29gk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, letsgetoit είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα pc custom ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, high end gaming με ένα case nzxt h510i. Πρόβλημα #1 Το πρώτο πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι πρέπει κάποιες φορές που το ανοίγω να αποσυνδέω και να ξανασυνδέω το usb του keyboard για να λειτουργήσει το πληκτρολόγιο. Ναι έχω δοκιμασει άλλα keyboards το ίδιο κάνει και ναι έχω εγκαταστήσει τους drivers της μητρικής (B450 TOMAHAWK MAX). Πρόβλημα #2 Σήμερα το βράδυ, κατά τη λειτουργία του, ακούμπησα το γόνατό μου όπως καθόμουν στο case και ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος. Όποτε τραβάω το γόνατο μου σταματαει. Το ακούμπησα και σε άλλα σημεία και οποτε το ακουμπαω κανει τον ιδιο θορυβο. Τι μπορεί να είναι ; Παίζει να είναι θέμα γείωσης; Πρώτη φορά μου συμβαίνει. Πρόβλημα #3 Είχα μπλε οθόνη σε άκυρη στιγμή και σε χαζή χρήση, τύπου powerpoint για τη δουλειά μου. Θα μου πεις οκ τρελαινεσαι τωρα για μια μπλε οθονη σιγα. Οκ θα πω, αλλά είναι δυνατόν σε pc ούτε 20 ημερών να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σε περίπτωση που ρωτήσετε για τροφοδοτικό το σύστημά μου θέλει 400-500W και έχω το Corsair CX Series με 650W. Αν ξέρετε κάτι για οτιδήποτε ή και για τα 3 πλιζ πείτε μου γιατί μου φαίνονται ψιλοπερίεργα.. Thanks! 1) Αν το κανει μια συγκεκριμενη θυρα και σε αλλα περιφερειακα, πχ ποντικι usb stick ειτε κατι παιζει με την μητρικη, ειτε το καλωδιο δεν κανει καλη επαφη με τη θυρα και πιθανον να φταιει το κουτι ή η τοποθετηση της μητρικης στραβα ή κι ακομα χειροτερα η μητρικη να εχει καποιο θεμα ή ασυμβατοτητα. Σε καθε περιπτωση ειναι σοβαρη ενδειξη κακης λειτουργιας εφοσον προκειται για ολοκαινουργιο συστημα και το πας πισω για ελεγχο/επισκευη/αντικατασταση. Μοναδικη ευκολη περιπτωση το να συνδεεις σε καποια μπροστινη θυρα usb του κουτιου οπου το καλωδιο δεν εχει πατησει καλα στην μητρικη και κανει "νερα". 2) Πιθανοτατα κατι συντονιζει κραδασμους. Ειτε ανεμιστηρακι, ειτε 3,5αρης σκληρος ειτε το τροφοδοτικο. Βασικα πρεπει να εχει γινει καποια προχειρη τοποθετηση και ισως λειπουν λαστιχακια ή ακομα και δεν εχει βιθωθει καλα ή καθολου καποια/ες βιδες. 3) Αν σου ξαναπεταξει μπλε οθονη, σημειωσε τι περιγραφει και για την ωρα δες στο ημερολογιο του συστηματος για τυχον critical errors.
benign Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, letsgetoit είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα pc custom ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, high end gaming με ένα case nzxt h510i. Πρόβλημα #1 Το πρώτο πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι πρέπει κάποιες φορές που το ανοίγω να αποσυνδέω και να ξανασυνδέω το usb του keyboard για να λειτουργήσει το πληκτρολόγιο. Ναι έχω δοκιμασει άλλα keyboards το ίδιο κάνει και ναι έχω εγκαταστήσει τους drivers της μητρικής (B450 TOMAHAWK MAX). Τα αλλα keyboards που εχετε συνδεσει,τα βαλατε στην ιδια θυρα η σε ξεχωριστες?Και αν τα βαλατε στην ιδια,δοκιμασατε το κανονικο σας keyboard η τα αλλα keyboards σε αλλες θυρες? Αν δοκιμασατε και σε αλλες θυρες και παλι υπηρχε αυτο το προβλημα τοτε,κατα την γνωμη μου οι τρεις πιο πιθανες περιπτωσεις ειναι οι εξης. 1.Κακη εγκατασταση windows ειτε λογω διακοπης ρευματος κατα την διαρκεια που περναγανε τα windows η για καποιον αλλο λογο. 2. Ελαττωματικη μητρικη. 3. Κακη τοποθετηση της μητρικης. Το λειτουργικο το ειχαν περασει αυτοι,η το βαλατε εσεις?
raul7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Με συγχωρείς για το offtopic μιας και δεν βοηθάω ουσιαστικά στο πρόβλημά σου, αλλά μιας και θα το στείλεις πίσω δεν ζητάς να σου αλλάξουν και τον 3400g με έναν 2700x και να δώσεις τη διαφορά 13€; Θα σου πρότεινα τον 3600, αλλά βλέπω ότι δεν είναι διαθέσιμος στο κατάστημα. Καινούργιο σύστημα για high end gaming με 2080 ti με cpu 3400g δεν είναι πολύ καλή ιδέα, θα έχεις διαφορές ακόμα και σε μεγαλύτερες αναλύσεις από full hd αν αλλάξεις επεξεργαστή. 1
Xristaras12 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 μήπως οι ήχοι που ακούς είναι κάτι αντίστοιχο;
dpolal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, raul7 είπε ... δεν ζητάς να σου αλλάξουν και τον 3400g με έναν 2700x και να δώσεις τη διαφορά 13€; Από πού και ως πού θα δεχτεί το κατάστημα να πάρει πίσω τον μεταχειρισμένο πλέον 3400 και να τον αλλάξει με άλλον του κουτιού συν την διαφορά σαν να ήταν καινούργιος ;;; Μην γράφουμε ότι νά'ναι.
raul7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, dpolal είπε Από πού και ως πού θα δεχτεί το κατάστημα να πάρει πίσω τον μεταχειρισμένο πλέον 3400 και να τον αλλάξει με άλλον του κουτιού συν την διαφορά σαν να ήταν καινούργιος ;;; Μην γράφουμε ότι νά'ναι. Είχα διαβάσει στην αρχή για καινούργιο σύστημα και ότι όλα έχουν κουτιά και αποδείξεις, οπότε μιας που θα το έστελνε πίσω σκέφτηκα μήπως μπορούσε να κάνει και κάποια αλλαγή. Που θα μπορούσε να κάνει αλλαγή εντός 14 ημερών φαντάζομαι αν δεν ξέφευγε από την ημερομηνία. Τώρα βλέπω ότι σε άλλο σχόλιο μετά λέει ότι είναι 27 ημερών που δεν το είχα προσέξει και δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι επιθετικός και να γράφεις για "ό,τι να'ναι", χαλάρωσε. 1
dpolal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, raul7 είπε Είχα διαβάσει στην αρχή για καινούργιο σύστημα και ότι όλα έχουν κουτιά και αποδείξεις, οπότε μιας που θα το έστελνε πίσω σκέφτηκα μήπως μπορούσε να κάνει και κάποια αλλαγή. Που θα μπορούσε να κάνει αλλαγή εντός 14 ημερών φαντάζομαι αν δεν ξέφευγε από την ημερομηνία. Τώρα βλέπω ότι σε άλλο σχόλιο μετά λέει ότι είναι 27 ημερών που δεν το είχα προσέξει και δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι επιθετικός και να γράφεις για "ό,τι να'ναι", χαλάρωσε. Δεν το είπα επιθετικά. 1
Sakiz105 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Ποια ψύκτρα έχεις στον επεξεργαστή? Το έχω ξανασυναντήσει σε σύστημα που έφτιαξα για άλλον και είχα βάλει μεταλλική πάστα. είχε βγει στα πλαινά του επεξεργαστή και ακουμπούσε σε ψύκτρα,επεξεργαστή και μητρική. Κάθε φορά που τον ακουμπούσα έκανε παράστια ο ήχος και έπρεπε να βγάλω ο ποντίκι από την θύρα και να το ξαναβάλω 1
raul7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Αυτό με το μόνιμο βουητό που το πιέζεις και σταματάει ή ξεκινάει, υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται και στον σκληρό δίσκο. Στο δικό μου σύστημα έχω έναν 1tb wd blue, και ακούγεται κάποιες φορές ένα βουητό που κατέληξα ότι έρχεται από εκεί (με λίγο googlάρισμα θα δεις ότι υπάρχουν τέτοιες αναφορές). Πιθανόν επειδή δεν είναι τέρμα σταθερός στην υποδοχή του κουτιού μιας και δεν είναι βιδωμένος, και δονείται όταν δουλεύει. Είχα πάει να τρελαθώ, κάποιες φάσεις βούιζε πολύ και απλά πατούσα το κουτί με το δάχτυλό ή το μετακινούσα 2 εκατοστά πχ και μειωνόταν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιο ανεμιστηράκι που βρίσκει κάπου, αλλά αφού άνοιξα το κουτί μου φαίνεται ότι είναι ο δίσκος. Spoiler 57 λεπτά πριν, dpolal είπε Δεν το είπα επιθετικά. All fine 🙂
Aris_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 2080 ti με 3400 πιάνου ιδέα ήταν 🤔 τα συγχαρητήρια μου Και κερασάκι το 750 psu
letsgetoit Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Aris_ είπε 2080 ti με 3400 πιάνου ιδέα ήταν 🤔 τα συγχαρητήρια μου Και κερασάκι το 750 psu γιατί ; τα θεωρείς λίγα τα watt; ειναι αστειο πλεον να βαζετε 1.000w σε συστημα που θελει το πολυ 400-500. ποια 750; 4 ώρες πριν, Sakiz105 είπε Ποια ψύκτρα έχεις στον επεξεργαστή? Το έχω ξανασυναντήσει σε σύστημα που έφτιαξα για άλλον και είχα βάλει μεταλλική πάστα. είχε βγει στα πλαινά του επεξεργαστή και ακουμπούσε σε ψύκτρα,επεξεργαστή και μητρική. Κάθε φορά που τον ακουμπούσα έκανε παράστια ο ήχος και έπρεπε να βγάλω ο ποντίκι από την θύρα και να το ξαναβάλω Be Quiet Shadow Rock Slim 4 ώρες πριν, raul7 είπε Είχα διαβάσει στην αρχή για καινούργιο σύστημα και ότι όλα έχουν κουτιά και αποδείξεις, οπότε μιας που θα το έστελνε πίσω σκέφτηκα μήπως μπορούσε να κάνει και κάποια αλλαγή. Που θα μπορούσε να κάνει αλλαγή εντός 14 ημερών φαντάζομαι αν δεν ξέφευγε από την ημερομηνία. Τώρα βλέπω ότι σε άλλο σχόλιο μετά λέει ότι είναι 27 ημερών που δεν το είχα προσέξει και δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι επιθετικός και να γράφεις για "ό,τι να'ναι", χαλάρωσε. ναι δεν γίνεται πλέον αυτό thanks πάντως! update έγινε σωστό cable management, η τροφοδοσία είναι πλέον μόνη της και δεν υπάρχει θέμα με το keyboard - έχω κάνει πάνω από 10 restart για να το ελέγξω. επίσης σταμάτησε και ο θόρυβος.
letsgetoit Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε thank you σύντροφε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα