Samothrax Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παίδες για χαρά. Πώς πάει η καραντίνα, την παλεύετε;;; Ερώτηση, του παππού μου του έληξε το δίπλωμα και λόγω ηλικίας (78) αν και μπορεί, δε θέλει να το ανανεώσει, τα έχει 400, θα δυσκολευτεί χωρίς αυτοκίνητο, αλλά μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Το αυτοκίνητο είναι δεκαπενταετίας, ξέρει ότι θα πάρει κάτι ψιλά, οπότε σκέφτηκε να το δώσει κάπου (συγκεκριμένα) δωρεά, που τους χάλασε το δικό τους και θα τους έρθει τζάμι. Καταρχήν αυτό λέγεται μεταβίβαση; Ή μεταβίβαση είναι όταν γίνεται αγοραπωλησία; Ξέρει κανείς τι διαδικασία και τι χαρτούρα χρειάζεται; Τώρα δύσκολα βγάζεις γραμμή στα ΚΕΠ, έχω την εντύπωση ότι εκεί γίνεται ή όχι; Thanks Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Samothrax 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δεν υπάρχει δωρεά μεταβίβαση κάνεις και τελος https://www.kteohellas.gr/category/135/μεταβιβαση-αυτοκινητου-δικαιολογητικα.html
papresa Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως και να γίνει μεταβίβαση λέγεται φίλε Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από papresa
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, Samothrax είπε Παίδες για χαρά. Πώς πάει η καραντίνα, την παλεύετε;;; Ερώτηση, του παππού μου του έληξε το δίπλωμα και λόγω ηλικίας (78) αν και μπορεί, δε θέλει να το ανανεώσει, τα έχει 400, θα δυσκολευτεί χωρίς αυτοκίνητο, αλλά μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Το αυτοκίνητο είναι δεκαπενταετίας, ξέρει ότι θα πάρει κάτι ψιλά, οπότε σκέφτηκε να το δώσει κάπου (συγκεκριμένα) δωρεά, που τους χάλασε το δικό τους και θα τους έρθει τζάμι. Καταρχήν αυτό λέγεται μεταβίβαση; Ή μεταβίβαση είναι όταν γίνεται αγοραπωλησία; Ξέρει κανείς τι διαδικασία και τι χαρτούρα χρειάζεται; Τώρα δύσκολα βγάζεις γραμμή στα ΚΕΠ, έχω την εντύπωση ότι εκεί γίνεται ή όχι; Thanks πωληση με 1€ για να είναι όλα νόμιμα.Εχει βεβαια και έξοδα μεταβίβασης.
Samothrax Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε πωληση με 1€ για να είναι όλα νόμιμα.Εχει βεβαια και έξοδα μεταβίβασης. 1€; Είναι προτιμότερο και γιατί; 28 λεπτά πριν, papresa είπε Όπως και να γίνει μεταβίβαση λέγεται φίλε Δεν το ήξερα για αυτό ρώτησα ευχαριστώ
Joshua21 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Samothrax είπε Παίδες για χαρά. Πώς πάει η καραντίνα, την παλεύετε;;; Ερώτηση, του παππού μου του έληξε το δίπλωμα και λόγω ηλικίας (78) αν και μπορεί, δε θέλει να το ανανεώσει, τα έχει 400, θα δυσκολευτεί χωρίς αυτοκίνητο, αλλά μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Το αυτοκίνητο είναι δεκαπενταετίας, ξέρει ότι θα πάρει κάτι ψιλά, οπότε σκέφτηκε να το δώσει κάπου (συγκεκριμένα) δωρεά, που τους χάλασε το δικό τους και θα τους έρθει τζάμι. Καταρχήν αυτό λέγεται μεταβίβαση; Ή μεταβίβαση είναι όταν γίνεται αγοραπωλησία; Ξέρει κανείς τι διαδικασία και τι χαρτούρα χρειάζεται; Τώρα δύσκολα βγάζεις γραμμή στα ΚΕΠ, έχω την εντύπωση ότι εκεί γίνεται ή όχι; Thanks Μεταβίβαση λέγεται η αλλαγή ιδιοκτησίας μέσω της νομικής οδού, μεταβίβαση λέγεται η διαδικασία με την οποία ένα αυτοκίνητο αλλάζει επισήμως ιδιοκτήτη, άσχετα αν η αιτία είναι αγοραπωλησία, δωρεά, κληρονομιά, ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης για να γίνει επισήμως δωρεά θα πρέπει να πληρωθεί φόρος 10-40% (ανάλογα τη συγγένεια δωρεοδόχου και δωρητή) επί της αξίας της δωρεάς, δεν βλέπω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Το καλύτερο είναι να δηλωθεί και από τους δύο ως αγοραπωλησία, και αν ο δωρεοδόχος έχει πρόβλημα με το τεκμήριο αγοράς τότε μπορούν να δηλώσουν χαμηλό τίμημα, ας πούμε 300-400€. Επίσης εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα να δηλωθεί ως τίμημα μόλις 1€, βγάζει μάτι πως είναι εικονικό. Και τέλος όχι, τα ΚΕΠ δεν κάνουν μεταβιβάσεις, απλά παραλαμβάνουν αιτήματα για μεταβιβάσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα προωθούν στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών. Υπόψιν με αυτόν τον τρόπο η μεταβίβαση αργεί πολύ να γίνει, κάπου ένα μήνα, και αυτό σε κανονικές συνθήκες. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από Joshua21
Samothrax Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο να φανεί σαν αγοραπωλησία, 1, 100, 200 ή 300€; Η δωρεά έχει άλλες διαδικασίες; Υπάρχει περίπτωση ο παππούς μου να πληρώσει κάτι αν φανεί σαν δωρεά. Πείτε μου για να ξεκινήσει από Δευτέρα την διαδικασία ώστε να μην χρειαστεί ξεδήλωμα και φυσικά, τέλη. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από Samothrax
paylidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Η δωρεά φορολογείται. Ας κάνουν μια εικονική πώληση 4-5 κατοστάρικα κ τελείωσε η υπόθεση. Μπορεί να ρωτήσει κ το λογιστή του
Joshua21 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, Samothrax είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο να φανεί σαν αγοραπωλησία, 1, 100, 200 ή 300€; Η δωρεά έχει άλλες διαδικασίες; Υπάρχει περίπτωση ο παππούς μου να πληρώσει κάτι αν φανεί σαν δωρεά. Πείτε μου για να ξεκινήσει από Δευτέρα την διαδικασία ώστε να μην χρειαστεί ξεδήλωμα και φυσικά, τέλη. Σου έχω απαντήσει ήδη: 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επίσης για να γίνει επισήμως δωρεά θα πρέπει να πληρωθεί φόρος 10-40% (ανάλογα τη συγγένεια δωρεοδόχου και δωρητή) επί της αξίας της δωρεάς, δεν βλέπω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Αγοραπωλησία: δεν υπάρχει φόρος Δωρεά: από 10% έως 40% φόρος Τι δεν καταλαβαίνεις? Επίσης η δωρεά δεν έχει διαφορετική διαδικασία, έχει επιπλέον διαδικασία, πρέπει πρώτα δωρεοδόχος και δωρητής να πάνε εφορία και να υποβάλλουν δήλωση δωρεάς πληρώνοντας τον φόρο που της αναλογεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, paylidis είπε Ας κάνουν μια εικονική πώληση 4-5 κατοστάρικα κ τελείωσε η υπόθεση. Μπορεί να ρωτήσει κ το λογιστή του Αυτό ακριβώς,εικονική αγοραπωλησία θα είναι,δεν θα δώσεις χρήματα στην πραγματικότητα.
Samothrax Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα. Επειδή το αυτοκίνητο ήταν, είναι βασικά, Σαμοθράκη, εδώ και κάποια χρόνια το νησί μαζί με άλλα νησιά που δεν έχουν ΚΤΕΟ, πήραν απαλλαγή τεχνικού ελέγχου, εάν το όχημα έχει έδρα και κινείται μόνο εντός νησιού. Οπότε ο γέρος αν και νομοταγής, επειδή δεν το πολυμετακινούσε κιόλας, δεν το ξαναπήγε. Τώρα όμως χρειάζεται για την μεταβίβαση, ένα επιπλέον ότι το τουτού θα φύγει εκτός νομού. Ισχύει ότι τα ΚΤΕΟ είναι κλειστά; Τι μπορεί να γίνει;
tigergreg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Πας σαμοθρακη και κανεις μεταβιβαση εκει εφοσον εχουν απαλλαγη υποχρεωσης ΚΤΕΟ δηλωνοντας ιδια διευθυνση. Ετσι θα εχεις και χαμηλοτερα ασφαλιστρα.
sonikk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Στις 14/11/2020 στις 5:48 ΜΜ, jmmys είπε Αυτό ακριβώς,εικονική αγοραπωλησία θα είναι,δεν θα δώσεις χρήματα στην πραγματικότητα. Δεν θα πρεπει να δωσει εστω ενα συμβολικο ποσο για την αγορα? Πχ 200 ευρω? Τι εννοεις εικονικη αγοραπωλησια? Μηπως εννοεις κανονικη αγοραπωλησια απλα το ποσο θα ειναι συμβολικο?
bill_zaf Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/12/2020 στις 3:00 ΜΜ, sonikk είπε Δεν θα πρεπει να δωσει εστω ενα συμβολικο ποσο για την αγορα? Πχ 200 ευρω? Τι εννοεις εικονικη αγοραπωλησια? Μηπως εννοεις κανονικη αγοραπωλησια απλα το ποσο θα ειναι συμβολικο? Βρε αδερφε ,το χουν πει ξεκαθαρα τα παιδια. Θα κανει μεταβιβαση κ θα δηλωσουν του χρονου στις δηλωσεις τους (το αγόρασα-πούλησα) 300 ευρω. Στην πραγματικοτητα δεν θα βγει κανενα ευρω απο καμια τσεπη. Το ποσό πρεπει να ειναι κατω απο 500 ευρω γιατι μετα ο νομος λεει για συναλλαγες ανω των 500ευρω μονο μεσω τραπεζας. Να συνενοηθουν ομως ποιος θα πληρωσει το παραβολο της μεταβίβασης γιατι παει αναλογα με τα κυβικα. Επισης αν ο αγοραστης δηλωσει αλλη διευθηνση ,που ανηκει σε νομο που εχει κτεο, τοτε το οχημα πρεπει να περασει κτεο για να μεταβιβαστει. Στην παρουσα φαση λογο covid μεταβιβαζεται αλλα θα εχεις διορία 45 μερες απο την στιγμη που θα ανοιξουν ειπαν (κανονικα ειναι 10 μερες αν θυμαμαι καλα) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από bill_zaf 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Στις 9/12/2020 στις 3:00 ΜΜ, sonikk είπε Δεν θα πρεπει να δωσει εστω ενα συμβολικο ποσο για την αγορα? Πχ 200 ευρω? Τι εννοεις εικονικη αγοραπωλησια? Μηπως εννοεις κανονικη αγοραπωλησια απλα το ποσο θα ειναι συμβολικο? Πλάκα κάνεις πιστεύω με αυτό που έγραψες,αφού διάβασες την περίπτωση του TS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα