Philippe Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μάσκες υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες που υποτίθεται ότι έχουν ειδική ύφανση με αντιμικροβιακές και αντιιικές ιδιότητες. Όντως κάνουν δουλειά ή πρόκειται για μάρκετινγκ; Argaman BioBlocX™ Spoiler How does the BioBlocX™ Mask work? Please compare to N95. N95 respirators filter out most airborne particles from the surrounding air, preventing wearers from breathing in 95% of particles as small as 0.3 microns in diameter. As viruses in general are smaller than 0.3 microns (the Coronavirus measures between 0.05 and 0.2 microns in diameter), N95 respirators are not fully effective for protection against Coronavirus. In addition, in those conditions where the virus is in a droplet and does not get through - it will remain on the surface of the mask, and is therefore a biohazard. Argaman BioBlocX™ Mask materials use two mechanisms designed to deactivate microbes on the mask (or block microbes, if the mask fits tightly): ● The copper in BioBlocX™ Masks work using a mechanism called metallo-protease, in which positive ions from the copper attach themselves to the backbone of the virus, thus deactivating virus duplication. ● Argaman BioBlocX™ Masks also include a RESPILON® inner layer (the middle layer of the 5) which works in parallel via filtration of tiny particles. Livinguard® Spoiler Face mask PRO has the patented and certified Livinguard fabric technology. This inactivates bacteria and viruses that flow through the face mask PRO . Particularly high protection and at the same time more sustainable in use. Reusable for 210 days and washable 30 times with cold water Equipped with adjustable straps for individual adjustment The antiviral effectiveness of the Livinguard fabric we use against SARS-CoV-2 (Covid-19) has been proven in studies at RWTH Aachen University and the Free University of Berlin. The face mask Pro uses a filter that has a particle filtration of> 95% Made from comfortable, soft material that is designed for extended use Free of toxic metals Hygiene product and therefore excluded from exchange CE certified : Medical device risk class 1, according to EN 14683: 2019 Sonovia Spoiler What is Sonovia’s technology, and how is it effective against viruses? Our patented technology utilizes ultrasonic energy to infuse textiles via a sustainable process, giving them wash-durable, antiviral, anti-microbial, anti-fungal & anti-odor properties. We are applying a Zinc-Oxide-based, green, and safe formulation on our masks. The ZnO infused in our masks creates a reaction that modifies bacteria and viruses’ structure, thus killing them, and ensuring that both the person wearing the mask and those around them are protected. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Philippe
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Αν έρχεσαι σε πολύ κοντινές αποστάσεις με κάποιον ξένο , ακόμα και το 0,001% μπορεί να κάνει την διαφορά. Θα προτιμούσα όμως αυτό
Philippe Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Αυτό το helmet της Microclimate που έβαλες το είχα δει και εγώ παλιότερα σε αντίστοιχο άρθρο μαζί με το BioVyzr.. Τελικά δεν είναι καινούργιο concept, ανέκαθεν υπήρχαν τέτοια στον νοσοκομειακό εξοπλισμό (βλ. φωτό εδώ) - αν και λιγότερα κομψά ομολογουμένως. Στην ουσία έχει την ίδια βαλβίδα με μια μάσκα της 3Μ. Αυτές οι μάσκες που γράφω από πάνω, αν και υφασμάτινες που είναι ό,τι χειρότερο, υποτίθεται ότι έχουν διάφορες πατέντες ώστε να μην παραμένουν οι ιοί στο ύφασμά τους.
Salvation81 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 FFP2/FFP3 και εισαι κομπλε, οι υφασματινες ειναι απλα για εμφανιση (εγω φοραω FFP2 και υφασματινη απο πανω για να φαινεται πιο ωραια). 1
Philippe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Την καλύτερη δουλειά κάνεις που φοράς και τις δύο! Και το λέω γιατί όταν φοράς μόνο την (K)N95/99/100 ή FFP2/3 (ανάλογα ποιας χώρας το πρότυπο πληροί και τον βαθμό του filtration efficiency), περνάει και ο καπνός του τσιγάρου. Ενώ με καλή υφασμάτινη με χοντρό ύφασμα και περισσότερες της μιας στρώσεις, δεν μυρίζεις εύκολα την τσιγαρίλα των άλλων. Μυρίζω σημαίνει ότι ορισμένα σωματίδια επικάθονται στο αισθητήριο της μύτης μου. Ο καπνός του τσιγάρου αποτελείται από σωματίδια μεγάλα αλλά και μικρά, της τάξης μεγέθους των ιών. Ο κορονοϊός μεταδίδεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό με σταγονίδια που ενδεχομένως τα φιλτράρει ικανοποιητικά και ένα απλό κομμάτι πανί, αλλά σε ένα μικρότερο ποσοστό και στον αέρα, μαζί με τσιγάρα, αρώματα και τα ρέστα. Δεν είναι τυχαίο που απαγόρεψαν το κάπνισμα διάφορες χώρες - μέχρι και η Τουρκία εχθές.
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Προσωπική εκτίμηση, δεν ξέρω αν το έχουν πει και ειδικοί, είναι ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν κάνουν και πολλά πράγματα. Ίσως φιλτράρουν τα "χοντρά" αλλά σε περιπτώσεις όπως στα ΜΜΜ που είναι σαν σαρδέλες και έχεις την αναπνοή του άλλου δίπλα σου, θες σίγουρα την πιο καλή μάσκα. Εγώ αν έπρεπε να χρησιμοποιώ τα μέσα θα είχα πάρει την κάσκα που ποσταρίστηκε πιο πάνω και ας με κοιτάγανε σαν εξωγήινο. Για τις μάσκες που ρωτάει ο οπ δεν μπορώ να κρίνω, κακό δεν θα κάνει να καταστρέφεται ο ιός που έχει κάτσει πάνω στην μάσκα αλλά εμένα πιο πολύ με ανησυχεί το πόσο καλά εφαρμόζει μια μάσκα πάνω στο πρόσωπο. Μέχρι στιγμής δεν είμαι ικανοποιημένος με όσες έχω χρησιμοποιήσει, και αναφέρομαι σε μίας χρήσεως από πχ πλαστικά θράκης που φέρνει ο βασιλόπουλος που φαίνονται να είναι από τις καλές με τις πιστοποιήσεις που έχουν πάνω. Μου θολώνουν αρκετά τα γυαλιά, που σημαίνει πως αφού βγαίνει αέρας, μπαίνει κιόλας, στα μάγουλα αφήνουν μικρά κενά, ενώ γλυστράει συνέχεια το σημείο κάτω από το πιγούνι και έρχεται προς τα πάνω. Τέλος, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που τις κάνει μίας χρήσης και πως ποσοτικοποιείται. Εννοείται πως δεν την πετάω στην μία χρήση αλλά πάλι δεν την φοράω και ώρες συνεχόμενες 1
Philippe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Η μία "χρήση" είναι μια βάρδια (π.χ. 8ωρη). Υποτίθεται ότι μετά από αυτό ποτίζει η μάσκα από την αναπνοή του χρήστη και τότε θεωρείται άχρηστη. Τον πρώτο καιρό που υπήρχε παγκοσμίως έλλειψη, την φορούσαν στα νοσοκομεία και για 2-3 βάρδιες, εφόσον τις πρόσεχαν να μην υγρανθούν υπερβολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις