marinax1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας, δε θα κάνω μεγάλη εισαγωγή και θα μπω στο ψητο. Δουλεύω σε επιχείρηση που έχει μπει σε αναστολή. Κομμάτι της δουλειάς μπορεί να γίνει από το σπίτι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ουσία δε μπορούμε να κλείσουμε διότι τρέχουν πράγματα. Το αφεντικό μας έβγαλε σε αναστολή εδώ και μια εβδομάδα, εγώ προσωπικά κάνω κάποια πράγματα από το σπίτι. Δεν είμαι η μόνη. Έμαθα όμως από συναδέλφους ότι έχει σκοπό να ζητήσει να δουλεύουμε κανονικά με το επιχείρημα ότι θα πληρωθούμε από το κράτος. Σε κάποιους συναδέλφους το έχει πει ήδη και μάλιστα με πολύ χύμα τρόπο του στυλ, εγώ δε σε πληρώνω αφού θα πληρωθείς και αν σου αρέσει. έχει πει και άλλες γελοιότητες που αν τις γράψω θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Περιμένω να δω τι θα πει και σε εμένα, δεν έχουμε μιλήσει αλλά προφανώς θα ακούσω τα ίδια. Μιλάμε για λαμόγιο με προϊστορία..... Εγώ δε ζητάω κάτι. Ή θα είμαι σε αναστολή και θα κάθομαι σπιτάκι μου ή θα με δηλώσει σε τηλε εργασία και θα δουλεύω κανονικά. Δεν έχω πρόβλημα και να πηγαίνω στη δουλειά. Επίσης δεν έχω πρόβλημα να μου πει να μείνω σε αναστολή και να με πληρώνει μαύρα αν δε θέλει νόμιμα. Βασικά άνοιξα αυτό το θέμα όχι για συμβουλές στο τι να κάνω μιας και ξέρω τι θα κάνω. Το άνοιξα περισότερο να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται και να δω αν όντως συμβαίνει και αλλού. Το εξοργιστικό είναι ότι με αυτή την ιστορία δεν αποκλείεται η επιχείρηση να έχει μεγαλύτερο κέρδος απ ότι σε κανονικές συνθήκες. Δηλαδή δε πρόκειται για επιχειρήση που η καραντίνα της δημιούργησε πρόβλημα. Ναι μεν δημιουργήθηκε θέμα αλλά αν βάλουμε την έκπτωση σε ενοίκιο, τη μη πληρωμή μισθών (αν δουλέψουν τζάμπα οι υπάλληλοι) και όποια άλλη ευκολία.. η επιχείρηση τρίβει τα χέρια της 4
GREGORYMO Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, marinax1 είπε Καλησπέρα σας, δε θα κάνω μεγάλη εισαγωγή και θα μπω στο ψητο. Δουλεύω σε επιχείρηση που έχει μπει σε αναστολή. Κομμάτι της δουλειάς μπορεί να γίνει από το σπίτι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ουσία δε μπορούμε να κλείσουμε διότι τρέχουν πράγματα. Το αφεντικό μας έβγαλε σε αναστολή εδώ και μια εβδομάδα, εγώ προσωπικά κάνω κάποια πράγματα από το σπίτι. Δεν είμαι η μόνη. Έμαθα όμως από συναδέλφους ότι έχει σκοπό να ζητήσει να δουλεύουμε κανονικά με το επιχείρημα ότι θα πληρωθούμε από το κράτος. Σε κάποιους συναδέλφους το έχει πει ήδη και μάλιστα με πολύ χύμα τρόπο του στυλ, εγώ δε σε πληρώνω αφού θα πληρωθείς και αν σου αρέσει. έχει πει και άλλες γελοιότητες που αν τις γράψω θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Περιμένω να δω τι θα πει και σε εμένα, δεν έχουμε μιλήσει αλλά προφανώς θα ακούσω τα ίδια. Μιλάμε για λαμόγιο με προϊστορία..... Εγώ δε ζητάω κάτι. Ή θα είμαι σε αναστολή και θα κάθομαι σπιτάκι μου ή θα με δηλώσει σε τηλε εργασία και θα δουλεύω κανονικά. Δεν έχω πρόβλημα και να πηγαίνω στη δουλειά. Επίσης δεν έχω πρόβλημα να μου πει να μείνω σε αναστολή και να με πληρώνει μαύρα αν δε θέλει νόμιμα. Βασικά άνοιξα αυτό το θέμα όχι για συμβουλές στο τι να κάνω μιας και ξέρω τι θα κάνω. Το άνοιξα περισότερο να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται και να δω αν όντως συμβαίνει και αλλού. Το εξοργιστικό είναι ότι με αυτή την ιστορία δεν αποκλείεται η επιχείρηση να έχει μεγαλύτερο κέρδος απ ότι σε κανονικές συνθήκες. Δηλαδή δε πρόκειται για επιχειρήση που η καραντίνα της δημιούργησε πρόβλημα. Ναι μεν δημιουργήθηκε θέμα αλλά αν βάλουμε την έκπτωση σε ενοίκιο, τη μη πληρωμή μισθών (αν δουλέψουν τζάμπα οι υπάλληλοι) και όποια άλλη ευκολία.. η επιχείρηση τρίβει τα χέρια της Αυτά συμβαίνουν από την αρχή της καραντίνας.
greekfragma Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 σε όλα καλά τα γράφεις εκτός από τα μαύρα. εκεί του δίνεις πάτημα να περάσει και εκείνος τους δικούς του εκβιασμούς. όλα τυπικά για να είσαι ήσυχη και άσε το λαμόγιο να κουρεύεται.
basilis_k6 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Ειδηση θα ηταν να δουλευες και να σου ζηταγε να του δωσεις και το 800αρι του κράτους στο χερι. Αυτο που γραφεις δεν θα συγκινουσε ουτε το παμε.
marinax1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτά συμβαίνουν από την αρχή της καραντίνας. 33 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Ειδηση θα ηταν να δουλευες και να σου ζηταγε να του δωσεις και το 800αρι του κράτους στο χερι. Αυτο που γραφεις δεν θα συγκινουσε ουτε το παμε. οπότε δυστυχώς είναι κάτι που θεωρείται νορμαλ.
kanesaxo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Να κάνω μια ερώτηση, μιας και δεν ημουν ποτέ υπάλληλος κάπου. Η σύζυγος εργάζεται σε μια επιχείρηση, στα γραφεία της. Βρεθηκε θετικη στο κόβιντ, σε τεστ που εγινε μεσα στην εταιρεία, και ολα δείχνουν οτι κόλλησε απο έναν εξωτερικο πωλητή της επιχείρησης αυτής. Αποτέλεσμα, 2 βδομαδες καραντίνα. Απο την εργασία της ανέφεραν πως θα πληρωθεί κανονικά τις ημερες που λείπει, αλλά τις μισές απο αυτές θα τις αφαιρέσουν απο την άδεια της. Η αλλη επιλογή ήταν να τις δουλέψει υπερωρία, αλλα επειδη η εταιρεία ΔΕΝ εχει υπερωρίες, εν τέλει θα χασει 7 ημερες άδειας. Κι ερωτώ λοιπόν. Είναι νόμιμο αυτο; έτσι προβλέπεται; Δε θα έπρεπε να "καλυψει" τον εργαζόμενο η επιχείρηση; στο κατω κατω εκει το κολλησε.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Το μόνο σωστό που μπορείτε να κάνετε είναι να μαζευτείτε όλοι οι υπάλληλοι και να κάνετε μια ωραία καταγγελία 1
StamTheMan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Καταγγελια θελει,να τον ψησουν κανονικα. Θυμαμαι γνωστο μαγαζι,ειχε υπαλληλους σε αναστολη,και τους ελεγε οποιος θελει δουλευει με 2 ευρω την ωρα μαυρα. Το θεμα ειναι οτι το καναν αρκετοι,χωρις να τους νοιαξει παραπερα το ποσο κακο ειναι για ολους αυτο,βραχυχρονια και μακροχρονια. Αλοιμονο σε εμας που ειτε δουλευαμε νορμαλ και τηρουσαμε τα παντα,ειτε τωρα παλι που ειμαστε σε αναστολη και καθομαστε σπιτι μας,ενω ολοι κοβουν βολτες,με καφεδακι στο χερι.
marinax1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 το θέμα είναι να μη φτάσεις σε αυτό το σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το ανεχτείς. προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω μάγκα κάποιον με τα λεφτά του κράτους. Αν είναι να φτάσουμε σε καταγγελία, που σημαίνει αποχαιρετούμε τη δουλειά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που του τινάζεις την επιχείρηση στον αέρα (παράλληλα με την καταγγελία εννοείται). πιστεύω δε θα φτάσουμε εκεί. Φαντάσου να έχεις μια επιχείρηση βουτηγμένη στα.... από πολλές πλευρές και να πλακώνεσαι με τον λογιστή σου. Στην τίναξε στον αέρα αν θέλει. Αυτό που λες, στην πράξη δεν είναι εύκολο διότι θα ξέρετε πολύ καλά πως πάντα θα υπάρχουν θύματα. 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Το θεμα ειναι οτι το καναν αρκετοι,χωρις να τους νοιαξει παραπερα το ποσο κακο ειναι για ολους αυτο,βραχυχρονια και μακροχρονια. αυτό ακριβώς. Και το θέμα είναι ότι δε μιλάμε για δουλειά τύπου σερβιτόρου που αν σε διώξει μπορεί σε 5 λεπτά να βρει αντικαταστάτη. Μιλάμε για δουλειά που οι υπάλληλοι έχουν κάποιες γνώσεις και εκτός αυτού μπορούν να του καταστρέψουν την επιχείρηση. Παρόλο αυτά όμως κάποιοι είναι φοβισμένοι και τα ανέχονται. Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε δουλειές τύπου σερβιτόρου-πωλητή
StamTheMan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, marinax1 είπε Και το θέμα είναι ότι δε μιλάμε για δουλειά τύπου σερβιτόρου που αν σε διώξει μπορεί σε 5 λεπτά να βρει αντικαταστάτη. Μιλάμε για δουλειά που οι υπάλληλοι έχουν κάποιες γνώσεις και εκτός αυτού μπορούν να του καταστρέψουν την επιχείρηση. Παρόλο αυτά όμως κάποιοι είναι φοβισμένοι και τα ανέχονται. Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε δουλειές τύπου σερβιτόρου-πωλητή Χωρια οτι εχουμε τη μ@λ@κι@ και την τσατσια στο αιμα μας,δεν καταλαβαινουμε οτι τετοιες πατεντες μας χωνουν ολους πιο βαθεια. Ειμαστε κουτοπονηρος λαος,για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε. Για το θεμα της καταγγελιας τωρα,ακομα και αυτοι που θελουν να ειναι ηθικοι,ζουν ακομα με το φοβο οτι αν κανουν καταγγελια δε θα βρισκουν δουλεια μετα. Και τι να την κανεις τη δουλεια,που θα πας παλι σε λαμογιο και θα σου κανουν τα ιδια; Τουλαχιστον ο νορμαλ εργοδοτης θα ξερει ποιον να ακουσει οταν θα ερθει στα αυτια του η "ρουφιανια",οτι ο μελλοντικος υπαλληλος του εχει κανει καταγγελια σε προηγουμενο εργοδοτη. Τα λαμογια ειναι γνωστα,ισα ισα που μπορει να ειναι και θετικο το να μαθευτει οτι ο ταδε υπαλληλος εκανε καταγγελια στο λαμογιο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, kanesaxo είπε Να κάνω μια ερώτηση, μιας και δεν ημουν ποτέ υπάλληλος κάπου. Η σύζυγος εργάζεται σε μια επιχείρηση, στα γραφεία της. Βρεθηκε θετικη στο κόβιντ, σε τεστ που εγινε μεσα στην εταιρεία, και ολα δείχνουν οτι κόλλησε απο έναν εξωτερικο πωλητή της επιχείρησης αυτής. Αποτέλεσμα, 2 βδομαδες καραντίνα. Απο την εργασία της ανέφεραν πως θα πληρωθεί κανονικά τις ημερες που λείπει, αλλά τις μισές απο αυτές θα τις αφαιρέσουν απο την άδεια της. Η αλλη επιλογή ήταν να τις δουλέψει υπερωρία, αλλα επειδη η εταιρεία ΔΕΝ εχει υπερωρίες, εν τέλει θα χασει 7 ημερες άδειας. Κι ερωτώ λοιπόν. Είναι νόμιμο αυτο; έτσι προβλέπεται; Δε θα έπρεπε να "καλυψει" τον εργαζόμενο η επιχείρηση; στο κατω κατω εκει το κολλησε. Νομιζω ψηφισαν κατι τετοιο. Γενικά είναι καλο εργαλείο ο covid για να περασουν πολλα. Τα χρηματα που δινουν θα τα παρουν πισω μελλοντικά με φορους κτλ ήδη λενε να φορολογηθει η τηλεργασία επειδη δε ξοδευεις τα ιδια. Παντως απαγορευονται τετοια θεματα εδω ελπιζω να μη φαμε μπαν. 2
lightsout Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Ειδηση θα ηταν να δουλευες και να σου ζηταγε να του δωσεις και το 800αρι του κράτους στο χερι. Αυτο που γραφεις δεν θα συγκινουσε ουτε το παμε. Υπήρξαν περιστατικά σε χαμηλόσμιθους όπου το επίδομα ήταν μεγαλύτερο του ονομαστικού μισθού, τους ζητήθηκε η διαφορά.. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από lightsout
StamTheMan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, lightsout είπε Υπήρξαν περιστατικά σε χαμηλόσμιθους όπου το επίδομα ήταν μεγαλύτερο του ονομαστικού μισθού, τους ζητήθηκε η διαφορά.. Απο τον εργοδοτη εννοεις,η απο το κρατος;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μην τον κάνεις μάγκα με ξένα κόλλυβα αν μπορείς. Δεν είναι ο νταβατζής σου, ο εργοδότης σου είναι. Έχει χυθεί αίμα για να μην ταυτίζονται αυτά τα δύο. Επιχείρηση ήθελε, κέρδη ήθελε, ρίσκα ήθελε, τα έχει. Στα κέρδη μόνος και στη χασούρα μαζί δεν γίνεται, κι αν γίνεται, τουλάχιστον ας μην γίνεται πέρα απ' όσο επιτρέπει ο νόμος. Άμα ψάχνει για κορόιδα ας πάει στην ψαραγορά. Εγώ προτείνω καταγγελία στις αρχές και ενημέρωση και δράση στο συνδικάτο σου. Η τωρινή ανοχή θα επιτρέψει σε κάθε τι παράλογο να μονιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από Ηλεκτροσόκ
Vasilica89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, kanesaxo είπε Να κάνω μια ερώτηση, μιας και δεν ημουν ποτέ υπάλληλος κάπου. Η σύζυγος εργάζεται σε μια επιχείρηση, στα γραφεία της. Βρεθηκε θετικη στο κόβιντ, σε τεστ που εγινε μεσα στην εταιρεία, και ολα δείχνουν οτι κόλλησε απο έναν εξωτερικο πωλητή της επιχείρησης αυτής. Αποτέλεσμα, 2 βδομαδες καραντίνα. Απο την εργασία της ανέφεραν πως θα πληρωθεί κανονικά τις ημερες που λείπει, αλλά τις μισές απο αυτές θα τις αφαιρέσουν απο την άδεια της. Η αλλη επιλογή ήταν να τις δουλέψει υπερωρία, αλλα επειδη η εταιρεία ΔΕΝ εχει υπερωρίες, εν τέλει θα χασει 7 ημερες άδειας. Κι ερωτώ λοιπόν. Είναι νόμιμο αυτο; έτσι προβλέπεται; Δε θα έπρεπε να "καλυψει" τον εργαζόμενο η επιχείρηση; στο κατω κατω εκει το κολλησε. Τα ίδια κ εγώ και άλλοι 30 άτομα θετικοί στον Covid από την εταιρεία, καραντίνα για 14 ημέρες και μετά όταν ρώτησα εγώ για αναστολή μου είπαν ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο κ ότι το 50% θα μας πληρώσει εταιρία και το 50% ήμερων από την κανονική άδεια μας (5 μέρες και 5 μέρες),έχω κ εγώ την ίδια απορία αν είναι νόμιμο αυτό κ γιατί δεν δηλώθηκε αναστολή λειτουργίας αφού βρέθηκαν τόση θετικοί,το 70% περίπου της επιχείρησης
Προτεινόμενες αναρτήσεις