Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα τι είναι το...

10 ώρες πριν, papoys1 είπε

[...]blue ray κανονικό ακόμη και 720[...]

Το κανονικό blueray είναι 1080p. Τι αρχεία είναι αυτά; Αρχεία βίντεο ή μήπως κατεβάζεις τίποτα iso; Στον υπολογιστή παίζουν;

Επέστρεψε στο 2ο μήνυμα αυτού του thread (την απάντηση μου) και ακολούθα και εσύ τις οδηγίες για να δούμε τι αρχεία δεν παίζουν. Αν έχουν ήχο dts μπορεί να φταίει αυτό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ο όγκος δεν παίζει ρόλο στη συμβατότητα με τον player της τηλεόρασης.

Τα άλλα που δεν παίζουν τι είναι;

52 λεπτά πριν, micos000 είπε

Εγώ δεν κατάλαβα τι είναι το...

Το κανονικό blueray είναι 1080p. Τι αρχεία είναι αυτά; Αρχεία βίντεο ή μήπως κατεβάζεις τίποτα iso; Στον υπολογιστή παίζουν;

Επέστρεψε στο 2ο μήνυμα αυτού του thread (την απάντηση μου) και ακολούθα και εσύ τις οδηγίες για να δούμε τι αρχεία δεν παίζουν. Αν έχουν ήχο dts μπορεί να φταίει αυτό.

Μιλάω για ταινίες κατεβασμένες από τορεντ.

Στο pc και στην τηλεόραση με εξωτερικό player και hdmi παίζουν. Απευθείας στη θέση usb της της τηλεόρασης απλά AVI και BRRip mp4 παίζουν ενώ κανονικά blueray 720 ή 1080 mkv δεν παίζουν. Ενδεχομένως και να μην τα υποστηρίζει ο player της τηλεόρασης.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Τα  brrip mp4 είναι mpeg4 με aac ή ac3 ήχο ενώ τα bdrip mkv είναι μεν mpeg4 αλλά ο ήχος είναι συνήθως dts και οι περισσότερες τηλεοράσεις δεν το υποστηρίζουν.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το mkv2ac3 και να μετατρέψεις τον ήχο από τα bdrip σε ac3 ώστε να παίζουν με τον player της tv.

Δημοσ.
2 minutes ago, micos000 said:

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Τα  brrip mp4 είναι mpeg4 με aac ή ac3 ήχο ενώ τα bdrip mkv είναι μεν mpeg4 αλλά ο ήχος είναι συνήθως dts και οι περισσότερες τηλεοράσεις δεν το υποστηρίζουν.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το mkv2ac3 και να μετατρέψεις τον ήχο από τα bdrip σε ac3 ώστε να παίζουν με τον player της tv.

Μήπως δεν παίζει καθόλου mkv η τηλεόραση; Αλλιώς (υποθέτω) θα τα έπαιζε χωρίς ήχο, όπως κάνει το παλιό μου Media Player με τα D-AC3 (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι). Αν είναι έτσι, θα χρειαστεί τις οδηγίες σου για να τα κάνει MP4. 

Δημοσ.

Αν το θέμα είναι και στα mkv τότε, μετά την μετατροπή ήχου πάει για ένα πέρασμα από το avidemux και σε 3 λεπτά έτοιμο το mp4 ή ακόμα και μετατροπή του ήχου στο avidemux και ταυτόχρονα αποθήκευση σε mp4.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, micos000 said:

Αν το θέμα είναι και στα mkv τότε, μετά την μετατροπή ήχου πάει για ένα πέρασμα από το avidemux και σε 3 λεπτά έτοιμο το mp4 ή ακόμα και μετατροπή του ήχου στο avidemux και ταυτόχρονα αποθήκευση σε mp4.

Ακολουθεί ψιλο-off topic σεντονάκι. 

Spoiler

θέλω να αναφέρω ένα ζήτημα που είχα με αρχεία mkv, με Dolby Atmos (συγκεκριμένα τα Mandalorian). Μετατρέποντάς τα σε AC3 στο Avidemux, ο ήχος ήταν κακός και χαμηλός και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν "εκτός φάσης". Τελικά τα έβαλα στο Audacity ως πολυκάναλο, έβαλα τα σωστά pan (1ο και 5ο track>left, 2ο και 6ο>Right, ενώ τα 3 και 4 τα άφησα στη μέση αφού είναι ο διάλογος και το sub), και τα έκανα export stereo (αφού τελικά έτσι θα το ακούσω στην tv). Το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα, ως προς την ένταση και την καθαρότητα. Ίσως να μην φταίει η μετατροπή τού Avidemux σε AC3 αλλά το Stereo downmix τού Media Player αλλά με άλλα AC3 δεν έχω πρόβλημα.

Αυτά, και sorry για την παρέμβαση. 

Δημοσ.

Το gain στο Filters του ήχου το ενεργοποίησες φαντάζομαι στο demux. Το remix στο stereo ή στο 5.1;

Σίγουρα όμως το χειροκίνητο είναι καλύτερο από οποιοδήποτε αυτόματο αν ξέρεις τι κάνεις. Πάντως με το mkv2ac3 δεν είχα θέμα σε καμιά 10αριά mkv που μετέτρεψα.

Δημοσ.
8 hours ago, micos000 said:

Το gain στο Filters του ήχου το ενεργοποίησες φαντάζομαι στο demux. Το remix στο stereo ή στο 5.1;

Σίγουρα όμως το χειροκίνητο είναι καλύτερο από οποιοδήποτε αυτόματο αν ξέρεις τι κάνεις. Πάντως με το mkv2ac3 δεν είχα θέμα σε καμιά 10αριά mkv που μετέτρεψα.

Στην προσπάθεια με το Avidemux δεν δοκίμασα να κάνω Stereo. Το έκανα AC3 όπως πάντα, που το διαβάζει το media player και διατηρείται και το 5.1, παρόλο που δεν το ακούω στην TV. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα 5.1 το οποίο  ή είναι ήδη προβληματικό με το που βγαίνει απ' το  Avidemux ή είναι ένα AC3 που το Media player μου δεν μπορεί να κάνει σωστό stereo downmix. Υποψιάζομαι ότι το Atmos έχει κάποια ιδιαιτερότητα με τη φάση των καναλιών που συνεχίζει να υπάρχει και στο AC3. Ένα φίλος με τα ίδια αρχεία που τα αναπαράγει κατευθείαν (ως Dolby Atmos) σε TV παρατήρησε το ίδιο πρόβλημα και όταν του έστειλα το δικό μου έπαιζε καμπάνα  

Θα δοκιμάσω και τα filters που λες γιατί ως τώρα δεν τα πείραζα.

Δημοσ.

Ναι, θα μπορούσε να είναι ιδιαιτερότητα του atmos και επειδή το demux δεν ανανεώνεται και τόσο συχνά μπορεί να μην ξέρει πως να προσαρμόσει τα κανάλια σωστά.

Κατέβασα ένα τεστ βίντεο Dolby TrueHD 7.1 ATMOS και το avidemux δεν κατάφερε να μετατρέψει σωστά τον ήχο, ούτε σε στέρεο ούτε σε 5.1 ac3. Άλλες φορές δεν έπαιζε ο ήχος, άλλες δεν έπαιζε το βίντεο. Οπότε πρέπει να υπάρχει κάπου θέμα.

Δημοσ.
27 minutes ago, micos000 said:

Ναι, θα μπορούσε να είναι ιδιαιτερότητα του atmos και επειδή το demux δεν ανανεώνεται και τόσο συχνά μπορεί να μην ξέρει πως να προσαρμόσει τα κανάλια σωστά.

Κατέβασα ένα τεστ βίντεο Dolby TrueHD 7.1 ATMOS και το avidemux δεν κατάφερε να μετατρέψει σωστά τον ήχο, ούτε σε στέρεο ούτε σε 5.1 ac3. Άλλες φορές δεν έπαιζε ο ήχος, άλλες δεν έπαιζε το βίντεο. Οπότε πρέπει να υπάρχει κάπου θέμα.

Η Season 01 (νομίζω και η 02) mandalorian που έχω τώρα πρόχειρη, έχει ήχο:

Format                        : E-AC-3 JOC
Format/Info                : Enhanced AC-3 with Joint Object Coding
Commercial name     : Dolby Digital Plus with Dolby Atmos

Το Avidemux (2.7.1 αλλά και 2.7.6) μοιάζει να έκανε σωστά Stereo Downmix αλλά πρέπει να το τσεκάρω και στο Media Player για να είμαι σίγουρος.
Το TrueHD είναι διαφορετικό format και γι' αυτό δεν σου δούλεψε σωστά;
Μήπως το 7.1 δεν ξέρει να το κάνει σωστά (το δικό μου είναι 5.1)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...