr/s/22168154/Philips-Hue-Play-HDMI-Sync-Box.html?o=philips+hdmi+hue παει στα 360 ευρω κ κανει πολυ καλη δουλεια . υπαρχει κ αυτο με 40 ε υρω https://www.govee.com/product/rgbic-tv-backlights-with-camera που επισης εχει καλες κριτικες . δεν εχω καποιο απο αυτα αλλα με τιποτα δε θα εδινα πανω απο 50 ευρω
iakoboss7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 4 hours ago, totalius said: Μπατζετ δε λετε ομως https://www.skroutz.gr/s/17765170/Hue-Play-LED-WACA-2x-black-Philips.html μαζι με αυτο https://www.skroutz.gr/s/22168154/Philips-Hue-Play-HDMI-Sync-Box.html?o=philips+hdmi+hue παει στα 360 ευρω κ κανει πολυ καλη δουλεια . υπαρχει κ αυτο με 40 ε υρω https://www.govee.com/product/rgbic-tv-backlights-with-camera που επισης εχει καλες κριτικες . δεν εχω καποιο απο αυτα αλλα με τιποτα δε θα εδινα πανω απο 50 ευρω Εγω λεω για σκετο λευκο φωτισμο (σωστα κελβιν ομως, οχι μπλεδιζε η πορτοκαλί). Κατι οικονομικο φυσικα αλλα δοκιμασμενο.
alexakos89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, iakoboss7 είπε Εγω λεω για σκετο λευκο φωτισμο (σωστα κελβιν ομως, οχι μπλεδιζε η πορτοκαλί). Κατι οικονομικο φυσικα αλλα δοκιμασμενο. Αν θες σωστό θα πας σε 6500Κ και πάνω από 90 cri. Αλλιώς σκέτο 6500Κ Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89
atr3jiu Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, iakoboss7 είπε Εγω λεω για σκετο λευκο φωτισμο (σωστα κελβιν ομως, οχι μπλεδιζε η πορτοκαλί). Κατι οικονομικο φυσικα αλλα δοκιμασμενο. Αν θες σωστό λευκό φωτισμό στανταρισμένο σε επαγγελματικά πρότυπα η μόνη λύση είναι https://www.biaslighting.co.uk/products/medialight-mk2-flex-6500k-cri-98-bias-lighting. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει ανάλογα με την tv γιατί η ουσία είναι να έχεις σταθερό σωστό λευκό φως που να αναδυκνύει τα χρώματα και την αντίθεση της TV. Στις 14/11/2020 στις 8:03 ΠΜ, Teo92 είπε Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω led κρυφό φωτισμό για την τηλεόραση, ο οποίος όμως να αλλάζει και σύμφωνα με την εικόνα της τηλεόρασης από μόνος του. Ευχαριστώ πολύ. Η govee και άλλες λύσεις που είνια πιο οικονομικές δεν έχουν κατάλληλες λάμπες για λευκό φως και συνήθως προσπαθούν να το βγαλουν από RGB το οποίο βγαίνει προς το μπλε. Βέβαια υπάρχουν στην govee λύσεις με μικρόφωνο (που αλλάζει χρώματα αναλόγως ήχου) ή με κάμερα που αλλάζει ανάλογα με το χρώμα τις TV. Πιο πολύ αφορούν το gaming βέβαια καθώς δε νομίζω οτι μπορείς έτσι να δεις ταινία. 1
Havik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το να έχεις κρυφό φωτισμό είναι αρκετά χρήσιμο, πρώτα δεν έχεις αντανακλάσεις στην οθόνη, μετά το μαυρο στην οθόνη φαίνεται πιο μαυρο και όχι ξεθωριασμένο, το να υπάρχει φως στο δωμάτιο είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια, το να έχεις κρυφό χαμηλό φωτισμό σε καμία περίπτωση δεν χειροτερεύει την εμπειρία θέασης. 6500Κ είναι ψυχρό λευκό άρα "μπλεδιζέ", για μένα σωστό λευκό είναι κοντά στα ~4300Κ, ένα πρόβλημα με έτοιμα kit είναι ότι έχουν μικρό αριθμό led ανα πλευρά της οθόνης. Για ambilight φάση μιας και είχα, είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο για action movies, action anime με εκρήξεις κτλ, αν έχει "στατική" εικόνα είναι σχεδόν άχρηστο από άποψη RGB, αλλά σε action περιεχόμενο είναι απίστευτο, ειδικά αν πίσω από την οθόνη υπάρχει μεγάλος λευκός τοίχος, σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι το περιεχόμενο της οθόνης επεκτείνετε πάνω του. Το κακό με τα RGB είναι δυο, πρώτα δεν έχουν καλό λευκό, μπλεδίζει και γενικά είναι off και ότι σε πολλές φτηνές led ταινίες τα χρώματα δεν είναι ισορροπημένα, θέλουν καλιμπράρισμα μέ software το οποίο είναι χρονοβόρο, μειώνει την συνολική φωτηνότητα της led ταινίας και δεν γίνετε πάντα να είσαι σωστός σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λύνεται με RGBW όπου W πρέπει να είναι natural/neutral ~4300Κ - όχι θερμό ούτε ψυχρό, το θέμα είναι δεν ξέρω αν υπάρχει software/drivers για τέτοιου τύπου led, όταν έφτιαξα εγω το δικό μου ambilight πριν αρκετά χρόνια δεν υπήρχαν RGBW. Λύνεται επίσης αν βρεις RGB με καλό cri που γενικά είναι πιο ακριβές, δεν χρειάζεται να είναι 99% αλλά όχι και οι φτηνές και σάπιες από το ebay. Αν δεν θες ampilight τότε είναι εύκολο, πάρε μια RGBW led ταινία από το ebay με ένα τροφοδοτικό, controller στυλ Mi-Light, ένα χειριστήριο και τελείωσες, αν θες wifi, BT από κινητό κτλ ή μόνο με χειριστήριο απλά ψάξε για αντίστοιχο controller. Σε κάποια φάση είχα κάνει και "ambilight" με 2 xiaomi σμαρτ λάμπες αλλά λόγο ότι είναι σάπιο το mi-home της xiaomi, έχει delay ο server και μάλιστα τις περισσότερες φορές κόλλαγε κι'ολας, δεν συμπαθώ καθόλου το mi-home. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από Havik 1 1
alexakos89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Havik είπε Το να έχεις κρυφό φωτισμό είναι αρκετά χρήσιμο, πρώτα δεν έχεις αντανακλάσεις στην οθόνη, μετά το μαυρο στην οθόνη φαίνεται πιο μαυρο και όχι ξεθωριασμένο, το να υπάρχει φως στο δωμάτιο είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια, το να έχεις κρυφό χαμηλό φωτισμό σε καμία περίπτωση δεν χειροτερεύει την εμπειρία θέασης. 6500Κ είναι ψυχρό λευκό άρα "μπλεδιζέ", για μένα σωστό λευκό είναι κοντά στα ~4300Κ, ένα πρόβλημα με έτοιμα kit είναι ότι έχουν μικρό αριθμό led ανα πλευρά της οθόνης. Για ambilight φάση μιας και είχα, είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο για action movies, action anime με εκρήξεις κτλ, αν έχει "στατική" εικόνα είναι σχεδόν άχρηστο από άποψη RGB, αλλά σε action περιεχόμενο είναι απίστευτο, ειδικά αν πίσω από την οθόνη υπάρχει μεγάλος λευκός τοίχος, σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι το περιεχόμενο της οθόνης επεκτείνετε πάνω του. Το κακό με τα RGB είναι δυο, πρώτα δεν έχουν καλό λευκό, μπλεδίζει και γενικά είναι off και ότι σε πολλές φτηνές led ταινίες τα χρώματα δεν είναι ισορροπημένα, θέλουν καλιμπράρισμα μέ software το οποίο είναι χρονοβόρο, μειώνει την συνολική φωτηνότητα της led ταινίας και δεν γίνετε πάντα να είσαι σωστός σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λύνεται με RGBW όπου W πρέπει να είναι natural/neutral ~4300Κ - όχι θερμό ούτε ψυχρό, το θέμα είναι δεν ξέρω αν υπάρχει software/drivers για τέτοιου τύπου led, όταν έφτιαξα εγω το δικό μου ambilight πριν αρκετά χρόνια δεν υπήρχαν RGBW. Λύνεται επίσης αν βρεις RGB με καλό cri που γενικά είναι πιο ακριβές, δεν χρειάζεται να είναι 99% αλλά όχι και οι φτηνές και σάπιες από το ebay. Αν δεν θες ampilight τότε είναι εύκολο, πάρε μια RGBW led ταινία από το ebay με ένα τροφοδοτικό, controller στυλ Mi-Light, ένα χειριστήριο και τελείωσες, αν θες wifi, BT από κινητό κτλ ή μόνο με χειριστήριο απλά ψάξε για αντίστοιχο controller. Σε κάποια φάση είχα κάνει και "ambilight" με 2 xiaomi σμαρτ λάμπες αλλά λόγο ότι είναι σάπιο το mi-home της xiaomi, έχει delay ο server και μάλιστα τις περισσότερες φορές κόλλαγε κι'ολας, δεν συμπαθώ καθόλου το mi-home. Το ξέρεις για να έχεις την σωστότερη εικόνα και την καλύτερη αντίθεση πρέπει οι λάμπες να είναι 6500Κ καρφωτα.. Και πάνω από 90 cr index ? Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89
Havik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Το ξέρεις για να έχεις την σωστότερη εικόνα και την καλύτερη αντίθεση πρέπει οι λάμπες να είναι 6500Κ καρφωτα.. Και πάνω από 90 cr index ? Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω ψάξει για να δω ποιο λευκό "θεωρείται" καλύτερο για φωτισμό σε TV, σίγουρα η απόχρωση του επηρεάζει το πως αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα στην TV. Τότε που είχα ampilight, σε ταινίες κάποιος φορές το είχα σε στατικό χρώμα απόχρωσης μοβ/μπλέ με πολύ μικρή φωτεινότητα, ίσα ίσα να σπάει το σκοτάδι, τότε δεν είχα επιλογή για ουδέτερο λευκό βέβαια, με τις xiaomi τις έβαζα σαν στατικό χρώμα όσο πιο κοντά μπορούσα σε ουδέτερο λευκό με χαμηλή φωτεινότητα. Για το CRI δεν διαφωνώ αλλά συνήθως σε φτηνά led δεν το ξέρεις και είναι και χάλια. Έχεις κάποιο πρόχειρο link για τα kelvin του λευκού φωτισμού με συγκριτικό για tv;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα