Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πραγματικά δεν ξέρω τι με έπιασε αλλά από τι φαίνεται άνοιξα κακόβουλο link. Την πάτησα επειδή το post έγινε σε ομάδα του facebook, στην οποία η κάθε δημοσίευση εγκρίνεται μετά από έλεγχο. Όπως και να χει, μπήκα στο link που είχε, αλλά μετά σκέφτηκα πως έκανα χαζομάρα και αμέσως το έκλεισα. Το site δεν πρόλαβε να φορτώσει καθόλου, το έκλεισα γύρω στα 3-4sec. Έκανα επανεκκίνηση για να δω αν θα βγει κάποιο πρόβλημα, και όλα οκ. Να πω πως έχω αγορασμένο antivirus (bitdefender την πιο φθηνή έκδοση).

Έκανα και test με malware bytes, αλλά και με το bitdefender... δεν μου έβγαλαν κάτι.
Επίσης cpu και ram έχουν τις ίδιες επιδόσεις, δεν δουλεύουν παραπάνω θέλω να πω από το κανονικό. Επίσης στο facebook δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο θέμα.

(Αυτές τις μέρες γενικά λίγο αργούνε κάποιες σελίδες να ανοίξουν, δεν είναι παράξενο θέλω να πω που στα 3-4sec δεν πρόλαβε να ανοίξει)

Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω, ή αναγκαστικά format? Θα περιμένω φυσικά να δω αν μου αρχίσει τα παράξενα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά άραξε, το ότι πάτησες το λινκ δεν σημαίνει οτι κόλλησες και κάτι.

Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Τι ακριβώς ήταν το λινκ. Αν πχ σε πήγαινε κάπου για να κάνεις login και εσύ πήγες στην σελίδα, αλλά δεν έβαλες credentials, εισαι οκ.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
Μόλις τώρα, filip123go είπε

Καλά άραξε, το ότι πάτησες το λινκ δεν σημαίνει νότο κόλλησες και κάτι.

Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Τι ακριβώς ήταν το λινκ. Αν πχ σε πήγαινε κάπου για να κάνεις login και εσύ πήγες στην σελίδα, αλλά δεν έβαλες credentials, εισαι οκ.

Οι οδηγίες στο post λέγανε πως έμπαινες και έβαζες το email σου. Εγώ μπήκα από περιέργεια 😒

Το site δεν πρόλαβε να ανοίξει για να το δω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeR1_700 είπε

Οι οδηγίες στο post λέγανε πως έμπαινες και έβαζες το email σου. Εγώ μπήκα από περιέργεια 😒

Eτσι ξεκινάνε οι μεγάλες καταστροφές.Και ο Νώε πριν τον κατακλυσμό το email έβαλε.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Eτσι ξεκινάνε οι μεγάλες καταστροφές.Και ο Νώε πριν τον κατακλυσμό το email έβαλε.

Πραγματικά ενώ είμαι πολύ προσεκτικός, μου έδωσε εμπιστοσύνη που το ενέκρινε η ομαδική στο fb, και είναι τεράστια ομάδα... Βοήθησε και το γεγονός με τα μερικά σχόλια από κάτω... Τώρα το ποστ δεν υπάρχει όμως στην ομαδική 😑

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Προφανώς το κατάλαβαν.

Το θέμα είναι ότι ελέγχεται πριν δημοσιευτεί... Εγώ για αυτό την πάτησα, δεν ξέρω αν άλλαξαν το σύστημά τους αλλά αμφιβάλω

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.

Υπάρχει και αυτό για έλεγχο, είναι της Microsoft:

Έκανα κι εγώ μια δοκιμή και μου βρήκε αυτό: Win32/DefenderTamperingRestore. Κι έλεγα γιατί σταματά κάθε τόσο το antivirus...

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπάρχει και αυτό για έλεγχο, είναι της Microsoft:

Έκανα κι εγώ μια δοκιμή και μου βρήκε αυτό: Win32/DefenderTamperingRestore. Κι έλεγα γιατί σταματά κάθε τόσο το antivirus...

Το κακό είναι πως δεν έχει εξαίρεση φακέλων, θα δω αν θα το κάνω. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Το θέμα είναι ότι ελέγχεται πριν δημοσιευτεί... Εγώ για αυτό την πάτησα, δεν ξέρω αν άλλαξαν το σύστημά τους αλλά αμφιβάλω

Kαι οταν δημοσιευθεί μπορείς να κάνεις επεξεργασία και να βάλεις ότι θέλεις..........

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι οταν δημοσιευθεί μπορείς να κάνεις επεξεργασία και να βάλεις ότι θέλεις..........

Σωστά, όπως και να χει δεν κατανοώ πως έκανα αυτό το λάθος. Αν πω πως δεν το ξερα κατά βάθος, θα ήταν ψέμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα μπαίνετε σε επικίνδυνα sites μέσα στο Sandboxie.
Tώρα πλέον είναι και τσάμπα.
Aπαραβίαστο 100% , από το 2006 μέχρι σήμερα.
Με τις σωστές ρυθμίσεις μπορείτε να μπαίνετε όπου θέλετε χωρίς κανέναν φόβο.

Δεν προστατεύει από κλοπή δεδομένων αλλά στον υπολογιστή δεν μπορεί να περάσει τίποτε κακόβουλο.
Όσοι έχουν Comodo μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν το sandbox του Comodo.
Και πλέον sanbox δίνει και η MS αλλά δεν ξέρω από ποιά έκδοση των Win και μετά.
Όσο βασίζεστε στα antivirus θα την πατάτε, χωνέψτε το....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε

Νομίζω πως ξέρω  τι πάτησες... ένα λινκ με "xooxxxoooxoxoxoxoxoxoxo" ή κάτι τέτοιο. Αν δεν πήγες παρακάτω, φτηνά τη γλίτωσες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, snbblp είπε

Νομίζω πως ξέρω  τι πάτησες... ένα λινκ με "xooxxxoooxoxoxoxoxoxoxo" ή κάτι τέτοιο. Αν δεν πήγες παρακάτω, φτηνά τη γλίτωσες.

Αν ήταν αυτό θα είχε φάει άκυρο, καθώς είναι γνωστό το θέμα με το "xooxxxoooxoxoxoxoxoxoxo", άσε που πριν ακούσω και εγώ πως υπήρχαν θέματα με όσους το πατούσαν, 2 μακρινοί  γνωστοί μού έστειλαν το link (χωρίς να το στείλουν οι ίδιοι) και μου φάνηκε παράξενο που μου έστειλαν κάτι τέτοιο και δεν το άνοιξα. Το έψαξα και μου έβγαζε παράξενα πράγματα στην αναζήτηση. Μετά από 2 βδομάδες περίπου είδα κάποιους σε forum που ανέφεραν το πρόβλημα.

Ήμουν και λίγο φορτισμένος συναισθηματικά αυτές τις μέρες και για αυτό την πάτησα. Αυτός που το έγραψε, το έγραψε με τρόπο που ήταν πολύ φιλικος (θα μου πείτε τώρα και εσείς "πως περίμενες να είναι κάποιος για να σε πείσει να πατήσεις το link?"). Το θέμα ήταν πως βοηθούσε χρειματοδοτόντας με κάποια λεφτά αυτούς που έχουν ανάγκη, και ήμουν επηρεασμένος επειδή ένα συγγενικό πρόσωπο έχει θέμα αυτό το διάστημα. Οπότε το συναίσθημα που είχα, ο τρόπος που το έγραψαν, το ότι το αποδέχτηκε η ομαδική, το ότι υπήρχε απόκριση στα σχόλια με έπεισαν για 4sec όπως ανέφερα να μπω στο link. Την πάτησα για λίγο, και ελπίζω να μην πρόλαβε να γίνει κάτι. 

Μέχρι στιγμής όλα καλά πάνε με το pc, ούτε θέμα με κάποιο αρχείο, ούτε τίποτα. Φυσικά έχω back up από τα πάντα, αλλά δεν προλαβαίνω για φορμάτ αυτό το διάστημα (το ξέρω βέβαια πως το πρόβλημα ίσως φανεί πιο μετά). Το αστείο είναι πως σε περίπου 2 βδομάδες θα κανω update σε cpu, motherboard, ram, και το άλλο αστείο είναι πως μισή ώρα  μπαίνω στο fb, και έπεσα πάνω σε αυτό το ποστ το οποίο μετά από 2 λεπτά διαγράφηκε...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εχω πατησει σε κακοβουλο λινκ που το βρισκω πια στο ημερολογιου του iphone μου και μου δινει ενα λινκ ζητωντας να κατεβασω ενα antivirus για την προστασια του κινητου μου. Δυστυχώς πετάχτηκε τόσο γρήγορα το λινκ μπροστά μου που το πάτησε για 3 δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε να φορτώσει η σελίδα. Τι κάνω; Έχω αγχωθεί!

678A1BFA-6C1F-4D8C-B830-BA67217A0B9A.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...