Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ειμαι σε αναστολή απο τον Μαρτιο συνεχομενα και τον Αύγουστο μετακόμισα νοικιαζοντας νεο σπιτι. Ο ιδιοκτητης αρνειται με προφασεις να του καταβαλω το ενοικιο Νοεμβριου μειωμενο παρ'ολο που ειναι υποχρεωτικη η μειωση. Οι προφασεις κυμαινονται απο το ποσο καλος ανθρωπος ειναι και τι εχει κανει για εμας μεχρι οτι ο λογιστης δεν μπορει να κανει την αιτηση. Απο πλευρας μου του εχω στειλει προηγουμενες αναστολες μεμονωμενων μηνων καθως και την υπευθυνη δηλωση εργαζομενου που φαινεται οτι μισθωνω το σπιτι του αλλα μου αναφερει οτι τα συγκεκριμενα χαρτια δεν αρκουν.

Ειμαι καλυμμένος καταθέτοντας το 60% παρ'ολο που δεν θα συνεννοηθουμε(απο οτι φαινεται)? Επισης, το συμβολαιο ειναι 2 χρονων. Υπαρχει περιπτωση να απαιτησει να φυγουμε απο το σπιτι? 

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Κάθε λίγο και λιγάκι η ίδια ιστορία. Έχει κουράσει το όλο θέμα απίστευτα. Λοιπόν , αν είναι διατεθειμένος κάποιος να ασχοληθεί με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης (γιατί εγώ δεν είμαι) , μπορώ να φτιάξω ένα μητρώο αξιολόγησης για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές . Τα πάντα, από βάση, μέχρι front και deploy.

Sorry για το off-topic αλλά αν δεν κάνουμε εμεις κάτι, δεν βλέπω να βελρίώνεται η κατάσταση. 
Ελπίζω να βρεις το δίκιο σου...

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Κάθε λίγο και λιγάκι η ίδια ιστορία. Έχει κουράσει το όλο θέμα απίστευτα. Λοιπόν , αν είναι διατεθειμένος κάποιος να ασχοληθεί με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης (γιατί εγώ δεν είμαι) , μπορώ να φτιάξω ένα μητρώο αξιολόγησης για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές . Τα πάντα, από βάση, μέχρι front και deploy.

Sorry για το off-topic αλλά αν δεν κάνουμε εμεις κάτι, δεν βλέπω να βελρίώνεται η κατάσταση. 
Ελπίζω να βρεις το δίκιο σου...

Αρχη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα likes this post

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alxnks είπε

Αρχη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα likes this post

(Και) Γι' αυτό πάμε απ' το κακό στο χειρότερο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

(Και) Γι' αυτό πάμε απ' το κακό στο χειρότερο.

Αν γίνει κάτι νομοθετημένο προφανώς δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν πάει ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, εκεί ναι υπάρχει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostionalist είπε

Καλησπέρα

Ειμαι σε αναστολή απο τον Μαρτιο συνεχομενα και τον Αύγουστο μετακόμισα νοικιαζοντας νεο σπιτι. Ο ιδιοκτητης αρνειται με προφασεις να του καταβαλω το ενοικιο Νοεμβριου μειωμενο παρ'ολο που ειναι υποχρεωτικη η μειωση. Οι προφασεις κυμαινονται απο το ποσο καλος ανθρωπος ειναι και τι εχει κανει για εμας μεχρι οτι ο λογιστης δεν μπορει να κανει την αιτηση. Απο πλευρας μου του εχω στειλει προηγουμενες αναστολες μεμονωμενων μηνων καθως και την υπευθυνη δηλωση εργαζομενου που φαινεται οτι μισθωνω το σπιτι του αλλα μου αναφερει οτι τα συγκεκριμενα χαρτια δεν αρκουν.

Ειμαι καλυμμένος καταθέτοντας το 60% παρ'ολο που δεν θα συνεννοηθουμε(απο οτι φαινεται)? Επισης, το συμβολαιο ειναι 2 χρονων. Υπαρχει περιπτωση να απαιτησει να φυγουμε απο το σπιτι? 

Ευχαριστω

Αφού ενοικιάσες τον Αύγουστο γιατί δεν το ξεκαθαρίσατε ?

Είτε εσύ είτε αυτός ?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostionalist είπε

Καλησπέρα

Ευχαριστω

Η μειωση ενοικιου κατα 40% ειναι υποχρεωτικη βασει νομου οταν καποιος ειναι αποδεδειγμενα δικαιουχος. Αυτο σημαινει πως ο ιδιοκτητης εφοσον αρνειται, παρανομει και μαλλον εχει και ποινικο.

Ομως.....

Ενα ζητημα ειναι το να μπορεις να αποδειξεις οτι εισαι οντως δικαιουχος και ενα δευτερο το εαν κατα την ενοικιαση τον Αυγουστο, εντος δηλαδη του χρονικου παλισιου ισχυος του μετρου του μειωμενου ενοικιου, δηλωσες και πληροφορησες τον ιδιοκτητη για αυτο σου το δικαιωμα. Καθως εαν το ειχες κανει ενδεχομενως να μην σου ενοικιαζε ενω εαν δεν το εκανες, μπορει σημερα ο ιδιοκτητης να επικαλειται δολο. Στη δευτερη περιπτωση λοιπον το ζητημα θα κριθει στο δικαστηριο και η αποφαση θα ειναι του δικαστη η οποια μπορει να σε δικαιωσει πληρως αλλα μπορει και να δωσει δικαιωμα στον ιδιοκτητη να σπασει το συμβολαιο και να προχωρησει σε εξωση. Κι ολα αυτα φυσικα βασει των αποδειξεων που θα δωσει ο καθενας.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 29gk είπε

Η μειωση ενοικιου κατα 40% ειναι υποχρεωτικη βασει νομου οταν καποιος ειναι αποδεδειγμενα δικαιουχος. Αυτο σημαινει πως ο ιδιοκτητης εφοσον αρνειται, παρανομει και μαλλον εχει και ποινικο.

Ομως.....

Ενα ζητημα ειναι το να μπορεις να αποδειξεις οτι εισαι οντως δικαιουχος και ενα δευτερο το εαν κατα την ενοικιαση τον Αυγουστο, εντος δηλαδη του χρονικου παλισιου ισχυος του μετρου του μειωμενου ενοικιου, δηλωσες και πληροφορησες τον ιδιοκτητη για αυτο σου το δικαιωμα. Καθως εαν το ειχες κανει ενδεχομενως να μην σου ενοικιαζε ενω εαν δεν το εκανες, μπορει σημερα ο ιδιοκτητης να επικαλειται δολο. Στη δευτερη περιπτωση λοιπον το ζητημα θα κριθει στο δικαστηριο και η αποφαση θα ειναι του δικαστη η οποια μπορει να σε δικαιωσει πληρως αλλα μπορει και να δωσει δικαιωμα στον ιδιοκτητη να σπασει το συμβολαιο και να προχωρησει σε εξωση. Κι ολα αυτα φυσικα βασει των αποδειξεων που θα δωσει ο καθενας.

Σύμφωνω.

Όμως και οι 2 ευθύνονται.

Και ο ένας που δεν το είπε και ο άλλος που δεν ρώτησε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Σύμφωνω.

Όμως και οι 2 ευθύνονται.

Και ο ένας που δεν το είπε και ο άλλος που δεν ρώτησε.

Δεν το ξερουμε αυτο. Και νομιζω πως ουτε και θα το μαθουμε. Αν και βεβαια το να αρνειται καποιος να συμμορφωθει με ενα νομο και μαλιστα σε τετοια ζητηματα που δεν κρυβονται στο ελαχιστο, υποψιαζει πως καπου - ισως και σιγουρα - παταει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 29gk είπε

Δεν το ξερουμε αυτο. Και νομιζω πως ουτε και θα το μαθουμε. Αν και βεβαια το να αρνειται καποιος να συμμορφωθει με ενα νομο και μαλιστα σε τετοια ζητηματα που δεν κρυβονται στο ελαχιστο, υποψιαζει πως καπου - ισως και σιγουρα - παταει.

Η αναστολή είναι κάτι δεδομένο και δεν μπορεί να παίξει κόλπο.

Ο ενοικιαστής δεν το αποκάλυψε αλλά αφού ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ ρώτησε δεν μπορεί τώρα να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η αναστολή είναι κάτι δεδομένο και δεν μπορεί να παίξει κόλπο.

Ο ενοικιαστής δεν το αποκάλυψε αλλά αφού ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ ρώτησε δεν μπορεί τώρα να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ.

Να το επαναλαβω; ΔΕΝ το ξερουμε αυτο. Ουτε εαν ο υποψηφιος ενοικιαστης το δηλωσε, ουτε εαν ο ιδιοκτητης το ρωτησε, ουτε την απαντηση εαν το ρωτησε οπως ουτε και ολες τις "προφασεις" οπως και τη πραγματικη σταση και θεση του ιδιοκτητη. Το μονο σιγουρο, ειναι η παρανομια οπως επισημαινεις αλλα φανταζει εξαιρετικα δυσκολο να ειναι καποιος τοσο ηλιθιος οπως κι ανενημερωτος για τις συνεπειες.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.

Οταν υπογραψαμε το συμβολαιο δεν ειπωθηκε τιποτα απο κανεναν. Οταν νοικιασαμε το σπιτι καταθεσαμε ολοκληρο το ενοικιο και την εγγυηση χωρις να συζητησουμε για καμια μειωση και αυτο γιατι δεν γνωριζαμε οτι η μειωση ενοικιου ηταν υποχρεωτικη και για τον Αυγουστο. Επειτα , παραταθηκε και για Σεπτεμβρη οπου και ενημερωσαμε τον ιδιοκτητη. Μετα απο πολυ συζητηση ειπε οτι το τακτοποιησε το θεμα για 1 απο τους 2 μηνες και να βαλουμε το 60%, ΟΜΩΣ δεν εκανε ποτε τη δηλωση παρ'ολο που το αναφεραμε οτι πρεπει να την κανει.

Οκτωβριο εγινε προαιρετικη η μειωση και πληρωσαμε ολοκληρο ενοικιο.

Οσον αφορα το Νοεμβριο κανενας μας δεν φανταστηκε οτι θα συνεχιστει η υποχρεωτικη μειωση.

Αποδειξεις απο μερους μου υπαρχει η αναστολη μου, το συμβολαιο του σπιτιου και λιγες γραπτες συνομιλιες με τον ιδιοκτητη.

Αρχικα , ο ιδιοκτητης επικαλουνταν λογους ασχετους με το νομο του 40%, οπως οτι αλλοι νοικιαζουν πιο ακριβα σπιτια , οτι τον εχει "φαει" το κρατος , οτι για ποσο θα συνεχιστει ολο αυτο. Ανεφερε οτι εχει μιλησει με το λογιστη του και δεν μπορουσε να κανει με τιποτα τη δηλωση και αρνειται να μου δωσει το τηλεφωνο του λογιστη. Επισης, μιλησε με ΣΔΟΕ(!!!!) οπου του ανεφεραν μη μπλεξεις την εκπτωση. Το ξερω οτι μπορει να μη βγαζει νοημα.

Απο ολα αυτα και απο οσο τον ξερω, καταλαβαινω οτι λεει αερολογιες. Δεν γνωριζω που μπορει να παταει οπως αναφερετε.

Δημοσ.

Το αν θα κάνει αυτός δήλωση covid είναι καθαρά δικό του θέμα κι αυτός μπορεί να έχει μπλεξίματα αν δεν κάνει, όχι εσύ. Ο νόμος μιλάει για υποχρεωτική μείωση ενοικίου στους εργαζομένους που είναι σε αναστολή. Προφανώς όμως και ειδικοί σ' αυτά τα θέματα είναι οι νομικοί. Εδώ προσφέρουμε απόψεις με βάση αυτά που διαβάζουμε και τίποτα παραπάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...