Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Καθώς δεν έχω βγάλει άκρη με τους παρόχους ασύρματου δικτύου, σκέφτηκα μια εναλλακτική: Να στείλω από το γραφείο μου που έχω καλό internet στο σπίτι μου. Μέσω του Airlink της Ubiquiti, έβαλα τις δύο αποστάσεις και είδα αυτό:

Το σημείο από όπου θα δωθεί το σήμα είναι ταράτσα 7όροφης πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μπορεί το σήμα να περάσει πάνω από περιοχή αεροδρομίου, συγκεκριμένα περνάει πάνω από τον αεροδιάδρομο και όχι πάνω από το κτήριο του αεροδρομίου, καθώς αυτό βρίσκεται πιο δεξιά. Επίσης, ποια τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας υλοποίησης;

Παρακαλώ όσους γνωρίζουν καλά το θέμα των ασύρματων ζεύξεων να με συμβολέψουν. Ευχαριστώ!

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από TzortzisJosh
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

εξαρτάται αν και τι jammers διαθέτει το αεροδρόμιο. δε νομίζω οτι μπορεί να στο απαντήσει κάποιος με ασφάλεια εδώ μέσα.

Λογικά αν είχε τζαμερς δε θα είχαμε και δίκτυο στο κινητό όταν είμαστε στον χώρο του αεροδρομίου σωστά ή κοτσάνα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TzortzisJosh είπε

Λογικά αν είχε τζαμερς δε θα είχαμε και δίκτυο στο κινητό όταν είμαστε στον χώρο του αεροδρομίου σωστά ή κοτσάνα;

Τα jammers δεν είναι αναγκαίο να κόβουν όλες τις συχνότητες αλλά επιλεκτικά. Και επειδή ακριβώς δε γνωρίζουμε αν έχουν και αν έχουν τι κόβουν δεν υπάρχει σαφής απάντηση.

αυτό που βλέπω εδώ όμως ίσως σου δίνει κάποιες ελπίδες ίσως και να στις τελειώνει.

1η φωτογραφία Αθήνα το Ελ. Βενιζέλος. 2η το Μακεδονία.

ίσως να ρωτήσεις στο adslgr μέλη που έχουν συμμετοχή στο awmn και twmn να γνωρίζουν σίγουρα ή αν το δει ο @poulinos που είναι του αντικειμένου.

awmn1.JPG

twmn1.JPG

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

οσον αφορα την αθηνα τι ακριβως ειναι τα πρασινα και τι τα μπλε; 

ανάλογα τον τύπο ζεύξης έχουν καταχωρηθεί και με διαφορετικό χρώμα. αν είναι δηλαδή κόμβος-access point-end point.

αν μπεις στο πίνακα του awmn εδώ τα γράφει αναλυτικά.

https://wind.awmn.net/?page=nodes

Δημοσ.

Στα καλα μηχανακια, νομιζω και στα ubiquity που αναφεροντε, υπαρχει dfs scanning που κανει skip στα radar και στις αλλες δηλωμενες συχνοτητες. Το οτι θα παιξεις στα 5Ghz δε το συζηταμε καθολου βεβαια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logvphys είπε

Στα καλα μηχανακια, νομιζω και στα ubiquity που αναφεροντε, υπαρχει dfs scanning που κανει skip στα radar και στις αλλες δηλωμενες συχνοτητες. Το οτι θα παιξεις στα 5Ghz δε το συζηταμε καθολου βεβαια.

Λόγω απόστασης έτσι; Το μέρος Α θα στέλνει στο μέρος Β περί των 50 mbps. Πάνω κάτω, υπάρχει εκτίμηση στο πόσα mbps θα λαμβάνει το μέρος Β?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καρντάσι χωρίς να είμαι ειδικός θεωρώ πολύ αισιόδοξη την υλοποίησή σου. Βεβαίως αν δεν έχεις άλλη εναλλακτική δοκιμάζεις και βλέπεις. Ωστόσο είναι υψηλό το κόστος...

Τώρα στην πράξη, θέλεις να στείλεις σήμα πάνω απο αεροδρόμιο που σημαίνει οτι εκτός απο αεροπλάνα το διαπερνούν και ένα κάρο συχνότητες...

Προσωπικά πιστεύω οτι θα παίξει αλλα σίγουρα θα έχεις αποσυνδέσεις και αυξομειώσεις και θα εξαντλούσα το ενδεχόμενο να έχω πάροχο κινητής ή ακόμα και δορυφορικού ιντερνετ.

Επεξ/σία από madrivermadonus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...