noa113 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους τους γνώστες! Σε λίγες ημέρες θα αναβαθμιστεί η γραμμή μου από ADSL 24 (βασικά δεν είδα ποτέ πάνω από 5MBPS) σε VDSL 50. Θα πάρω και νέο ρούτερ από την εταιρία (Nova) γιατί μου είπαν ότι το παλιό δεν κάνει. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να αλλάξω και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που έχω και συγκεκριμένα (1) Έχω ένα Wi-Fi Extender (Tp-link TL-WA854RE) και (2) Εχω κι ένα Powerline Adapter (μάλλον αυτό). Αυτά τα δύο θα δουλεύουν μετά την αναβάθμιση της γραμμής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Ναι, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOAD1981 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, noa113 είπε Καλησπέρα σε όλους τους γνώστες! Σε λίγες ημέρες θα αναβαθμιστεί η γραμμή μου από ADSL 24 (βασικά δεν είδα ποτέ πάνω από 5MBPS) σε VDSL 50. Θα πάρω και νέο ρούτερ από την εταιρία (Nova) γιατί μου είπαν ότι το παλιό δεν κάνει. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να αλλάξω και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που έχω και συγκεκριμένα (1) Έχω ένα Wi-Fi Extender (Tp-link TL-WA854RE) και (2) Εχω κι ένα Powerline Adapter (μάλλον αυτό). Αυτά τα δύο θα δουλεύουν μετά την αναβάθμιση της γραμμής; σε ποια περιοχη εισαι? ειναι πολυ λιγα τα 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vigilante1319 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 κι εγω τα ιδια εχω με νοβα 5mbs τραγικο απλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση, Μου ειπαν οτι μπορω να μην δεχτω τον εξοπλισμο που στελνουν και να βαλω δικο μου αν ειμαι σιγουρος οτι κανει. Επισης οτι το τηλ θα κουμπωσει πανω στο modem-router. Σκεφτομαι να παρω το tp-link TD-W9970 που ειναι για vdsl γραμμη. Το τηλεφωνο πως συνδεεται σε αυτο μιας και δεν εχει θυρες για τηλ; γινεται δουλεια με ενα τετοιο ρουτερ; 3 ώρες πριν, noa113 είπε Αυτά τα δύο θα δουλεύουν μετά την αναβάθμιση της γραμμής; Ναι δουλευουν κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) οχι, θες και το ρουτερ του παροχου για το voip. το h288a που δινει η νοβα ειναι ενα αρκετα καλο ρουτερ για οικιακους χρηστες, θα ελεγα λιγο υποδεεστερο του 9970. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από geoavlonitis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Τα 5 Mbps (άντε και λίιιιγο παραπάνω) είναι το απολύτως μέγιστο που μπορώ να δω με βάση την απόσταση του σπιτιού μου από το κέντρο στο οποίο συνδέομαι. Αυτά έχουν προκύψει μιλώντας (και κάνωντας διάφορες ρυθμίσεις) με τεχνικούς της Forthnet-Nova. Μάλιστα μια φορά είχα απαιτήσει να έρθει και τεχνικός στο σπίτι! Με βάση την απόσταση λοιπόν ο χαλκός δεν μπορεί να με πάει παραπάνω. Έχω ADSL από το 2008. Πάντως έχω δύο συναδέλφους με 50άρα γραμμή οι οποίοι δεν μπορούν ποτέ να ανοίξουν την κάμερα στις τηλεδιασκέψεις. Τους κόβει αμέσως, ενώ εγώ έχω την κάμερα μονίμως ανοικτή. Οπότε και για εμένα είναι ένα αμφίβολο πείραμα η αναβάθμιση της γραμμής με την έννοια ότι τα 5Mbps που βλέπω είναι σταθερά και (οριακά) κάνω τη δουλειά μου. Για να δουλεύουν οι τηλεφωνικές συσκευές θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ adsl φίλτρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, noa113 είπε Για να δουλεύουν οι τηλεφωνικές συσκευές θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ adsl φίλτρα; Κυκλοφορει ενας οδηγος της cyta για vdsl και λεει, οτι πρεπει να αντικατασταθουν με vdsl φιλτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Εν τω μεταξύ είναι το ίδιο πράγμα εσωτερικά σαν κατασκευή, και απλώς διαχωρίζουν το τηλεφωνικό σήμα, που είναι το ίδιο σε ADSL και VDSL. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πράγματι βλέπω πολλές παρόμοιες ερωτήσεις με τη δική μου παραπάνω (πχ https://www.insomnia.gr/forums/topic/663987-vdsl-filter/) οπότε τα φίλτρα είναι τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_stefan23s Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δεν χρειάζεται να αλλάξεις εξοπλισμό. Αυτό που έκανα εγω όμως και είδα διαφορά είναι οτι το σύνδεσα σε ρούτερ όπως το παρακάτω: ( https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers-wi-fi-extenders/tp-link-ac1750-wireless-dual-band-gigabit-router-asyrmato-royter/prod6270034pp/?gclid=Cj0KCQiAhs79BRD0ARIsAC6XpaX5bNRyyRcMfyVeHDEkLKbrcqVDGAd6LMt5xJE3COd697KzPhLA1HEaAlSiEALw_wcB ) Διαφορά είδα στην ταχύτητα wifi, ethernet όλων των συσκευών μου μέσω speedtest, όπως εξίσου και στην επικοινωνία μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν αυτό χρειάζεται σε εσένα βέβαια αλλά εμένα με βόλεψε γιατί έχω αρκετές συσκευές και συχνά μεταφέρω συχνά αρχεία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου, πρώτη μέτρηση: Download 45.81 Mbps Upload 4.89 Mbps Είναι καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_stefan23s Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, noa113 είπε Ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου, πρώτη μέτρηση: Download 45.81 Mbps Upload 4.89 Mbps Είναι καλά; Με 50 αρα γραμμη πρέπει να χεις 5Mb/sec download. Αν τα πιάνεις καθαρά τότε θεωρώ οτι είσαι οκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς: Τα 45,81 Mbps που μέτρησα για το Download αντιστοιχούν σε 5,73 MB / sec οπότε είμαι ΟΚ με βάση το κριτήριο που έθεσες. Από τη Forthnet/Nova μου είχαν πει παλαιότερα ότι στην 50άρα γραμμή τα 47 Mbps τα μετράνε ως βλάβη και προσπαθούν να το διορθώσουν αλλά μου φαίνεται μερκετινίστικη υπερβολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Το router σου κλειδώνει στα 50 ή στα 55; Όπως και να 'χει, μια χαρά είναι και τα 45. Μακάρι να είναι και σταθερή η γραμμή σου! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα