Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Καταρχάς να πω πως έχω στην κατοχή μου μοντέλο i7 3ης γενιάς εποχή 2010 2011 κάπου εκεί, με έχει κρατήσει μέχρι τώρα αλλάζοντας κατά καιρούς μόνο γραφικά.
Έχω πάνω ένα σκληρό 500άρι ssd με λειτουργικό ακόμα windows7 64 σπασμένα. 1 hdd 2t για αποθήκευση.
Μνήμη 8 θυμάμαι είχανε μικρά latency, κάρτα γραφικών RX 460, mobo gigabyte z77 κτλπ

Πρόσφατα αγόρασα 750 80 plus gold corsair psu.

Επίσης έχω παραγγείλει Asus Rtx 3070 για το νέο pc build που ετοιμάζω.
Σκέφτομαι λοιπόν να κινηθώ ως εξής :

Cpu
Amd ryzen 5600x

Mobo

Gigabyte Aorus X570 Pro

Gpu

Asus rtx 3070

Psu

Corsair Rmx (θα το δω στο σπίτι γιατί τώρα είμαι εκτός αν έχω σίγουρα αυτό) 750x

Ram

G.Skill TridentZ Neo 16GB DDR4-3600MHz

M2 Ssd

Samsung 970 evo plus 500

ψύκτρα

Noctua Nh-d15 black

Κουτί

Fractal Define R6

Οι ερωτήσεις καταρχάς είναι πως σας φαίνεται το παρόν πλάνο.
Δεύτερον να πάω για 2χ16 μνήμες ή να κάτσω στο παρόν 2χ8 ?
Τρίτον ο M2 θα περιέχει το λειτουργικό και ενδεχομένως blizzard games. Τον ssd που έχω τώρα θα τον κρατήσω σαν δευτερεύον δίσκο με διάφορα games κ εφαρμογές και τον τρίτον hdd τον έχω απλώς για αποθήκη γενικών πραγμάτων.
Οπότε επέλεξα ένα 500άρι m2 παρά 1tb.
Τέταρτον τι εντυπώσεις έχετε από την μητρική. Γενικά με τις μητρικές πάντα είχα θεματάκια. Είμαι fan boy asus αλλά στην κατοχή μου τώρα λειτουργώ με Gigabyte κ μπορώ να πω πως με έχει κρατήσει πολύ καλά.
Κ ερώτηση για το κουτί. Δεν με απασχολεί το rgb με ενδιαφέρει το cable management το airflow και γενικά να μπορώ να έχω ένα σύστημα για απαιτήσεις. Ούτε το overcloking με απασχολεί.

Τελευταίο προς σημείωση , η χρήση του. Το παρόν build είναι καθαρά gaming pc. Blizzard wow classic retail tbc (μόνο το retail να έχει ανάγκη) diablo (το επερχόμενο) assasin creed valhala κ κανά cs. Μέχρι εκεί είμαι προσωρινά. Επίσης μπορεί να stream-άρω . Φτιάχνω ερασιτεχνικά κανά βιντεάκι της πλάκας κτλπ.

Αυτά προς το παρόν
Ευχαριστώ για την ανάγνωση, ελπίζω να μην κούρασα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως παρατήρησα η μητρικη ειναι vfm.  Δεχεται μεχρι 128 γιγα μνημη ραμ, συνεπως το καθε ντιμακι μπορει να δεχτει μεχρι και 32 γιγα μνημη .Άρα  η αγοραζεις ενα ντιμακι των 16 ειτε ενα των 32 γιγα και επειτα αν θες αναβαθμιζεις μεχρι και 128. σου παραθετω δυο κουτια με καλες κριτικες φαινονται καλη κατασκευη

https://www.skroutz.gr/s/19812793/NZXT-H710-Black.html

https://www.skroutz.gr/s/23019357/Be-Quiet-Pure-Base-500DX-Black.html#reviews

Επεξ/σία από simplemind79
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, simplemind79 είπε

Όπως παρατήρησα η μητρικη ειναι vfm.  Δεχεται μεχρι 128 γιγα μνημη ραμ, συνεπως το καθε ντιμακι μπορει να δεχτει μεχρι και 32 γιγα μνημη .Άρα  η αγοραζεις ενα ντιμακι των 16 ειτε ενα των 32 γιγα και επειτα αν θες αναβαθμιζεις μεχρι και 128. σου παραθετω δυο κουτια με καλες κριτικες φαινονται καλη κατασκευη

https://www.skroutz.gr/s/19812793/NZXT-H710-Black.html

https://www.skroutz.gr/s/23019357/Be-Quiet-Pure-Base-500DX-Black.html#reviews

Γιατί να πάει σε μονό dimm και να χάσει το dual channel;

@yiatsek Με την ram αυτή θα είσαι μπόμπα. Αν θελεις αργότερα πάς σε 4x8 και επωφελείσαι όπως φαίνεται εδώ.

Το πλάνο γενικά φαίνεται καλό, θα περίμενα να δω και την πρόταση της AMD στην κατηγορία της 3070.

Γιατί δεν πας σε 550 μητρική; H διαφορά σε αποδόση gpu gen3 vs gen4 είναι σχεδόν αμελητέα. Τον evo plus τον έχω, είναι πιστόλι αλλά gen3.

Το κουτί δεν το ξέρω αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το fractal meshify C μου.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά το be quite pure base 500dx κουτί με κέρδισε οπότε κατευθύνομαι προς τα εκεί.
Μνήμες μάλλον θα κινηθώ στο πλάνο μου 2χ8.
Μητρική θα πάω στην υπάρχουσα x570 για future proof.
Όλα τα υπόλοιπα ως έχουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiatsek είπε

Τελικά το be quite pure base 500dx κουτί με κέρδισε οπότε κατευθύνομαι προς τα εκεί.
Όλα τα υπόλοιπα ως έχουν

Καλή επιλογή το 500DX.

Χ570 για πιο λόγο το λες future proof; Το πιο πιθανό είναι να μη χρειάζεσαι κάτι επιπλέον από ένα καλό Β550.

Σε 5600X δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή, δεν το βρίσκω λογικό να δώσει κάποιος 350-400 ευρώ για εξαπύρηνο επεξεργαστή στα τέλη του 2020.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiatsek είπε

Όλα τα υπόλοιπα ως έχουν

Συμφωνώ με @LaMereda

X570 το ίδιο futureproof με μια καλή B550 θα είναι, καμία τους δεν πρόκειται να υποστηρίζει Zen4. Εκτός αν σε νοιάζει τόσο το Dual PCIe 4.0 x4 M.2 Connectors. Το κουτί καλή επιλογή, έχει καλές θερμοκρασίες.

Τώρα για τον 5600x και εγώ αυτόν θέλω να αγοράσω, αλλά η τιμή του δεν δικαιολογείται προς το παρόν. Και από ότι βλέπω θα αργήσει να πέσει. Υπομονή.

Δημοσ.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλό σε b550 ? Πέρα από m2 μνήμες dual και αρκετά usb (3άρες λογικά) δεν ξέρω λεπτομέρειες. Με ενδιαφέρει να είναι μια αξιόλογη μητρική με καλά εξαρτήματα πυκνωτές κτλπ αν γνωρίζετε. Κ αν υπάρχει κ η σύνδεση με το usb -c του κουτιού θα με ενδιέφερε επίσης.

Όσον αφορά επεξεργαστή στην αρχή σκεφτόμουν i7 10700k αλλά σε κανάλια στο discord γνωστοί μου με προέτρεψαν να κοιτάξω ryzen 5 5600x. Καταλαβαίνω πως η τιμή είναι αρκετή αλλά για gaming προορίζεται το pc ως επί το πλήστον και δεν κάνουν οι πυρήνες το gaming έχω την εντύπωση. Βέβαια 6 πυρήνες (σε σχέση με το ι7 3ης γενιάς 8πύρηνο που έχω εντύπωση μου κάνει όντως)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είμαι σε 60hz 24άρα lg. Αλλά με τη νέα χρονιά θα πάω στην 27άρα ips 165hz της Dell που έχετε γράψει κ εδώ μέσα. Σύντομα θα γίνει απλά θέλω στις αρχές του νέου έτους.

Γενικά βρίσκομαι στα 1600-1700 Ευρώ. Αν χτυπήσω κ οθόνη πάω στο 2χίλιαρο. Οι τιμές γενικά είναι στο θεό. Χτύπησα την 3070. Μετά από αυτό όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται βατά..

Επεξ/σία από yiatsek
Δημοσ.

Ψάχνομαι αυτό το καιρό για μητρική.
Μου είπατε για Β550 κ γενικά έχω δει διάφορες αλλά δεν μπορώ να καταλήξω.
Κάπου πήρε το μάτι μου την Vision D αλλά στην τιμή της μπορώ να παραμείνω στην Gigabyte Aorus X570 Pro.
Σε τι στοιχεία είναι ανώτερη γιατί η τιμή της είναι αρκετή.
Επίσης κάποιοι προτείνουν την Msi mag tomahawk παρατηρώ όμως ότι έχει λίγες usb. Εδώ στο υπάρχον pc με Ζ77 κ έχω ήδη 6 usb πίσω κ θεωρώ ότι δεν θα έλεγα όχι σε περισσότερα.
Πείτε μου λίγο γνωμές για B550 και τι μοντέλα προτείνετε
Κ στην τελική μιλήστε μου λίγο για το αν η Gigabyte Aorus X570 Pro είναι μια καλή κάρτα να κάνω την δουλειά μου σε σχέση με το αρχικό ποστ κ τα στοιχεία του.

Τώρα στο θέμα των μνημών , πιστεύω ότι μπορώ να ανεβάσω στα 32gb αλλά μόνο η τιμή των
G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GTZNC)

με εξυπηρετεί . Θέλω να πω οι χρονισμοί είναι 16-19-19-39
κ στο μοντέλο G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GTZN)

είναι 16-16-16-36 αλλά η τιμή είναι αρκετή κ δεν την προτιμώ. Κ αναρωτιέμαι για την χρήση που το θέλω τι διαφορά έχουν αυτοί οι χρονισμοί μεταξύ τους κ γενικά τι σημαίνει αυτή η διαφορά

ευχαριστώ

Δημοσ.

@yiatsek δες αυτήν την Β550 σε προσφορά 119.9 από Πλαίσιο: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/asus-motherboard-tuf-gaming-b550-plus_3583929

Είναι τίμια επιλογή για τα χρήματά της.

Μνήμες θα πήγαινα σε αυτές με χρονισμούς 16-18-18-38: https://www.skroutz.gr/s/22195847/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-3600MHz-BL2K16G36C16U4B.html

Δημοσ.

Ενδιαφέρον η μητρική κ πολύ καλή προσφορά.

Για μνήμες μπορείς να μου βρεις σε διαθέσιμες? γιατί αυτές που λίνκαρες θέλουν 30 μέρες. Σκέφτομαι να τα πάρω τώρα τέλος του μήνα τα προιόντα που απομένουν.

Δημοσ.

Για μνήμες σε αυτό που ψάχνεις και άμεσα διαθέσιμες δύσκολα σε νορμάλ τιμή. Περίμενε μέχρι το τέλος της εβδομάδες μήπως βγει καμιά προσφορά λόγω Black Friday.

Την μητρική χτύπα την από Πλαίσιο να είσαι έτοιμος γιατί λογικά θα εξαντληθεί γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα μόλις.
Πιστεύεις ότι η G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-32GTZNC)

δεν κάνει λόγω χρονισμού?

Απλά το κουτί (bequite 500dx) ψύκτρα (Noctua Nh-d15 black ) σκληρός μ2(evo plus 500) κ μνήμη την παραπάνω μπορώ να τα βρω διαθέσιμα από ένα μαγαζί το MG στο σκρουτζ. Κ σκεφτόμουν να κάνω την αγορά όλα μαζί προς το τέλος του μήνα.

Δημοσ.

Αφου θα παρεις μητρικη x570 με Gen 4 PCIE, ασε τον 970 και παρε τον 980 Pro που το εκμεταλευεται για απιστευετες ταχυτητες.

Κατα τα αλλα πολυ καλο το build και εννοειται οτι αξιζει να δωσεις 300-400€ για εναν 5600Χ. Οι επεξεργαστες ειναι killers.

Η ψυκτρα απιστευτη, βαραει στο ψαχνο σχεδον ολες τις ετοιμες υλοποιησεις υδροψυξης.

Για μητρικη εγω θα προτεινα την Tomahawk, απιστευτο VFM, απλα δεν υπαρχε κατι αντιστοιχο σε αυτα τα χρηματα, αλλα απο διαθεσιμοτητα δυσκολα την βρισκεις αυτη τη στιγμη.

Αξιζει παντως σιγουρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...