Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 CPU & Memory Overclocking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Τον IMC της cpu τον ρώτησες αν θέλει να τρέξει πάνω από τα 3600? 

ρώτα εδώ που έχουν εμπειρία

Του λες "Ρωτα εδω που έχουν εμπειρια" και τον διώχνεις από το thread που όντως έχουν εμπειρία.🤣

• Like 1
  • Απαντ. 636
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Του λες "Ρωτα εδω που έχουν εμπειρια" και τον διώχνεις από το thread που όντως έχουν εμπειρία.🤣

4x8 θα παίξουν 3600 λογικά ε; 2x8 παίζουν 4000 κανονικα με if στα 2000.

Για 4x8 να δοκιμάσω 3600 με if 1800 και timings fast από usmus?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

μονο οταν πας να μπεις στο bios  κολλαει ,πουθενα αλλου δεν εχεις θεμα? δοκιμασε να κανεις ενα clear cmos για αρχη και να ξανα δοκιμασεις

Μόνο bios, βγαζει tm5, timespy, firestrike, cbr20 κανονικα. Ξαναπροσπαθησα, τα ιδια. Απο οτι είπαν τα παιδιά στο διπλα θεμα, τρώει ζόρι ο imc με 4x8 σε daisy chain mobo.

Επίσης τώρα έκανα oc με pbo -15 all core, 4x, +200 και με τα 2x8 σε 3800 c18 ο cpu ειναι πολυ πιο δροσερός και σε idle και σε load

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vins είπε

Μόνο bios, βγαζει tm5, timespy, firestrike, cbr20 κανονικα. Ξαναπροσπαθησα, τα ιδια. Απο οτι είπαν τα παιδιά στο διπλα θεμα, τρώει ζόρι ο imc με 4x8 σε daisy chain mobo.

Επίσης τώρα έκανα oc με pbo -15 all core, 4x, +200 και με τα 2x8 σε 3800 c18 ο cpu ειναι πολυ πιο δροσερός και σε idle και σε load

τρωει ζορι ο imc και δεν μπαινει στο bios αλλα στα windows δεν εχει θεμα? Κατι αλλο νομιζω οτι φταιει.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

τρωει ζορι ο imc και δεν μπαινει στο bios αλλα στα windows δεν εχει θεμα? Κατι αλλο νομιζω οτι φταιει.

7 λεπτά πριν, elpenor είπε

@vins Εγώ αν το πάθαινα αυτό θα θεωρούσα ότι με ταλαιπωρεί ένα ακόμα προβληματικό beta bios.

Τι να πω, δεν ξέρω...

Τελευταιο bios από  msi agesa 1.2 πέρασα.

Προς το παρόν είμαι με 2 dimms και περιμένω να δω αν βγάλουν καινούριο να δοκιμάσω.

Στα 4000 4x8 οκ δεν είχα και πολλες προσδοκιες, αλλα περίμενα στα 3800 με if 1900 να τρέξει. Φαινόταν ζορι πάντως στη cpu γιατι στοκ με 4x8 3800 δούλευε idle 45 βαθμούς, ενω μόλις την ανέβασα με pbo και curve και επαιξα με 2 dimms 3800 c16 idle 30 βαθμοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vins είπε

Τι να πω, δεν ξέρω...

Τελευταιο bios από  msi agesa 1.2 πέρασα.

Προς το παρόν είμαι με 2 dimms και περιμένω να δω αν βγάλουν καινούριο να δοκιμάσω.

Στα 4000 4x8 οκ δεν είχα και πολλες προσδοκιες, αλλα περίμενα στα 3800 με if 1900 να τρέξει. Φαινόταν ζορι πάντως στη cpu γιατι στοκ με 4x8 3800 δούλευε idle 45 βαθμούς, ενω μόλις την ανέβασα με pbo και curve και επαιξα με 2 dimms 3800 c16 idle 30 βαθμοί.

Στην δευτερη περιπτωση ησουν με undervolt στη cpu ,οποτε λογικο να υπαρχει διαφορα βεβαια τοσο μεγαλη μου φαινεται αφυσικη

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Στην δευτερη περιπτωση ησουν με undervolt στη cpu ,οποτε λογικο να υπαρχει διαφορα βεβαια τοσο μεγαλη μου φαινεται αφυσικη

Ε ναι άντε να είχε 5-6 βαθμούς μαξ, 14-15 βαθμοί μου φαίνεται υπερβολικό. Τι να πω;

Θα καθίσω αργότερα να κάνω δοκιμές και θα ενημερώσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

cpu-z 645 single - 5038 multi πώς σας φαίνεται για 5600x;

Spoiler

cpu z 5600x.png

Μόλις τώρα, elpenor είπε

@vins Εγώ βλέπω στο internet (πχ εδώ αλλά και σε άλλα μέρη) να τρέχουν 4 dimm με 2033IF σε 1Τ οπότε δεν θα βιαζόμουν στη θέση σου να βγάλω τον IMC ανεπαρκή.

Από ότι είδα με b dies όμως, τα δικά μου τις crucial micron e είναι, στο spreadsheet micron e 4x8 βλέπω στα 3600

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, vins είπε

cpu-z 645 single - 5038 multi πώς σας φαίνεται για 5600x;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

cpu z 5600x.png

Από ότι είδα με b dies όμως, τα δικά μου τις crucial micron e είναι, στο spreadsheet micron e 4x8 βλέπω στα 3600

Ε, πιο light είναι τα micron.

Τρέξε ένα Prime95 Large FFTs γιατί αυτά που σου λένε περί IMC δε νομίζω να ισχύουν...

Μάλλον κάποιο bug του bios είναι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ε, πιο light είναι τα micron.

Τρέξε ένα Prime95 Large FFTs γιατί αυτά που σου λένε περί IMC δε νομίζω να ισχύουν...

Μάλλον κάποιο bug του bios είναι.

Εννοεις με 4x8 να φανταστώ το prime. Σε τι settings? Να δοκιμάσω 3800 με 1900 if?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...